צבעי מטוסי אל-על

ארזS

New member
שאלתך לא ברורה

אך אנסה להסביר ממה שהבנתי : א. ה-EBM וגם ה-EBI היו בעברם בשרות אל על. EBM עדיין שייך לאל על ומוחכר לישראייר, וEBI שייך לחברת ILFC שהיא חברה גדולה בארה''ב להחכרת מטוסים ומכיוון שהועברה לחכירה בישראייר מיד עם סיום החכירה באל על נשאר הרישום. האם עניתי לך על השאלה ? לא הבנתי את כוונתך בנוגע לרישום BA. אנא הסבר את שאלתך.

e dor

New member
ברישום יש מטוסים שהם

מתחילים ב-BA: BAU, BAW, BAZ ולשעבר BAY וזה אכן שונה מחברה לחברה ,אבל כשהמטוס הוא במקור של אלעל, לא ישנו לו רישום כשהוא עובר חברה בתוך אותה מדינה.

ארזS

New member
ברור, אבל אלא מטוסים של ארקיע

ואילו הוא שאל בקשר לישראייר, או שלא הבנתי את השאלה. ואם כבר הזכרנו מטוס שעובר מחברה לחברה בישראל, ראה את מקרה ICN [ה"קוריאני"] שעבר לאל-על וקיבל רישום חדש AXM .

e dor

New member
BA-משהו זה של ארקיע, לא יעזור

ואם אני זוכר נכון הוא נמכר ולא הוחכר, תקנו אותי אם אני טועה.

e dor

New member
אני חוזר

כשברישום יש BA ועוד אות - זה אומר שהמטוס של ארקיע, אז אל תגיד שהוא שאל על ישראייר כי הוא שאל על BA ושאלת על מה מדובר אז עניתי. לגבי ה-AXM (לשעבר ICN) אני חושב שהוא נמכר ולא הוחכר ואולי זאת הסיבה (אם אינני טועה).

singera

New member
בוא נגיד כזה דבר

אם מחר ישראייר חוכרת/קונה 757 אך לא מאלעל האם הוא יקבל 4X-EB או משהו אחר. שמתי לב שישראייר ש"שונאת" את אלעל (ראו את תקרית זנב עם סמל דגל ישראל)מחכירה מהם מטוסים.

singera

New member
אגב לדעתי הצביעה הישנה של

אלעל שוואת ערך לצביעה של בריטיש בסוף שנות ה80. כלומר היה יפה אבל העיצוב הוא עם קווים וזוויות ולא בצורה עגולה ונעימה כמו עכשיו כמו להבדיל בין סובארו DL 1987 לבין סובארו אימפראזה 2000+

ארזS

New member
דור - הבנת הנקרא בבקשה.

• שאלה איך זה שה757 של ישראיירו singera ו 13:59 | 08/08/05 מסומן בEB כמו של אלעל ושל ישראייר זה BA זה לא אמור להיות קידומת שונה לכל חברה? מה אתה מבין מהשאלה הזאת ?

ארזS

New member
וחוץ מזה

שקצת נימוס אלמנטרי לא יזיק לך. תפסיק בבקשה עם התוקפנות שלך או שאפסיק להתייחס אליך. יש מבין ?

e dor

New member
נו ברור

הרי ידוע שאין כזה, אז מה השאלה כאן בכלל ?

ונפלון

New member
אני מעדיף את הצביעה הישנה

והכחולה, החדשה זה just too much white, נורא משעממת. איך אפשר להשוות את זה

e dor

New member
לדעתי

אי אפשר להחליט במאה אחוז. ל-742 וה-757 לדעתי הישנה מתאימה. לשאר החדשה הכי טובה לדעתי. ומה זה יותר מידי לבן ? עדיף מטוס מקושקש שלא ברור מה רוצים ? נכון שזה יפה לתמונות וזה בולט [פרסום] אבל פשוט זה שונה מאחרים, זה לא "משגע" לך את העין, זה קליט... תשאל אותי איך נראית הצביעה של אלעל - אני מיד עונה. תשאל אותי איך נראית הצביעה של פטר מקס - מה אני אגיד ?

singera

New member
כשהייתי באוסטרליה ראיתי

מטוסים מקושקשים סטייל פטר מקס. וכשה נסעתי ברכבת בטבע הקטרים היו צבועים בציור של דגים באקווריום. למה אתלינו זה חד-גוני כל המטוסים למה לא עושים להם משהו יפה כמו פטר מקס שקשור לישראל ו/או ליהדות. נכון שזה לא קשור לתעופה הייתי מעדיף שזה היה קורה גם לרכבות בארץ ולא פרסומות כלומר שעל הקטר ישימו תמונות או צביעה מיוחדת ולא הצביעה שלו בצבעי צרפת/ארה"ב

ארזS

New member
באמת מבחינת הספוטרים

רוב המטוסים בארץ מאוד משעממים. במדינות רבות יש מטוסים צבועים ומצויירים במגוון רחב של צבעים וציורים.

למעלה