צבעי הנרות שבכישוף

ghosts

New member
צבעי הנרות שבכישוף

לכל המעונינים לדעת על המשמעות של צבעי הנרות בכישוף

Justin Angel

New member
בשם האלים

כמה טעויות! לא עסקתי בצבעי נרות בכישוף כבר לפחות שנה ואני מוצא מספיק טעויות אצלך. הנה הפירוט הנכון: אדום - חוזק , אנרגיה , אהבה , תשוקה , קריירה , וכל הנלווה לאלמאנט האש (ידע , אומץ וכדומה) סגול - כוח רוחני , שאיפה , הצלחה , עצמאות , וכל הנלווה לאנרגית המוח (, יכולות פסיכו-קינטיות , יכולות טלפתיות וכדומה) כחול - רגיעה , יצירתיות , סבלנות , וכל הנלווה לאלמנט המים (חוכמה , הגנה , הטלות לסוגיהן , חלומות נבועה לסוגיהם וכדומה) ירוק - כלכלה , מזל , וכל הנלווה לאלמנט האדמה (ריפוי פיזי , צמיחה , פיריון וכדומה) שחור - הגנה וכל הנלווה לאנרגיית הלילה (דחייה , ביינדינג , גירוש , מדיטציה וכדומה) כתום - עסקים , מטורות , קרייריה , הצלחה , אמביציה , צדק. אדום - אהבה, קריירה , מטורות , אומץ , תשוקה וכל הנלווה לאלמנט האש (כוח ,ניתוב אנרגיות וכדומה...) יש עוד הרבה צבעים שלא כתבתי אליהם אבל זה היה מספיק להראות את הנקודה שלי. אחרי שעברתי על רוב האתר שלך אני מוצא אותו לתת רמה מפחידה. דוגמאות: 1) אתה מציין על פתיחת מעגל ולא מסביר על כך בכלל. 2) אתה מציין מדיטציה ולא מסביר על כך בכלל. יש לי עוד מספיק כאלה. אם אתה רוצה אני מוכן לשבת ולכתוב לך את הביקרות המלאה. ורק לציין שהאתר שלך עוסק אך ורק במיסטיקה ובמעט שנוגע למג´יק יש טעויות מפה ועד להודעה חדשה. אני מבקש ממך לא לפרסם את האתר שלך יותר בפורום המאגיה הזה כתושב פורום שבא להנות ממאגיה ולא ממיסטיקה.

nepthys

New member
ג´סטין,

הממ.. לפי התאוריה שלי, שאני חושבת שאולי אתה תסכים איתה (?), משמעויות הצבעים נקבעות לפי האסוציאציות הטבעיות של האדם כלפיהם.. כלומר, אם לאותו אדם שכתב את האתר אדום מסמל רוגע, זה שלשאר העולם אדום מסמל אנרגיה לא צריך להזיז לו, מכיוון שזו ההשפעה של הצבע עליו... כמו שכבר אמרתי, לאביזרים שיש סביב האדם שעוסק בכל דבר שקשור לרוחניות יש משמעות אך ורק כאשר הוא עצמו נותן להם משמעות. אחרת, אין לי הסבר איך אנשים "גילו" שלצבעים יש "כוחות" כאלו..

Justin Angel

New member
נכון וטעות

בתור התחלה את צודקת לחלוטין. אבל , את מדברת על נרות בקסם ולא נרות בכישוף. עוד פעם אני עומד על ההבדל הדק הזה. כישוף - בגלל שאין עבודה ישירה או עקיפה עם אנרגיות אז בכלל זה לא משנה מה "האסוציאציות הטבעיות של האדם" כלפי הנרות וזה רק משנה לאל או לדבר שבשבילו עורכים את הטקס. קסם - Candle magic משתמש בנרות בדרך שאת ציינת. מאגיה - נדיר מאוד למצוא שימוש של נרות במאגיה אבל כאן הרעיון של "האסוציאציות הטבעיות של האדם" לנרות בא במלוא הכוח. כאן בגלל העבודה הישירה עם האנרגיות בעזרת התודעה מה שאתה מרגיש כלפיי הנר הכי חשוב.

nepthys

New member
אני פשוט רואה את הטרמינולוגיה אחרת,

קסם מבחינתי זה סתם להטוטים, כישוף זה ללא קשר לשום אל, ופולחן זה דתי או אישי. מיסטיקה זה סתם רוחניות (שהיא אכן בד"כ זולה), ומאגיה מקבילה בערך לכישוף. נדמה לי, לפחות, על מאגיה באמת לא חשבתי...

Justin Angel

New member
אז...

איך את קוראת לעבודה ישירה עם אנרגיות? איך את קוראת לעבודה עקיפה עם אנרגיות? איך את קוראת לעבודה עם טקסים וכדומה? אם כישוף לא קשור לשום אל\ישות\וכדומה אז להמ עושים את הטקס המלא? אלה בבירור שלושה תחומים שונים ובגל זה נתנו להם שלושה מילים שונות. ובקשר לקסם , יש מילים שיש להם כפל משמעות ואלו אחת מהם. יש שתי משמעויות שאפשר לתת למילה "קסם": 1) להטוטי עיינים וכדומה 2) עבודה עקיפה עם אנרגיות זה ברור בכל מצב שאומרים את המלה "קסם" לאיזה משמעות מתכוונים. למשל: אם אני אגיד באמצע יום הולדת של מישהו "איזה קסם נהדר!" אז ברור שאני מדבר על ההגדרה הראשונה. ( טוב טוב , מסיבת יום הולדת של מישהו בגן) עם אני אגיד למשל בפורום הזה "אתמול ביצעתי קסם הורדת קסם" אז זה ברור שאני מתכוון למשמעות השנייה. מיסטיקה זה מג´יק שמוסחר למוות , ורוחניות זה רוחניות. ואין להסכים או לחלוק אל טרמינולוגיה. זה מה שמוסכם ברחבי העולם על ידי אנשים שמבינים יותר טוב ממך וממני במג´יק.

nepthys

New member
אני לא.

מה שחשוב זה אני, ולכן לא מעניין אותי להיות פוליטיקלי קורקט. אני חושבת שמי שמתעסק בכל השטויות האלו ועומד על טעות של אנשים בכל דבר חוץ מבדבר העיקרי שדיברו עליו, הוא רק אחד שחייב להוכיח לעצמו שהוא חכם, רק שהוא עוסק בתפל ולא בעיקר.

Justin Angel

New member
הא?

ממתי יש במגי´ק עיקר ותפל? הנה מצב נחמד בשבילך: ילד בן 13 נכנס לכאן , אומר לעצמו "וואו מגניב אני אתחיל ללמוד מג´יק". ביינתים הוא גם לומד מהפורום , אחרי חצי שנה הוא נמצא מת בחדר שלו מהתקף לב. בתור התחלה זה מקרה אמיתי , הילד הזה מת לפני שנתיים. הוא היה במצב בריאותי מושלם ושום דבר לא היה אמור לגרום להתקף הלב. אני לפחות , כראש האגודה לשעבר , מעדיף להיות כמה שיותר דייקן בהודעות שלי כדי להימנע מהמצב שמישהו ילמד מחוסר הדיוק שלי. ורק לציין שכל מה שעשית בתגובה שלך זה להתחמק באופן ישיר מהשאלות ששאלתי אותך. מסתבר שאין לך תשובות לשאלות אז במקום להגיד שאת לא יודעת ואת טעית אז את מחליטה לתקוף אותי.

nepthys

New member
העניין הוא שאני לא חושבת שכזה דבר

יקרה, כי הוא אמר "מאגיה" במקום "כישוף". >איך את קוראת לעבודה ישירה עם אנרגיות? <מאגיה. >איך את קוראת לעבודה עקיפה עם אנרגיות? <עדיין, מאגיה. >איך את קוראת לעבודה עם טקסים וכדומה? <"פולחן". >אם כישוף לא קשור לשום אל\ישות\וכדומה אז להמ עושים את הטקס המלא? לא הבנתי כל כך את השאלה, ל-מה אתה מתכוון? ופשוט לא עניתי כי חשבתי שהסברתי את עצמי יפה מאוד במסר הראשון.

nepthys

New member
ומצטערת,

פשוט הייתי מ-מ-ש עצבנית על משהו והוצאתי את זה עלייך.

Justin Angel

New member
אויש נו...

זה ברור מעליו שעבודה ישירה עם אנרגיות היא לא אותו דבר כמו עבודה עקיפה עם אנרגיות ולכן לא נותנים לזה אותו שם. פולחן מיועד לסגידה לאלים\ישויות. בעבודת כישוף את לא רק סוגדת לאל\ישות אלא את גם מבקשת ממנו שיעשה\תעשה דבר מה. "עבודת פולחן" (Worshipping) זה מה שפאגאנים (כמוני) אמורים לעשות על בסיס קבוע כדי להראות הערכה לישות\אל שהוא הפטרון שלהם.

nepthys

New member
תראה,

במגבלות השפה העברית אתה לא אמור להאשים *אותי*. יכול להיות שבאמת המצאת שיטה מאוד מאוד טובה לגשת לכאלו דברים, ויכול להיות שהיא נהוגה בקרב האנשים הרציניים יותר שיש, אבל עדיין, מבחינת המילון העברי, המונחים הם כאלו. ...או שלא?... נדמה לי שכן.. אני לא רואה הבדל ענקי בין תפילה ובקשה מאל לעשות משהו, לבין פולחן פגאני. זה פשוט אופן אחר, אותה המהות.

Justin Angel

New member
לשפה העברית

אין מגבלות בנושא בשפה העברית. בשנת 1982 בכנס המכשפות העולמי הוחלט על הטרמינולוגיה הזאת ואמרו שהיא הדי מדוייקת שאפשר להגיע. אני מסכים לחלוטין. המילים שהם הציעו: Magia - מאגיה Magic - קסם Witchcraft - כישוף Magick - מג´יק השפה העברית התמודדה מאוד יפה עם לתרגם את ה4 המילים האלה לשפה העברית ואני לא רואה שום סיבה שאי אפשר לדייק טיפה יותר בהודעות בנושא הזה.

nepthys

New member
אז למה אתה כל הזמן משתמש במונח

מג´יק אם השפה העברית היא נורא נורא נוחה לשימוש?

Justin Angel

New member
כי

אני עדיין לא רגיל להשתמש במלה "מקשוף" שהיא תרגום למלה "מג´יק".

למעלה