צבעים - המשך

danbros

New member
צבעים - המשך

היו כאן בקשות לסגול וגם לכתום, אך לאחר מחשבה עמוקה בנושא, הגעתי למסקנה שכדי להבין את מהותו של צבע מורכב (מורכב משני צבעי יסוד, כדוגמת הסגול שמורכב מאדום וכחול) יש להבין קודם את מהותם של צבעי היסוד המרכיבים אותו.. ולכן אני ממשיכה היום דוקא עם אדום. כל הסגולים והכתומים מתבקשים להתאזר בסבלנות.. ואיתכם הסליחה.. קבלו אותו: ה-א-ד-ו-ם
שלכם דנ

danbros

New member
אדום

הזכרון האדום הכי מוקדם שלי הוא מגיל שנתיים בערך, כשהתחפשתי לכלנית. מאז חוויתי אדומים רבים, שונים אחד מהשני ועצמתיים מאד. יש לי פנטזיה... היא משלבת שלושה סרטי קולנוע אהובים עליי. ובפנטזייתי לובשת אני שמלה אדומה, הוליוודית כזו, עונדת לצווארי שרשרת אבני אודם יפהפיה, ולצלילי השיר על האשה באדום אני רוקדת צמוד-צמוד, על רחבת הריקודים של מסעדה ניו יורקית/אירופאית יוקרתית... בפנטזיה שלי האדום הוא חושני וזוהר, כמו לקוח מתוך סצנת הסיום של אגדת ילדים, ממש רגע לפני שאומרים ש"הם חיים באושר ועושר עד עצם היום הזה".. אך אדום הוא לא רק זוהר וחושניות. אדום הוא נוזל החיים, ומכאן שאדום הוא בריאה, לידה, ויחד עם זאת גם מלחמה. אדום הוא גם אזהרה וגם אהבה. הוא גם איום, וגם נתינה. ולמעשה, האדום הוא כח, לטוב ולרע. "יש לי הצעה בשבילך. למין שעשוע. הכנס לרגע לספריית האמנות הפרטית שלך ופגע באיזה מדף שלא יהיה. תגלה ש´האדום´ משייט שם לאורך ולרוחב. משייט כצבע המייצר אקספרסיביות, דקורטיביות, כשובר קומפוזיציה או כציטוט מזוהה מתולדות האמנות ... אדום הוא דם, מלחמה, גבול ... והוא אוטומטי ככותרת ראשית בעיתון, והוא סימן-מוסכם כלוגו האדום על רקע לבן של קוקה-קולה. והוא תיבת דואר, והצלב האדום, אחד מצבעי הרמזור. והוא גם תמים ומפונק כשהוא צבעם של צעצועי ילדים בחנות הענקית ´שוורץ´ הניו-יורקית, או כשהוא סוודר נערי אדום של ´בנטון´. והאדום הזה לוקח אותך למרחקים נוספים..." [מתוך: "אדום ראשון" מאת אדם ברוך, 1992] "...האדום כפי שאתה מתאר אותו לעצמך, כצבע נעדר-גבולות ובעל אופי חם, פועל כלפי פנים כצבע חסר-מרגוע, השופע חיים וחיות, אולם אין לו אופיו קל-הדעת של הצהוב המבזבז עצמו לכל העברים, אלא עם כל מרצו ועוצמתו הרי האדום מגלה תו חזק של כח רב מאד שהוא כמעט מכוון למטרה ... ואולם אדום אידאלי זה יכול לסבול, במציאות הממשית, שינויים, סטיות וגיוונים למכביר. האדום עשיר מאד ורב-שינויים מאד בצורתו החמרית ... מן הגוונים הבהירים ביותר עד הכהים ביותר! צבע זה מגלה אפשרות לשמור על הגון היסודי ועם זה להיראות בדרך אופינית חם או קר..." [מתוך: "על הרוחני באמנות" מאת ואסילי קנדינסקי, 1912] "הרמוניה באדום", אנרי מאטיס, 1908-9, 180X220 ס"מ, שמן על בד "כאן השתמש מאטיס בצבע בעצמה ורוויה שוות בכל חלקי התמונה, כך שאין שטח שנראה כאילו הוא הרקע. הדמות, השולחן, הקיר, החלון, מזמינים את העין לחלוף על פני המשטח. המשיכה ההדדית של הצבעים העזים הללו דומה לזו של המיניאטורות הפרסיות שהיו אהובות על מאטיס. אבל המרחב הגדול של האדום - עם השולחן האדום שהושטח כדי שיתאחד עם הקיר האדום - לועג לכללי ההרמוניה הדקורטיבית, שכתמי הצבע העזים שבה קטנים בדרך כלל. במקור צייר מאטיס את "הרמוניה באדום" בכחול או בירוק-כחול, ורק אחר כך שינה את הצבע כדי ליצור "מעטפת של חום"." [מתוך: "בעין האמנות" מאת אליסון קול, 1995]

danbros

New member
אדומים של דיקס

"דיוקן הרקדנית אניטה ברבר", 1925 "דיוקן סילביה פון הרדן", 1926 שניהם צוירו ע"י הצייר אוטו דיקס "למרות שבחר במערכות של צבעים אדומים דומים לשני הדיוקנים, בריאליזם קיצוני כמעט עד עיוות בתיאור הפיסי של השתיים, ובטכניקה הנשענת על מסורת ציור מנייריסטית מובהקת, הצליח דיקס להדגיש את ההבדלים הקיצוניים שביניהן: אניטה מגלמת את שיא הנשיות, ואילו דיוקנה של סילביה מרמז על זהות מינית כפולה ומבלבלת. אניטה מופיעה על רקע נקי מתפאורה. הצבעים האדומים הלוהטים של הציור חושניים להפליא וממקדים את עין הצופה בגופה של הרקדנית - כלי ההבעה החשוב ביותר שלה. גופה הדקיק מתפתל וזרועותיה עוקבות בתנוחתן אחרי חמוקיו, ציפורניה ארוכות וחדות, פניה זויתיים ואיפורן מוגזם. דיקס כמו איחד בה נחש, חתול וערפד, והדגיש את נשיותה המסוכנת יחד עם התמורות שגרם אורח חייה הפרוע. לעומתה, סילביה מצויירת ליד שולחן בבית קפה. היא מעשנת ולידה כוס משקה חריף. דיקס בחר לדחוק אותה לפינת החדר, כדי להדגיש את ניכורה. שמלת המשבצות מטושטשת הגזרה שהיא לובשת, תספורתה הנערית והמונוקל שעל עינה, מסווים במבט ראשון את נשיותה. זרועותיה ואצבעות ידיה ארוכות במיוחד, והן סוגרות על גופה וסוככות על אברי המין שלה. הצבע האדום בקשת גווניו, השולט ברקע ובבגדי הדמות, מדגיש את פניה הלבנות, את עפעפיה הנפוחים ואת שפתיה, שגם הן אדומות כדם. כמו פניה של אניטה, גם פניה של סילביה אינם מעודדים קירבה ומעלים בדמיון ערפד. בעיני דיקס ייצגו העיתונאית והרקדנית את שתי פניה של ברלין עירו: פני היום ופני הלילה. אוירת הניכור והניוון שחש, הנשים הצעירות עתירות הנסיון שפגש, ונטייתו לחפש ולחקור את המוזר והשונה, מאחדים את שתי היצירות לדיוקן חברתי של המקום והתקופה. ברלין הפרועה והתוססת בין שתי מלחמות העולם היתה ללא ספק חממה לאשה מוחצנת כמו אניטה ולאישיות מנוכרת כסילביה. דיקס הדיוקנאי לא חמל על הדמויות שצייר אלא חשף את תכונותיהן ואופיין כפי שעיניו, עיני אמן רגישות, ראו." [מתוך: "אדום אחרון" מאת שלומית שטיינברג, 1992]

ABABI SHARON

New member
תודה

התאורים שלך לגבי האדום יוצאים מהנשמה. תגידי, יצא לך לקרוא את השירים של קנדינסקי? הם מופיעים במהדורה האנגלית. אני צריך לחפש את הספר בבלגנים שלי. אחד המורים שלי לציורת קלקל לי הרבה, כי בתערוכה של קורו , כשהסביר את דרכו של קורו לצייר עם פלטה מוגבלת + (כובע אדום לראש האיכר), הכניס לי לראש שלא משתמשים(כמעט) באדום. רק שנים מאוחר יותר בעזרת מורתי הטובה פנינה בן גל שבעצמה מציירת עם המון אדום יצאתי מזה! רק שעכשיו בקרמיקה על מנת לקבל אדום יפה צריך עופרת סלניום או קדמיום שלשה חומרים רעילים -מחוץ לתחום! אז בכל זאת תודה על אודות ההתעוררות הרוחנית האדומה שלך

danbros

New member
שירים של קנדינסקי??!!../images/Emo99.gif

ושוב אשאל: שירים של קנדינסקי??!! לא, לא מכירה.. אבל עכשיו מתכוונת להכיר, ובמהירה! זוכר אולי את שם הספר? יש לך מושג היכן ניתן להשיג אותו? שירים של קנדינסקי... אף אחד לא מבין מה זה עושה לי.. לעתים, כשאני מתבוננת בציור מסויים שלו לאורך זמן, נדמה לי שהוא צוייר בשבילי.. כן, כן, בשבילי.. (אני יודעת, מעט מתנשא לחשוב מחשבה כזו.. ובכל זאת..) ועכשיו אקרא שירים שלו.. וואו.. תודה! דנ

moti80

New member
זה מופיע בגרסה האנגלית של >

"על הרוחני באמנות" או באנגלית: "Concerning the spiritual in arts".. חיפוש נעים ואל תשכחי להעלות לנו את השירים, כי גם לי יש רק את הגרסה העברית :( שלך,

t@li

New member
מישהו מוכן

לצרף קישור על הצייר המדובר? חיפשתי, אבל ללא תוצאות..
תודה

talik

New member
איזה יופי!!!

מאיפה החומר הזה? כל הכבוד על המחקר... ממתין במתח לקראת שאר הצבעים...

rubaja

New member
אך....אדום אדום אדום

כשאגיע הביתה..אצרף תמונה שקצת מתאימה לנושא...

fogelda

New member
עוד אדום

האסוציאציה הראשונה שלי היא הגהנום. התמונה המצורפת מבהירה קצת את הענין Federico Correa - Credo בברכה דניאל

tattoshka

New member
אדום- צבע שווה

כל הכבוד על הפרויקט צבעים שאת עושה, אנחנו יוצאים נשכרים! אדום כבודו במקומו מונח לכן אתאזר בסבלנות עם הכתום בלי שום בעיה. אהבתי מאוד את שתי הנשים, ציורים מעניינים. האדום העז של ציור הרקדנית ממש מעתיק נשימה- איזה כח מדהים יש לצבע הזה (טוב, לצבעים בכלל). הציור שדניאל הוסיף, של הגהינום, האמת הוא קשה לעיכול (נו, זה הרי גהינום מה רצית?) אבל מעביר את התחושה של גהינום על הצד הטוב ביותר.

rubaja

New member
ואם באדום מדובר...

טוב, שוב אני נדחף ומעלה עוד תמונה שלי...מצטער... אני לא ארדים אתכם במכתב ארוך , אין לי שפה כל כך אומנותית כמו לאנשים כאן, בכל אופן צולם בהופעה של האחד והיחיד AL DIMEOLA בגן העיר... סרט קודאק ( פיחס..) 1600. התמונה לא עברה שום עיבוד בPHOTOSHOP ולא צולמה עם פילטר או משהו כזה... האמת אני לא יודע אם התמונה קשורה לנושא...לשיפוטכם... (ולמה לעזעזל הייתי שורה שנייה ולא שורה ראשונה...????)

danbros

New member
כל אדום קשור לנושא

הצילום שלך מעביר אוירה מאד מיוחדת.. ולא, אתה לא נדחף, אם זו הדרך לראות עוד צילומים שלך אני אכתוב על עוד צבעים...
תחייך.. שלך דנ

למעלה