צביעת פלסטיק שחור

dw2322

New member
צביעת פלסטיק שחור

מישהו יכול להמליץ על צבע שחור לצביעת חלקי פלסטיק שחורים ברכב, כגון מדרגה בחיפושית, פגוש בסובארו או פיאט וכו? רצוי כזה הניתן לשימוש גם ע"י חובבן (למשל כמו הנוזל הצבעוני שהראו בעבר הרחוק בערוץ המזרח-התיכון, רק לטבול עם סמרטוט ולעבור ולא משהו מיוחד, רצוי מיכל קטן וזול, עדיף כמה שפחות רעיל וכו).

speeder

New member
צביעת פלסטיק=טכנוטלוגיה

לדעתי כל מה שתמצא יחזיק זמן קצר ביותר ויתקלף, בעבר צבעו לי במוסך מקצועי פגוש אונו שחור ואחרי זמן מה הכל התחיל להתקלף, גם אחרי גרוד וצביעה נוספת בחומר חדש לא היה שיפור. לסיכום: אם אתה רק רוצה שיראה יפה לקראת מכירה קנה ספריי בהום-סנטר ב 8 שקל וזה יחזיק את תקופת המכירה !

itzik93

New member
לא בעיה - קבל הוראות:

אם אתה מעוניין לעשות עבודה יסודית ושהצבע לא יתקלף - קנה פחית צבע יסוד (כ 30 ש"ח) ומברשת נייר שיוף מים (2-4 ש"ח - כמה ניירות) ספריי שחור מט פשוט (9-10 ש"ח בכל חנות "עשה זאת בעצמך") נקה את הפגוש, צבע אותו בעזרת הצבע יסוד (עם מברשת), המתן עד למחרת בשביל ייבוש סופי וטוב (למרות שנדרש פחות) - שייף בעזרת "נייר שיוף מים" את הפגוש (את החלקים שצבעת כמובן) ותעזר בהרבה מים במהלך השיוף (לכך מיועד הנייר הזה) עד להחלקת המשטח. לאחר ששייפת הכל כמו שצריך (והכל ח-ל-ק לגמרי ללא גבשושיות מברשות), שטוף את הפגוש היטב (עם מים) וייבש ה-י-ט-ב. לאחר מכן, כסה את האיזורים שעלולים להיצבע במהלך העבודה (תעזר בעיתונים משומשים ונייר דבק) והתחל בצביעה בעזרת הספריי (שחור מט במקרה זה). חשוב מאוד לעקוב אחר הוראות הצביעה של התרסיס - שאומרות בשפה ברורה - לנער היטב לפני השימוש ולרסס ממרחק של לפחות 20 ס"מ (ולכן, תמצאו יום ומקום ב-ל-י רוח !) - כמו כן, יש לעשות מספר שכבות ד-ק-ו-ת (ולא אחת עבה) - זמן הייבוש: דקות בודדות ! (במזג אויר נורמלי) --- אם אתה רוצה לעשות עבודה קלה (ולא רעה), נקה את הפגוש במים וסבון - ייבש היטב, כסה את החלקים שעלולים להיצבע בעזרת עיתונים ותתחיל לרסס
בהצלחה איציק

B.M.F

New member
לאיציק

אני רואה שאתה בין היחידים כאן שמבין ומקצועי. אתה בטח יודע - אתה יכול להמליץ לי על מקום שבו אני אוכל לצבוע את האוטו שלי ? כל האוטו, כולל פגושים ושאר פלסטיקים, כל הצד החיצוני במלואו. מחיר הוא לא שיקול - תוצאות באיכות בלי פשרות זה תנאי. כולל החלקות איפה שצריך. בנוסף, תוכל להסביר בדיוק על כל נושא צבית רכבים ? דבר אחר - מתי משתמשים בהתזת חול ? ואם זה רלוונטי בכלל - יקר ? תודה.

itzik93

New member
ל BMF

אז ככה - קודם כל, על איזה רכב אנחנו מדברים בדיוק ? (דגם ומודל). לגבי צביעת פלסטיקים (פגושים) - לרוב, כאשר חלק פלסטיק עובר תאונה או תיקון, נוטים ליישר את הפלסטיק (בעזרת חימום) ואז לכסותו בשכבת שפכטל ובסוף צבע. כל מכה קטנה בחניה גורמת לשפכטל להישבר (ולצבע להיתקלף) מכורח העובדה שמדובר בחומרים קשים (ולא אלסטיים) ולכן הבעיה (הבעיה בעיקר בשפכטל). הפיתרון שהצעתי לצביעת הפגושים הוא בעיקרון העמיד ביותר - הצבע יסוד הינו צבע על בסיס דבק אלסטי והשימוש בו יגרום לאחיזה חזקה של הצבע בפגוש עצמו עם אפשרות להתקפל מעט (ללא סימני שברים קריטיים) במקרים של פגיעות קלילות של פגוש בפגוש. אי לכך - צביעת פלסטיקים הינה צביעה בערבון מוגבל ולכן יש לקחת זאת בחשבון כשצובעים פגושים וחלקי פלסטיק (גמישים) אחרים במיוחד כמדברים על כל חלקי הרכב החיצוניים. נושא צביעת הרכבים מתחלק למספר חלקים והינו מורכב - מאחר וקצת מאוחר עכשיו והנושא ארוך מאוד, אשמח לענות על שאלות יותר ספציפיות בנושא זה. באופן כללי, עלות צביעה חיצונית של רכב (כולל *כל* מה שצריך) עולה באיזור ה 5,000 ש"ח ומשתנה מעלה/מטה בהתאם לאיכות העבודה, גודל הרכב, מצב הרכב הנוכחי (רקבונות ומכות פח) וסוג הצבע (מטאלי/רגיל). לפני כ-3 חודשים ראיתי אצל הפחח שלי (בסמוך למקום העבודה שלי דאז) חיפושית שניכנסה לפחחות וצבע כללית - היה מדהים לראות איך פירקו אותה לחתיכות (עד לגומיות מסביב למכסה תא המטען והמנוע, פנסים, מדרגות וכו´) , עשו פחחות כללית (החלקות לרוב, לא היו פגיעות קריטיות) וצבע מטאלי (שמפניה). האוטו יצא פשוט מ-ד-ה-י-ם - בעייניי מיקרוסקופ הבחנתי בפאשלה קטנה אחת: בנקודה מסויימת על הכנף האחורית ימנית ראיתי שהיה איזה "פיקשושון" קטן בהחלקה (קטע של 1-2 ס"מ של "נקודות" כאלה) - ללא ספק טעות אנוש שיכולה לקרות לכל אחד (האוטו היה קודם לכן בצבע בז´ מוזר כזה, דומה מאוד לחומר המילוי ומכאן כנראה לא היה ניתן להבחין בכך) - העבודה הייתה יסודית מאוד (עקבתי אחרי זה
). בכל אופן, קשה להסתיר צבע כללי או תיקונים - לכן חשוב לדעת באיזה רכב מדובר, האם הוא שווה את ההשקעה - והאם מישהו בכלל יסכים להתעסק בזה. חברי משכבר הימים שמחזיק בפג´ו 205 (מודל 91) אדומה (שמורה), רצה לצבוע אותה (כללית) מאחר ולרכב כבר לפחות 2 גוונים של אדום (וזה מכוער) כתוצאה מתיקונים קלים בכנפיים ובדלתות - כמעט כולם אמרו לנו שהם לא מסכימים לבצע את העבודה בגלל שחבל על הכסף... אם מדובר ברכב לא חדיש במיוחד ואתה מעוניין לתת לו מעט "גוון בלחיים" ולהחזיר לו את הצבע לפגושים (וכו´), תבצע את השיפצורים האלו לבד. תחשוב על זה. איציק

B.M.F

New member
פרטים נוספים

הרכב הוא AX, 3 דלתות. אני לא מתכוון רק לתקן פה ושם או מעט "גוון בלחיים" - אני מתכוון לצביעה רצינית עם כמה תיקונים קטנים במרכב. הכנף השמאלית פגועה קצת וצריך להרכיב עליה פלסטיק לאחר התיקון. צריך ליישר(מילולית) קצת את בתי הפנסים ומכסה המנוע. הפגושים שלי במצב טוב - אני רוצה להחליק אותם ולצבוע בצבע הרכב, אני חושב שצריך סוכ צבע שונה בשביל זה לא ? תקן אותי אם אני טועה. הבנתי שבשביל צבע ממש טוב - אני אצטרך לבקש 3 שכבות צבע חוץ מההחלקות. זה נכון? בקיצור המטרה היא - לפחות ברמה של צבע על אוטו חדש. לפחות. כל הסיפור שווה את ההשקעה מבחינתי - אני לא אמכור אותה בבורסה. תודה שוב.

kitt

New member
הבעיה עם כזו צביעה חוץ ממהשקעה

עצמה היא שלך תוכיח שזה לא אוטו שעבר 4 סאלטות ובורג באויר.....

B.M.F

New member
לא נראה לי שזה

דבר שאי אפשר לראות על כל ליפט ממוצע ו/או ע"י איש מקצוע. בכל מקרה - אני ממש לא מתכוון למכור בקרוב וגם זה ממש לא מה שימנע ממני להשקיע באוטו בשביל ההנאה שלי.

kitt

New member
אפשר אבל אתה מכיר את עמישראל

<במבטא ערסי מצוי> אה... האוטו צבוע חדש הא? בטח עבר אחושרטוטה תאונה.... אחי, עם השוק של היום אתה לא תקבל עליו יותר מ(מלא את המחיר הנכון לאותו ייום פחות 70%), תאמין לי אני לא הייתי קונה כזה אוטו אבל החברה רוצה...

B.M.F

New member
לאנשים כאלה

אני לא אמכור בכלל. ובגדול - יש לי תיק טיפולים מסודר ואין פגיעה כלשהי בשלדה. אם וכאשר אני ארצה למכור - אני אמכור מעל המחירון זה בטוח. מי שלא רוצה לקנות לא יקנה.

B.M.F

New member
תשמע

אני לא קניתי אוטו בשביל לחשוב בכל דבר שאני עושה על מה יהיה שאני אמכור אותו. הוא שלי, ואני רוצה לעשות בו מה שאני רוצה. אם יגיע יום שאני ארצה למכור - אני אמכור אותו איך שהוא. אם בשבילך זו אופטימיות - שיהיה. אני לכשעצמי לא מבין את השיקולים האלו וחושב שזאת טעות - זה אומר שאתה פסימי ?! איש איש ואורחתו רבעו

umop apisdn

New member
אל תיפול לרשת המכירות!!

מגוכך פשוט שיש אנשים שקונים מכונית בשביל למכור!! מה השוק? אני אוכל למכור אותה? איזה יד? יש שריטה בשאסי??? פשוט מגוכך!! למי אתם קונים? לעצמכם או לבא אחריכם???

B.M.F

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

יש את אלה ששמים גופיות על המושבים ומגבות על הדשבורד וכיסוי על ההגה והשד יודע מה עוד. מה נסגר ?!

kitt

New member
תאמין לי שאני האחרון שקונה רכב

שיהיה סחיר, עובדתית אני נוסע על רכב שהוא אחד מ5 בארץ ותאמין הוא הדבר הכי לא סחיר שקיים.... כי הוא צרפתי מיניואן ועוד עם הגיר הלא נכון (ידני). אבל עדיין לדעתי לא צריך לירות לעצמך ברגל. אם הרכב לא נראה ממש על הפנים מסביב אני לא רואה למה לצבוע את כולו. מה שעוד אם תהיה איזו שריטה חס וחלילה אחרי הצביעה, תאמין לי זה כואב

umop apisdn

New member
סליחה שאני מתפרץ לדיון, אבל...

יש סיבה טובה מאוד לצבוע- ההרגשה העצמית. אם אתה רוצה שהרכב שלך יראה טוב בשביל עצמך- צבע אותו! רכב שנצבע מחדש באופן אכותי יראה נהדר, ולא בהכרח יאבד מערכו.

pomelit

New member
כל אחד מדבר על מה שכואב לו...

אין מה להיכנס בהטפה מוסרית על קיט כי הוא לא מבין מה זה לקחת אוטו לא כדי למכור. אם יש משהו שהוא יודע לעשות הכי טוב, זה למצוא את הדגם הכי בלתי מכיר בעליל, להחליט שהוא הכי טוב, ולשלם עליו מחיר מופקע. תעשו חיפוש על רנו אספאס, תבינו...
*עדין חולה על האוטו הזה, אבל ממשיכה להחזיק חזק ולהתאפק*

למעלה