צביעת גיטרה קלאסית

Blooddawn

New member
צביעת גיטרה קלאסית

מדובר בגיטרה שגיסו של חבר טוב רצה להשליך (ישנה, התפרקו לה שני מפתחות כיוון ואין מיתרים), אבל הלה הציל ברגע האחרון בתקווה שאולי אני אמצא לה שימוש, וממילא רציתי להתחיל ללמוד לנגן..
אז מפתחות אני אחליף לה, מיתרים לא אמור להיות כזאת בעיה (נמצא מישהו שיודע לכוון..), עממה, גם "נעלם" לה צבע בכמה מקומות, וחשבתי במסגרת השיפוץ גם לצבוע...
עכשיו, אמרו לי שצביעה ככה יכולה לפגום באיכות הסאונד וכו', ואני בסך הכל רציתי למצוא צבע שחור שיתאים לעץ ולעבור עליו קצת בלקה...
האם נכון הדבר?
האם יש צבע מומלץ/מתאים במיוחד?
עצות, רעיונות, הסתייגויות?
בתודות!

זה מאוד תלוי באיזו גיטרה מדובר ומה מצב העץ.

גיטרה סינית זולה זורקים לפח כי מיתרים ומפתחות יעלו לך חצי ממחיר גיטרה חדשה-וזה עוד לפני שבדקנו את מצב הצוואר ומצב הפרטבורד כמו גם סדקים נסתרים ואולי גלויים.
בשורה התחתונה: אם מדובר בגיטרה איכותית(לא ציינת שם חברה ושם דגם) אז לוקחים להערכת שיפוץ אצל מתקן גיטרות.
אם זו גיטרה זולה אז תצבע ותתלה על הקיר.

Blooddawn

New member
:)

גיטרה קלאסית מתוצרת Alberto Manchini (שחורה), המס' דגם עצמו קצת מטושטש אז אני לא רוצה לזרוק סתם ניחושים. יש כבוד, או שזה 2 ב-10?
ע"פ עיני הבלתי מוסמכת והבלתי מזויינת אין סדקים בעץ (לפחות לא גלויים), והפרטבורד גם לא סדוק, כל הסריגים במקומם + שלמים + נטולי קורוזיה, והכל פחות או יותר בסדר גמור תודה ששאלתם ואיך אצלכם, חוץ ממה שאמרתי וכמה היעלמויות צבע קטנות.
אני באמת מוכרח מוכרח משפץ גיטרות? אי אפשר ככה לצבוע עם משהו מיוחד לעץ ממנו עשויות גיטרות, למרוח לקה ו"לקחת אותה לסיבוב"?

תבדוק כמה עולה חדשה בחנות

וכמה עולים לך מפתחות ומיתרים,כמה עולך לך צבע לעץ ולכה ואז תראה אם זה משתלם לך כספית.
אם זה רק בשביל הנשמה שלך ובא לך על השיפוץ הזה ללא קשר לכמה יעלה,אז לך על זה.
חשוב לבדוק שהצוואר נשאר ישר אחרת יהיו לך באזים וזמזומים או מיתרים גבוהים מדי אם הצוואר זז לכיוון השני,זה קורה בגיטרות שהיו זרוקות בשמש או באוויר החופשי בלחות ושינויי טמפרטורה.
תבדוק עלויות לעומק ואז יהיה לך קל יותר להחליט.

Blooddawn

New member
money makes the world go 'round

הגיטרה עולה 225 ש"ח עם פלוסים ומינוסים לכאן ולכאן, כרגע שמתי 70 ש"ח על מיתרים + מפתחות...
עכשיו, אם מישהו יגיד לי אם יש סוג מסויים של צבע שיותר טוב להשתמש בו על גיטרה אני אוכל לדעת יותר מבחינת עלויות, וגם אם זה ייצא שווה ערך לגיטרה או לא הרבה יותר משוויה של חדשה אני אלך על זה כי כמו שאמרת, זה בשביל הנשמה. :) מקסימום נוותר על הצבע.

אז יש איזה משהו שמישהו ממליץ?

thewierdo

New member
גיטרה די בסיסית

אם זה בשביל הפרוייקט ובשביל הנשמה ולא כדי לנגן, לך על זה.
פרקטית? יותר הגיוני לקנות גיטרה נורמאלי ב500-600 שקל ולהתחיל ברגל ימין עם כלי נורמאלי

Blooddawn

New member
לא כדאי דווקא להתחיל עם משהו יותר פשוט

ואם באמת מתחברים לזה לקנות משהו יותר איכותי? ז"א, אם זה נוח ביד ומוציא צליל סבבה, למה לא?

Blooddawn

New member
קראתי והשכלתי, תודה!

אני לא רוצה להיות נודניק, אבל בלי קשר לאיכות הגיטרה וכו', אם יש צבע מומלץ לגיטרות, אני אשמח אם יספרו לי עליו.

אם הגיטרה תקינה, עדיף לך לא לצבוע אותה

צביעה סתם אם מכחול לא תיראה יותר טוב מהכתם הבהיר.

סביר להניח שהגיטרה זולה, משמע, עשוייה מדיקט ולכן צביעה לא תפגע בצליל של הגיטרה, שממילא לא איכותי.

Blooddawn

New member
חלילה שסתם אצבע על גיטרה במכחול

מה אני, מדריך תיירים בוליביאני?

השאלה שלי בסך הכל הייתה אם יש צבע ש"טוב" לגיטרה יותר מצבעי פנדה..באשר לאיכותית או לא, ברור שאני אקנה משהו איכותי מתישהו, אבל אם כבר יש אחת אז לפחות להשמיש אותה עד הסוף.

ilanmar

New member
שלום אורח! המלצה אין לי בשבילך אבל

אתה כותב יפה (לא שאתה צריך ממני דיפלומה או משהו).

למה לא תבקר כאן יותר ותחטא פה ושם גם בכתיבה?

Blooddawn

New member
לא ציפיתי

לקבל מחמאות כאלה על שאלה פשוטה, תודה! :)
אני אכן חוטא מפעם לפעם בכתיבה (למרות שלא כתבתי כלום כבר עידנים), פשוט מחכה למוזה שתקפוץ לקפה.
באשר ללבקר כאן קצת יותר - ראה כמבוצע, אם כבר להתחיל לנגן אז גם ללמוד דבר או שניים על הדרך, לא?

מנסיוני, אין דבר כזה "צבע שטוב לגיטרה"

גם סטראדיווריוס השתמש בלכה שהרוקח נתן לו.

בגיטרות טובות רצוי לשמור את עובי הלכה למינימום כי אין מה לעשות, לכה לא מעבירה צליל כמו עץ והיא ברמה כזו או אחרת פוגעת בצליל. בעיקר בכלים אקוסטיים.

Blooddawn

New member
מה שאתה אומר לי בעצם

זה שלא משנה מה אני אמרח על הגיטרה הזאת, כי כפי שטען מישהו אי שם למעלה, הגיטרה היא גיטרה "דיקט", אז באיכות הסאונד ה"דיקטית" שלה כבר אי אפשר ממש לפגוע ללא נזק רציני...
אז אני פשוט אשתמש במשהו שיראה כאילו מכסה וזהו, יש מזור!!
או ששוב לא הבנתי נכון?

הבנת נכון

ספריי צבע ב 15 שקל שיש בטמבוריות יעשה את העבודה. רק תשייף קצת לפני עם נייר 400

למעלה