צביעות

צביעות

דבר שצורם ומתסכל אותי כל פעם מחדש. אני מנסה לחשוב אם אני מכירה מישהו שהוא לא צבוע וקשה לי לקבל תשובה. אפילו האנשים הנחמדים שאני מכירה מתנהגים לפעמים בצביעות וזה גורם למחשבות: אם עכשיו הם מלכלכים על מישהו מסוים שברגעים אחרים מחייכים ומשחקים אותה חברים שלו, מה קורה כשאני מסובבת את הגב? ואם ככה זה הולך, נראה שזה משהו שאי אפשר למנוע. ומה שגרוע אפילו יותר זה שגם אני מוצאת את עצמי לפעמים משתפת פעולה עם הצביעות, עם כמה שזה קשה לי. נכון, אני לא אלכלך על מי שלא מגיע לו ואני לא אגיד דברים שיפגעו בצורה ישירה באותו אדם (בניגוד לאנשים מסוימים שעובדים איתי, שדברים שאמרו פגעו ביקדום ו/או בפרנסה ו/או בבונוסים של קולגות שלא לדבר על "השם הטוב"), אבל עדיין... כשאני מוצאת את עצמי מקטרת מאחורי הגב על אדם שבפניו אני לא מעבירה לו את המסר, אני מרגישה חלק מזה. ומה שבאמת גרוע זה שזה קיים בכל מקום ובצורה רחבה בהרבה ממה שאני רואה, כי אני מודעת רק לחלק ממקרי הצביעות ולחלק קטן במיוחד ממקרי הצביעות שקשורים אלי. זה באמת דבר שקשה להתמודד איתו.

אכן,גם אני שונאת צביעות...

ויש את זה בכל מקום,מדהים לאיזה רמות זה מגיע ומפחיד כי יכולים להיות סופר נחמדים אלייך ורגע אחרי זה-ללכלך עלייך. ככה היה בגן הקודם שבו עבדתי- כולם ריכלו על כולם, כולם דיברו על כולם מאחורי הגב ואחרי שעזבתי גיליתי שהרבה אנשים משם שהיו בגדר "חברים" אמרו עליי דברים מאוד לא יפים בהתחלה...

בהרבה מקרים זה נהיה ממש מטורף

ומזכיר לי קטעים מבית ספר יסודי. אנשים יכולים לא להגיד לך שלום כשפוגשים אותך, אבל ברגע שהם צריכים משהו הם החברים הכי טובים שלך ואיזו רעה את שאת לא מוכנה לוותר על יום חופש בשבילם/לתת להם את המתנה שקיבלת לחג/"להלוות" להם כסף. ואז רצים ומדברים כמה שאת קמצנית ורעה, למרות שברור שאם המצב היה הפוך הם היו צוחקים עלייך בפרצוף מה את מבקשת מהם בכלל (זה למה אני בכלל לא חשבתי לבקש). אבל כשמגלים שמישהי פשוט העמידה פנים שהיא חברה שלי לכלכה עלי ברמות כאלו, או שמישהו שבזמנו רצה לצאת איתי התנהג כמו ילד ביסודי ואחרי שאמרתי לו לא הוא פשוט סיפר לכולם איזה $^&^#&# אני, וגם אנשים שידעו על הסיפור האמינו לו כנראה, אולי חשבו שכן יצאתי איתו וככה הוא "גילה מי אני באמת". אי אפשר לסמוך על אף אחד בעולם? כשאני שומעת איך מלכלכים על כולם ומחפשים כאילו בכוח. עובדת איתי מישהי באמת חמודה שכולם מחבבים, אז מלכלכים על זה שחבר שלה מכוער ועובד בעבודה שמנצלים אותו וכל מיני שטויות, לא מצאו מה ללכלך עליה אז מלכלכים על החברה שלה שלא מכירים אותו בכלל. מה זה נותן?

מסננים יקרתי

למדתי לשמוע את הצביעות בקול של האנשים ואני מסננת , את הצבועים שומרת רחוק ממני כי אני לא נוהגת לנתק קשרים חברתיים ומצאתי הרבה חברי אמתץ שלא צבועים איתי , פשוט להקשיב מה הם אומרים ואיך אומרים הסינון הזה מתבקש, קרבי אליך אנשים ללא מסיכות שאומרים מה שבלב שלהם אפילו אם לפעמים זה לא נעים אבל הם אמתיים , אבל איתם יש סיכוי לקשרים טובים ואמתיים

לנושנוש

New member
אולי לא נתקלתי במצבים כאלה מבאסים כמוך...

מצד שני יצא לי שאמרתי על חברים/חברות דברים מגעילים והיו לי כל מיני תלונות עליהם ואחרי המשכתי בקשר כי בסופו של דבר אהבתי אותם ולא רציתי לוותר עליהם.

החיים הם פשרה

שומרת על קשר אבל הם מסומנים בלב שלי ואני בוחרת לא להפגע מהם כי אני ישרה וישירה , איתם אני בוחרת מילים כדי לא לפגוע בהם אבל בוחרת שלא להפגע מהם שהם מתנהגים מגעיל , מחזירה להם את מתנת הכעס והצביעות ואני נשארת נאמנה למה שאני מרגישה פנימה בלב שלי ומי שאני אוהבת אותו מרגיש את זה היטב, ככה אמרה לי אחת מהבנות בצט את תמיד אמיתיתי , מאד שקופה גם בכתיבה שלך

למעלה