צבועים! נמאסתם!

Nחמן

New member
צבועים! נמאסתם!

זו הכותרת שהופיעה באתר הבלוגים: http://bataminp.wordpress.com/2010/06/15/צבועים-נמאסתם/ קראתי את הבלוג ואת התגובות ולא האמנתי למראה עיניי. הרב רון, דרור וגולש נוסף בשם אלעד מותקפים שם בצורה בלתי רגילה על דעתם נגד המצעד. ומיהי המתקיפה? בת-עמי מ"בת קול". אותו ארגון, שאמור לדאוג לאינטרסים משותפים, התגלה כבעל אינטרסים צרים לגלות את מערומיו בפומבי וכל מי שאיננו הולך בדרכו, החרם יוחרם ויושמץ ויותקף וכיו"ב. ידידיי הגולשים! זכיתי להכיר את הצמד הרב רון ודרור כבר למעלה מחמש שנים. מעודי לא שמעתי מאחד מהם מלה רעה על מי, שאיננו הולך בדרכם, ומי, שאיננו מקבל את דעתם. השניים הללו עושים לילות כימים להעניק להומואים הדתיים זכויות, ששום מצעד לא יעניק להם, ומנגד לשמור על כבודם האנושי כאנשים שווים. אינני מבין מדוע חייב החמור לחשוב, שהוא שונה משאר החמורים? בגלל שהאוזניים שלו לא שוות?: בגלל שהאף שלו לא שווה? בגלל שהפה של רחב יותר משל שאר החמורים?: אינני רואה שום מקום למלחמה על שונות. אינני שונה מאיש בגלל נטייתי המינית! לכל אחד יש תכונות כאלו ואחרות, המבדילות אותו משאר בני אדם. אם כן, כולנו שונים! אז על מה יצא הקצף? בת עמי! אכן את שונה משאר בני האדם. רוב בני האדם לא מדברים לשון הרע ולא מעודדים שנאת חינם. אני שייך לרוב ולכן לא אקבל את דעתך גם לו היה בה שמץ של אמת. תפסיקו כבר עם המלחמות הפנימיות! הנזק, שתביאו על עצמכם לא יכופר גם במאה מצעדים. לרב רון ולדרור אומר: צדקתכם ידועה ואיננה צריכה ראייה. לא צריך להתרגש מחבר "עדת קורח", שעשו בדיוק את שעשה קורח באותו ש/בוע, שבו קראנו את הפרשה, שנקראה על שמו. סופו של קורח ועדתו ידוע. אין לי שום שמץ של ספק, שפועלכם ומעשיכם תרמו לכבודם ולעתידם של ההומואים הדתיים עשרת מונים מאשר המצעד או המצעדים. עוד פרט חשוב לדעת: ארגוני ההומואים, שארגנו את המצעדים, נהנו מתקציבים מכובדים בהתאם להוראות הבג"ץ. לעומת זאת כל פעילותו של הו"ד איננה ממומנת מצד שום גורם רשמי ואפילו לא מתרומות הציבור אלא מכספם הפרטי של המארגנים. ידיהם נקיות מכל רבב והם ראוים לחיזוק מלא. שום מחלוקת ושום שנאת חינם לא תשכנע אותי להסיר את תמיכתי בהם. אדרבא! אני רואה בדברי הבלע צורך גדול מתמיד לתמוך באנשי הו"ד באופן בלתי מסויג ולברך אותם, שהקב"ה יתן להם כוח ובריאות להמשיך בפועלם המבורך עוד שנים רבות. אנא מכם, בת עמי ובת קול ושאר הבנות למינים! קראו את הדברים החותמים כל הודעה שלי בפורום. הדברים הם ציטוט מדויק של המשנה במסכת "אבות". ברשותכם אביא ציטוט ממשנה נוספת שם: "איזוהי מחלוקת לשם שמים? זו מחלוקת הלל ושמאי. ואיזוהי מחלוקת שלא לשם שמים? זו מחלוקת קורח ועדתו". מה ההבדל ביניהם? הלל ושמאי חלקו על זה זה באורח עקבי. רק מעבר למחלוקת ההלכתית נהגו כבוד זה לזה ואף לא נמנעו לשאת נשים מכל שבט (כנראה הנשים משני הצדדים לא היו ספרדיות...
) ועדה. אבל מה עם קורח? למה מחלוקת קורח ועדתו ולא מחלוקת קרורח ומשה? משום שקורח חלק גם עאל העדה שלו. בכך העצים את המחלוקת וגילה דעתו, שכוונתו איננה לשם שמים אלא לשם כבוד ואינטרסים אחרים. הסוף ידוע כאמור. אני שמח, שמעולם לא נתגלתה מחלוקת אישדית בתוך הו"ד ותמיד הייתה הקפדה לכבד זה את זה. הזמן יוכיח, שהטובים הם אלה שינצחו במערכה ובזכותם כולנו נזכה לגאולה.

אישה חכמה וצודקת

כותבת רהוט ומבריק. את היציאה כנגד המצעד ניתן ממש להגדיר כחוסר הבנת הנושא עד כדי בורות או סתם ניסיון מכוער על חשבון הקהילה לבדל ולעשות נפשות לארגון. לכתוב "המצעד אינו משרת נכונה את הקהילה הדתית" הוא שיגעון גדלות של מי שחושב שיש לו בעלות וידע על מה משרת ומה לא משרת. בשורה התחתונה, מי שלא מגיע למצעד, מחמיץ את אחת החויות התומכות ביותר בהוויתנו ובזכותנו להיות אנשים שווים וחופשיים.

yr4u

New member
תגובה ל"תל אביב 10"

המשפט "המצעד אינו משרת נכונה את הקהילה הדתית" הוא הבעת עמדה בלבד לא שיגעון גדלות ולא מתוך בעלות מעולם לא התיימרתי לקחת בעלות על הקהילה ומותר לי ולארגון להביע עמדה אחרת ולהציג גישה שונה מתוך השקפת עולמנו ודרך ראייתנו את הדברים צורת ההתבטאות שלך וההתקפה האישית היא לא במקומה וזו דה- לגיטימציה להו"ד ורק להבהיר כמה דברים: לא יצאנו נגד עצם קיום המצעד או הקהילה הלהט"בית וזה לא נכון ולא ראוי להציג זאת כך מי שיראה כתבנו בעבר כבר ואנחנו אומרים תמיד שאלמלא הישגי הקהילה הלהט"בית הכללית לא היינו במקום בו אנו נמצאים והדבר עומד לנגד עינינו יחד עם זאת גם בתוך הקהילה הלהטבית החילונית, על אופי המצעד, מסריו וכיוצ"ב מותר לכל אחד להביע את דעתו אנחנו אמרנו שלדעתו המצעד הוא לא הפתרון שמביא לתוצאות רציניות ומשמעותיות בציבור הדתי ושיש עוד דרכים לנראות חוץ מהמצעד וזכותנו לומר זאת, לא פגענו באף אחד לידיעתכם אנו מקיימים שיח ופעילות עם הקהילה הלהט"בית אנחנו משתתפים בכנסים ואירועים של הקהילה כמו למשל בכנסת ובמרכז הגאה. אנו מרבים באהבת חינם אנחנו לא מתרפסים בפני אף רב ולא מחכים לאישורו ...ו..אה.. כן - אנחנו לא הומופובים / להטבופובים וכו' חבל מאוד שכך חלקכם מציגים את הדברים בצורה מעוותת ובהתקפות מרושעות

everything4u

New member
איזה קטע זה יא-אללה...

כל פעם שנכתבת כאן אמירה בעד הו"ד יצוץ מישהו עם ניק מוזר שנפתח רק היום שיבוא עם איזו תגובת אנטי ועל הדרך גם ישמיץ ויפאר וישבח את מי שהוא כותב בשמו/שמה של... לפי התסריט הידוע מראש, אתה תכתוב רק היום ולא נראה את הניק הזה יותר לעולם... כי אתה בטח גם תשכח/י את הסיסמא..

/tapuzforum/images/Emo45.gifממש כך, אוהבים אותכם הרב רון

/tapuzforum/images/Emo24.gif/tapuzforum/images/Emo23.gifודרור, אתם מקסימים ונהדרים. הקנאה וצרות העין מההצלחות שלכם בארגון הו"ד משגעת אותם. בן פורת יוסף בן פורת עלי עין /tapuzforum/images/Emo57.gif מי שצועד בדרך ה` (ולא בדרך הגאווה - צניעות וענווה לא יזיקו, ההיפיך רק יועילו לכולנו) אילו ממה להתרגש, מי שמאמין לא מפחד - לא יעזרו לא הכפשות ולא קללות ולא לשון הרע שרק מלבים את היצרים של ההומופובים ומגבירים את שינאת חינם. הרב רון ודרור - ניתן לגל הזה לעבור ולבסוף מי שיישאר לסייע ולתמוך להומואים דתיים יהיו אלה שהתורה ומצוותיה עומדים לנגד עיניהם. אוהב אותכם מכל הלב אהבת נפש.

אם נחמן יצא מגידרו, יש לו סיבה לכך

/tapuzforum/images/Emo27.gifואני קורא לכן בנות הפסקנה את מלחמות היהודים. כמי שהכיר לאחרונה מקרוב את הרב רון יוסף ודרור, אני יכול להעיד שמדובר ביהודים יקרים וחמים שלנגד עיניהם עומדת מצוות עשה של "ואהבת לרעך כמוך". כמה צעירים שהם דתיים והומואים מתלבטים הפניתי אליהם וקיבלו ייעוץ והכוונה וב"ה התחזקו וקיבלו יותר בטחון עצמי. השבת הו"ד האחרונה יכולה להעיד כאלף עדים על גישתם הנבונה ונכונותם לגבש חברתית את מגזר ההו"ד, ללא רעש וצלצולים וללא מצעדים שגורמים ליצירת שינאה והומופוביה כלפי ההומאים בכלל וההו"ד הבפרט. נחמן דימה אותכם לעדת קורח ואני יכול להגיד כי ככל שיענו אותו כן יפרוץ, מי שהולך בדרך התורה ובדרך ה` חסד יסובבנו. הרב רון דרור וצוות הו"ד היקרים והנפלאים אנחנו עומדים מאחוריכם ובעז"ה הארגון יילך ויגדל ורק יתעצם. הקנאה התאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם, לכן אנחנו (כן אני משייך עצמי להו"ד בגאון) נמשיך בפעילות העניפה לרווחת ההו"ד שמשוועים לתמיכה ויד מלטפת וזה מה שארגון הו"ד מעניק להם בשמחה. הרב רון ודרור אל תערצו ואל תחתו כי עמכם ה` אלוקיכם בכל אשר תלכו, חיזקו ואימצו. בשבת הו"ד הבאה לדעתי יהיו למעלה ממאה חברים משתתפים.

ארגון הו"ד ראוי לעידוד ותמיכה ...

אל ה` ויאר לנו ... כל הלוקחים חלק בפעולותיו הקדושות והברוכות של ארגון הומואים דתיים ראויים להערכה ומוערכים, מייסדי הארגון מנהל הפורום - כולם כולם העושים המשתדלים והמסייעים חזקו ואמצו! חזקים וברוכים לנצח! כן, חילוקי הדעות באשר למצעד גם מוערכים - אלו ואלו דברי אלוקים חיים ... הועלו כאן בפורום תגובות בעד ונגד מצעד הגאווה, לא נסתמו פיות! חברי הפורום העלו כאן בפורום את תגובותיהם בעד ונגד מצעד ונשארו חברים - נראה שאפילו אופיר מנהל הפורום הביע את דעתו בעד המצעד ואילו הרב רון העלה את דעתו נגד המצעד ועדיין שניהם עושים את מלאכתם בפורום לשם שמים שלא על מנת לקבל פרס, באהבה אחווה שלום ורעות. חברים-אחים יקרים-חביבים חברי הפורום, חזקו ואמצו! חזקים וברוכים לנצח ... ... ...

Nחמן

New member
והערה חשובה לעניין זה

אופיר כתב בעד המצעד וגם איסלמייד כתב בעד והנה ראה זה פלא: הפורום לא געש ולא קצף. איש לא השמיץ את רעהו. הם בעד אני נגד' אבל כולנו נשארנו ידידים וכל אחד מאלה, שהיו בעד, הם גם ידידים ואחים בלב ונפש. מדוע? כי כל כתיבתם הייתה בגדר הבעת דעה. איש מהם לא כתב נגד אף אחד. זה כל ההבדל. רק המחלוקת שאיננה לשם שמים היא אם כל חטאת. לא המצעד ולא הו"ד יוכלו לתקן איוולת כזאת, כי כאשר טיפש אחד מיידה אבן לבאר, עשרה חכמים לא יוכלו למשות אותה. חבל!

נדמה שמה שמאחד את כל עדת הצווחנים בשרשור זה

שהם לא הגיעו למצעד. הממהרים לתמוך ניזונים מהרעל הממוקד כנגדו על ידי מגזרים אינטרסנטים וכולם כאחד כאן מצווחים את נושא הפוריטניות כחזות הדת כולה. אבל מה שבאמת מפריע למתנגדים הוא שיש מצעד חי ובועט, שאנחנו מרימים דרישה לשוויון ולנראות. שהימים בהם להיות הומו או לסבית במחשכים תמו. זה בסדר, מותר להשאר בבית ובארון ולדבר בגנותו ולנסת לעשות הון פוליטי מהתנגדות לו בקרב כמה ארוניסטים שלעולם יהיו תקועים. תמיד כנראה יהיה מישהו שיהיה לו משהו נגד. אבל שידע שהוא יחטוף, כי זה חלק מתנועת השחרור שלנו. אנחנו לא נשב בשקט. ובמידה רבה זה חוסר אחריות לצאת לעיתונות כנגד המצעד במועדו. הרי רק לפני שנה היה כאן רצח. אז קצת כואב שמישהו משלנו כותב נגד, אבל זה לא אומר שצריך לשבת בשקט ולקרוא ולעבור הלאה. זה לא יקרה. המצעד מעולם לא היה גדול יותר, חשוב יותר ורלבנטי כמו השנה. המון רב של כמאה אלף איש היה שם וביניהם הורים לגאים, ילדים של גאים, תומכים שונים בגאים וכמובן גאים מכל הקשת.

the chopin

New member
שלום בת עמי, איזה יופי של ניק בחרת לך !!!

וגם אם אתה לא בת-עמי, הרי מה שכתבתי לה תואם גם לך! תקרא ותשכיל !!!
חי נפשי, כמה עיוורת את יכולה להיות !!! איך יודעים את פועלו של הרב רון ???? איפה אתה חיה!! אני חבר בארגון, ויותר מזה- גם חבר צוות! יש 7 חברי צוות, ואם רק היית טורחת לברר לעומק ולבדוק, אולי היית באה או שולחת את "הבן שלך" למפגש הו"ד היית מבינה מה זה הו"ד, ומה זה שווה, ולמה זה עוזר במקום שארגונים דתיים אחרים לא עוזרים ! ואולי את בכלל לא אמא של הומו דתי ??? אולי אני צריך לחשוב שמי שעומד מאחורי התגובות המזלזלות בארגון הו"ד וברב רון בפרט,זה אדם אחד !!! אולי זאת בת-עמי ?????!!!! המממ…. כן באמת התגובה המטופשת הזאת נשמעת מבויימת לחלוטין! נראה אמא דתיה אחת שתהיה גאה באופן כה בולט על כך שבנה צועד במצעד הגאווה. איפה את חיה בת-עמי איפה??? וכזה לשון הרע לשפוך על רב בישראל!!! יש לו תעודת דיינות, ידעת??? והוא אמיץ יותר מכל רב אחר שאני מכיר! ודוקא הוא מנסה לתמוך בהומואים הדתיים! הידעת שאין לארגון הו"ד תרומות, ואת הרוב הרב רון נותן מארנקו האישי !!! ולמה? כי הארגון שלך ואלו שאת משתפת פעולה איתם שמים לרב רון רגל בכל פסע ושעל !!! אז מי עכשיו פוגע בהומואים הדתיים?? מי ??? רק את והחברים שלך מחברותא ושובל!!! ויותר מזה- אולי את חושבת באופן מגוחך שגם אני זה עוד ניק של הרב רון ??? אז את מוזמנת לחפש אותי בפייסבוק בלינק: http://www.facebook.com/profile.php?id=779108469&ref=profile&v=info#!/profile.php?id=779108469 בפרופיל- yehiel zadok יום כיפור קרב, תתחילי להכין את המנין השוויוני שלך…

גנימדס

New member
חלק מתנועת השחרור שלנו

צודק הכותב מעלי, במשפט זה , ואני חושב שזה הדבר הכי חשוב, שאתם נוטים להתעלם ממנו: זה חלק אנטגרלי מתנועת השחרור שלנו. כי אם מפשטים את העניין (וכשדברים פשוטים-קל יותר להבין אותם) סך הכל במצעד אנחנו אומרים שאנו רוצים הכרה, זכויות,שיוויון, אך מעל הכל : אנו רוצים שיהיה לנו טוב. מי שהולך במצעד אומר, בפשטות זו, הוא רוצה שיהיה טוב לנו, לקהילה, או כאנדבידואלים, שלא נחיה בארונות ,שלא נתבשל בהומופוביה עצמית, שלא ניפגע. האמת שאני מכיר אמא דתיה שצעדה עם בנה במצעד. אבל אין טעם להגיד שמות. מי זכה שאם גדולה זו תתרום לחנוכו והתפתחותו- מוזמן לחלוק זאת. ואני חושב שהמנין השיויוני דוקא יפה מאד. יש הרבה הגיון במתן אפשרות לנשים להשתתף במנין כחלק ממנו ולא רק כמשקיפות מהצד /ביייביסיטר לילדים. בעקר אם המשיכה המינית ("יצר המין") שהסטרייטים כה נזהרים ממנו לא תופס הרבה מקום בהווי ההומולסבי.

Nחמן

New member
הודעה חשובה

אע"פ שאני חולק עליך אני מבקש להצדיע גם לך על עמדתך. עמדתך חשובה בהחלט וחשוב לשמוע גם אותה. בזה אני מצרף אותך לשניים שהזכרתי בהודעה קודמת: אופיר ואיסלמייד. זה ההבדל בין הודעה לגיטימית, שכתובה בחן ובנועם, לבין הודעה שופעת ארס ושנאה אישית. הנה לך, שאין בינינו מחלוקת אישית, אלא כל אחד רשאי להביע את דעתו. אולי טועה הרב רון ואולי אתה טועה אבל באמת זה לא חשוב. אם יש מחלוקת, צריך להציג אותה בצורה עניינית וזה מה שעשה כל אחד מכם.זה ההבדל בין ההודעה שלך ושל חבריך לבין זו של בת-עמי. וכמובן גם
על עמדתך האמיצה.

seregon7

New member
זכותה של בת עמי לדעתה

כפי שזכותו של הרב רון לדעתו. מכאן ועד מסע הכפשות והשמצות הדרך עוד רחוקה מאוד. ישנם רבים שאינם תומכים במצעד בתל אביב ובמה שהוא מייצג. אני אישית חושב שכבר מספר שנים שאופיו הפוליטי של המצעד אינו הראשון במעלה בסדרי העדיפות שלו, וצדדיו האחרים השתלטו יותר, לטוב ולרע. במצעד השנה הלכו אנשים עם שלטים נגד "השתלטות השמאל" על המצעד, גם הם לא מזדהים עם משהו שהמצעד נתפס כמייצג. זכותם המלאה. גם אם אין הסכמה בנושא מסויים בין ארגונים להט"בים שונים, בין אם זה המצעד בתל אביב או כל נושא אחר, אני לא רואה כל טעם בגלישה להתבוססות בזירת מדון וחילופי דברים. כה חבל לי שזה המצב.

Nחמן

New member
מחאה

אע"פ שאני תומך כמעט בכל דבריך, אני מבקש להביע הסתייגות ממלה אחת: חברותא. אומנם יש חילוקי דעות קטנים בין "חברותא" לבין הרב רון אבל מעולם לא שמעתי השמצה של אחד מהם משום צד. לפיכך המלה הזאאת נראית לי מיותרת. פרט לזאת אני מצגיע לךך על עמדתך האמיצה אבל... "צדק - צדק תרדוף" ע"פ פירושו של הגר"מ שפירא מלובלין: גם אחר הצדק צריך לרדוף בצדק. חזק ואמץ!

הבהרה לעמדות הו"ד !!

שלום לכולם, חבל מאוד שמעוותים את כוונת הרב ומנסים בכח להכניס מילים לפה, ולהציג בצורה לא נכונה ולא ראויה דברים שהוא כתב. אז בואו נעשה סדר: 1. הרב לא יצא לא נגד עצם קיום המצעד, לא נגד צועדיו, לא נגד חשיבותו ולא נגד אף אדם/ ארגון בקהילה הלהט"בית. זאת ועוד, בואו ונחדש לכם כמה דברים: ארגון הו"ד מקיים שיח ופעילויות עם ארגוני הלהטב הכלליים, משתתף בכנסים ועצרות (כמו העצרת בכיכר, אירוע תהל"ה עם שר החינוך, מקיימים פעילויות במרכז הגאה, השתתפו בשבוע הגאווה, בכנסת ועוד הרבה דברים שאינם מגיעים תמיד לפרסום בתקשורת) הרב רון התבטא תמיד שאלמלא הפעילות ההישגים והמאבקים של הקהילה הלהטבית החילונית, לא היו הארגונים הדתיים נמצאים במקום שהם כיום. אז לבוא ולהציג תמונה מעוותת של "יריקה לבאר" וכו – זה ממש אבל ממש לא נכון. ואנחנו לא באנו להשתיק אף אחד אלא להעמיד דברים על דיוקם בצורה הנכונה והאמיתית. 2. לגבי המצעד שוב, הוא לא כתב נגד המצעד/ צועדיו הוא אמר שיש דרכים נוספות לנראות ולמאבק, בהקשר של הקהילה הדתית, חוץ מהמצעד, אשר גם לעניות דעתם של רבים בקהילה הלהטבית, יש איתו בעיות רבות, ועובדה שהיו השנה 2 מצעדים אלטרנטיבים. ולא רק אנחנו אומרים שהוא מאבד את מטרתו העיקרית ולא רק אנחנו רואים בעיה גם בעניין הפרובוקטיביות המינית המוחצנת שבו ולכן בנוסף, אנחנו כאנשים דתיים, לפי השקפת עולמנו (מותר שתהיה לנו) חושבים שזה לא נכון לצעוד במצעד שיש בו מיניות מוחצנת ובכלל מצעדים הם לא הדרך בעולם הדתי (בניגוד לעצרות, הפגנות וכו) ההתייחסות של חלק מהאנשים כאן כאילו המצעד בלבד הוא קודש קדשים ומבחינתנו בסדרי העדיפויות, יש כמה דברים לפניו. 3. לעניין הנראות - המצעד בא להראות נראות. הרב רון, באומץ רב ובאחריות, יצא מהארון, בלי לבקש רשות מאף רב ובלי בושה או התרפסות, אלא לקח מנהיגות ותאמינו לי שהאאוטינג שלו עשה רעש בעולם הדתי ובממסד הרבני עשרות מונים יותר מאשר כל מצעד. הנראות שלו והמאבק הגלוי שלו ושלנו כארגון, בצורה שקופה וללא פחד, בציבור הדתי, משנה את המציאות לפי דעתנו. עובדה ש 116 רבנים חתמו על מסמך העקרונות וזה שינוי עצום (מי שירצה לקיים דיון על כך או להעביר ביקורת מוזמן להגיע למפגש הקרוב), אנחנו דואגים לשינוי במערכת החינוך הדתית, בישיבות, במוסדות ציבור וביחס של האנשים בכל קהילה. אנחנו לא עושים זאת מתוך פחד או מורא ולא בהתרפסות אלא בעמידה איתנה על דעתנו. בשנתיים הראשונות לייסוד הארגון פנו 2,500 איש. זה נקרא לעשות שינוי. שהרב רון עומד ומרצה על הנושא בתוך בתי כנסת וקהילות דתיות זה נקרא לעשות שינוי. וזה לא פחות טוב מהמצעד. 4. סולידריות - למדנו על בשרנו בשנה האחרונה שחלק מאנשי הקהילה הלהטבית הכללית וארגונים בתוכה – במקום לחזק את ידינו ומאבקנו, מחרימים אותנו מבלי בכלל לקיים איתנו שיח, וזה עוד הרבה הרבה לפני המאמר, ומשמיצים את דרכנו כי אנחנו חושבים אחרת מהם העיקר מטיפים מוסר לכולם שיקבלו את האחר, אבל מה עם האחר בתוך הקהילה הלהטבית עצמה? כדאי שיששו גם בדק בית וחשבון נפש בתוך הקהילה עצמה. במקומות ובאירועים שמזמינים אותנו אנחנו משתדלים לבוא. שיוצאים בהתבטאויות נגד הקהילה הכללית – הרב רון יוצא במאמרים חריפים נגד ח"כ ושרים ואישי ציבור ללא רחם ומאחורי הקלעים גם "הופכים שולחנות" בכלל, יש בקהילה הלהטבית הכללית אוירה של מי שלא מקבל עליו את עמדת הרוב – וזה לא רק אנחנו, תשאלו פעילים וארגונים חילוניים, מקבל יחס לא ראוי בלשון המעטה. 5. הכפשות אישיות - זה ממש אבל ממש לא במקום בכלל. רוצים להביע ביקורת על עמדות ודרכים? סבבה, שיהיו שיח ישיר, גלוי, בוגר ועם כבוד הדדי הכפשות והשמצות אישיות – זה כבר עבר כל גבול אפשרי, במיוחד לאדם שעושה מעל ומעבר, ומי שמכיר – יודע על מה אני מדבר, הרב רון מקדיש את כל חייו, בהתנדבות ולשם שמים למען הומואים דתיים, ועושה ימים כלילות וזה לא רק מול רבנים אלא באקדמיה, מול אנשי מקצוע, במוסדות חינוך וישיבות, בשיחות בבתים של הורים ומשפחות לילדים הומואים דתיים ועוד המון שבבוא היום בע"ה ידעו כולם. הזלזול וחוסר הכבוד לו וגם למעמדו, והוא ממש לא קרוב להיות רודף כבוד אלא ענוונתן ואוהב את כולם מכל לבו, הם דברים שאין להם מקום וכאן בת עמי ואחרים חטאו וחבל לסיכום - מי שרוצה לשאול או להבין יותר ולשוחח בצורה בוגרת מוזמן לכתוב לנו ואפשר לצלצל לרב עצמו הוא תמיד ישמח להשיב ולדבר עם כולם וכמובן אפשר להגיע לאחד מהמפגשים הקרובים בו נעסוק בנושא הזה – המפגש פתוח לכולם. מי שירתה לקיים דיון רציני וענייני מתוך כבוד הדדי - מוזמן בשמחה. אוהבים את כולם צוות הו"ד

Nחמן

New member
תיקון קטן

אני מניח, שהתכוונת, שהרב רון עושה לילות כימים... כלומר: כשם שעובד ביום, כך גם בלילה. אילו היה להיפך, שהיה עושה ימים כלילות, אוי ואבוי היה לישנוני... דבר נוסף: היה כאן ויכוח נהדר ויוצא מהכלל בין איסילמיד לביני. את הוויכוח עצרתי רק משום שמיצינו את הנושא. בהודעה הקודמת שיבחתי אותו כדוגמא למחלוקת, שהיא לשם שמים. אני מקווה, שגם וגם הרב יסכימו איתי, שמותר לחלוק זה על זה (ואני מניח, שגם ביניכם עלולות להיות מחלוקות) אבל חלילה מלפגוע או מלזלזל בזולת בגלל דעתו השונה. אישית אני נגד המצעדים ולא רק בגלל הפרובוקציות. בעיניי הם מיותרים לחלוטין ולא אכנס שוב לוויכוח בעניין זה. זו דעתי. עם זאת אני רואה חובה לעצמי לכבד כל אדם, גם אם דעתו שונה משלי, וכך אנהג תמיד. לגבי הכבוד - אני אישית מעריך ומוקיר את הרב רון כאדם נפלא. אין ספק, שהוא עשה צעד אמיץ ביציאתו מהארון תוך כדי סיכון מעמדו הרבני. על כך הוא ראוי לכל השבחים. רק כיוון שהוא איננו נמצא בפורום או בקהילה על תקן של רב (שהרי איש לא מינה אותו), אני בטוח, שלא יקפיד, אם יקראו לו בשמו גם בפורום (אין לי ספק, שבייחסיכם האישיים אף אתה פונה אליו בשמו הפרטי), כל אחד לפי רצונו והבנתו. הרב רון או רון היה ויהיה אהוב על פני כל מי שבא איתו במגע ונהנה מפועלו עד היום הזה וזכותו תעמוד לו לעד לא בשל תארו אלא בשל אישיותו.

aviadd1

New member
חריגה מהשתיקה

למרות שהפסקתי לכתוב בפורום זה (לא שהייתי אף פעם מעמודי התווך שלו) אני חייב להגיב על זה. בת-עמי הביעה דעה בדיוק כמו שהרב רון עשה. המילים היחידות החריפות בבלוג הן בכותרות, וגם הן רחוקות להיות קללה. לעומת זאת, אתה כמגן הקודש מתלהם. מכנה את האנשים בעלי הדעה השונה כקורח ועדתו ומייחל להעלמותם מהארץ. אני בעד מחלוקת היכן שהיא נחוצה ולא צריך להתרגש ממנה. בין הארגונים הלהט"ב הדתיים - חברותא, שוב"ל, בת-קול, המניין הגאה והקבוצות הדתיות של ארגון הנוערהגאה יש קו מאחד והסכמה הדדית בהרבה נושאים ויש גם מחלוקות. למשל חברותא לא השתתפה באופן אקטיבי במצעד (אך גם לא פרסמה מאמרים כנגדו). קיים עוד ארגון הו"ד שרמת שיתוף הפעולה שלו אם שאר המוזכרים הנזכרים לעיל נמוכה ביותר. בכל זאת גם חילוקי דעות אלו מאפשרים עבודה משותפת ונסיון לעבוד תחת מטרייה אחת. הארגונים הללו מצאו פחות שפה משותפת עם הו"ד. מעט הנסיונות לשיתוף פעולה לא צלחו. אני בוודאי לא אדבר בשם האירגונים, אבל אני מתאר לעצמי שהשפה והראיה של האידליה שונה. הפוסט לעיל היה ראוי להכתב כנגד המאמר של הרב רון בו משתמע שכל להט"בי דתי מתנגד למצעד. אני מאמין שהמצעד חיוני ואני גם לא מקבל את עמדת הו"ד/הרב רון שבמאמר אין פגיעה במצעד או בצועדים. לדעתי יש במשתמע אמירה מתנשאת/מזלזלת במצעד ואימוץ של הדעה ההומופובית לגביו. אני בטוח שבסופו של דבר המחלוקת הזה היא לשם שמיים וכל האירגונים ימשיכו לפעול ולשגשג, בין בזכות כספים שהופנו (בצדק רב) בזכות בג"ץ, והן מכספי תרומות. (דרך אגב גם זו היתה כנראה דרך לעקוץ אבל לא ברור למה ואיך) שבת שלום, אביעד ואם כבר אני כותב, השבת בתל אביב מתארח הרב רונן לוביץ בקהילת "יחד". השבת הזו מאורגנת בסיוע שוב"ל וצפויה שבת מעניינת בנושא שלשמו אנחנו כאן

העמדת דברים על דיוקם

שלום אביעד, כמה דברים שיש להעמיד על דיוקם: 1. בפעם המי יודע כמה - במאמר אין שום פגיעה במצעד ו/או בצועדים וחבל ששוב ושוב מנסים בכח להכניס לנו מילים לפה. 2. המילים בכותרת של בת עמי וכן בתגובותיה ובתגובות אחרים בפוסט ובמקומות אחרים - הן הכפשה אישית ואינן במקומן בלשון המעטה. 3. כתבת בדבריך כי "למשל חברותא לא השתתפה באופן אקטיבי במצעד (אך גם לא פרסמה מאמרים כנגדו)" - ובכן תחזינה עיניך ובאתר חברותא הובא הציטוט הבא בדף הראשי: "הרב אריה שטרן: "המצעד מזעזע ומחריד אותי" וגם: "הנושא טיפשי ומזיק" ונלע"ד שהדברים ברורים מי פה התקיף והביא דברים חריפים וקשים. 4. כתבת בדבריך "קיים עוד ארגון הו"ד שרמת שיתוף הפעולה שלו אם שאר המוזכרים הנזכרים לעיל נמוכה ביותר." אז לענ"ד אנחנו לא סתם ארגון (בניגוד לקבוצה) אך לעצם העניין - הארגונים האחרים מחרימים את הו"ד ואת העומד בראשה ועל שת"פ נוכל רק לומר כי הזמנו את נציגי הארגונים לקיים איתנו פגישות של צוות מול צוות, אך הארגונים סירבו אז ומסרבים כיום ועל כן "מעט הנסיונות לשיתוף פעולה לא צלחו" וד"ל אם רוצים לדבר על שת"פ כדאי שיעשו אותם ארגונים חשבון נפש כי אנחנו לא החרמנו אף אחד מעולם ואי אפשר לומר ההיפך. אם רוצים שתהיה סולידריות - מן הראוי שבדברים מהותיים ובאירועים חשובים - לכל הפחות יפנו אלינו, גם אם מן הנימוס.. 5. כתבת בדבריך כי "הפוסט לעיל היה ראוי להכתב כנגד המאמר של הרב רון בו משתמע שכל להט"בי דתי מתנגד למצעד" שוב, היכן ראית זאת כתוב והיכן אמרנו זאת? זה עיוות וסילוף של הדברים. אין שום זלזול במצעד ו/או בקהילה - יש כאן ויכוח אידיאולוגי. מותר להביע עמדה כי המצעד לענ"ד וכך נכתב במאמר, לא מביא לתוצאות משמעותיות בקרב הציבור הדתי, מנהיגיו ורבניו - ולא אמרנו "אנחנו רק צודקים או אנחנו רק יודעים את האמת" וכו'. 6. הרב שרלו אמר על המצעד: "כיוון שחלק מעקרונות מצעד הגאווה הוא לגיטימציה לקשרים חד מיניים – איני מבין כיצד ניתן להשתתף במצעד זה, מעבר לעובדה שבכלל אינני מבין כיצד אפשר ליטול חלק במצעד שעוסק בפומבי בנושאי עריות." האם יואילו נא עכשיו כל המתקיפים אותנו לצאת בהכפשות ובהתקפות על הרב שרלו ? 7. מי שכנראה לא מזוהה עם הדעות והעקרונות של הקהילה הלהט"בית הכללית (ו/או הדתית) ישר אומרים עליו שהוא מתנשא, מזלזל ועוד שאר ירקות ועושים דה- לגיטימציה נגדו אישית ונגד הארגון שהוא עומד בראשו. מה עם "קבלת האחר" בתוך הקהילה הלהט"בית? ועל שאר העניינים כבר כתבנו בתשובתנו הקודמת. ארגון הו"ד פועל לשם שמים, בהתנדבות מלאה, שלא מתוך עמדה שיפוטית, על מנת שכל הומו דתי יוכל לחיות את חיי האמת שלו, בצורה גלויה, ובהחלטות שקיבל בחייו לא מתוך לחץ או כפייה, ועל מנת שיחיה בתוך הקהילה הדתית האורתודוקסית כשווה בין שווים וגם אם אדם ח"ו נכשל, הרי שהעולם לא נחרב ואמונתו לא צריכה להיפגע כדכתיב "יתמו חטאים מן הארץ" וכל אחד יתן את הדין וחשבון רק בפני ממ"ה הקב"ה ולא בפני בשר ודם כזה או אחר, והאמונה בבורא עולם היא זו שמנחה את האדם הדתי בכל יום ושעה כי האמונה היא החוש השישי של האדם היהודי והקב"ה אוהב את כל בניו ובנותיו שנאמר "חביב אדם שנברא בצלם" יהי רצון שנזכה לקיים "ואהבת לרעך כמוך - אני ה'" ונזכה במהרה בימינו בביאת גואל צדק אכי"ר. צוות הו"ד

Nחמן

New member
תחזקנה ידיכם

דרור והרב רון (וגם קובי, שעוזר לפעמים). אני רוצה ללמד זכות על "חברותא" ויש הרבה מה ללמד עליהם. כמדומני, שהשנה כארגון הם השקיפו מן הצד ולא הביעו דעה לשום צד. אינני יודע, אם מי מהם היה במצעד באופן פרטי או לא היה (וזו זכותם המלאה) אהבל מגלישה ארעית באתר שלהם אני מגלה, שלא אחת הם מביאים דעות שונות גם לחיוב וגם לשלילה מבלי להביע עמדה אישית לשום צד. ללא ספק זו עמדה ברוכה ואני מקווה, שלא ירחק היום, שבו כל המחלוקת האישית תיפטר בדרך הטובה ביותר.

למעלה