צבא

עד כאן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כמו שכבר הזכירו פה מפשט שמישהו חכם אמר פעם - אם אין לך משהו נחמד להגיד.. פשוט אל(
)תגיד
ומה הבעיות שלך?! היא אמרה את מה שהיא חושבת וזהו! ואם זה לא מוצא חן בעיניך אז לפחות תגיד את זה בצורה מכובדת.. או יותר נכון שמכבדת את אותך.. אין לי מושג מי אתה אבל שם בדוי.. כמה נפלא.. ככה אפשר להגיד הכל נכון?? בלי שידעו מי אתה.. אה
אז כדאי שתתחיל מאוד להרגיע חבוב.. לא אכפת לי כמה אני מכירה או לא מכירה פה את האנשים.. פשוט משנה לי שיתייחסו אל כולם פה כמו אל בני אדם!! אז בבקשה
אגב.. סליחה אם הייתי "תוקפנית" מדיי.. והתעברתי בעניין שלא שלי פשוט ממש משנה לי שבאמת אנשים יקלטו מה זה להיות בנאדם! אז עוד פעם סליחה שנדחפתי.. יומטוב!

just stav

New member
אפשר לדעת...../images/Emo46.gif

מי אתה בכלל?? איך אתה מעז לכתוב הצורה כל כך מגעילה על הדעה של מישהו?? אם תסתכל בתחילת השרשור, תראה שרצו שנכתוב את הדעות שלנו, אז מי אתה בכלל שאתה מרשה לעצמך לפתוח כזה פה על הדברים שנכתבו פה! ועוד לכתוב כאלה שטויות! אולי כדאי שתחשוב קצת אתה לפני שאתה כותב הודעות כאלה. אם כמה שהייתי רוצה שיכתבו פה יותר אנשים מלב השרון, אני מאוד מקווה שתשנה גישה או שפשוט תעוף!
יום טוב (כמעט) לכולם Love סתו

go golan go

New member
צבא

טוב, המקום הזה יבש בטירוף, אז עלה לי לרעיון שיסעיר פה קצת תרוחות.... מה דעתכם על הצבא שלנו? כן לשרת, לא לשרת? קרבי או ג'ובניק? כל מה שאתם יכולים לחשוב עליו בנושא....

yotamstei

New member
זה רציני זה?!

סתם נו, נושא כאוב...צבא.. דעתי, לשרת כן אבל לא בכל מחיר! לא להכנע ללחצים של החברה("קרבי זה הכי אחי", "הטובים לטייס (והטובות לטייסים?)" וכו') אלא ללכת לפי מה שמרגישים. מי שמרגיש שהוא לא מסוגל לשרת בקרבי שלא ישרת בקרבי, מי שנורא בא לו על כיבוש ומחסומים, שיבושם לו-בכל אופן, ללכת עם הלב (המצפון, האידיאולוגיה...איך שתקראו לזה). סרבנים. רק דבר אחד יש לי להגיד בנושא והוא שחבל מאוד שמדינה דמוקרטית ונאורה לא הצליחה למצוא פיתרון לא מיליטנטי לאנשים שלא מסוגלים מבחינה נפשית-אידיאולוגית להתקיים במערכת כזו וכן רוצים לתרום למדינה. דוגמא טובה למסגרת אלטרנטיוית היא שרות לאומי (שכיום פתוח בעיקר לבנות דתיות). מצורפים אתרים בעלי עוד כמה דעות בנושא.

yotamstei

New member
איפה אמא שלך? אני אוהב אותה...

וחוץ מזה, די נו באמת.......למה לגרור את זה לפורום? את רוצה שכולם עכשיו יחשבו שאת שונאת אותי?

קשתונה

New member
אתם מבדרים אותי בטירוף חוצמזה

אלה שאני באמת מעריכה את יותם כי הוא מאוד אידיאולוגי בקטעים האלה ובכל זאת הולך לשרת בצבא....אומנם כפקידה שלי...אבל חפיף...

yotamstei

New member
את רואה אלה

לפחות מישהו פה מעריך אותי...... בכל אופן, זה באמת קשה לי כל עניין הצבא (הן מהפן האישי-אישיותי והן מהפן האידיאולוגי-פוליטי) אבל אני לא אלאה אתכם במחשבותי המפרכות ורק אודה לקשת על ההערכה.

kedeman

New member
אכן נושא כאוב....

(יעיד כל מי שעבר את הבדיקות של הצו הראשון) אני בעד שתהיה חובה לעשות שרות לאומי ושהצבא יהיה אפשרות מועדפת אבל שיהיו תפקידים שאפשר יהיה לעשות במקום הצבא - בדומה לשרות הלאומי משהו קצת פגום בדמוקרטיה שהיא מחייבת אותנו להיכנס לתוך מערכת לא דמוקרטית למשך 3 שנים ועוד חודש במשך כל שנה נוספת אבל אני בכל זאת מבין שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו צבא על בסיס התנדבותי - כי חייבים פה צבא (בתקווה שיום אחד לא נצטרך יותר) אני הולך להתגייס למרות שאני מאוד לא אוהב את המערכת הזאת (כוס אמאשלהם!!! אני מטלפן ללשכת גיוס כדי לקבל מידע ומחכה 12 דקות, ואפילו יותר כדי לדבר עם איזה חיילת ממורמרת חצי דקה!!) הסיבה הכי טובה שאני רואה להתגייס בארץ היא - כי זה החוק! כמו שאני מצפה שאנשים עם דעות הפוכות משלי יצייתו לפקודות כשאאומרים להם לצאת משטחים ככה גם אני אציית ואני אשתדל מאוד לא להיות במקומות שאני לא אוהב אני לא מאוד אוהב את הצבא כרגע

just stav

New member
לא שיש לי יותר מידי ניסיון עם הצבא

מחר אני הולכת לשרוף יום בתל השומר בצו ראשון. מזל טוב לי? נניח... הרושם שלי על צה"ל עד כה לא חיובי במיוחד... והגעתי אליו אחרי שיחות עם חברים שהתגייסו, השבוע גדנ"ע ואחרי שישבתי 3 ימים על הקו טלפון כדי לדחות את הצו שלי ועדיין לא הצלחתי להגיע למענה אנושי או כל דבר אחר שיעזור לי בעניין!! ברגעים אלה ממש אני עובדת על התסריט לסרט גמר שלי (מקווה שיבחר- ביום רביעי המורה מחליט), והוא מדבר בדיוק על הנושא שיותם ושי מעלים- למה במדינה דמוקרטית נער (או נערה) בן 18 מחוייב להכנס למסגרת לא דמוקרטית שנוגדת את הערכים בהם הוא מאמין ושעל פיהם הוא חי? אני באופן אישי מתנגדת להרבה פעולות שהצבא שלנו עושה היום, אבל אני מתכננת להתגייס, ולהגיע למקסימום שאני יכולה, אבל אך ורק מהסיבה שלדעתי זו יכולה להיות חוויה מעניינת ומועילה.
יום טוב לכולם Love סתו

RMXXX

New member
אני ינסה להסביר "למה" זה ככה...

חזרתם על השאלה "למה במדינה דמוקרטית חייב נער להיכנס למסגרת... בלה בלה...", למה? כי זה חוק! חוק במדינה דמוקרטית אפשר תמיד לשנות, אבל בדרך דמוקרטית, כלומר, אם יקום אחד ממכם שמתנגדים לחוק הזה וירוץ לכנסת ויבטיח לשנות חוק זה אם יבחר, ואתם תבחרו בו. אז שינתם את החוק בדרך דמוקרטית. אם פשוט לא מתאים לכם לשרת ולא משנה מאיזה סיבה ואתם פשוט משתמטים אתם עוברים על החוק! וגם על הדמוקרטיה. תחשבו מה היה קורא אם כל אחד שלעצור באדום היה נראה לו חוק לא דמוקרטי לא היה עוצר באדום למשל. או מי שלא מתאים לו לשלם מיסים לא היה משלם(וגם זה קורה). הכל אפשר לשנות, אבל צריך לדעת איך, בגלל זה אנחנו מדינה דמוקרטית. מקווה שהבנתם אותי...

אני מסכימה איתך במאה אחוז...

אבל תזכור שכל מי ששאל "למה?" גם אמר שהוא יישרת בצבא ומתכוון להתגייס ולמלא את חובתו. הם לא אמרו שהם יהיו ההפך - סרבנים, ויעשו משו לא חוקי. להפך. וכל מה שהם עשו זה שאלו "למה?", ומה רע בסתם לשאול? חוצמזה, שכשאני אהיה גדולה, אם אני ארצה לשנות משו, זה יהיה בדיוק בדרך שאתה מדבר עליה. אבל האמת שלא בא לי להיכנס לכל הקקי הזה, כי פוליטיקה זה חרא מושחת.

מפה עולה לך שאלה גדולה יותר

לאיזה חוק לציית? איזה חוק בא קודם? חוק מדינה או זכויות אדם? חובת הגיוס או חופש המצפון? בעקרון האפשרות לא לשרת בצה"ל מבחינה מצפונית קיימת... ישנה ועדת מצפון שבודקת כל מקרה של סרבן אידיאולוגי לגופו. אבל היא די כיסוי תחת כי היא כמעט ולא משחררת משם אנשים. זהו

למעלה