צבא

אני גם לא אוהבת כל כך את הצבא

ויותר מזה- אני חושבת שהוא גם די דפוק... למשל- שלחו לי שני צווי גיוס- אחד ליוני 2005 ואחד לאפריל 2005 (בהפרש של יומיים)- ובשניהם אני עדיין לומדת... לעומת זאת, הצו הראשון שלי היה דווקא מצחיק... מלא ערסים... ולא זכור לי איזה משהו טראומטי במיוחד. אמנם הייתי קצת לחוצה לפני המבחנים אבל נרגעתי בסוף והלך בסדר. באופן כללי אני רוצה להתגייס, אבל זה לא שאני פטריוטית משהו ונורא רוצה להגן על המולדת שלי, אני פשוט חושבת שזה יכול להיות מעין אתגר ואפשר אפילו ליהנות מזה. וגם אם היו אומרים לי שצבא זה לא חובה, נראה לי שהייתי מתגייסת. טוב אז שיהיה

kedeman

New member
בקשר למבחנים....

מישהו סיים את המבחן במתמטיקה?? זה המבחן היחיד שלא סיימתי.... והלך לי בו חרא פשוט נלחצתי ממנו ולא הצלחתי לחשוב ולחשב!!!

RMXXX

New member
סיימתי אבל

חצי ממנו בניחושים של השניות האחרונות... אבל אני יודע שיש לי קב"א מעל 54 אז זה לא מדעיג אותי...

RMXXX

New member
קיבלתי זימון למודיעין...

לתפקיד שדורש קב"א 54 ומעלה...

מבחנים

יש בצבא מבחנים ברמה יותר גבוהה וגם יותר מעניינים מהמבחנים של לשכת גיוס.

דווקא סיימתי...

בכל שאר המבחנים סיימתי וגם היה לי זמן לחזור לבדוק. אבל במתמטיקה הספקתי לסיים בדיוק בשנייה האחרונה. וניחשתי רק אחד אז זה בסדר... רגע, לא אומרים שאי אפשר לדעת את הקב"א שלך?...

just stav

New member
אתמול היה לי צו ראשון!

למען האמת זה היה מטופש למדי... נתחיל בזה ששכחתי את הצו אז כדי שאני אוכל להכנס החייל במודיעין פשוט כתב לי אישור יותר עלוב מאישורי בצפר לטיולים וכאלה. אחר כך בבדיקות הרפואיות כשאמרתי שלא הבאתי את הטופס שאני והרופא היינו צריכים למלא החיילת אמרה (וזה ציטוט) "זה לא באמת חשוב"... אז למה צריך את זה בכלל?? סה"כ זה עבר לי ממש מהר. הגעתי ב-7:30 בערך וב- 12:10 כבר הייתי בחוץ. ובקשר לבמחנים- סיימתי את כולם לפני הזמן ואפילו הספקתי לבדוק אותם, חוץ מהמבחן במתמטיקה, שהיה כולו על שברים ואחוזים והיה מגעיל ברמות מטורפות. סיימתי אותו ברגע האחרון עם כמה ניחושים באמצע.
יום טוב לכולם Love סתו

צבא...

צבא זה הנושא היחידי עדיין שלא גיבשתי עליו דעה בנוגע לאידיולוגיה שלי. את הרוב כבר גיבשתי, על הרוב כבר חשבתי, חוץ מזה, ומהניגוד שבין סוציאליזם ופצפיזם לציונות, אבל זה לדיון אחר. אני רואה את עצמי אזרחית לתפארת מדינת ישראל, או לפחות בדיוק כמו כל אזרחי המדינה, לא משנה איך הם רואים את עצמם. לפיכך, אני מאמינה שאם אני לוקחת מהמדינה את זכויותיי (דמי אבטלה, מזונות וכו'), הרי שגם את חובותיי עליי לקחת על עצמי באותה המידה. ולכן, ומסיבה זו בלבד, אני מוכנה להתגייס לצבא, רק כי זו חובה, לא כי אני רואה בצבא חובה ומשו הכרחי, אלא כי אמרו לי שזה חובה, מה שנוגד לגמרי, כפי ששי אמר את הדמוקרטיה. שלא נדבר על זה שהצבא הוא ההפך המושלם מסוציאליזם, שבו אני מאמינה, הוא הררכי ועושה שימושים לרעה מכוחו. לפחות ככה אני חושבת. עד כאן הכל טוף ונחמד. אבל, בגלל שאני רואה את עצמי פציפיסטית ולא מוכנה ולא מסוגלת להרים נשק, גם אם זה לירות במיטווח, שהרי בצבא אני לא אהיה קרבית, ובטח שלא אשרת איזה קצין עלוב בקריה ואעשה קפה, כי זה מוריד מהערך שלי לגמרי בתור בנאדם. אז נראה לי שאני אעשה משו משמעותי, והכי קרבי שאני מוכנה, שאני יודעת שלא יקרה, זה להיות חובשת. אבל גם פה יש לי כמה התלבטויות, ושוב - זה לדיון אחר. אבל בכל מקרה, עד הצבא יש לי איזה שלוש שנים טופות, וזה במקרה הטוף, כי יכוליות שיהיה גרעין עודד בדרך. נחיה ונראה, אני אומרת...

kedeman

New member
סתם לידיעתך

גם החובשים צריכים להיות לוחמים לפחות כאלה שהם קרביים

go golan go

New member
את טועה!

הצבא לא נוגד את הדמוקרטיה. זה שהמדינה דמוקרטית זה לא אומר שכל אחד יכול לעשות כל מה שהוא רוצה. במדינה דמוקרטית יש חוקים- ובמדינה שלנו אחד מהם הוא לשרת בצבא. מישהו כבר אמר את זה פה (אני לא זוכרת מי- סליחה...)- אפשר לעשות שלא תהיה חובה של שירות צבאי, אבל זה חייב להיעשות בדרך דמוקרטית. זהו.

הצבא כן נוגד דמוקרטיה.

לפחות איך שאני רואה דמוקרטיה, שזה לעשות את הבחירות שלך, את ההחלטות שלך, לפי דרך החשיבה שלך ולפי העקרונות שלך. העקרונות שלי נוגדים את הצבע. אבל... זה לא אומר שאני לא אתגייס. כי כבר אמרתי, למעלה, שאני כן אתגייס, ושאין לי שום כוונה לעבור על החוק ולסרב לגיוס.

זה לא בדיוק דמוקרטיה ../images/Emo13.gif

מה שאת מדברת עליו זה אנרכיה ולא דמוקרטיה. דמוקרטיה - שלטון העם לקבל את הכרעת הרוב גם אם היא לא מתאימה לדעותך....

למעלה