``צבא``=``תיכון``

K-a-M-u-Z-u

New member
``צבא``=``תיכון``

לאחרונה נתקלתי בתופעה עצבנת ביותר. חיילים בצבא יותר אכפת להם מאיך שהם נראים מאשר מילוי תפקידם כראוי. הכוונה שיש זריקת זין מחרידה. לא פלא שיש כל כך הרבה תאונות ומחדלים,כי החיילים נשארו בראש של התיכון,ומתייחסים לצבא כאל משחק שבו צריך לעשות כמה שיותר פוזות. כמובן שרוב המקרים שאני נתקלתי בהם הם מקרים של ג`ובניקים שזורקים זין חבל על הזמן,הג`ובניקים של פעם היו ממש מסורים לתפקיד שעשו. והיום סתם עבודה בזריקת זין.מה אכפת לג`ובניק ב16:00 הוא יוצא הביתה,כל יום רואה את החברה,מקבל הטבות,יחס שונה,שומר אולי פעם פעמיים בשבוע... בזמן שאני בתור לוחם שריון רואה את הבית אולי פעם ב21 יום שומר בממוצא 12 שעות בתת תנאים במוצב נידח אי שם ברמת הגולן. חייבים לשנות את גישת הסבבה הזו,אנחנו במלחמה. שלא יהיהו לכם אשליות...

kirail

New member
לא נכון!

אתה צודק בכך שיש יחס של חוסר אכפתיות, אבל ממש לא אצל כל הג`ובניקים. אני מאד מעריכה את הקרביים, אבל גם אנחנו עושים ``טיפונת`` בישביל הצבא. חוץ מזה פוזות יש בכל מקום וגם אצל הקרביים (נעליים אדומות, לא לשים רב``ט וכו`). בנוסף, המון ג`ובניקים תקועים בחרא של מקומות ותפקידים, שהם בחיים לא רצו לעשות. לקרביים יש המון מוטיבציה, כי התפקיד שלהם מעניין ואילו אצלנו זו שיגרה ושעמום, ולפעמין מרגישים מיותרים בטרוף, אז קצת קשה להשקיע, כשאתה מרגיש שאתה סתם שאריות צבאיות... אבל מה שכן, אנחנו מעריכים את כולכם, הקרביים וכן חושבים על כך, שאנחנו צריכים להיות שם כדי לעמוד מאחוריכם

יניב10

New member
תגובה

יש ג`ובניקים ויש ג`ובניקים:מאבטח מיתקנים כל יום שומר 6 שעות בוקר ו4 ערב.או בודק מסופים שזה בעצם ליהיות במחסומים ולמרות שאין לך שום הכשרה טובה (טירונות 02 ואח``כ עושים שבוע אימונים ומשלימים לרובאי 03 )-חבר שלי היה במחסום ארז,סופה ועוד ותגיד לי אתה אם הוא ג`ובניק בתפקיד הזה? ממ``סניק(מכונאי מסוקים/מטוסים) קורעים את התחת יוצאים חמשוש בחודש והם ג`ובניקים.אז אל תכליל את כולם.יש ויש נכון שבתה``ש לשכת גיוס בקיריה בשלישות אנשים יוצאים יום יום הביתה אבל יש גם כאלה שלא.ודוגמא אחרונה חבר שלי משרת כמד``ן בב``ש (הוא מר``ג)הוא חוזר הביתה לשישבת אבל תחשוב הוא אחראי על עצמו בדירה לבד על הכל-אוכל,כלכלה,ביגוד.למרות שהצבא מקצה לו כסף לקיום זה קשה להחזיק בית שלם לבד-תחשוב איזה שיעמום זה אין לך אף אחד אז מה הוא מבין מהשרות שלו? כלום!

למעלה