אני לחלוטין לא מסכימה איתך.
אבל אני מניחה שהראייה שלנו באשר למילה תועלת היא שונה.
היות ובמדינתו קיים חוק גיוס חובה, משמעות הדבר היא כי הצבא הוא צבא העם, וכאחד כזה יש לו מקום חשוב בחברה אף כגורם מחנך. ברור לחלוטין שמטרתו הראשונה והעיקרית היא הגנה על מדינת ישראל ואזרחיה, אך יש לו מקום חשוב בעיצוב החברה ומתן "הזדמנות שנייה" לאוכלוסיות החלשות יותר. חיל החינוך הוא חיל מדהים שמגשים בדיוק את מטרה זו. ראשית, הוא מאתר חבר'ה שהסבירות שיסיימו שירות צבאי תקין היא לא גבוהה ומעניק להם מסגרת אחרת, שתאפשר להם לסיים בהצלחה פרק משמעותי זה בחייהם. זאת ועוד, הוא אף מקנה לחלקם הכשרה שתאפשר את רכישתו של מקצוע באזרחות ובכך מנחה אותם למסלול מסוים שבראייה כוללת אף מסייע להורדת שיעור האבטלה במדינה. גיוסו של נער מקא"ם לתפקיד אפסנאי בבא"ח גולני, סטאטוס המאפשר לו לעבור, במהלך שירותו, הכשרת מכונאי שמקנה לו מקצוע זה לחיי האזרחות תרם תרומה גדולה לאין שיעור. זאת, מבלי לציין את חיילי המקא"ם שמגוייסים לתפקידים עורפיים, מוכיחים עצמם כבעלי משמעת עצמית והתנהגות ראויה ולבסוף עוברים לשרת בתפקידי לוחמה, סיירות ואף ממשיכים לשירות קבע בצבא - דבר שהתאפשר, לרוב, כתוצאה מן ההכוונה והמסגרת להן זכו חיילים אלה במסגרת גיוסם תחת משמרת חיל החינוך. אלה הן רק שתי דוגמאות קטנות לתרומה המדהימה של החיל לצבא ולמדינה כולה. האמת היא? לפעמים אני מצטערת שלא התגייסתי לשירות בחיל החינוך....