צבא- חברה

הדרי53

New member
צבא- חברה

שאלה לי אליכם.
במסגרת יום עיון שאני מרגנת בנושא צבא- חברה מעניין אותי לשמוע מה אתם חושבים על צבא שפועל באזרחות.
מה דעתכם על מורות חיילות המשרתות בבתי ספר ובפנימיות? האם לדעתכם צה"ל צריך להתערב במערכת החינוך ולעבוד עם נוער?

אשמח לשיתוף פעולה:)

ושיהיה שבוע טוב.

TFNM

New member
לא הוא לא

חיל החינוך בגדול הוא חיל מיותר,אני בכל מקרה לא הבנתי מה התועלת של צה"ל ממנו.

מצד שני יש כל כך הרבה מקומות מיותרים בצה"ל וכל כך הרבה תפקידים (נשיים וגבריים) חסרי תועלת שניחא,לפחות יש פה ושם קצת חברה שחווים שירות מגניב בתנאים לא רעים בכלל (כסף גם ממשרד החינוך וגם מצה"ל,הרבה פעמים המגורים שלהם אינם בבסיסים)

olli3

New member
מנהל
על המורות החיילות של חיל המודיעין שמעת?

יש גם חיילים...

פרוייקט שבו מלמדים את השפה הפרסית וקיים רק במקיף א' בבאר שבע. המטרה היא להכשיר את התלמידים בשפה הפרסית על מנת שאלו ישרתו בחיל המודיעין לאחר מכן.

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=909210

SuperShiro

New member
אני לחלוטין לא מסכימה איתך.

אבל אני מניחה שהראייה שלנו באשר למילה תועלת היא שונה.
היות ובמדינתו קיים חוק גיוס חובה, משמעות הדבר היא כי הצבא הוא צבא העם, וכאחד כזה יש לו מקום חשוב בחברה אף כגורם מחנך. ברור לחלוטין שמטרתו הראשונה והעיקרית היא הגנה על מדינת ישראל ואזרחיה, אך יש לו מקום חשוב בעיצוב החברה ומתן "הזדמנות שנייה" לאוכלוסיות החלשות יותר. חיל החינוך הוא חיל מדהים שמגשים בדיוק את מטרה זו. ראשית, הוא מאתר חבר'ה שהסבירות שיסיימו שירות צבאי תקין היא לא גבוהה ומעניק להם מסגרת אחרת, שתאפשר להם לסיים בהצלחה פרק משמעותי זה בחייהם. זאת ועוד, הוא אף מקנה לחלקם הכשרה שתאפשר את רכישתו של מקצוע באזרחות ובכך מנחה אותם למסלול מסוים שבראייה כוללת אף מסייע להורדת שיעור האבטלה במדינה. גיוסו של נער מקא"ם לתפקיד אפסנאי בבא"ח גולני, סטאטוס המאפשר לו לעבור, במהלך שירותו, הכשרת מכונאי שמקנה לו מקצוע זה לחיי האזרחות תרם תרומה גדולה לאין שיעור. זאת, מבלי לציין את חיילי המקא"ם שמגוייסים לתפקידים עורפיים, מוכיחים עצמם כבעלי משמעת עצמית והתנהגות ראויה ולבסוף עוברים לשרת בתפקידי לוחמה, סיירות ואף ממשיכים לשירות קבע בצבא - דבר שהתאפשר, לרוב, כתוצאה מן ההכוונה והמסגרת להן זכו חיילים אלה במסגרת גיוסם תחת משמרת חיל החינוך. אלה הן רק שתי דוגמאות קטנות לתרומה המדהימה של החיל לצבא ולמדינה כולה. האמת היא? לפעמים אני מצטערת שלא התגייסתי לשירות בחיל החינוך....

TFNM

New member
אני קיבלתי רושם שונה

אני קיבלתי רושם שונה.

החשיפה שאני קיבלתי לחיל החינוך זה משהו שנקרא פרויקט עתיד,שזה מעין התנדבות כדי "לעזור" לנוער בתיכון ללמוד ערבית ומשם להשתמש בכישורים לשירות באמ"ן,על הנייר רעיון טוב בפועל לא עובד מי יודע מה וזה פשוט לשבת בפינה בכיתה בחוסר מעש.

אם מורה חיילת הצליחה לגרום למקא"מניק אחד לשירות מלא זה משהו שאכן לא מובן מאליו ונותן לתפקיד משמעות עצומה,אבל ממה שיצא לי להשתפשף במורות חיילות קיבלתי רושם של שירות חסר תוכן שבו הן נמצאות בבתי ספר ומנסות להסביר לנוער בעייתי למה לדקור זה לא כיף ושצה"ל זה טוב.

darkshadow1

New member
האם ישראל היא צפון קוריאה?

אין שום סיבה הגיונית שצה"ל יעסוק בדברים שאמורים להיות תחת אחריותם של משרד החינוך ומשרד הרווחה. המציאות הזאת היא ניצול ציני של "צבא העם".
לצה"ל יש תפקיד אחד בלבד: לשמור על ביטחון המדינה. זה לא תפקידו להוריד את שיעור האבטלה או את שיעור הפשע. להשתמש בעבדים שהמדינה מספקת לצה"ל כדי לבצע עבודה שהם לא אמורים לעשות זה ניצול ציני ומכוער של אוכלוסיה שבכל מקרה שללו ממנה את זכויותיה הבסיסיות ביותר. אין שום תירוץ הגיוני לכך שקיימים לא מעט חיילים שמבלים חלק ניכר משירותם במסגרות אזרחיות לחלוטין ומבצעים תפקידים של עובדי ממשלה- דברים כאלה צריכים להתבצע במסגרת של שירות לאומי-אזרחי, שם נותנים למשרתים תנאים טובים יותר.

SuperShiro

New member
ברגע בו

שירות צבאי ביחידות מסוימות מקנה לך כישורים מסוימים שפותחים בפניך אופציות כלכליות, ברגע בו חיילים משוחררים זוכים להטבות כספיות שונות לאור שירותם הצבאי, ברגע בו מעסיקים מקנים משקל רב לתעודת השחרור של חייל - תפקידו של הצבא בחברה שלנו הם רם הרבה יותר מהיותו גוף מגן בלבד. הסתכלות על הצבא כגוף מגן בלבד היא הסתכלות צרת עין ומהווה התעלמות ממציאות קיימת. להיפך - בדיוק כיוון שישראל היא אינה צפון קוריאה היא לא משתמשת באזרחיה ככלי מלחמה בלבד, אלא משתמשת במסגרת הצבאית כאמצעי לשיפור חייהן של אוכלוסיות חלשות.

למעלה