צבא זה ל-א הכל.

צבא זה ל-א הכל.

זה קשה כל כך כשיש לך 3 עולמות (הצבא, האזרחות והאינטרנט) שאתה שייך עליהם, ועולם אחד משתלט על שאר העולמות. אי אפשר לתאר כמה אני מתגעגע לשתי העולמות המוזנחים... אני נמצא בעולם הצבא. לפעמים אני אומר לעצמי שהיה עדיף אם הייתי מתנתק מהעולם הזה, מהמחשב, מכל החברים היקרים שלי כאן. בעולם הצבא שום דבר לא בטוח. יש תאריך שחרור אבל אף אחד לא הבטיח שתגיע ליום הזה חיי. ואולי אחתום קבע?... אני יודע שיש לי לבלות כאן, בבסיס הזה, עוד לפחות חודש וחצי. רק אין לי מושג מה יקרה בזמן הזה. ומי יודע מה יהיה אחרי החודש וחצי הזה? אף אחד. באזרחות יש מעט אנשים שאני שומר איתם על קשר. הקשר מאוד רופף. אני שמח שהקשר מחזיק מעמד... אבל קשרים נוטים להפתח אם אין עליהם לחץ. וכשאני בצבא אני לא יודע איך הקשרים מחזיקים מעמד. אני מפחד שחיי יקטעו בהפתעה. יש עוד כל כך הרבה דברים שלא חוויתי, שלא ראיתי, לא ביקשתי סליחה מכולם ולא אמרתי תודה. אני מניח שכל האנשים שמכירים אותי ישלימו עם העדרותי, אבל המשפחה... המשפחה לא. אנחנו בשטח עכשיו. מתאמנים. כבר דברים ממש רצינים, הרבה אש, פגזים. זאת הרגשה מוזרה להיות חלק מהאימונים האטלו... כבר לא מרגש בכלל ירי פגזים וכבר התרגלתי לקול המאג היורה עד כדי כך שאני כבר לא מבחין ברעש חריג. עוד חודש וקצת נגמר הצמפ. היה לי שבוע שעבר משפט. עשיתי פאשלה וקיבלתי עליה עונש. אכזבתי ואין דרך לתקן את זה. חשבתי שאני יהיה חייל טוב שלא מפשל. ברור שאף אחד לא מושלם. לא קשה לי מהחיים בשטח, מזה שלא מתקלחים ורמת ההיגניה גרועה מאוד. גם מזה שכמעט ולא ישנים... ושאין ארוחת סדירות... ולפעמים הבוקר הופך לצהריים... זה באמת לא נורא. אני מסתדר עם הלחצים שנופלים עלינו כאן. עם הכל - מלבד הניתוק מהבית. מהעולם שלי שפעם היה הכל בשביל ועכשיו הוא רק בחלומות. אה...העולם הזה מתעורר כל כמה סופי שבוע... אני מפחד מלחזור הביתה ולגלות שחשבון הדואר שלי נסגר עקב אי כניסה לחשבון... מפחד מלפגוש חברים ולראות שהחברות ביננו נעלמה לה. מלחזור הביתה, ולא לזכור את הדרך.

ה מוזה

New member
את הפחד אני לא אוכל להעלים ..

הפחדים תמיד קיימים ..בעולמות השונים ביחד עם הפחדים ניתנה לנו מתנה נדירה רוצה לחלוק אותה איתך ..להעניק לך מצפן פנימי אשר לא משנה היכן תהיה אותו המצפן יכוון את דרכך בבטחה הביתה מצפן של הלב .. מצפן שתמיד איתך מאיר את הדרך הלב תמיד זוכר ..את הדרך הביתה הוא נושא עימו את הבית ואת החברים בכל שביל ובכל מסע תשמור על עצמך חייל

חייל יקר

מאוד נגע לליבי מה שכתבת, ולא כי שירתתי בתור חיילת קרבית,אבל עדיין.. אני מבינה שפתאום אתה מתנתק, והדברים הכי פשוטים שחווית בבית, פתאום חסרים..לקחו אותך מהעולם הפרטי שלך, שהיה כולו שלך ורק שלך! תלשו אותך מה"חיים" בבית וכאילו "זרקו" אותך אי שם..למקום לא מוכר,ואתה מרגיש כ"כ תלוש..כ"כ אבוד וכ"כ מתגעגע.. מה שאתה צריך לעשות הוא להבין שאתה לא היחיד, ולמרות שיש כאלה שלא מראים זאת, הם מרגישים בדיוק כמוך. גם אותך לקחו מהחיים בבית, וגם להם הכל פה זר ואחר.. תתנחמו זה בזרועות זה, אתם אמנם חייילים קרביים ו"קשוחים" אבל קודם כל בחורים בני 18 ,שבריריים שצריכים חיזוקים,תמיכה והמון פירגון רק מזה תוכלו לשאוב את הכוח להמשיך הלאה,להתמודד,ולתת מעצמכם תיהיה חזק חייל יקר,אל תישבר יהיה טוב:)רק תאמין, ואנו כאן נתפלל בשביל כולכם:) אילנית

roi12

New member
חפיף גבר ....

שמע כול מי שתדבר איתו היה שם [טוב לא כולם} זה עבר גם עלי זה הרס את חיי אבל לא בכיתי בלילות ,הפכתי עולמות ..רק תחשוב שברגע שזה נגמר אתה שוכח את כול הדברים שאתה רוצה לשכוח ...ונשאר רק עים חוויות שלא היתא מקבל בשום מקום ומשום דבר אז קח את זה בכיף והכול יעבור בסבבה וגם שלא , אין מניק שיכול לעצור את הזמן או כמו שאומרים לחופש אין מחיר אבל יש לו תאריך... :) אז גבר יהיה בסדר אל תיהיה עצוב בהודו הפז"מ לא חשוב עוד תוריד את המדים ותעשה הרבה חיים.... מבין אותך אבל לא רואה את זה כמוך....רועי

אניהו

New member
בסוף כל תקופה...

זוכרים את הרגעים היפים ולא הפחות יפים. זו אולי התכונה האנושית היחידה שאין לה הפך...כמו אהבה ושינאה לדוגמא.זוהי גם תכונה טובה מאוד שכן על מנת להיבנות צריך זכרונות. את הזכרונות לא ייקחו מאיתנו לעולם ואילו היפים עולים וצפים לעיתים יותר קרובות. בסוף..עוד שנה שנתיים אחרי השחרור אתה תבין שאתה טועה. אתה תבין שהצבא שינה בך לטובה המון דברים ואתה תעריך אותם. אתה תחווה ותסיים ותקשור קשרים עם אנשים שיהיו אחים שלך בסוף. ואז אתה תשתחרר ותצא לטייל וגם שם...ראבאק...תכיר אנשים ותתחבר ותתנתק ו...ככה זה. החיים הם פגישות ופרידות. תמיד. תיבת האימייל שלך לא תישאר ריקה...וגם אם כם - תשמור על הלב. שהוא יישאר מלא. תפריד את הצבא מהחיים האישיים ותתבונן סביב. אתה בשטח - את חשוף לכל היופי שבטבע!!! שים לעיתים משקפי שמש דמיוניות ואטמי אוזניים שיסננו את הרעש של מכונות הירי...ותסתכל על זריחה מדברית. על שקיעה מרגיעה ועל שמים של נצח. תמיד קל לדבר....אבל זה מנסיון. אניהו. מוכן למלא תיבות אימייל ריקות..

יניב024

New member
|תחליף משקפיים

תיארת במכתבך איך אתה רואה את הדברים... הרשה לי להאיר את עינך לגבי הסיטואציה הזו ולגבי סיטואציות רבות -בחיים בכלל... אנשים חכמים אמרו פעם:"איזהו עשיר?- השמח בחלקו" מהותו של משפט זה בעיניי הוא שהאושר הוא סוביקטיבי,כלומר אם תחליט להיות מאושר אתה תהיה, רק תיצתרך לקבל את ההחלטה, וזה לא משנה כמה הסיטואציה האוביקטיבית שאתה נימצא בה קשה ?! האושר נמצא שם, בדברים הקטנים:בבדיחה של החבר באהל,בזריחה,בטלפון לאמא ,בטלפון לחברה,במילה הטובה של המפקד,בחבר שעזר,בעזרה שלך לחבר,בהכרות עם האנשים שמעולם לא הכרת ומעולם לא תיארת לעצמך שתכיר,בחיילת היפה,בשיחה בלילה ליפני השינה,... אתה בטח אומר לעצמך:"איזה שטויות, שבחיים זה לא עובד...שזה לא משנה את עוצמת הגעגוע לעולמות הישנים שכה אהבת... אז מניסיון אגיד לך:זה כן עובד...וזה מעלים לחלוטין את עוצמת הגעגוע... אתה צריך לעבור מחסום אחד ואז הכל יהיה פרוש לנגדך... אם בכל פעם שיתגנב הגעגוע...בכל פעם שתתגנב העצבות לליבך... אתה תחליט לחייך...חיוך קטן ומאולץ אתה תיראה איך הדברים אט אט משתנים. אם לאחר כל שיחה עם החברה ו עם אמא במקום להשקיע את הדקה הבאה בלהצטער על זה שאתה לא איתם תשקיע אותה בלשמוח על זה שדיברתם...לא יהיה מאושר ממך. אם תכיר בכך שחבריך שבבית טובים ככל שיהיו אינם כאן לצידך לחלוק עמך את החוויות הנוכחיות אז תיראה שלצידך פרושים מיטב האנשים שיש למדינת ישראל...אתה תגלה שבתוכם יש את האנשים שיהיו חבריך הטובים,חברי נפש שאתגרי היום יום בצבא יצרבו בכם ברית נצח. אם במקום להתגעגע ולהצטער על המצב שאתה נתון בו,תיראה בכל קושי -אתגר תיראה בכל אתגר חוויה, תבין שמצוקות האתמול הן בדיחות המחר, אם תחליט להתמסר לצבא כאילו הוא עולמך העיקרי {כרגע(מה שנכון בפועל בין אם תרצא בכך או בין אם לאו) } אז תיראה שגם בעולם הזה אתה יכול להתפתח ריגשית,מנטלית,אינטלקטואלית...ואז תיראה שעולמך עשיר יותר. אם כשתגיע הביתה לחופשה תדע לעשות מה שאתה אוהב ורוצה ולא מה שאחרים מצפים ממך לאהוב ולרצות...אז לא תאבד גם את עולמך הקודם... אם רק תמיד תיזכור את חשיבות מעשייך בשירות הצבאי ...אתה זה שמעניק למדינה את ההבדל בין צעירים מבלים עוד ערב שישי בבתי הקפה ובמועדוני תל אביב לבין זוועת הפיגועים ,בהיותך בקו צפון אתה חוצץ בין המפגעים לבין הישובים, אם רק תיזכור שכל מחבל שיזמום להיכנס לבית משפחה בכל ישוב תפר בערב שבועות יצטרך לעבור קודם אותך ואת חביריך- אם תיזכור את כל אלו אז תיתמלא בכוח הדרוש לא להתגעגע ,ולאהוב את מה שהוטל עליך לעשות... רק תחליט :לא לדאוג, רק תחליט :להיות מאושר, רק תחליט :להנות מכל חוויה שהחיים מזמינים אותך לחוות... רק תחליף את משקפי העצב והגעגוע במשקפי החוויה והאתגר ותראה שהעולמות הקודמים (האינט' והמשפ'-חברים)מתמזגים בעולמך החדש לעולם אחד גדול יותר עשיר יותר ומאושר יותר... אם רק תחליט להיות עשיר-מאושר בחלקך-מכל חוויה היכרות חדשה ואתגר שהם מנת חלקך בצה"ל...אז תבין שהצבא הוא מתנה עבור עושרך הפנימי הכותב הינו מ"פ בחטיבת גולני

יניב

בתור גולנצ'יקית לשעבר... וואי איזה חיבוק אני שולחת לך מכאן על מילים שאני יודעת בדיוק איך הן מרגישות... יודעת שהצבא שלי הפך אותי לעשירה באושר.
כמה ריגשת אותי.

קל להגיד- קשה לבצע...

זו תוכנית מצוינת, אבל רק מעטים יכולים להפוך אותה למציאות.. הילה

Lady Hawk

New member
היי חייל..../images/Emo98.gif

אם אתה מרגיש צורך לדבר..אז הנה מס' ה-ICQ שלי תרגיש חופשי לשלוח הודעה- 121067945. ויש לי גם אי מייל: [email protected] אז מתי שבא לך תשלח הודעה, אין לי בעיה לשמוע את הבכי שלך.

סנדי012

New member
שלחתי לו במסר .... אבל

מה הסיכוי שהוא יקרא אותו השבוע ??? הוא בטח איפשהו באימונים ...אז אני מקווה שלפחות אתם תהנו ממה שרמשתי לו במסר ... כמה מילות עידוד לחייל. מה שלומך ,, שמי סנדי , אני כותבת לך כי ריגשת אותי , המילים שרשמת באמת מראות שהכאב לא מגיע מהראש אלא מהלב ... אמממ מה נותר לי לומר לך ? אני מקווה שאחרי שתסיים את השירות שלך, תצליח לפול לתוך קרקע מרופדת ונוחה ושתוכל לקום ובמהרה להתאזן אל תדאג בנוגע לקשרים עם אנשים , בכל פעם שמשו נגמר מתחיל משהו חדש ואם אחר החברים שלך נתק עמך קשר זה אומר שמההתחלה הקשר לא היה חזק דיו בכדי לשרוד . ואיך שאומרים את החברים האמתיים מוצאים בשדההקרב או בצבא כי איתם אתה מבלה את רוב שעותיך . הזמן הוא הרופא הכי טוב , ואם אתה תגלה שאין לך יותר קשרים תמיד יש את הקהילה הקטנה בצ'אטים או בכל מיני פורומים שישמחו לקלוט אותך , במיוחד אדם כמוך שיודע לרגש בעזרת מילים . אולי בהתחלה זה יראה לך שהזמן לא זז אבל תמיד זה ככה בימים כשקשה, בימים כשאין תמיכה וכשאף אחד לא אומר מילה טובה אלא להיפך לא מבינים וממשיכים ללחוץ עליך לתפקד כמו שצריך . אני מקווה שתקא את המכתב שלי . שלך בהמון הערצה סנדי.

שריונר 7

New member
הכל עובר

דבריך ממש ריגשו אותי כי מה שאתה כותב זה מה שאני עברתי ( אני כבר משוחרר ברוך השם...) בייחוד בגלל שאתה גם שריונר ואני זוכר כמה ההכשרה של הצמ"פ זה גיהינום . אבל בסוף הכל נגמר . גם הצמפ נגמר מתי שהוא..... אתה עוד תסתכל אחורה ותגעגע לצמפ אני מבטיח לך . הייתי משלם כסף לחזור לגיהנום הזה. האדם הוא הפלדה ! סער ברמה!

למעלה