צבא ותקשורת

vgsign

New member
צבא ותקשורת

אני מחפש סיפור תנכי אשר דן ב"צבא ותקשורת" אני יודע, נישמע קצת תלוש מכיוון שתקשורת היא מילה גדולה לתקופה זאת, אני מתכוון לסיפור שיש בו דיון כלשהו סביב צנזורה כלפי העם של המתרחש, הטיית הנאמר לעם וכו'.

eyalnadav

New member
יש מספר דוגמאות של הטית הכוונה

הגבעונים שבאו ליהושוע ולעם שבאו מדרך רחוקה וכו על מנת לעשות שלום ולהציל עצמם ממיתה ע"י עם ישראל בספר יהושוע. פרשת דינה ושכם והריגת אנשי שכם ע"י בני יעקב בספר בראשית. דוגמא נוספת כללית: פרשת ציויי מלך מצרים לכל עמו ולעברים במצרים "כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו " (עם הסבר נוסף של חז"ל ) בספר שמות פרשת קורח וכל עדתו בספר במדבר פרשת קרח -

vgsign

New member
תודה רבה! עוד אני מחפש

איזשהו סיפור שממחיש את הרעיון של "לעוילם תכחיש".

vgsign

New member
בעצם אני מחפש משהו יותר ספציפי

כיצד על המנהיג לנהוג כלפי עם זר\עם אויב שזה עשה להם אבל. אם יש במקרה משהו של הרמבם שנוגע לבין אדם לחברו אך ניתן להשליך זאת אני אשמח לשמוע גם כן.

masorti

New member
נו, זה ברור...

הנסיון של שרי ממלכת יהודה לצנזר את התעמולה האשורית בזמן המצור על ירושלים בתקופת חזקיהו. "כו וַיֹּאמֶר אֶלְיָקִים בֶּן-חִלְקִיָּהוּ וְשֶׁבְנָה וְיוֹאָח אֶל-רַבְשָׁקֵה, דַּבֶּר-נָא אֶל-עֲבָדֶיךָ אֲרָמִית--כִּי שֹׁמְעִים, אֲנָחְנוּ; וְאַל-תְּדַבֵּר עִמָּנוּ, יְהוּדִית, בְּאָזְנֵי הָעָם, אֲשֶׁר עַל-הַחֹמָה. כז וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם רַבְשָׁקֵה, הַעַל אֲדֹנֶיךָ וְאֵלֶיךָ שְׁלָחַנִי אֲדֹנִי, לְדַבֵּר, אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה; הֲלֹא עַל-הָאֲנָשִׁים, הַיֹּשְׁבִים עַל-הַחֹמָה, לֶאֱכֹל אֶת-חריהם (צוֹאָתָם) וְלִשְׁתּוֹת אֶת-שניהם (מֵימֵי רַגְלֵיהֶם), עִמָּכֶם. כח וַיַּעֲמֹד, רַבְשָׁקֵה, וַיִּקְרָא בְקוֹל-גָּדוֹל, יְהוּדִית; וַיְדַבֵּר וַיֹּאמֶר, שִׁמְעוּ דְּבַר-הַמֶּלֶךְ הַגָּדוֹל מֶלֶךְ אַשּׁוּר." (מלכים ב', י"ח, כ"ו-כ"ח)

למעלה