צבא וגלולות..דחוף ):

MegaMasha

New member
צבא וגלולות..דחוף ):

אני לא יודעת אם זה מתאים לפה אבל אני זקוקה לתשובה בדחיפות
אני לוקחת גלולות מסויימות כבר שנה והתגייסתי לא מזמן,אם אני רוצה מרשמים נוספים אני יכולה להוציא אותם במרפאה בבסיס או שצריך ליסוע לבית חולים צבאי במיוחד בשביל זה? זה ממש דחוף נגמרות לי הגלולות ): תודה

אושי231

New member
את יכולה לנסות להוציא מרופא היחידה שלך

אני לא זוכרת אם נותנים או לא אבל בכל מקרה אם תוציאי מרופא היחידה, שנמצא בבסיס שלך תצטרכי לקנות את הגלולות בכספך.

אם תוציאי את המרשם מרופא נשים צבאי, תוכל לקבל את הגלולות בחינם - או במרפאה עצמה, אם יש שם או שפנו אותך לאחד מבתי המרקחת שעובדים עם צה"ל.

כמובן שכל זה במקרה שצה"ל מספק את אותן גלולות, מאחר ויש גלולות מסויימות שלא מקבלים דרך צה"ל ומי שרוצה לקחת אותן צריכה לקנות לבד- כמו מרסילון.

תיקון לאושי

יש שתי דרכים להשיג גלולות בצבא - אחת דרך רופא צבאי, השניה דרך רופא אזרחי.
בשביל רופא צבאי לא צריך הפניה, פשוט מתקשרים למזו"ר (מערכת זימון תורים) ומבקשים תור לרופא בביה"ח הצבאי הקרוב אליך.
בשביל רופא נשים אזרחי את צריכה הפניה, את צריכה לקבוע תור לרופא היחידה שלך וממנו לבקש תור אסמכתא תקציבית (הפניה, בקיצור) לרופא אזרחי שאת בוחרת (את הרופאים איתם צה"ל עובד את יכולה לראות בכל שירותים צבאיים...). אחר כך את קובעת תור לפי אותו הדף.
יש כמה סוגי גלולות שהצבא עובד איתם - ואם תלכי לרופא צבאי והוא יתן לך מרשם לסוג גלולה שלא מספקים בצבא, יתנו לך חלופה צבאית בבתי המרקחת הצבאיים.
עם המרשם שניתן ע"י רופא אזרחי אפשר לקנות את הגלולות בסופר פארם.
בהצלחה

MegaMasha

New member
אני לוקחת פמינט..זה מסובסד?

וגם אם אני רוצה לקנות מהכסף שלי הרופא ביחידה לא יכול לתת לי מרשם שתופס בסופר פארם? אני חייבת כל פעם להסחב לבית חולים צבאי!? ):
תודה !!

אושי231

New member
אני ממש לא יודעת אם פמינט מסובסדות

את יכולה לשאול במרפאה.
לגבי השאלה השניה, ראי מה רשמתי לך בהודעה הראשונה אלייך: "את יכולה לנסות להוציא מרופא היחידה שלך אני לא זוכרת אם נותנים או לא אבל בכל מקרה אם תוציאי מרופא היחידה, שנמצא בבסיס שלך תצטרכי לקנות את הגלולות בכספך"

מרופאה אזרחית מקבלים מרשם ל-6 חודשים

אבל את יכולה לקבל רק חבילה אחת כל חודש בערך.
רופא צבאי נותן מרשם רק לשתי חבילות. אני לא יודעת אם אפשר לקבל אותן ביחד ואם אפשר לקנות עם המרשם הזה את הגלולות בסופר פארם...תשאלי במרפאת היחידה שלך או בנות שמשרתות איתך.
אין לי מושג גם לגבי פמינט.

sapir158

New member
תשובה

אני בטירונות הבנתי שאין עם מי לדבר ושכדאי לחכות לקורס. בקורס אצלנו זה תלוי בנוהל אצלכם אצלנו המש"קית קבעה תור לרופא נשים.
בכל מקרה ממליצה לך בחום ומניסיון שתנסי להשיג דרך אמא/אחות/חברה מרופא אזרחי לפחות עד שתגיעי לסדיר..

המקרה שהיה לי : הייתי בקורס והמש"קית קבעה לי תור לעוד חודש וחצי (!!!).. אמרתי לה שזה נורא מאוחר וגבולי והיא אמרה שאין ברירה. זה היה ממש היום שבו הייתי צריכה להתחיל חפיסה חדשה. באותו יום בעודי יוצאת מהקורס לכיוון הרופא מתקשרים אליי מחר"פ צריפין, מודיעים שהרופא חולה והתור בוטל. (אין רופא מחליף או משהו כזה אחרי שרבתי עם הפקידה שעה והבנתי שאני מדברת לקיר).. בקיצור.. אל תתקעי בלי חפיסה ואל תחכי לרגע האחרון...

הרופאה מביאה מרשם לגלולות, תבקשי מרשם לגלולות שהצבא מסבסד, בד"כ יש טבלה כזאת של גלולות והתחליף שלהן.. (זה לא באמת משנה)..

המון בהצלחה בהמשך

sapir158

New member
ואם לא הייתי ברורה

אם את בסדיר את פשוט קובעת לעצמך תור לרופא.. תלוי במרחב שלך אצלי זה רופא אזרחי (
) אז אני לא יודעת בדיוק איך זה עם רופא צבאי .. מניחה שיש טלפון ואת קובעת

MegaMasha

New member
שאלתי במרפאה בבסיס

אמרו לי לקבוע תור לרופא היחידה שיביא לי הפנייה ומשם לרופא אזרחי בחר"פ ומשם שוב תור לרופא היחידה וקיצור תסביך...אבל אמרו לי גם שאני צריכה להזמין את הגלולות ולקבל אותם אחרי חודש בבסיס..מה זאת השטות הזאת? זה באמת ככה? ובכללי,אם אני נגיד אני חודש לא משתמשת בגלולות המחזור יתבלגן חחח?
תודה!!!

למעלה