צבא בונה, צבא הורס..

צבא בונה, צבא הורס..

בפורום זה כבר פירסמתי לפני מספר חודשים הודעה אודות שירותי הצבאי שהסתיים לפני 4 וחצי שנים. שירות שכולו סבל וייסורים. שירות ביחידה קרבית שאינה הולמת את כישוריי ואת האופי שלי.. מנגד יש כלכך הרבה אנשים שדוקא לא רואים את הצבא באור שלילי שכזה. אדרבא-השירות הצבאי העניק להם מקצועות יוקרתיים מאוד באזרחות: מדובר על :ממר"ם, 8200, טכנאים וכו'.בשבילהם הצבא מהווה נקודת מפנה חשובה בחיים, בזכותם השיגו יתרון משמעותי על שאר האנשים במירוץ החיים. אלו לא יצטרכו לדאוג אודות קבלה לאוניברסיטה חשובה, פסיכומטרי גבוה, שכן המתנה הגדולה שהם קיבלו הינה התואר עצמו-אלא הניסיון.. איך שייצאו מהצבא, מחכה להם בחוץ משכורת חודשית בעלת 5 ספרות+רכב ועוד שללל הטבות. בהייטק למשל, אתה כלום כל עוד אין לך ניסיון. לעומת זאת ממרמניקים יכולים ישר לעבוד אחרי הצבא, או לכל היותר לעשות תואר באיזה מכללה חסרת ייחוס.. והופ-ברוכים הבאים לחיים הטובים. תגידו-בעיה שלך שלא הלכת או לא התקבלת לממר"ם -אך אתם טועים ובגדול. אני בגלל הפרופיל (97) היו סגורים בפני מקצועות אלו.. הרי למה שתקבל מקצוע מהצבא? אתה מתאים לקרבי? בוא תהייה הפועל השחור של צה"ל.. אני אקלל את צה"ל כל ימי חיי על כך, על האיפה ואיפה שהוא עושה בין החיילים. את האחד טוחן עד מחר, השני מסדר אותו לכל החיים. וכל חטאי היה פרופיל קרבי!! הקב"א שלי (54) גבוה מרוב בוגרי ממר"ם (המינימום הוא 52) שנאתי לצה"ל לעולם לא תדע שובע. מילואים? הצחקתם אותי-אני מזמן כבר לא שם..

SleeplessBeauty

New member
אין ספק שהצבא הוא לא קל...

אבל יקירי, יש כמה דברים שצריך לזכור בהקשר זה: אני לא יודעת מהן דעותיך הפוליטיות, ואני לא כל כך רוצה להכנס לזה, אבל אני רק אגיד מנקודת המבט הצבאית כי רוב המשאבים הולכים ליחידות הקרביות. למה? כי זו מטרתו של צה"ל, להגן על מדינת ישראל. משאבים הם גם משאבי אנוש, ולכן כל מי שיכול מעדיפים לקחת אותו לקרבי. אתה צודק כשאתה אומר שלא לכולם זה מתאים, כמו למשל לך. בזה הצבא לא מצטיין - בבדיקת התאמה רגשית/נפשית/הסתגלותית ליחידות קרביות, אלא רק כאשר יש מחלה נפשית כלשהי. אבל, צריך להבין שאין כל כך הרבה ברירות לצבא - לוקחים את מי שאפשר. ככל המוטיבציה עולה - כך קל יותר, אבל זה עדיין לא מספיק. אגב, גם ביחידות קרביות צריך אנשים עם קב"א גבוהה. אחרת מי יהיו קציני המחר? דבר שני וחשוב - להגיד שבגלל הפרופיל שלך לא הגעת ליחידות יוקרתיות זה סתם תירוץ. ליחידות מודיעין למשל קיימת זכות ראשונים לקחת את מי שהם רוצים - גם בעלי פרופיל 97. כנ"ל לגבי יחידות יוקרתיות אחרות. כנ"ל לגבי מסלול עתודה שהיה פתוח בפנייך אם אכן הנתונים שהצגת נכונים - ואז היית יכול לקבל גם תואר וגם ניסיון (ותיכף אפרסם את ההחלטה הכי גרועה שעשיתי בחיים ותבין שגם זה לא כזה להיט). בקיצור - פרופיל 97 הוא לא תירוץ. דבר שלישי ואחרון - למה אחרי 4 וחצי שנים זה עדיין מציק לך כל כך?

חבל שאת סתם אומרת

אני לצורך העניין קיבלתי זימון לטייס, מה שאומר-נתונים גבוהים מאוד. היתה לי אופציה לעסוק באלקטרוניקה בצבא-כי למדתי את זה בתיכון אבל א. אני לא אדם טכני ב. זה לא מעניין אותי. לכן אופציה משמעותית ירדה מהפרק.. נתחיל בזה-הקבלה לממר"ם למשל מותנית בפרופיל 64 או להיות בן יחיד בשאר יחידות המודיעין (חוץ ממודעין קרבי)-הסיכוי להתקבל עם פרופיל 97 הוא אפסי . בערך 5 אנשים בכל שנה המגויסים למודעין הם בעלי פרופיל זה.. אגב בקשר למה שאמרת - "יכולת לקבל בעתודה תואר וניסיון"-תואר ? כן ניסיון-ממש לא בטוח. ישנם הרבה מאוד עתודאים שאינם בתפקיד הקשור ללימודיהם. לפי דעתי מדובר אפילו ברוב העתודאים .ולהזכירך -עתודאים חותמים 3 שנים. מה שאומר כניסה לשוק העבודה בגיל 27-28 עם תואר ביד אך 0 ניסיון תעסוקתי.. כך שמבחינתך זה לווא דווקא היתה טעות.. וזה מציק- כי אני רואה אנשים רבים שגירבצו 3 שנים מול מחשב בצריפין והם כיום אחרי השירות +שנתיים וחצי קבע מסודרים בחיים. בעוד הקרביים יצטרכו שנים רבות בשביל להגיע למה שהם הגיעו. וכל חטאם היה פרופיל 97

eveik

New member
יש הרבה יתרונות

לחברה קרביים שעושים צבא לעומת כאלה שבורחים לעשות כמה שפחות רק להעביר את ה3 שנים ולהמשיך הלאה. אתה לא באמת יכול להשוות את זה בצורה כל כך פשוטה, יש המון דברים שאפשר לקחת מהצבא להמשך החיים שלך. זאת בחירה שלך.

נו באמת..

תגיד לי דבר אחד שלמדת בצבא, שלא היית יכול ללמוד במקום אחר.. בגרות?-אני מכיר הרבה מאוד אנשים ששירתו בקרבי ונשארו ילדותיים גם שנים אחרי השחרור-זה תהליך שקורה בלי קשר לשירות הצבאי.. אחריות? -בכל עבודה יש אחריות לא פחות מאשר היה בצה"ל. בצבא חייל הוא בסך הכל רובוט שממלא פקודות לא סתם אומרים "חייל חושב הוא חייל רע".. בבקשה-שימישהו ירים את הכפפה וימצא לי דבר אחד ששירות קרבי תורם ברמה האישית (ולא ברמה של "תרומה למדינה")

eveik

New member
אני לא דוגמא טובה ../images/Emo9.gif

בכל אופן, בצבא משרתים הרבה אנשים. מכאן נובע שברור שיהיו כאלה ששירתו בקרבי ונשארו ילדותיים, אבל יש גם כאלה שלא. אגב להישאר ילדותי לא בהכרח אומר שלא קיבלת שום דבר מהצבא. בכל מקרה - הצבא זה מקום שנותן לך הזדמנות ללמוד, אתה יכול לבחור לנצל את ההזדמנות הזאת כדי להפיק את המירב מה3 שנים שיש לך ואתה יכול לבחור לעשות כמה שפחות כי אתה בסך הכל רוצה להעביר את ה3 שנים ולהמשיך הלאה. עבור הרוב הגדול - החלק השני של המשפט הוא נכון, מכאן נובע שהם גם לא לוקחים איתם שום דבר מהשירות (מלבד חוויות, זכרונות וחברים בעיקר). זה לא בהכרח אומר שזה לא מקום שאפשר לקחת ממנו משהו.

SleeplessBeauty

New member
קודם כל - אני לא סתם אומרת.

כל מה שאמרתי הוא מהיכרות רבת שנים עם המערכת הצבאית. עתודה - מסכימה שזה חרא פתרון. אבל חשוב להדגיש - לא בכל מקצוע. אבל בוא נעזוב את כל זה - אנחנו סוטים מהנושא העיקרי כאן: שירות קרבי הוא שירות עם ערך גבוה בהרבה (בעיני לפחות) מכל שירות אחר. הייתי נותנת הכל כדי להיות מסוגלת לשרת שירות קרבי. כמוני עוד בני 17-18 רבים שאין להם פרופיל מספיק ומאוד היו רוצים להתחלף איתך. ועוד משהו חשוב - מעטים הם האנשים שיוצאים מהצבא "מסודרים". רוב החיילים לא משרתים במודיעין או בממר"ם, אלא ביחידות שונות ומשונות בהן התפקידים שהם ממלאים לא עוזרים להם בכלום בחיים. לא נתקלתי מעולם בפקידה/מש"קית ת"ש/מש"ק שקר כלשהו שהתלוננו על כך שהם לא יצאו עם מקצוע מהצבא. מה לגבי כל חיילי המפקדות? השלישות? אתה צריך להתמקד בעובדה שעשית שירות משמעותי עבור המדינה שלך ולא במספר החיילים המועט אשר יצאו מהצבא עם מקצוע.

אופירA

New member
מנהל
יש בצה"ל הרבה טעויות

וכרגע המצב הוא שצה"ל יורה לעצמו ברגל, כי אין חשיבה רחבה ואחראית מספיק (אולי בממשלה, אולי בצה"ל עצמו - זה לא מה שחשוב). צה"ל צריך את הקרביים, אבל אין לו שום דבר לתת להם בתמורה, מלבד כפייה. את יודעת כמה זמן זה יחזיק מים, ובפרט שרוחם נופלת בעקבות העובדה שהם רואים שגם על חיי חייל שבוי מתמקחים (ולא משנה אם בצדק או לא. משנה שהמוטיבציה שלהם נופלת ויהיו לזה השלכות רחבות, כמובן). הוא לא מתייחס לעובדה שהם נדפקים יחסית לממר"מים מבחינה מקצועית. הוא מתעלם מכך, כביכול מחוסר ברירה. אבל יש ברירה. יש ברירה להבין שאי אפשר להתעלם מהאינטרסים של הצעירים בדור חומרני וחסר ערכים כל כך, כי זה לירות לעצמך ברגל. יש ברירה להבין שצריך שינוי מערכתי בכל נושא ניהול הצבא במדינת ישראל, כמו בארה"ב. צבא שמבוסס על מעוניינים בשירות קרבי + חיילים קרביים בשכר. יהודים, ישראלים, כן. ותתפלאו - זה חסכוני יותר מאשר שירות החובה, שהופך את צה"ל לגורם שמבזבז אינסוף אנרגיות על להיות צבא חברתי עם מסר (עקום וצולע) ציבורי. כמה אנרגיות שטותיות על גיוס החרדים בגלל דעת הקהל הציבורית, כשבפועל לא קורה כמעט כלום, והכלום הזה עולה לצבא הון תועפות. הוא מממן את המסר החברתי שלו, ולא מרוויח שום כוח אמיתי. הוא מממן גיוס אינסוף אנשים שמיותרים לו מבחינה תפעולית, ונאלץ לפעמים לשחרר מחזורים שלמים של בנות, ולספוג את עלות הביקורת הציבורית והסתירה הפנימית שבהתנהגות זו (שלא לדבר על עלות המרמור של כל הבנות המגוייסות, שלא שפר חלקן). ועוד, ועוד. רק זה דורש מהפכה שלמה, ולא קל לחולל מהפכות במערכת מורכבת ענקית כל כך כמו צבא המדינה. ודבר אחרון - לך - הבחור צודק. הנתונים שהוא הציג לגבי ממר"ם והמודיעין - נכונים. וגם עתודה אינה פתרון לבעיה. פרופיל 97 ואפילו פחות ממנו, הנחשב קרבי, גוזרים את גורלו של אדם, בצורה לא נכונה. לא נכונה עבור האדם, לא נכונה עבור המדינה שאדם זה הוא אזרחה, ולא נכונה עבור האינטרס הצבאי של צה"ל.

SleeplessBeauty

New member
ישראל היא לא ארה"ב

איך אפשר להשוות בכלל?... אני לא רוצה אפילו להתייחס להשוואה שעשית שהיא לא אפשרית במדינה בה אנחנו חיים. אבל אני כן רוצה להתייחס לירידת המוטיבציה שדיברת עליה. אם תעשי חיפוש קצר באתרי החדשות בוודאי תמצאי כתבות המתייחסות לעלייה במוטיבציה של בני הנוער לשירות קרבי. היום על כל מקום בגולני מתחרים לפחות 5 מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) - ולא, זה לא מסווג, זה משהו שפורסם בחדשות. מאז 2006, בניגוד גמור למה שאת אומרת - חלה עלייה ברמת המוטיבציה ולא ירידה. כתבה שפורסמה לא מזמן התייחסה לניתוחים שעושים מלש"בים רק כדי להתגייס ליחידות מובחרות - ניתוחי עיניים, קיצורי קיבה, וכו'. אין ספק שיש בצבא הרבה בעיות, אבל כזהו צבא העם, ולכן גם אי אפשר לוותר על כל מה שאינו קרבי. ובוודאי שאנו לא צריכים צבא של שכירי חרב.

אתה נכנס לפרטים מסווגים

ואני חושבת שהחברה של הצנזורה לא ישמחו לקרוא את השרשרת הזו אתה נכנס לפרטים שהשתיקה יפה להם , בטח לא במקום פתוח כמו התפוז אתה בטוח זה לפי חוקי התפוז מאפשר פירוט כזה?

סילחי לי

אבל אין לך מושג על מה את מדברת.. אל איזה "פרטים מסווגים" מדובר בדיוק? שבעלי פרופיל 97 לא יכולים להיות בממר"ם?? שרק 5 אנשים מידי שנה מתגייסים למודעין עם פרופיל שכזה? את באמת חושבת שהאויב לא ידע דברים אלו לפני שכתבתי הודעה זה? הסייוג הבטחוני שלי הוא "שמור". מה שאני יודע על צה"ל אפשר למצוא בקלות בגוגל..(אני מציע לך לנסות ולראות) לסיום-אני מציע לך להכנס לפורום "מתגייסים" ולהבין שמה שאת אומרת זה בדיחה בגילאי 16-18 "גרתי" בפורום הזה, ומידי יום קראתי לא מעט מידע מסווג בהרבה ממה שקראת בהודעתי..

אופירA

New member
מנהל
כל מה שנאמר הם דברים הידועים

המפורסמים לכל הציבור. בלמ"ס לכולי עלמא. זה כמו הפרט הידוע, שכל בן 18 צפוי לקבל צו גיוס. אין פה מידע מסווג... זה כמו חוקי מס הכנסה - הידועים.

השירות היה,הסתיים. הסקת מסקנות,למדת מזה...

למה להיתקע בעבר?למה להאשים משהו שהסתיים ממזמן. נכון,אולי נתקלת בבעיות כתוצאה מהשירות הצבאי,אבל אי אפשר להאשים את השירות בהכל-אתה בחרת מה לעשות או לא לעשות אח"כ. המשך הלאה בחייך,תמצא את האור בקצה המנהרה ותתמקד בחיובי ולא בשלילי שנגמר כבר ממזמן וחבל שתמשיך להתעסק בו.

nms24

New member
אל תחשוב שזה שביל כל כך ורוד

רק יוצאי ממר"מ וחלק קטן מאוד מהם משתלב בהייטק במשכורת טובה(ממרמ זאת היחידה הגדולה ביותר של חיל המודיעין ורוב המקוצועות שם לא כאלה איכותיים). אני הייתי טכנאי בצבא והיה לי שירות די קשה ושוחק שחלק גדול ממנו זה עבודה שחורה.בנוסף לכל מיני תורנויות כמו שמירה ואבטחה שאנחנו טחנו כמו הלוחמים. ניסיון צבאי של טכנאי זה לא כזה להיט בשוק ומקסימום נותן לך כניסה לתפקיד טכני בשכר שנושק למינימום באזרחות ומשם אתה כבר יכול להתחיל לצבור ניסיון. אבל במקרה שלי אחרי שהשתחררתי הגעתי למקום עבודה שהיו שם מלא משתמטים שכבר ישבו על משכורות הרבה יותר גבוהות כי היה להם ניסיון מהאזרחות. אני דווקא אכלתי את עצמי כל השירות שלא הלכתי לקרבי כי מאוד רציתי תפקיד איכותי שבו אני יכול לתרום ודי התבאסתי שאני עושה תפקיד שחור ולא חשוב.

הצבא הביא לך מקצוע ביד

נכון לא כל מי שמשתחרר משירות "גובניקי" הוא בהכרח מסודר בחיים, אבל הרבה מאוד תפקידים מאפשרים לך להתחיל את האזרחות מנקודה טובה יותר מאשר חייל שהיה בקרבי.. אתה קיבלת מהצבא מקצוע, שאיפשר לך לפחות בשנים הראשונות לעבוד בעבודה סבירה ולא בעבודות נוסח ניקיון,מלצרות וכו' קורס כזה באזרחות עולה כמה אלפי שקלים+זמן יקר. את כל זה אתה חסכת מעצמך.. יכולת ישר לעבוד ולצבור אט אט ניסיון.. ברור שמשתמטים אחרי 3 שנות עבודה יהיו בעמדה גבוהה ממך-על כך לא הדיון. הדיון הוא שירות קרביVS גובניק. בסופו של דבר החלטת שהמקצוע אינו בשבילך-וזה לגיטימי.. אבל לא תוכל לומר שהצבא לא נתן לך משהו פרקטי.. אינך יכול לבוא בטענות לצה"ל.. ובקשר לשירות הצבאי- אני לא בטוח ששירות רווי מחסומים,שמירות, מטבחים, תורנויות רס"פ, מערבים מונפצים כמו שעושים הקרביים הינו פחות "שחור" מהשירות שאתה עשית..

למעלה