צ´י ? אשא ? צ,י ?

Jogodor1

New member
צ´י ? אשא ? צ,י ? ../images/Emo188.gif

אני רוצה לבקש עזרה מכול אנשי אומנויות הרוח בפורום... בפולקלור של קפוארה קיימים המון סיפורים על האשא (AXE) על קפואריסטים שפיתחו האנרגיה הפנימית שלהם (האשא- המקבילה הקפואריסטית לצ´י) עד שכדורי אקדח לא יכלו להזיק להם (כמובן שאלו סיפורי פולקלור, אז אל תנסו את זה בבית !!!) אבל אצלנו לא דיברו הרבה ולא תרגלנו כלום בנושא... לכן אני פונה לכול אלו שמתרגלים טכניקות של צ´י כדי לשמוע קצת איך אצלכם מתרגלים את שיפור הצ´י... איך למה וכמה מאוד יעזרו... בתודה, ערן

Jogodor1

New member
חבר´ה...

אני בטוח שיותר מאחד פה מתרגלים טכניקות של צ´י... תענו בבקשה..

Jogodor1

New member
תגיד זאקמויא...

אמרו לך משהו באימונים שלכם על האשא (AXE) ?

yanivtil

New member
מהמעט שיצא לי לתרגל...

ישנם שני סוגי תרגילים שאני נתקלתי בהם- הסוג הראשון ניתן לתיאור כללי כתרגילים להעלאת רמת האנרגיה, לרוב מתרגלים אותם לפני השיעור, אם כי הם הומלצים מאוד עם הקימה בבוקר, (אצלנו זה נקרא טרום חימום) והם כוללים אופני נשימה שונים (אל הבטן,אל החזה או משולבים כאלו ואחרים) ואופני תנועה שונים בו זמנית. (ישנה גם גרסה הפוכה לתרגילים אלו שנועדה "להרגיע" ו"להשקיט" את האנרגיה לאחר האימון או סתם לפני השינה...). סוג שני, נועד להזרים את האנרגיה אל כל "הפינות הנידחות" של הגוף והוא כולל תרגילי שונים ומשונים שנועדו להזרים אנרגיה לאצבעות הידיים/הרגליים, למערכת העיכול, לבלוטות וכדומה. יצויין, שתרגילים מן הסוג הזה יש גם בצורה של מתיחות בתנוחות שונות וגם תוך כדי הרפיה/מדיטציה במה שנקרא אצלנו "עבודה פנימית" ומתבצע כל שיעור. אשמח לשמוע איך זה במקומות אחרים, יניב.

loislane1

New member
רעיון לעצלנים

אני מחזיקה פה מולי ספר (יותר נכון חוברת, אם לשפוט לפי העובי) של ג´יימס דה מיל. הוא מדבר על הכוונה של צ´י על ידי כוח הדמיון בלבד. יש לו שלוש הנחיות איך לתעל את האנרגיה בגוף. מאיפה שאני נמצאת זה נשמע מאוד פשוט...

nitzano

New member
תזכורת

כלל לא מומלץ לתרגל צ´י גונג על סמך שמועות או ספרים יש לקבל הדרכה ממורה . אין להתערב ולכוון זרימת צ´י בגוף דבר העשוי להביא למחלות (מנסיון).

WhiteBear

New member
../images/Emo45.gif מחזק - ולגבי חיזוק צ´י (קצת)

גם אני יכול להעיד ש"הכוונות צ´י" למיניהם לא נגמרות טוב. לגבי "טכניקות לחיזוק צ´י", כנראה שרוב מה שעושים בשיטות לחימה (לפחות בזו שאני לומד) הוא פעילות שמשפיעה (לטובה כמובן) על החוזק והזרימה של הצ´י. אני לא יכול להגיד שאני מבין מה זה אומר, או איך זה מתיישם לכל סוג של אימון... ברוב המקומות אני לא מוצא הרבה טעם להשתמש במילה "צ´י" כי אני לא מוצא צורך. יש מקומות שבהן יש כווני עבודה שהן בניגוד להרגלים שלי, ששם אפשר להתחיל לדבר על "הצ´י שמגן" או דברים מיסתיים כאלה. אבל זה רק מינוח, מבחינתי, אני עוד לא במקום שבו אני יכול להתדיין על הקיום העצמאי של צ´י כזרם של גמדים קטנים שזזים בגוף...
זה לא עזר, אבל נקווה שכן, טל.

yanivtil

New member
יכול להיות...

אף פעם לא שמעתי שקראו לזה ככה בהגדרה,אבל בהחלט יתכן שחלק מזה לקוח מתרגילי צ´י קונג. אני כן יכול לומר בוודאות שחלק מתנוחות המתיחה לקוחות משיאצו ויוגה, שזה בכלל לא פחות כיף... זה נקרא צ´י קונג? יניב.

אהה, למעשה כיוונתי את השאלה לג´וגוא

לג´וגואדור, אבל בכל מקרה, אני חושב שמה שכתבת הוא כללי מספיק בשביל שגם צ´י קונג יפול בתוכו, אבל בביה"ס שלי המורה שלי נמנע (ולפי דעתי זה טוב) ומלהפגיז אותנו במילים סיניות בשביל לתת הרגשה אותנטית לכל מהלך העניינים. היום, למשל, הוא רצה להסביר לנו איך מרגישים פיסית בתרגיל מסוים כשעושים אותו נכון (אופן מסוים של זרימת אנרגיה בגוף). מכיר את הרעידה הזו שיש לך כשאתה מסיים להשתין? אז ככה. בלי סינית, בלי ווג´אראס. לא שאני פוסל שימוש בסינית, חס וחלילה, והשאיפה שלי זה להבין סינית ואת כל המושגים האלו. אבל כשהרוב לא מבין, אז מה הישגת כשאמרת את זה?

yanivtil

New member
גם אצלנו נמנעים מכך,

ובדיוק בגלל זה כתבתי שאני לא יודע אם זה באמת צ´י קונג, אבל את התרגילים עצמם אני מכיר... חוץ מזה,אני חושב שדווקא כן חשוב לדעת מהיכן לקוח כל תרגיל,לידע כללי...

Jogodor1

New member
אה ואוהד...

בערך, אני לא ממש יודע מה זה צ´י קונג, אבל נראה לי שזה מה שאני מחפש... אני מחפש טכניקות שעוזרות בשליטה בתנועת הצ´י, עצירתו או שליחתו למקום מסוים (הבנתי שזה אפשרי...) בכול מקרה , כול טכניקת צ´י תהיה נחמדה... בתודה ערן (הבוש והנכלם שבייש את מאסטרא ג´ימי בכך שהאמין לשקרים...)

אני לא מומחה לשום דבר, ולכן אני אשת

אשתמש במילים הפשוטות שלנו: אנחנו עושים כמו קאטה איטית מאוד עם דגשים שונים לחלוטין, עם הרבה דגש על נשימה וממש "להרגיש" את זרימת האנרגיה בגוף. אחרי 6 שנים אני יכול להגיד שזה כבר הרגל בשבילי וגם אם זה לא שם, כבר שכנעתי את עצמי שאני מרגיש את זה :). בכל אופן, המורה של המרוה שלי טוען שזה טוב לכל שיטה.

j i m m y

New member
מה זה הגיבוב קישקוש שטות הזו ?@?

מי אמר לך את זה ? האשה זה החיוך והאנרגיה והכיף , ולא המקבילה הברזילאית לצ´י ולא בטיח ! אתה ידעת שיש גם סמבה אשה ? זה לא קשורררר !!! בולשיט.. מי שסיפר לך את זה עבד עליך, אני אומר את זה חד משמעית, פשוט שמו אותך ללעג ולצחוק.

Jogodor1

New member
סליחה מאסטרא ג´ימי... ../images/Emo4.gif

אתה באמת צודק מאסטרא, אינסטרקטור פאולו מארה"ב שכותב את עיתון "פלאנט קפוארה" העיתון הכללי לכול הקבוצות בעולם, הוא באמת שקרן ורמאי, הוא וכול מערכת העיתון שפרסמה את המאמר על האשא בעיתון, שיש בינהם אנשים שיודעים טוב-טוב את הפולקלור של ברזיל וחלקם אף ברזילאיים, הם ליצנים אמיתיים. איך לא שמתי לב לאזהרה שהייתה בכתבה שאמרה "זהירות, כתבה שקרית !!!" כמה טיפשי מצידי, מקווה שתסלח לי...

j i m m y

New member
אני עדין חושב שזו חרטאבונה

רצינית.. כאילו ניסיון מגוחך להקנות לקפואירה פילוסופיה עמוקה. העבדים האפריקאים בברזיל ממש חשבו על האנרגיה שזורמת להם בגוף כשהם מביאים מיאלווה קומפסו. כן כן. עם כל הכבוד (העמוק מאוד) שיש לי לקפואירה, אין שום קשר לצ´י ולאשה.

למעלה