פתרונות

tamarhp

New member
פתרונות../images/Emo70.gif

לאחרונה שמעתי תלונות ש"הפורום על הפנים", "הפורום לא זז", "בפורום אין תוכן", "יש יותר מדי חדשים"... תכל'ס, לא נוכל למנוע מאנשים חדשים להצטרף, וגם להיות כאן 24 שעות ביממה עם יד קלה על הדק המחיקה לא בא בחשבון (הן מבחינה טכנית והן מבחינה רעיונית). לא מספיק להתלונן, בואו נחשוב יחד מה צריך לעשות.

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif מה העניין?

תקנון שיהיה מובלט בצורה כלשהי לכ-ל מי שנכנס לפורום.. נפתח שירשור לתקנון וכל אחד יעלה את הבעיות הכואבות בפורום, ועל פי הבעיות האלה ננסח את התקנון.

tamarhp

New member
תראי,

כשאני נכנסת לפורום וכתוב למעלה "גולשים חדשים - נא לקרוא את התקנון!" זה ממש לא מזיז לי. אני יודעת מה הכללים שבטח כתובים שם - אני יודעת שאסור להציף, שאסור לקלל, שאסור להפר זכויות יוצרים. אני יודעת שאני צריכה קודם לחפש במאמרים והקישורים לפני שאני שואלת שאלה נפוצה. אז אני פשוט לא נכנסת לתקנון גם אם זה יהיה באדום ענקי...

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif אז לא.

את מנדנדת ומנדנדת, ואם את רואה שזה לא עוזר-נוקטים צעדים.

שרוך

New member
סבבי...

בס"ד שלום תמר וכולם... כמו שנאמר אף פעם לא מאוחר... אני מסכים איתך שאי אפשר למנוע ואני חושב שכל אחד מאיתנו שמח על קבלת הפנים שהפורום הזה מעניק ולכן אי אפשר למנוע אולם אפשר להגיד שבשביל זה נועד הארכיון או האופציה לחפש כולל בארכיון מה לא בסדר פה? ואם משהו רוצה לשאול משהו על עצמו בשביל זה נועד המסרים... א' כל שיהיה פה מנהל 24 שעות שירים תפורום תמר וליאור ישר כוח על העבודה אבל צריכים רוח צעירה לפורום... ב' אני יחשוב ואז יכתוב...

נורא מגוחכת ההצעה הזאת.

זה קצת לא מעשי, לשים פה מנהל 24 שעות. אתה חושב שלאנשים אין חיים? ז"א, עם כל הכבוד, אנשים ישנים, עובדים, לומדים. רוח צעירה לפורום? מנהל פורום כאן לא בתשלום ולא כלום. הוא כאן כי הוא אוהב את הפורום. רק שהוא לא כמוך לקח את זה צעד קדימה-ונהייה מנהל הוא לא חייב להיות פה 24 שעות ביממה הוא כאן כדי לשמור על סדר מסויים. להחיות את הפורום? זה לא עניין רק שלו.

cסופסופ

New member
וואו...

דבר ראשון, מזל טוב!!! (החתונה עוד שניה, לא?!) דבר שני, לדעתי אותם האנשים שהתלננו אחראים גם הם בצורה חלקית לירידה ברמה. אני חושבת שאף אחד בפורום לא שמח ממצבו ושכולם רוצים לשפר אותו. לדעתי חשוב, למרות שיש כבר תקנון, לעדכן אותו בשביל שיהיה פתרון לבעיות החדשות שנוצרו, מה שחשוב הוא לא שהחדשים יקראו אותו אלא קודם כל שאנחנו נהיה מודעים לכללי הפורום. דבר שלישי,זה שכל הזמן יש מצתרפים חדשים זה לא רע,להפך זה אפילו טוב, אני חושבת שהבעיה היא באווירה שהמצטרפים החדשיים קולטים, שכן זה פורום לכיף ואם רוצים לדבר על משהו רציני שילכו לכיפה!!!! אני גם חושבת שאנשים פה צריכים להיות קצת יותר פתוחים לקבלת אנשים שונים מהם. כבר קרה כמה פעמים שאנשים נפגעו מהפורום פשוט כי היה להם דעות שהם לא הדעות של חלק מהאנשים בפורום!!!! בקיצור- לדעתי השינוי לא יכול לבוא מלמעלה, למרות שלא תזיק קצת עזרה מכם,הוא צריך לבוא מהאנשים בפורום, כי הם אלו שבסופו של דבר משתתפיחם בפורום ובלי הרצון שלהם לשינוי שום דבר לא יכול לזוז.

tamarhp

New member
את צודקת,

קודם כל מבחינה טכנית - כמובן שהמנהלים צריכים להיות פה יותר ולכן אנחנו עובדים עכשיו על החלפת מנהל - העניין מתעכב כי אנחנו צריכים לדבר על תפוז בעניין מסויים שקשור לזה... זה נכון שרוב השינוי צריך לבוא מבפנים ולכן פתחתי את השירשור הזה - לא יעזור אם נכפה "מלמעלה" כללים בלבד, אלא השינוי צריך לבוא מכם... התקנון כרגע הוא - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=403&a=53842&c=2838&sc=0&ssc=0 תקנון הפורום: 1. לשמור על כללי השירשור (כתיבת הודעה כתגובה להודעה אחרת קיימת). 2. להתבטא בצורה הולמת. השתדלו לזכור שלחופש הביטוי יש גבול. הודעות שתוכנן פוגע ו/או לא ענייני - תמחקנה. 3. לא להציף. 4. לא לפתוח פרטיות בפורום – לשם כך נועד הצ`אט – כלי חביב וקל לשימוש. 5. הפורום אינו מדור חיפוש קרובים או לוח מודעות. לשם כך קיימים הלוחות השונים בהם תוכלו להשתמש למטרות אלו בדיוק. 6. לא לפרסם. 7. לא למסור פרטים אישיים שלכם כגון כתובת, טלפון וכדומה. 8. יש לשמור על כבוד הפרט! אין לפרסם פרטים אישיים של גולשים אחרים ("אאוטינג") ללא רשות. 9. אנא השתדלו לכבד את האווירה הדתית בפורום ונסו להמנע מכתיבה במהלך שבתות וחגים. 10. תלונות, הערות, הארות, הצעות וכן הלאה – אנא שלחו אלינו דרך ``מייל למנהל`` או דרך המסרים, ל"צוות הניהול" (אלא אם כן מדובר במסר אישי לאחד מהמנהלים). גולש שלא יכבד את כללי הפורום יקבל הערה, ובמידה ויחזור על מעשה מספר פעמים נשקול לחסום אותו. אדם חדש הכותב לראשונה בפורום מותר ורצוי לברכו בברכת ברוך הבא, אך "תחקירים ביטחוניים" כאלו ואחרים מקומם במסרים ובצ'אט ולא על גבי הפורום. הודעות של דש"ים וכאלו או האם פלוני אלמוני נמצא בפורום יימחקו והכותב יוזהר, במידה ויחזור על מעשיו נאלץ לשקול למחוק אותו. (מסרים, כבר אמרנו?) לכל פעילי יונתן פולארד למיניהם: בעקבות גל ההצפות שפקד את הפורום בנושא יונתן פולארד (הודעות פרסומיות למינהן) החלטנו שלא לאפשר יותר כתיבת הודעות פירסומיות בנושא יונתן פולארד על גבי דף הפורום. יחד עם זאת בתור קהילה שהנושא חשוב לה ונוגע לליבה פתחנו לוח הנקרא "יונתן פולארד" ושם תוכלו לכתוב את כל העולה על לבכם בנושא ולפרסם תאריכים לכל אירוע בנושא. יש דברים שצריך לשנות או להוסיף?

נצל"ש דחוף!!

לקרוא תהילים דחוף לרפואת חן בת אסתר- עברה תאונת דרכים ומצבה קשה...

tamarhp

New member
בקי היקרה,

זה ממש ממש לא מתאים. נצל"שים עושים שירשורים שכבר הסתיימו (לדוג' שמישהו שאל שאלה וקיבל תשובה), בשירשורים שלא קשורים לפורום, ובשירשורי
. בשום פנים ואופן אין לנצל"ש בדדיון פעיל או בהודעות מנהל - זה ממש ממש לא מתאים. במיוחד לא בדיון שמדבר על רמת הפורום ואי ציות לתקנון.

tamarhp

New member
זו בדיוק הבעיה פה

אנשים לא שמים קצוץ על חוקי הפורום, על אתיקה, על מה יפריע לגוצלשים אחרים. עושים מה שבראש שלהם. בקי, סליחה על ההתלהמות, זה לא אישי, אבל כן - זה מפריע לי, וזו רק דוגמה למה שרוב חברי הפורום עושים כאן. זה ממש כואב לי.

מוצארט

New member
ועוד נצל"ש ../images/Emo3.gif

עברתי אתמול תאונה עם הקטנוע. שברתי יד, ועוד כמה איברים חיוניים נפגעו. תתפללו בשבילי

The anomaly

New member
וואו, זה נראה כאילו אתה קשה הבנה או

משהו, ומצטער, לא רוצה לפגוע או להעליב בזה, פשוט המנהלת הנחמדה שלך כותבת עד כמה זה דפוק שלא שמים על החוקים פה, ואתה בנוסף לזה מצפצף על מה שהיא כתבה, ומנצלש שוב...
איזה יחס מעליב, אם היא לא נעלבה, אני נעלבתי בשמה על הצפצוף הזה...

מוצארט

New member
אנ'לא יודע מה נסגר איתך...

דבר ראשון, אין לי מושג מי אתה, אז על תעביר עליי ביקורת. 2. החבר'ה כאן בפורום (רובם אני חושב) מכירים את ההומור שלי, וביניהם תמר. אז אתה לא מכיר את הרקע, ומי אתה?? 3 עברתי תאונה לא פשוטה, אז במקום לבלבל לי ת'מוח, היית יכול לאחל לי לפחות רפואה שלמה. אז תפסיק להיות כזה כבד, ובפעם הבאה, תחשוב פעמיים לפני שאתה לוחץ על "שלח/י".

tamarhp

New member
בפעם הבאה,

תוכל לנצל"ש או לפתוח הודעה במקום אחר. אפילו שירשור חדש. :-\

למעלה