פתרונות לממנים/ממחים

SilentWave

New member
פתרונות לממנים/ממחים

שלום לכולם, אני מבקש לא להפוך את הפורום לפורום פתרונות ממחים/ממנים. לשם כך מיועדים הפרומים בתל"ם באתר האו"פ. אם לא הצלחתם לפתור, נסו שוב, אם עדיין לא הצלחתם שאלו חבר, אם הוא לא יודע בדקו בתל"ם, אם אין שם תשובה התקשרו למנחה, וגם אם זה לא עזר, אז תנסו שוב לפתור, ורק אז שלחו שאלה בפורום פה - ואת התשובות חברים, במסרים אישיים. תודה, גל

SilentWave

New member
הכוונה היא להדגיש שאין לי (ואני

מניח שלרוב חברי הפורום) רצון להפוך את הפורום הזה למרכז תמיכה למתקשי ממן.

ר פ א ל ה

New member
צודק צודק...רק ש...

זה באמת היה כבר אחרי שלב היאוש....ולגבי התשובות, צודק וזהו.

agnostic

New member
האמת היא שפשוט הרמה בקבוצות דיון

האלה היא לא כ"כ גבוהה.... אבל אולי זה ספציפית בקורסים שאני עושה עכשיו . אם הייתי מקשיב לתשובות שהיו שם למשל במיקרו כלכלה , המצב היה בקאנטים...

maxcalifornia

New member
ומנ כ"כ רע בזה ../images/Emo35.gif

בשביל מה כן מיועד הפורום הזה
הרי הפורומים של האו"פ עצמם כ"כ סטריליים שאין מה לחפש שם....

SilentWave

New member
הפורום הזה

מיועד לדיונים הקשורים באו"פ (באופן ישיר או עקיף), אך המטרה שלו אינה להוות עוד מקום לעזרה בהכנת ממנ"ים (אני חושב שיש מספיק מקורות אחרים). חבל שכל ההודעות של "אני לא מצליח שאלה 2 בממן" ידחקו אחורה הודעות מעניינות יותר, שמעניינות את חברי הפורום.

maxcalifornia

New member
מקובל עלי...

אבל אני חייבת לשאול שוב...ובאמת לא מתכוונת להתקרצץ, בחיי נו, אבל מה יכול לעניין סטודנט יותר כשהוא תקוע בממ"ן בלי מושיע
ידחקו או לא ידחקו, כמשתתפת מאד מאד פעילה בשני פורומים אחרים, אני שמה לב שהפורום הזה לא כ-זה פעיל - וחבל
ככה שהעניין של הודעות שידחקו לדפים אחרים לא מי יודע מה רלוונטית. אבל, מאחר וציינתי שכוונתי טובה, אני אכבד את "בקשת ההנהלה" (גם אם אינה משקפת את דעת משתתפי הפורום). ואם יורשה לי, איפה עוד ניתן להיעזר בעניין ממ"נים מלבד אתר תל"ם

SilentWave

New member
אז ככה..

א. אנחנו לא יודעים אם זה משקף או לא משקף את דעת משתתפי הפורום. (ומשתתפי הפורום אכן מתבקשים להביע את דעתם). ב. אני לא התנגדתי באופן מוחלט להודעות מסוג זה. פשוט בשבוע האחרון זה התחיל להראות סימנים של מגיפה, וביקשתי שיפרסמו פה הודעות מסוג זה רק אם זה באמת המוצא האחרון. ג. עזרה בעניין ממנים - Fingertip נתן מספר דוגמא, בנוסף - ניתן להתקשר למנחה, להתייעץ עם חברים לכיתה, להעזר בממנים מסיסמטרים קודמים וכו'.

אלינהמ

New member
אני בעד

לשאול שאלות "מקצועיות" וספציפיות גם כאן בתלם בקורס שלי מאד מפריע שחייבים לציין שם ואי אפשר לשאול שאלה כמו - תנו לי כיוון איך אני פוטרת שאלה בעבר שאלתי כאן שאלה ועזרו לי - אז מה רע בזה?שאלות בתחום שאני לא לומדת אני פשוט מדלגת כמובן שאני מסכימה שלא צריך להגזים ולנסות למצוא דרכים אחרים לפתירת שאלה לפני שפותחים דיון כאן

Fingertip

New member
כמה הצעות שלי...

שרשור תמיכה במטלות: כל יום יהיה שרשור אחד ויחיד של בקשת עזרה במטלות. ברגע שעבר היום, אסור להקפיץ את השרשור. אני מציע תכנית ענישה חמורה להקפצות אסורות וחוסר שרשור
. יתרונות:
הפורום עדיין מקום שבו אפשרי לשאול שאלות מתוך חוסר ברירה.
ההודעות לא יתפסו יותר מאשר שרשור אחד.
בשרשור יופיעו רק הודעות עדכניות. חסרונות:
המנהל צריך לעבוד קשה אם אנשים לא משרשרים טוב. (לכן הצעתי תכנית ענישה חמורה...)
יש פוטנציאל לשרשורפלצת. (לכן הצעתי שיהיו רק הודעות חדשות)
לא הכי ידידותי לחברי פורום חדשים. הצעה נוספת יכולה להיות הצ'ט. אפשר להעזר בלוח על מנת לקבוע זמן לדיון בצ'ט על מטלה מסויימת בקורס מסויים. משהגיע העת כל מי שמעוניין לדון במטלה מוזמן להכנס לצ'ט ולדון בה. יתרונות:
הפורום אינו מוצף על ידי הודעות על פתרון מטלות.
עדיין יש מקום במסגרת הפורום לדיון על מטלות.
התגובות מהירות.
גם ככה אין לצ'ט שימוש מסויים ברגע זה. חסרונות:
יותר קשה לקבל עזרה דחופה.
הצ'ט לא עובד לפלטפורמות מסויימות (*שיעול* לינוקס *שיעול*)
הפתרון הזה לא הכי פשוט וידידותי לחברי פורום חדשים. והצעה שלישית שעולה במוחי כעת היא לאסור כליל הודעות כאלו. יתרונות:
פתרון פשוט לבעיה. חסרונות:
כל מה שנמנה בשרשור הזה
. אני מציע שכולנו נוסיף הצעות ואז נעלה אותן לסקר... (גם ככה הגיע הזמן להחליף אותו, לא?) אהד.

פיציפאם

New member
צאו מזה אנשים!!!

אפשר לחשוב מה ביקשו פה אנשים? גם אנשים פה מבקשים עזרה בפיתרון שאלות, ולא רק הכוונה, אין בכך שום רע. קצת קשה להיעזר באנשים מהכתה כשמדובר באוניברסיטה הפתוחה, זאת בגלל העובדה שבאו"פ אין ממש מסגרת חברתית שמאפשרת את זה. נכון שלא בכל מקום זה ככה, אבל אצלי למשל, אין לי יותר מדי אנשים להשוות איתם תשובות ואני כן רואה בפורום הזה מקום לפנות אל אנשים. זהו.

על האש

New member
למה שלא תעשה שרשור

מכול הודעות השאלות לגבי מממחים-ממנים לשרשור אחד מידיי פעם. ואז כול ההודעות ידחסו לשרשור אחד,והודעות אחרות לא ידחקו אחורה. תעשה שרשור שכזה פעם ביום ,יומיים (יעיל למדיי).

למעלה