פתרונות לא ממשיים....

mike0brv

New member
פתרונות לא ממשיים....

אוקיי... עניין אותי העיניין של פתרונות לא ממשיים של משוואה.... למשל המשוואה : y=x^2-1 המישור הרגיל שני נקודות החיתוך עם ציר ה איקס הם הפתרונות :1,1- אבל בעתם יש גם את הפתרונות :i,-i האם יש איזושהי צורה גרפית שבה אפשר לראות את כל ארבעת הפתרונות ביחד ? תודה !

yossibockchil

New member
עניתי לך גם בהודעה הקודמת

שאתה יכול במישור גאוס\ארגאנד: http://mathworld.wolfram.com/ArgandDiagram.html http://mathworld.wolfram.com/ComplexPlane.html ציר x- ממשיים, ציר y-מדומים,דמיוניים(imaginary)

yontanbn

New member
תגובה

מה? למה i הוא פתרון? למה אתה קורא פתרון? בעיניי פתרון של פונקציה זה ערך של איקס שמאפס את הפונקציה. וזה לא רק בעיניי :)

Aegon

New member
הממ

שלום, קודם כל, אני לא חושב שאני מבין את השאלה שלך. למשוואה שרשמת יש שתי פתרונות, ולא יותר מזה, שניהם ממשיים. מעבר לכך, בשביל לתאר פונקציה מהמרוכבים לממשיים (מרוכבים) אתה צריך שלושה (ארבע) מימדים, שתים בשביל הערכים הממשיים והמדומים של המספר המרוכב (כמו במישור של גאוס, מספר מרוכב שוה לזוג סדור), ועוד מימד (שניים) לערך הפונקציה. כלומר, עבור פונקציה מהמרוכבים לממשיים הערכים של הפונקציה בסביבה מסויימת יראו כמו משטח (תסתכל על רצפת החדר שלך. תקבע ראשית וקנה מידה ותדמיין כי לכל נקודה ברצפה אתה מתאים איזושהי נקודה מעל הרצפה, ערך הפונקציה. עתה אם "תשכב" על הרצפה ותתבונן למעלה, אתה תראה איזשהו משטח (בהנחה שהפונקציה נחמדה מספיק) שמתאר את ערכי הפונקציה בחלק של המישור (הרצפה) שאתה שוכב עליו)). אני מניח שאתה כבר רואה את הצרות ביצוג גרפי של פונקציה כנ"ל, ועבור פונקציה מהמרוכבים למרוכבים זה הרבה יותר גרוע. יש כל מיני שיטות מיוחדות לראות פונקציות מהמרוכבים למרוכבים אבל הן לא מושלמות ולא נותנות את התיאור המלא ובכל מקרה אני לא חושב שזה מה שהתכוונת אליו לכן עדיף שאפסיק לכתוב..

mike0brv

New member
תיקון וכיוון ... :)

אני מכיר את השיטה שהסברתם לי של פונקציה בעלת יותר מ 3 מימדים ... (לראות בעצם היטלים שלה על מימדים מסויימים) וכן... התכוונתי לפונקציה :y=x^2+1 ולא (ל-א ) y=x^2-1 הצורה הגרפית שאני התכוונתי אליה , היא "גרפים" מהצורה שבתמונות שהמצורפות... זה איזושהי דרך להציג משוואות עם משתנים מורכבים ופתרונותיהן ... מישהו יודע על מה אני מדבר? מבין את ה"גרפים " שבתמונות המצורפות ?

mike0brv

New member
לא עונים לי :(

אז כתבתי את ההודעה שהיא תחזור להיות יותר למעלה :)

למעלה