פתיחת תיק עוסק פטור

gaya45

New member
פתיחת תיק עוסק פטור

אני פותחת תיק של עוסק פטור של שירותי משרד וכנראה שחלק מסוים מהעבודה שלי יהיה גם תרגום מאנגלית לעברית.עכשיו במע"מ אומרים לי שכל עיסוק בתרגום מצריך פתיחת תיק עוסק מורשה,לפי הבנתי מתורגמן מצריך עוסק מורשה ולא מתרגם בכתב,אמרתי להם את זה ,אבל הם מתעקשים,האם נתקלתם בסיטואציה דומה האם באמת עיסוק בתרגום אפילו שזה לא תחום העיסוק העיקרי של העסק מצריך תיק עוסק מורשה? יש עמימות בנושא הזה וכבר כתבתי להם והם לא נותנים תשובה בכתב ובטלפון הפקידה אומרת לי כל עיסוק בתרגום לא משנה מתורגמן או תרגום מצריך עוסק מורשה היא צודקת או שיש מקום להגמשה ויש בינכם עוסקים פטורים שעוסקים בתרגום?

Eldad S

New member
אם אינני טועה, בעבר

לא כל מתרגם היה צריך לפתוח תיק עוסק מורשה.
האם ייתכן שחל שינוי במדיניות בנושא זה מצד רשויות המס?

באשר אליי, אני מלכתחילה פתחתי תיק עוסק מורשה, כך שלא יצא לי להתנסות כעוסק פטור.

חן 1111

Active member
אז תגדירי את העיסוק כשירותי משרד, ואל תזכירי את התרגום

מה נראה לך שיקרה? ישלחו חוקרים פרטיים לבדוק אם את מתרגמת בסתר? ואם כן, מי אומר שזה אסור?
מצד שני, מה אכפת לך להיות עוסק מורשה? יש לזה כמה יתרונות.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם תרגום ועריכה מצריכים עוסק מורשה בלבד לפי החוק

ברמה העקרונית אין שום עמימות: יש סעיף שמפנה לסעיף אחר ושם הרשימה המלאה, וזה לא רק מתורגמנים. בדקתי בעבר באופן אישי בצורה יסודית.
&nbsp
ברמה המעשית אנחנו חיים בישראל, אין לי ספק שיש לא מעט עוסקים פטורים העוסקים בתרגום (בין אם בגלל אדישות/חוסר תשומת לב/העלמת עין של מי שטיפל בפתיחת התיק או הצהרת עוסק כללית/עמומה יותר). אבל הפקידה צודקת, אך שללכת איתה ראש בראש לא יעזור.

למעלה