פתיחת עסק-שאלה לכולם

פתיחת עסק-שאלה לכולם

שלום, נפתחה חברה ב14/8/2007 בשעה 9וחצי בבוקר. רשומה בירושלים. האם יש דרך למצוא התאמה/שילוב בין מפת לידת העסק ם לגבי תחום העיסוק שיכול להביא להצלחה? מה דעתכם? בתודה

אחיקם ר

New member
נפתח עסק ועוד לא יודעים באיזה תחום?

כי אם כן יודעים (וזה הרבה יותר הגיוני) - אז אפשר לגלות לנו, ואז לראות איך זה משתלב, במקום שאנחנו נציע אופציות.

אחיקם ר

New member
בכל מקרה, זו המפה;

עשיתי לשעה 8:30 ולא 9:30 (למי ששם לב) מהסיבה הפשוטה שאסטרו - משום מה - לא מחשיבים שעון קיץ בתאריך הזה, אז אלא אם לא עדכנו אותי, ועכשיו שעון חורף, אנא הודיעו לי.

אחיקם ר

New member
בשביל לדעת להבין את המפה הזו,

חשוב להבין על איזה סוג עסק אנחנו מדברים פה. מה שכן, בית 11 עושה חיים במפה הזו, שלושה כוכבים אישיים, שאחד מהם שליט המפה, הרבה צמידויות חזקות.... בהחלט מעניין. אני מאוד מקווה שהעסק הוא שירות לקהילה, למען הקהילה... מוסד חברתי או משהו בסגנון, אחרת חבל על בית 11 מבוזבז שכזה.. חחח...

תגובה לאחיקם ר

בוקר טוב, העסק אמור להרוויח ולהחזיר את ההשקעה. אתה עלית על רעיון שכיוונו נכון: אנחנו הולכים לעסוק עם ציבור/ים מוגדרים. אבל, אין כאן פעילות התנדבותית. זו חברה שרוצה לעשות עסקים מניבי-רווח. האם היית מכניס תחת הניסוח שלך: יבוא-יצוא של מוצרים ספציפיים? בניית נדל"ן למגזרים מסוימים? מה דעתך? אחלה יום

אחיקם ר

New member
התכוונתי לעבודה עם קהל גדול...

מעבר לזה, זה ממש לא חייב להיות התנדבותי, אבל יש פה שירות למען הקהילה. אני חושב שאפשר להגיד את זה על כל מקצוע, אבל פה יש משהו מעבר, זה הרבה יותר מכל סתם שירות אחר, יש פה עבודה עם חברות גדולות, קהלים גדולים... אפשר להבין לדוגמא את: "בניית נדל"ן למגזרים מסוימים". מגזר מסויים, בהחלט נכנס בקטגוריה הזו. אבל אני לא מבין מה בעצם השאלה? מה באת לשאול? בעיקרון הפורום לא מעניק ניתוחים כאלה, אבל אני חושב שזה יכול להיות תרגיל נחמד לנסות לנתח מפת אירוע, ולא מפת אנשים - לשם שינוי. אני בכל אופן אשמח להתייחס, אם תפסיק להיות כזה חשאי ולדבר בחצאי מילים. נסח ברור את שאלתך וספר לנו בדיוק מה העסק הזה, ומה באת לבדוק\לחפש בפורום הזה. כמעט סוף שבוע מצויין שיהיה לך!

לאחיקם היקר

שוב בוקר טוב, תחושתי שגרמתי לך ,לכאורה, לצאת מהכלים. ולא זו היתה כוונתי. חלילה. העניין הוא שעדיין לא החלטנו לאן אנחנו זורמים מבחינה עיסקית. החברה בהגדרתה היא של השקעות!!!. אבל, השאלה היא במה להשקיע? באיזה תחום או תחומים? וזו ההתלבטות. אנחנו מחפשים גם מרכיב ייחודיות מה שנקרא: "לתפור את השוק". (בגלל שאתה נשמע בחור אינטליגנטי ,אני אוסיף תאריכי לידה שלנו, הבעלים, אולי זה יעזור לך לשלב בין כל הנתונים: ע. יליד 27/2/1967 10 בבוקר. ת"א. א. יליד 16/12/1971 סביב 9 עד 10 בבוקר . דרום הארץ.) לדעתי, השאלה שלנו היא מאתגרת מבחינה אסטרולוגית ויוצאת מהשבלונה של ניתוח אישי וקופצת למדרגה של ניתוח של ישות מופשטת ,עסק!! הדגשה: אנחנו לא מחפשים ניתוח אישי. זה לא הקטע. אותנו מעניין העסק שלנו .כן. והכסף........ אני מחפש בפורום הזה כיוון ,מגמה, חשיבה לדבר שאולי לא חשבנו עליו ויכול להדליק לנו את העניין. תודה בכל מקרה על התייחסותך!!!! .

אחיקם ר

New member
אני רואה דחבריי המלומדים פה

לא ממש בעניין...
בכל מקרה, אני כרגע קצת עסוק בכדי להתעמק במפה. אני מקווה שאולי מישהו אחר ישמח לעשות זאת... בגדול, אני מבים את הבלבול... שליטת המפה, נוגה, נמצאת בצמידות גם לשבתאי גם לשמש וגם למרקורי, ומעניקה פנים רבות לאופי של החברה הזו, מה גם שהם כולם במולות לנפטון - כוכב הבלבול וחוסר הזהות. למען האמת, אני חושב שזו לא מפה קלה לעסק, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה, אולי אני אתעמק במפה מחר, כרגע אני הולך לעבודה. ורק למען הסר ספק - לא הוצאת אותי מהכלים..

sansbastian

New member
יש פה מומנט

של טרנצפורמציה אישית דרך העסק למקימי העסק לאן זה מוביל צריך להעמיק במפה. וחוץ מזה סוג של פנטזיה וחלומות לדרך הנדונה מין הימור לאן זה מוביל גוד נואוז

מה בדיוק שירות לקהילה כאן, שבי?

בית 11 עוסק בקולקטיב, אבל מי אמר שזה שרות לקהילה? אולי זה הזמן לצאת קצת מהסטריאוטיפ האידיאליסטי של הדלי ושל בית 11. מעבר לזה - זו הפעם הראשונה שאני שומע שמקימים עסק, ואחר כך חושבים במה הוא יעסוק..
ברור שהעיסוק שלו הוא משהו שקשור למאחורי הקלעים, אבל צמידות בין שליט האופק לסטורן? לא ברור. לא ברורה גם הדרך שבה הוא יפעל. סורי: רב הנסתר כאן על הנגלה, וגם הדרכים לא ברורות. מימון מאחורי הקלעים שקשור בהלבנת הון, אולי? מה שבטוח, שירות כלשהו למישהו אין פה.

אחיקם ר

New member
המילה קולקטיב היא יפה מאוד,

אבל מעבר אליה - מה בעצם הכוונה במקרה הזה? איך אתה מנתח את בית 11 הזה, מבלי להשתמש במילים "קהל גדול" או "חברות גדולות"?

להלן התשובה

לגבי הקולקטיב - הוא כמה דברים: סביבת עבודה וביטוי רקע של התרחשות, כלומר - רקע ההתרחשות הנ'ל יהיה קולקטיבי ורב משתתפים ולא אדם בודד העומד ברקע צורך לצאת מה'אני' אל ה'חברה', כלומר הפיכת פעולה אישית ללא אישית שיתופי פעולה עם אחרים לצורך פעולה בניגוד לפעולה סוליסטית של יחיד בכל אלה אין מלה ולו אחת הקשורה למלה 'תרומה'. הקולקטיב היא בעיקר סביבת עבודה, המשפט הראשון שכתבתי, והוא מאפשר סוג אחר של דיאלוג התרחשות רקע ועוד, אבל אין זה אומר שהמטרה היא תרומה: זה בהחלט יכול להיות עשיית כסף כתוצאה מרעיון של שתוף הרבה אנשים ופרטים אחרים. למשל מכירת תכנה שמיליוני אנשים משתמשים בה, אבל רק ממציא התכנה הוא נהנה התמלוגים העיקרי שלה. המלה קולקטיבי הופכת את הכל לפחות אישי, ועם זאת אינה מרמזת על שום תרומה למין האנושי, אלא יותר שימוש בעיקרון פעולה סינכרוני של החיים, כמו כוח הקולקטיב הפנימי, ולא יותר מזה. כשיש עומס של כוכבים בבית 11, הדבר יכול להראות בעיקר על שימוש בכוחו של עקרון הקולקטיביות למטרות שונות, אבל זה לא אומר שום דבר יותר מזה. עמותה פילנטרופית? קבוצת כרישי הון? עשרה ידידי ילדות? אדם אחד הבונה סקר שווקים של אלפי נחקרים? הכל אפשרי. במקרה ששליט האופק נמצא כאן, חשוב קודם כל להגדיר במה המפה עוסקת כדי להבין את ההתבטאות שלו. גם זה- לא ידוע כרגע. שימוש בצד הסינכרוני של העולם ולא בצד האישי כדרך פעולה - בהחלט. נושא ונוס כאן מראה שהצד הרגשי אישי מגוייס לצורך התפעול הסינכרוני הזה, וצמידות עם סטורן מראה על שימוש בכוחות סינכרוניים נוספים - עיקרון החוסר, ההגבלה,גבולות נוקשים או מצוקה כדרך פעולה - ויש עוד. הצמידות הזו יתכן ומראה גם על עוד דברים-על סוג התנהלות מול קולקטיביות בכלל או קולקטיב אחר, למשל. נתתי זאת כתחילתה של דרך ניתוח. נסה להמשיך מכאן, כי זה הלימוד: עקרונות פעולה. תן למוח שלך לקחת את זה הלאה. המעורבות הגבוהה שלך לאחרונה במה שקורה בפורום מראה על סקרנות גדולה לאחרונה, מן הסתם מרס בתאומים אפילו יעודד את זה. אולי משום כך אני גם מצפה שתמשיך את החשיבה הזו, ולא רק אתה, אלא גם כולם.

אחיקם ר

New member
אני לא מבין,

לדבריך, ותקן אותי אם אני טועה, בית 11 מודגש יכול להתבטא בכל דרך אפשרית! ייתכן בעל עסק אחד שמפתח תוכנה למיליונים, או מיליונים של בעלים שמפתחים תוכנה לאחד... רוצה לומר שמיליוני האנשים של בית 11 יכולים לבוא לידי ביטוי בכל דרך אפשרית, ובכך בעצם הבית הזה לא מקדם אותנו לשום מקום.

אחיקם ר

New member
ואם בניתוח המפה הזו עסקינן,

שווה לראות את המפות של הבעלים, אם יש להם בכלל ראש עסקי להחזיק עסק "מאתגר" כל כך (לא רוצה להגיד דיסהרמוני).

אחיקם ר

New member
הנה המפה של הבעלים הראשונים

מעניין שכירון מסתובב לו עכשיו בבית 10, וגם נפטון המבולבל... ודווקא בית 4 (הקוטבי ל10) שורץ בכוכבים אישיים...כולל שבאי הנורא. ועוד מעניין שבית 11 המדובר כל כך מפותח גם כאן.

אחיקם ר

New member
מעניין שלשניהם יש צמידות שמש מרקורי,

אם מחשיבים אורב של 9 מעלות לשמש במפה הראשונה.

לאחד שמש בדגים ונפטון על האופק

לשני נפטון צמוד לירח, וונוס בבית 12 ומרס בדגים. הרבה נפטון\דגים יש לשניהם עם כוכבים אישיים, מה שמגביר את העמימות.

נכון-נפטון שולט בסיפור הזה. ברור.

אישית, עודף נפטון עלול להראות על כוון לא ברור, או לפעמים אפילו נוכלות. מעניין. ושוב - להקים חברה, ואז לחשוב על מוצר?.. מוזר ביותר.

למעלה