פתיחת עסק-שאלה לכולם

תגובה ליאיר

בוקר טוב, לפי התשובה על "עודף נפטון" נראה לך שאנחנו או אחד משנינו צמד נוכלים ?ממש לא!!! מה מוזר בלהקים חברה ואח"כ לחשוב על המוצר או פעילות? ממילא החברה פעילה ורשומה ,מי רודף אחרינו? אולי, יש מקום , שימצאו פירוש נוסף לעודף נפטון ....יותר מעודד וחיובי. כל טוף

אחיקם ר

New member
אני דווקא שמתי לב לזה

שלאחד יש מלא מים ולשני מלא אש... הם לא יכבו האחד את השני?! :-\

מפת הבעלים הראשון-לאחיקם

בוקר טוב ושבוע טוב, אני "הבעלים הראשון..." תוכל ,בבקשה, לפרט מעט יותר את מה שכתבת על המפה שלי? ומה משמעותם המעשית של המימצאים? בתודה

אחיקם ר

New member
אני עכשיו קורא את מה שכתבתי, ומבין שזה

אולי יכול להשמע ממש מפחיד לאוזניים לא מבינות. מצטער על זה, זה קורה לי הרבה.
בכל אופן, בית 10 הוא בית הקריירה שלנו - העולם החיצון. מסיבה זו הסתכלתי ישר על הבית הזה, ושם נמצא נפטון שהוא כוכב מעורפל של "לא ברור לאן הדברים הולכים". הוא גם כוכב של אשליות וחלומות לא מציאותיים. אין זה אומר חלילה שהעסק לא יצליח, אבל זה מתאים לאופי של השאלה, ולכך שכל העסק הזה אפוף בחוסר בהירות לגבי זהותו. בית 4 הוא ההופכי לו, ודווקא מרמז שאת מירב האנרגיה שלך אתה אמור להוציא בבית, ולא מחוץ (בית 4, בית הבית והמשפחה מאוד פעיל אצלך בכוכבים עכשיו). כירון גם הוא בבית 10. מכיוון שהוא חדש יחסית, קשה לדעת בבירור מה הוא אומר... אבל הוא נקודת חולשה של המפה, וכרגע הוא בבית 10 שלך, שמרמז על חולשה בבית הזה - מעין בעיתיות מסויימת. זה הכוכב של הסנדלר שהולך יחף.. וכרגע הוא פוגע בבית הקריירה שלך. אתה יכול להיות יועץ מצויין בעניינים עסקיים, אבל נראה שדווקא הייעוץ שלך לעצמך לא בהכרח יעבוד לך. אבל זה רק הניחוש שלי. שים לב, שלאורך כל השרשור הזה יש בעייתיות עם העסק הזה. לדעתי כדאי לחכות למועד אחר ולהכריז עליו שוב באופן רשמי בזמן טוב יותר. לגבי מאדים בבית 1 - ובכן הוא נמצא שם כחודש באופן כללי ובחודש הזה אתה תהפוך מאדימי יותר - הווה אומר - יוזם, עושה, פועל. איש של מעשים ועשייה. הוא מה שמניע אותך לפעול ולעשות, למרות שהדברים עדיין לא ברורים, וזאת מכיוון שלמאדים אין סבלנות לחכות שהדברים יהיו ברורים. הוא רוצה הכל ועכשיו. בית 11 זה בית הקהל, ציבור, המון, חברות גדולות, מוסדות גדולים - דברים כאלה. כבר דיברנו על זה שהוא מפותח במפת העסק, רק ציינתי שמעניין שהוא מפותח גם אצלך (כאילו אתה הבאת את זה לעסק). לשאלות נוספות, אשמח להתייחס, אחיקם.

תשובות -לאחיקם

לאחיקם ,בוקר טוב ראשית על הדברים שכתבת כאן: א. נפטון וכו': אמת , שאנו כרגע במשאים-ומתנים עם גורמים עיסקיים שונים(לשמוע ולהשמיע) על מנת להתקבע בתחום ספציפי. הכל עדיין נזיל, הרבה שאלות של מימון, מיקום, וכו'. ב. בית4 וכו': אמת, הפעילות המשרדית תפעל בחודשים הראשונים,כנראה מתוך ביתי הפרטי. צדקת. ג. כירון בבית 10: החודשים האחרונים התבטאו בייעוץ מאסיבי שלי (בעיקר ריכוך ושכנוע) של המממן המרכזי של החברה הזאת!!! הוא שועל קרבות ותיק, אבל, הצלחתי!!! ד. מאדים: אמת, אני מרגיש גם חוסר סבלנות עם אשתי ועם אנשים שמדברים שטויות בנושא העסק. שאלות: 1. האם אני מתאים לתפקיד המנכ"ל מבין שנינו? או לדבוק בתפקיד סמנכ"ל או יועץ בכיר? 2. האם ניתן להצביע על הצלחתי הפיננסית האישית בעסק או שהשותף השני יטרפד אותי או את העסק ? תודה על הייעוץ שלך, הוא מוסיף ומאיר לי רבות. וזו לא מליצה. ממתין בסבלנות לתשובות הענייניות

על קצה המזלג

במפת עסק, העובדים מסומלים ע"י הירח. הירח כאן בבית 12 בבתולה: גם בבית של נפטון - בלבול וחוסר מיקוד באופן כללי, וגם בבתולה המעשי והפרטני. כלומר בלבול כפול. אתה, כאחד העובדים, אם תבין את התמונה הכללית אזי הפרטים ילכו לאיבוד, ואם תתמודד עם הפרטים לא תוכל למקד לכיוון הכללי. קצת בעייתי בשביל עסק. וזה בדיוק מה שמשתקף מהשאלה שלך , מהתוכן, מהצורה וממה שמבין מי שקורא אותה. חתימה כפולה אתה יכול לראות בנפטון מול השמש והקונסטלציה בבית 11: לכאורה מוחצנות ממקודת לכיוון הקהל אבל בפועל - אשליות ובלבול. אתגר גדול בנושא מיקוד.

אחיקם ר

New member
מצד שני - מי מפחד מקצת אתגרים? ../images/Emo13.gif

בעיקרון הרבה היבטים מאתגרים במפה הזו, מה שיכול להביא לאחד מהשניים - ייאוש מהר מאוד, או, במידה ובעלי העסק מוכנים להילחם, המון עשייה פעולה ואתגרים. מה שבטוח, הדרך להצלחה לא תהיה חלקה לדעתי. אבל זה לא אומר שלא תהיה, חלילה, הצלחה. אישית, עם כל הבלבול שמשתקף, הייתי מכריז על העסק מחדש אחרי שכבר הוחלט מה לעשות איתו (ובזמן שהכוכבים יהיו יותר נחמדים אליכם).

פתיחת עסק-תודה לכולם

שלום לכולם, ראשית, תודה לכל על ההארות והערות שנכתבו לשאלה. תודה ליאיר וליתר המשתתפים. תראו, העסק הולך לתת מוצר לקהלים גדולים , קהלי יעד מגזריים/מגדריים: ילדים או נשים וכדו'. מה שנשאר עדיין בבדיקה זה מה המוצר שיופק לשוק. לא רק בדיקה פיננסית של עלויות ורווח .המוצר חייב להיות בשימוש שוטף ולא עונתי!!!! החברה גם תפעל מאחורי הקלעים, במובן זה שתשתקיע במיזמים אטרקטיביים כבעלת חלק מהמניות. בעסקים , (אולי , בניגוד לאסטרולוגיה ) שיטת "העירפול" וההשהייה" היא אסטרטגייה לטווח ארוך. הים גדול והכרישים רבים ורעבים....... מישהו רוצה להגיד כמה מילים על הבעלים של העסק (הפרטים נמצאים באחת התשובות לאחיקם ר.)??? אולי דרכם ניתן להתמקד על המוצר העתידי? בעל אופן תודה רבה

רמי ד.

New member
כמה מילים על מפות הבעלים

מהתרשמות כללית אני מרגיש, שמדובר בשני אנשים שחזקים בבית 10 בית הקריירה, בבית 11, בקשור לפרוייקטים הקשורים בקהלים רחבים ובקטע לא אישי, בבית 5 בית היצירה והאגו, ובבית 6, עבודה וירידה לפרטים, שחשובים להקמת עסק באופן כלכלי. כך שבגדול נראה לי שיש לכם את מה שצריך בשביל להצליח, כמובן שיש עם מה להתמודד, כמו ונוס בית 12 לשני, ובית 5 בגדי, וכמה וכמה זוויות לא קלות, ואכן את היכולת להבחין בין ערפול למציאות, אבל שוב בגדול לשניכם יש נתונים המאפשרים הצלחה בעסקים, ואני מאחל לכם כל טוב. רמי

למעלה