פתיחת ח-ן בנק..

goldya12

New member
פתיחת ח-ן בנק..

שלום רב. רציתי לבקש אולי מישהו יודע היכן הכי כדאי לפתוח חשבון בנק. לצורך העניין אני עובד בם 31, עוב כשכיר ומרוויח משכורת משתנה (משכורתי היא שעתית והמשרה הינה משרת משמרות...) ונעה בין 3,900 ש"ח ל - 4,400 ש"ח. כרגע אני בבנק X כשמצבי שם ג - ר - ו - ע .... חוץ מלזרוק אותי משם הם עשו כבא הכל - החזירו י צ'קים בגלל סיבות של חוסר בכסוי, הרשאות וכו' וכו'... בקיצור - עגום. לו יכולתי הייתי סוגר את חשבוני ועף משם לכל הרוחות. אני נקרא שם "לקוח לא רצוי". כנראה בצדק... בכל אופן, המחשבה שלי היא כזאת (ויכול להיות שאני שוגה): לפתוח "דף חדש" בבנק אחר ן"להזרים" לשם את משכורותיי (אני עובד בשני מקומות - את משכורת אחת מהן רשמתי לעיל. השנייה ממש בקטנה: כ - 400 ש"ח - 600 ש"ח חודש.. לא רציני) כמו כן, לפתוח קופת חסכון קטנה וגמל, כשבינתיים - את החשבון ההוא - להשאיר על כנו ואז, אם וכאשר יהיה לי סופסוף כסף נזיל - לסגור שם במקום בו אני "מוקצה" לכאורה... דעת המקצועים בעניין? ;) תודה מראש על כל מקרה, אריאל

u 1000

New member
אתה יכול לנסות לעבור עם כל החבילה..

לבנק אחר. אם תשאיר את המינוס בבנק אחד ותעביר משכורת לבנק שני יש סיכוי יותר מסביר שהבנק עם המינוס ידרוש ממך לכסות את המינוס, בהתחלה בנימוס ואח"כ (לא הרבה זמן אח"כ) בהליכים משפטיים. גם אם תשאיר משכורת אחת (הקטנה) בבנק עם המינוס סביר להניח שזה יעזור לך באופן חלקי מאוד כי הבנק יקטין את המסגרת שלך בהתאם להכנסות שלך.

goldya12

New member
להעתיק את כל המינוס

לבנק או לסניף אחר? לזה התכוונת?

u 1000

New member
קיימת אפשרות...

לקחת את כל החבילה (לא רק את המינוס אלא כל דבר אחר שיש לך בבנק: פקדונות, תוכניות חסכון וכו') וללכת לבנק אחר. לכאורה, אתה יכול לעשות זאת לבד אבל אתה תתקל בקשיים לא קטנים. אפשרות אחרת זה לתת לבנק הקולט לעשות את העבודה בשבילך. הבנק יסכים לעשות זאת אם אתה מספיק טוב בשבילו. אתה גם יכול לנסות לעשות שימוש באיום "תתפסו אותי לפני שאני הולך". כלומר, להפגין שריר (גם אם הוא נראה לך רפוי מאוד) ולראות אם הבנק שלך מוכן ללכת לקראתך. לעיתים זה מצליח.

goldya12

New member
הם מתים להעיף אותי

"לעשות שריר" לא יעבוד במקרה הספציפי הזה. במקרים אחרים אולי כן... אני אבדוק את מה שאמרת למרות שפוטנציאלי אני לא.... תודה שוב :)

u 1000

New member
אל תהיה בטוח שהם מתים להעיף אותך

הבנקים עושים הרבה מאוד כסף מאנשים שחורגים מהמסגרת (או החידוש האחרון עוברים למסגרת המיוחדת והחד צדדית שהבנק הועיל להעניק להם).

goldya12

New member
בא נגיד שבמהלך השנים...

פרנסתי אותם היטב. היום ס. מנהל הבנק אפילו לא רצה לשוחח איתי.. הייתי במצב כ"כ נואש - חריגה ממסגרת שלא מאפשרת לי למשוך מזומן, יש לי אלקטרון שהוגבל ל - 1,000 ש"ח חודשי ועד שתכנס לי משכורת - ב 4 לחודש הבא, יוני, אין לי איך לנשום אפילו.... הוא לא היה מוכן "לתת" לי חריגה של 500 ש"ח מהאלקטרון או לחילופין להגדיל לי את המסגרת... הוא לא רוצה אותי שם גבר.. הם לא רוצה אותי שם... רק עכשיו קלטתי כמה דברים הם עו לי בכוונה ואיזה יחס קיבלתי ולא בגלל שאני לא סימפטי חלילה או שהם לא, ההפך הוא הנכון: בתור אנשים אני מסתדר איתם היטב. ברחוב הייתי אומר להם שלום ומדבר איתם הכיף, אבל כשהם "נהפכים" להיות כפופים למנהל/נהלים וכו' - זה משתנה. מבין מה חומרת המצב?

mol3

New member
לפני שאתה מאשים

לא נתת את כל הפרטים. תואיל בבקשה לומר מה הוא המינוס שלך ? אם אתה מרוויח 4,000 ש"ח לחודש ויש לך מינוס של 20,000, אז אל תאשים את הבנק. אם המינוס שלך הוא 4,000 ש"ח, אז יש מקום לטעון ליחס אישי רע. יש לי הרגשה, שזה לא כלכך אישי, אתה פשוט במינוס גדול ממה שאתה יכול להרשות לעצמך. במקום להכריז כי הבנק רשע ולא רוצה אותך, תנסה לסגור את זה. תעבוד שישה חודשים בשתי עבודות, או השד יודע מה. אבל תעזוב את העניין האישי ואת היחס.

goldya12

New member
ובכן...

יש לי מינוס ענק שנע בין 2,500 ש"ח כשנכנסת משכורת לכ - 7,000 ש"ח ב"שיא" כשכבר הכל יצא/חוייב... אני עובד בשתי עבודות. אחת בראש העין (ימים "רגילים" - חול) אחת בחיפה כשאני תושב חיפה במקור. (ימי ו') ס. מנהל הבנק אצר לי שאני אישיות לא רצוייה" אצלו בנק ושאין לי מה לגשת אליו יותר אלא רק לבנקאישי שלי וגם הן מתייחסות בזלזול. אני לא לןקי את איית (טוב, נו... אולי קצת) כי סך הכל אנחנו מסתדרים ברמה האישית (אני טיפוס שבאמת משתדל להסתדר עם כ ו ו ו ל ם , באמת!) אבל כשזה מגיע לפרן המקצועי- נחשף הבנק במלוא רשעותו.

למעלה