פתגם בדואי עתיק אומר

כRובי

New member
אני דיברתי איתו באופן אישי:

שפיצר היה משוכנע (!) שהחבר'ה של הסופרמוטו צריכים להתייחס למרוץ כמו אל בילוי כיפי ומהנה. הוא הגדיר בשיחה שלי איתו, את הרכיבה על אופנוע כ"כיף" (מסכים בהחלט) ולכן האירוע שהוא מתכנן יחד עם המסיבה, פשוט אמורים להיות אירוע של פאן נטו. ולכן, אין כמו יום חמישי בלילה, לצאת לבילוי (מילים שלו, לא שלי). (הבהרה: הוא התקשר אלי כדי לספר לי על האירוע עבור הידיעה בפול גז, אבל גם דיברנו עלי כרוכב שמוזמן לאירוע ומן הסתם, גם כחלק מהוועד המנהל של העמותה). זה פותר לך שאלות? הבן אדם היה מ-ש-ו-כ-נ-ע שאין תאריך ושעה טובים יותר לקיום האירוע, מאשר יום חמישי. תוסיפי לכך שמדובר במקום שלו, באירוע שלו, בכסף שלו ובהחלטה שלו ובסיכומו של דבר - בעסק שלו: ותגלי שזכותו לעשות מה שהוא רוצה. עם העמותה ובלעדיה. העמותה מעולם לא התיימרה "לקחת בעלות" על רוכבי הסופרמוטו הישראליים ולקבוע להם איפה "מותר" או אסור להם לרכב ובאיזה אירועים "מותר" או "אסור" להשתתף. להיפך - בהקמת העמותה נאמר מראש שכל אירוע הוא מבורך וכל מי שרוצה להרים מרוץ בו יתחרו רוכבי סופרמוטו, רשאי וחופשי לעשות כן (אבל מצד שני, העמותה מעולם לא אמרה שתפרוס את חסותה על כל אירוע ואירוע ותכריז עליו כ"רשמי") ובחזרה לאירוע: שיקול שלו (ששל שפיצר) שהניב בסופו של דבר הכנסות מ"ככה וככה" רוכבים ו"מככה וככה" צופים שכל כולם החליטו בעצמם, ומבלי להצמיד להם אקדח לרקה, לבוא ביום חמישי בלילה כדי לבלות במתחם של שפיצר. לא מבין מדוע את כועסת (?) על הרוכבים והגולשים שכאן בפורום, שהחליטו "לבלות" במקום אחר באותו יום ובאותה שעה... לא מבין מדוע העמותה הייתה צריכה "להראות נוכחות" באירוע הפרטי ששפיצר החליט עליו. אף אחד לא אסר עליו לעשות אירוע ואף אחד לא אסר על רוכבים להשתתף בו. איש איש לדיעתיו והחלטותיו.

*Trinity*

New member
אני כועסת על העמותה כיוון

שהיא לא קיימת. לא רואים, לא שומעים, אין עידכונים, אין מירוצים, אין כלום מאז שדני נסע לחו"ל. העמותה צריכה להראות נוכחות בדיוק מאותה סיבה שאופנועית\בני בייקר ועוד מראים נוכחות. כיוון שכך היא תגדיל את מספר חבריה, בהמשך ישולמו דמי חבר נאותים ולעמותה יהיה הכוח (גם הכלכלי) לפעול לטובת חבריה ואולי אפילו כרובי יקבל משכורת קטנה לכיסוי פעילותו. לידיעתך, פגשתי מחוץ לשער רבים מחברי הפורום שהזמן כן התאים להם לבוא לרכב ולהתחרות אך לא היו מוכנים כחברי עמותה להכנס בעלות הגבוהה שנדרשו לשלם ולכן עשו אחורה פנה וחזרו לביתם. אני נכנסתי למרות שאני לא מתחרה (מטעמים שלא קשורים לעלויות). דעתי אינה דיעת יחיד למרות שכפי הנראה אני היחידה שמוכנה להעלות אותה על הכתב.

LONEY

New member
אנשים פשוט לא באים לרכב נ ק ו דה!!

הדיון חוזר לאותה נקודה ברורה-אין כאן שאלת מחיר המחיר זול נקודה ומי שחושב אחרת, מוזמן להציע לשפיצר לקחת את מקומו.נראה ששפיצר ישמח לבא לתת בגזים כאורח. חברים/רות-אתם משום מה מסרבים להתיחס לדברי, אז אומר זאת בבוטות: לשפיצר יש הרגשה של אחד שהכין את המסיבה הכי יפה בעיר (ואני מסכים איתו),והחברים הכי טובים לא באים כי?!?!?!?!?!?!?!?!? שפיצר קיבל יותר מרמז ,שחוד החנית של העמותה לא מגיע כאקט חינוכי מפני שסגור אצלו בשבת+אנשים מרגישים שהם נותנים שואו לקהל בימי חמישי ושפיצר גורף על כך מליונים, בעוד הרוכבים משלמים עבור יום ה'.+ + + +. מה לא מובן בדברי ??? כעובדה , אנשי העמותה פשוט לא מגיעים-נ ק ו ד ה!! כמה נק' למחשבה איטית לפני תגובה מהירה: 1) אין למנויים תשלום נפרד על יום ה' (למעט ספיישלים דוגמת המרוץ) 2)יותר כייף לתת בגזים כשיש קהל 3)אם אין קהל ,שפיצר צריך מקור מימון אחר ,כלומר המנוי יתייקר ואז וואי וואי וואי, איזה שירשורים ירוצו כאן על מחיר המנוי.

כRובי

New member
קבל תשובה מהירה לאחר מחשבה

למרוץ הליגה האחרון של עונת 2003 התייצבה על הגריד הכמות הגדולה ביותר של רוכבים שזינקה למרוץ סופרמוטו ישראל אי פעם: 27 רוכבים (גם במרוץ הראשון של 2004 לא הצלחנו לחזור על ההישג הנ"ל). כולה 27 רוכבים. מתוך פחות 30 אנשים כבר הצלחת ליצור סרט (ממש כך!) כאילו אנשים עושים "דווקא" ולא באים לרכב? אתה רציני? אף אחד, וזה אני אומר לך כאחד שמכיר ומעורה היטב בתחום, א-ף א-ח-ד לא רוצה או מתכוון או אפילו חושב על לחנך את שפיצר. בטח ובטח לא בנושא ימי השבת החשובים לו. אני יודע שאתה לא מכיר את חבורת הסופרמוטו הישראלית מהתקופה בה לא היה מסלול בכלל,ההתארגנות היתה מפה לאוזן והחברות בין הרוכבים היתה (ועודנה) גבוהה במיוחד - לכן כנראה קל לך לייחס תככים ומזימות, פוליטיקות ותכנונים חשאיים לקבוצה הקטנה והמגובשת שכלל אינה מוכרת לך. לכן, אני מבקש שפשוט תאמין למילה שלי: אין שום התארגנות חשאית ומסודרת כמו שתיאוריית הקונספירציה שלך גורסת. תעביר לשפיצר שהוא טועה. אף אחד לא עושה לא דווקא ואף אחד לא מחזיק אופנוע סופרמוטו מוכן למרוצים ולא רוכב עליו רק כדי לעשות לו דווקא - יש לאנשים שימושים הרבה יותר נכונים לכסף שלהם. רוצה תיאוריה חדשה לקונפרציה שתאפשר לך חישובים ומגדלים על מגדלים של תיאוריות? קבל: שעון הקיץ. או סיומו יותר נכון והמעבר לשעון חורף. תראה מתי נכנס שעון החורף לתוקף, תברר עם ניר מתי בערך "הפסיקו" הרוכבים לבוא, ותקבל התאמה די עיקבית בין הנתונים. שעון החורף הביא לכך שמחשיך מוקדם יותר. כמה מאיתנו לא עובדים בימי שישי ויכולים להתייצב מדי שישי כבר ב-12 בצהריים (אחרי התנתקות מהמשפחה והסידורים), כדי לרכב את ארבעת השעות לפני כניסת השבת? כמה מאיתנו יכולים או רוצים לסיים יום עבודה ב-17:00 או 18:00, לחזור הביתה, לעלות על "מדי קרב", להעמיס את האופנוע על הטנדר (או לצאת ברכיבה אל המסלול), כדי להגיע אליו ב-20:00 (או 19:00 במקרה הטוב) וכל זאת כדי לרכב שעה/שעתיים על המסלול המקוצר והמואר? להזכירך - גם אם תתקפל ב-10 בלילה (רק שעתיים גולמיות לרכיבה...כמה באמת תרכב נטו?) - עדיין לא תגיע למיטה, עייף ורצוץ מיום עבודה ומאימון הרכיבה, לפני חצות... ויש לך עוד יום עבודה מחר. כמה מאיתנו רוצים לסיים יום עבודה ולהתייצב לזינוק למרוץ ב-21:30 בלילה? כמה מאיתנו רוצים להגיע לראות מרוץ סופרמוטו של חברים שלנו איתם אנו רוכבים כבר שנתיים, בשעה מאוחרת שכזו (הכל יחסי, כן?) ועוד לשלם על כך כסף? לוני - הנה לך תיאוריית קונספרציה חדשה...תרוץ איתה. קשורה לעניין השבת? בוודאי...הזמן החופשי והנוח באמת לרכיבה הוא בשבת בבוקר או בשישי עד מאוחר (כמו שרכבנו בשעון הקיץ). כניסת השבת כופה אומנם יציאה מוקדמת מהמתחם של שפיצר אבל היא בהחלט לא תירוץ או סיבה של "דווקא" - אלו הן פשוט כורח הנסיבות.

LONEY

New member
לשון חדה כרובי ,אם כי לא משכנעת

ראשית סליחה על האיחור בתגובה. הייתי בפעילות התנדבות במשמר האזרחי עד 0400 בבוקר- כל אחד וההתנדבות שלו. למען הסר ספק ,אין לי כל קשר עם שפיצר למעט היותי רוכב SM מתחיל,רשום בעמותה,אשר שומע את שפיצר פעמיים בשבוע ומנסה לפתוח לאנשים את העיניים. אם אני טועה בהכל, אני מתנצל מראש ומבקש מ-45 DEGREES לבדוק אפשרות טכנית למחוק את כל מי שכתבתי אתמול. לא נראה לי שאני טועה, כרובי דבר עם שפיצר הוא איש חם, או יותר נכון מחומם. איזה כייף, תגובות הן כמו לגו,אפשר לקחת חלקים מהן לייצר משהוא חדש ולהגיב עליו. להלן ההסבר לדברי: 1.נוכחות בארץ-שרשר אחורה ותראה שאחד ההסברים לקצר עם שפיצר היה היעדרות אנגלברג מהארץ ללא שיהיה לו מחליף . היה ביום חמישי האחרון, אירוע SM מאורגן להפליא ואף אחד (למעט שניים, אחד מהם אני ,אשר רק באתי להתאמן ולצפות בתחרות),מרוכבי ה SM המובילים לא היה באירוע. נראה לך תקין כרובי - אולי ?? 2. שפיצר איש חם- אני יודע, אני מדבר איתו הרבה.הוא בעיקר חם על חברי העמותה (ללא קשר עם העמותה כגוף)שלא מגיעים. הוא מקבל מסרים על עימות סמוי. לא נראה לי שאני הוזה כרובי . דבר איתו סתם כך בתור חבר , כדאי לך הוא איש חם. 4.אם הבעיה היא שעון חורף אז למה השירשורים מדברים על : א. מחירים ב. סוג האנשים שמגיעים בימי חמישי. ג. נושאים נוספים שעולים לשיחה, אך לא באינטרנט. 5. העמותה בהחלט לא יזמה את המצב שאני מתאר ,אך לדעתי צריכה להתערב במע' היחסים עם שפיצר מפני ש: א) העמותה הינה הגוף היחיד המיצג את רוכבי הSM הרשומים בה. ב) השפיצרינג הינו מגרש ה- SM + היחיד המסודר בארץ,אשר פתוח רק לרוכבי דו-גלגלי. ג) יותר מדי רוכבי SM רשומי עמותה ,הביעו מחאה כנגד ניהול/ תיפעול השפיצרינג( שבת, סוג האנשים המגיעים בימי חמישי,הרוכבים נותנים שואו כאשר להם זה עולה כסף ואילו שפיצר מרויח על זה, מחירים וכו') ד) "פחות" מדי רוכבי עמותה מגיעים מאז מרוץ אשדוד לשפיצרינג. כרובי עשה לי טובה ולפני שאתה יורד עלי(עושה לך טוב אהה), תחליף כמה מילים עם שפיצר. אולי ישנם כמה דברים שאני צודק לגביהם ? אולי שיחה מסודרת ופתוחה של העמותה עם שפיצר תתרום לשינוי המצב (שלדעתך לא קיים ! )? אם "קניון ארינה בהרצליה" של מוטי זיסר, שהוא חרדי,פתוח בשבת וגם כביש 6 השייך ללביוב החרדי ולמדינה (כולל החרדים),גובה כסף בשבת, אז אולי גם הנהלת העמותה המייצגת אותנו תמצא ,בשיחה עם שפיצר, שביל עוקף שבת בהכשר רבני - אני בהחלט רציני ועניני !!!!!!!! כל זאת, לרווחת חברי העמותה ולקידום נקי של אינטרס רוכבי ה- SM אשר בציון. ובא לציון גואל ,ובבנין ירושלים ננוחם ויאאאאאלללה תן בגאזיייים!

כRובי

New member
זכותך המלאה לא להשתכנע - אבל

לראות את הודעותיי ולא לקרוא אותן? די עוצר את הדיון מבחינתי
קרא כאן, וחזור שוב לקרוא את ההודעה שזה עתה הגבת עליה. ונמשיך את הדיון מאותה נקודה בה הפסקנו אותה

LONEY

New member
סליחה אך פיספסתי תגובתך שבקישור

משום מה תגובתי האיטית באינטרנט (אני שייך לדור שאותה אצבע של האף , משמשת גם להקלדה), גורמת להגיב לאחר שהייתה כבר תגובה על תגובה. קראתי בעיון רב את תגובתך ואני שמח שהמאוורר אצל כולנו החל לעבוד ברדיאטור. חוזר שנית : שפיצר מביע בברור תחושות של אחד שמכין "מסיבות" למופת ואף אחד ,אבל אף אחד , מחבריו לא בא - כל אחד מסיבותיו הוא. נראה לי שהבעיה העקרית היא שבת. חושבני (מהסיבות שכבר ציינתי) שהעמותה נדרשת לנסות ולהתמודד עם הבעיה. כיוון למחשבה- נניח שבשבת העמותה מקבלת מפתח ודואגת שרק "מורשים" יכנסו להתאמן?? מורשים= כאלה שיש להם מנוי , כאלה ששילמו על כרטיסיה באמצע השבוע וכו'. רוצה דוגמאות : לגן החיות בפ"ת ,השייך לעיריה ,ניתן להיכנס בשבת אך אין מכירת כרטיסים בשבת. אגב, ניתן לקנות כרטיסים 100 מ' משם במגרש חניה. בבתי כנסת בכל הארץ מתחייבים/קונים " עליות " לקריאה בתורה בשבת. את הכסף פיזית משלמים באמצע השבוע. נראה לי שהבנו את העיקרון- ניתן לפתור את הבעיות ברמת האגודה לרווחת כל הרוכבים . כל הרוכבים = אלו שעובדים כל השבוע+ אילו שגרים רחוק+אלו שרוכבים רק בשבת כי זה העונג שבת שלהם וכו' באמת שאני מוכן לקבל את דעתך שאין כאן שום עימות ואו בעיה עם שפיצר ,אך בתנאי שתנסו לפתור את הקופליקט שמבעבע מתחת לפני האספלט.

כRובי

New member
אתה חושב שהרעיונות שלך יהיו מקובלים

על הרב של שפיצר? שיאפשר לו כל מיני דרכים "עוקפות שבת"?
חולק על דעתך שמדובר פה על "קונפליקט" שצריך לפתור: יסכים שפיצר שירכבו אצלו בשבת - סבבה. לא יסכים, אז הוא לא יסכים ונישאר איפה שאנחנו כעת.

LONEY

New member
איך נפתרה בעית השבת באשדוד לא כולל

חגים ????? לא ע"י דיבורים?

LONEY

New member
רכבנו בחג לא ?????

הבנתי שיש בעיות דת עם רכיבה בשבת באשדוד. מהיכרותי הצנועה את הילכות היהדות, חג חמור משבת , אז איך בכל זאת הצלחתם ????

הרושמת

New member
זה כבר החלטות של הנהלת אשדוד

הם אמרו חג כן ושבת לא, מה הקשר?? יתכן מאוד ושפיצר לא ירצה "גוי" של שבת כיוון.... שהשפיצרינג הוא גם הבית שלו. פיזית, הוא גר שם, ולא נראה לי שהוא ירצה או ישמח כל כך אם הוא ידע שהחברים שלו, או חברי העמותה מחללים שבת על אדמתו הפרטית, אני חושבת שיהיו לו יותר בעיות עם זה מאשר העובדה של מי שרוכב בשבת במקום אחר. בעלי כביש 6 לא גרים עליו.

כRובי

New member
אולי לא צריך לכתוב זאת בפורום

ציבורי כדי לא לסכל את האפשרות לרכב שם גם בעתיד... אבל אני יהמר ואענה לך כאן: חוסר הבנה ובורות של זו שקבעה לנו את תאריכי הרכיבה שם. זה הכל. זה שאתה יודע שחג הוא חמור משבת, לא אומר שהיא יודעת זאת. בוא ונשאיר זאת כך. אחרת גם בחגים וג-ם בשבתות לא נרכב שם.

KTM620SM

New member
שפיצר גר שם!!!

וזהו ההבדל העצום בין כל הדוגמאות שלך לבין השפיצירנג.

TShavit

New member
כשמבקרים בגן חיות בשבת,

לא מחללים את השבת. כשרוכבים בשבת, כ-ן מחללים את השבת. גם אם כסף לא עובר מיד ליד. זה ההבדל. ולגבי חג יותר חמור משבת: ממש לא. בחג מותר לעשן ומותר לנסוע. טל

אורי-

New member
רק תיקון קטן לגבי הנסיעה בחג

בחג אסור לנסוע ז"א , ע"פ מי שמגדיר עצמו כדתי מהזרם הרגיל (לא רפורמי או משהו בסגנון). עישון זה עניין שנוי במחלוקת (כי זה לא צורך חיוני , ואפילו להיפך - זה מזיק) , אבל הרבה אנשים מעשנים , אפילו מחוץ לבתי הכנסת. עוד לגבי חג - בישול מותר , רק כשזה "אוכל נפש" = לצרכי אותו יום. אבל נסיעה בחג , איננה מותרת ע"פ ההלכה. בגדול , חג ושבת די דומים עבור הדתי הממוצע , למעט בישול האוכל (וגם זה עם שינויים).

ransnow

New member
../images/Emo45.gif פה אתה צודק ב100%

בטח. בנוסף ישנם עוד קומץ רוכבים, ש ל א גר במרכז, כך שלתחשיב השעות יש להוסיף כ3-2 שעות (גלובלית, הלוך חזור) של לוגיסטיקה רק כדי להגיע בשישי לתת קצת בגזיה. כמובן שיש להוסיף גם לתחשיב העלויות סכום לא מבוטל... כרובי צודק, זה חבל שזה לא עולה בקנה אחד עם השפיץ, אבל לרובינו זמן הרכיבה היחידי שיש הוא שבת בבוקר, או שישי אחה"צ הגולש לתוך "הכלה". כבר איבדתי את הרצף הכרונולוגי (אני לא מתכוון לרוץ אחר השעות והתאריכים של כל תגובה...), אבל עולות, לטעמי 2 נקודות מעניינות: 1. אין כלל עוררין על הסכום הנדרש. כן יש תרעומת גלוייה/סמוייה כנגד שיטת הגבייה שאינה אחידה לעיתים... ואת זה אני יודע רק מרוכבים שמגיעים לרינג, ומתבאסים. הסכום הוא לא הנקודה - ההרגשה והאכזבה לראות בטטות מוקרמות (בצחוק כן?) על קסטומים שמשלמים מחיר מצחיק, לעומת רוכב קבוע - שכבר שילם בלב רחב ושלם מאות שקלים, ממשיך לשלם את אותו סכום קבוע. מה לעשות - זה צורם! אני לא חושב שמשהו היה פוצה פה, גם אם התעריף היה 400 ש"ח לחודשי חופשי... אבל: אם היה מחיר פיקס, קבוע, תעריף ברור ומוגדר, לא היתה תסיסה. מה לעשות, יש לא מעט רוכבים שהם תרמו , ובצדק, הרבה לקידום הענף ו-ה-ר-י-נ-ג (בצורות שונות, כדוגמת חשיפה, עבודה פיזית...), שמרגישים שייכות מובנת לנושא. לא נעים שבאים "לבית השני" שלהם, ורואים שיש כאלו שפתאום זוכים ליחס מועדף (במחיר...). זה פשוט לא נעים (שוב, לי זה לא קרה, אבל כך סופר לי ממקור ראשון). "העלבון הזה" זה מובן. 2. מה לעשות , יש ציפייה, שדווקא חבריי העמותה יזכו ליחס מעט יותר מועדף מבחינת התעריף. וזו לא סתם ציפייה, אלא מסתבר שאני לא היחידי שזוכר שדובר בפירוש על הנושא בישיבה הראשונה. בטח שאחד מנבחרינו הוא שפיצר עצמו. 3. תסכים איתי כרובי (ואני פונה אליך כחבר וועד), שהיה הגון יותר כלפי שאר החברים בעמותה לשמוע איזה קול או עידכון ברור. גם אם היו"ר אינו בנמצא למשך תקופה מסויימת, מן הראוי שיהיה דובר/ממלא מקום, שיוכל לתת את דעת העמותה, למשל באופן ברור בנושא המרוץ שהיה ברינג. אני הבנתי אין קשר לעמותם, אך יש חוסר תיאום כאשר באתר העמותה, מופיעה ידיעה סותרת - כי מדובר במירוץ מספר 2 של עונת 2004... (ראה קישור - בחלון "בחדשות ועידכונים"). אשדוד היתה דוגמא נהדרת לפעילות ראוייה לציון. הודיעו לחברים, פורסם, כולנו נהינו (ועוד היום מלאגניס עוד לא הפיק את הסרט המובטח...איפה הכוח של העמותה, איפה חבר של מדונה שיפעיל עליו כוח פיזי לא מתון). 4 טריניטי צודקת, 111 צודק, לונלי צודק, R929 צודק, 45 צודק , הדוכס (מתי "יושבים" על איזה כבד אווז טוב?) וכן הלאה... כולם צודקים, אף אחד לא רוצה להרוס לשפיצר - כולנו בעדו, וכולם רוצים לקדם את הענף , את העמותה וגם את הרינג, למרות ועם כוונות הרווח הברורות מחד, והמובנות ב110% מאידך. אבל בכל זאת יש התמרמרות כלשהיא. היא לא נוצרה מכלום ומאי הבנות. יכול להיות שיש לכנס את העמותה לישיבה כללית, מי שיש לו טענות/בקשות/רעיונות שיציג אותם, וננסה, כפי שנאמר פה, לעשות משהו (ולרכב!!!) ולא רק לדבר/לכתוב- כאשר הכל נעשה דרך העמותה באופן ברור ומסודר. אולי נקבע עוד ימי מסלול באשדוד , אולי יוחלט על נסיון למצוא פתרון לפעילות בשבתות (ברינג או מחוצה לו), אולי נצליח להסדיר הנחות שונות (כולל שפיצר), ואולי נצליח לרכב כמו בני אדם באיזה יום, מהבוקר ועד הערב, להנות, להתרסק, לתקן, לקבל משפיצר בראש, לשרוף צמיגים , לשבור מיגונים, ולפוצץ גאזזזזזזזזזים!!!!!

למעלה