פתאל של יהושע

אני כבר החלטתי שהרשת הזאת רמאית ושקרנית

למה? כי אין שירות כזה בארץ. או כמו שאומרת עדי אשכנזי: "מה זה השטויות האלו". אני רוצה לראות בחור שמן מגיע לרשת פתאל, ומבקש שיסחבו אותו עד לחדר. המילה הראשונה שהוא ישמע בתגובה תהיה: "פחחח...." בקיצר, לא אהבתי. איפה האמת בפירסום?

ophler

New member
למה

ראית מישהו מוריד עיזים בתחנת דלק? (מתי לאחרונה ראית פרסומת שהיתה אחד לאחד המציאות?)

ophler

New member
למה לא?

גם זה דימוי. אני חושב שכל העולם הזה של פרסום זה עולם של דימויים. הפרסומת (המגוכחת בעיניי) למכונית שמשקה את הגינה. היא באמת תורמת לסביבה (נניח) אבל לא בדרך בה זה נראה בפרסומת. מוכרים חלום, פנטזיה. המציאות תמיד יותר מבאסת.

בוא תסביר לי איפה זה דימוי?

בעז הבנתי, מתיחסים לביטוי "נפלה עלי עז", כביטוי שמדגים יותר מידי משימות שיש לבצע. כולם מבינים שאין כאן עז אמיתית, אלה דימוי. חתן שסוחב כלה לדירה הוא חביב ואוהב. מלונאי שסוחב כלה, הוא פלרטטן, צבוע, והוא עובר את הגבול בין נימוס בסיסי לחדירה לפרט. אפילו בתור פנטזיה זה עובד גרוע, במיוחד מהצד של הכלה. אפשר להגיד שהפירסומת מבאסת, כי היא הורסת לנשים את החלום הרטוב, שהגבר שלהם יסחוב אותן לחדר ביום הכלולות.

בואי נחשוב ביחד

אפשר להעביר מסר פשוט ע"י אמירתו. אז אפשר שמנכ"ל פתאל יעמוד ויגיד : "אנחנו יודעים לפנק" אפשר גם להעביר מסר בדרך של הצגה ואז מה שחשוב זה לא מה ראינו 1 ל-1 כי לא בתיעוד עסקינן המסר עובר - זה מה שחשוב.

johny_abola

New member
תתפלא, יסחבו

סיפורי שירות כמו שאת מציינת ידועים היטב בקרב אנשי פתאל

latrin

New member
צודק. זה הומור של פרסומאים

מה שמסביר את העובדה שזה לא הצחיק אותך. אחלה סרט בעיניי, מקורי, מפתיע, מצחיק - סחטיין לצוות ולאנשים שמכרו את זה ללקוח.

דימויים וקלישאות

כל עיסוקנו בחיים הוא משחק בקלישאות ובדימויים. אחד היסודות של פרסום טוב הוא לקחת קלישאה (בעל נושא את אשתו טרייה למיטת הכלולות) ולשבור אותה. במקרה הזה זה נעשה בעזרת הגזמה. אף אחד לא יצפה באמת שיקחו אותו לחדר. גם העובדה שנבחר בחור חנון ומפונק, מצחיקה בעיני. בית ספר לכתיבה נכונה של פרסומות.

פתאל

קצר, מצחיק, רעיון אדיר! מקנא במי שחשב על הרעיון... (למי שעוד לא ראה, הסרטון בו ה"חתן" נושא את הכלה לחדר במלון, ולאחר מכן מתברר שגם החתן האמיתי נישא על זרועות אחד מהסדרנים במלון.) ______________________________________________________________________________ לא נשכח את אוסישקין! - יש שם ים חניה...

../images/Emo45.gif גם אני בין האוהבים...

ו
אחד קטן... מתי מישהו יעלה את החדש של דיסקונט (תסבסד לי קפה...) אותו ממש אהבתי!

TIC

New member
אבולה, למרות שיש לך יד ורגל בפרסומת

אני מוצא את עצמי מאולץ לפרגן.
אין מה לעשות - כשזה טוב, זה טוב. לא קל להפתיע אותי, ויהושע הצליחו. זה לא קרה כבר הרבה הרבה הרבה זמן בפרסומת ישראלית. חבל רק על האובר פרומסינג שיכול ליצור אנטגוניזם עצבני לאחר שכף רגלך תדרוך באחד מהמלונות של פתאל. רמת השירות במלונות מצויה במרחק שנות דור מרמת הפרסומת. TIC.

למעלה