פששששש

shacta man

New member
פששששש

בטפוז יש פורום לכל דבר ולכל בעיה בדיוק היה לי וויכוח עם חבר הוא טוען שבמילה wrong לא מבטאים את ה g מה אתם אומרים?

Flash Button

New member
אמממממ...

אני מבטא
אני לא יודע מה עם אחרים, אבל ברוב המקרים אנשים כן מבטאים..

עד כמה שידוע לי

כן מבטאים את ה-G...לעומת זאת, לא מבטאים את ה-W(אם כי מעניקים ל-R צליל קצת שונה, מין ליטוף עם הלשון...או שזה רק אני?
).

מבטאים גם מבטאים את הG

ולעומת זאת, הW הופכת את הR לפחות גרונית, יותר "מתגלגלת מהלשון"... מה שמורה לשעבר של Rogue הכריזה פעם בתור R רכה... וזהו, End of story... אה כן, ואמור לחבר שלך: אוויל מחריש, חכם יחשב Rogue קם על הצד הלא נכון של הכביש

edlessme

New member
החבר לא טועה דווקא!!!

ישנם מיבטאים שונים באנגלית שבהם לא מבטאים את הג'י... אותו הדבר גם לגבי האו בקופי... שינויים שונים באות אי (i) ועוד ועוד.. אבל הוא כן צודק ברוב המיקרים...

הצליל ng הוא בעצם צליל אחד,לא שניים

יש שפות בהן הוא מיוצג אפילו על ידי אות אחת (כפי שבאנגלית הצליל "קס" מיוצג על ידי האות X ובעברית על ידי "כס" או "קס"). בכל אופן, זה צליל ששייך למשפחת הצלילים שנקראים nasal, זאת אומרת שלצורך ביטויים אויר צריך לזרום דרך חלל האף, ולכן אי אפשר לבטא אותם כשמצוננים. הדוגמאות המוכרות לצלילים אלה הם "מ" ו"נ", רק שבניגוד ל"מ" ו"נ" אין שימוש בשפתיים או בקצה הלשון בביטויים אלא באחורי הלשון אשר נוגע בענבל (הדבר המתנדנד שיש לכולנו בקצה הגרון). בכל אופן, הצליל הזה דומה יותר ל"נ" (כי כמוהו הוא צליל nasal) מאשר ל"ג" (הדמיון ל"ג" הוא בגלל הנגיעה של בסיס הלשון בענבל), ולכן אפשר בעצם להגיד שכולם צודקים באיזשהו אופן.

כן, אבל איזה, ותסלחי לי על הביטוי,

אידיוט ייבטא את זה ככה,,,זה רק אני או שצריך להתעמץ כדי לגעת עם הלשון בעינבל?...כרגע ניסיתי וכמעט נתפס הגרון...

feldrave

New member
איזה אידיוט? כל דובר אנגלית ../images/Emo6.gif

תקשיב לדוברי אנגלית כשהם הוגים מילים כמו ring, thing, king... כדי לבטא אותו נכון, צריך להצמיד את החלק האחורי של הלשון אל החלק האחורי של החך. שונה לגמרי מהצליל נ' בעברית, שבו אתה מצמיד את קצה הלשון אל השיניים. הסבר צולע, מה לעשות, אבל קשה להסביר פונטיקה בכתב.

lala897

New member
וואלה- אתה צודק!

לא שמתי לב שמצמידים את החלק האחורי של הלשון לחיך.. ניסיתי עכשיו וזה באמת ככה! חחח.. מענין..

shacta man

New member
וואוו../images/Emo12.gif../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif

תודה רבה על כל התגובות אתם יודעים אולי אם אפשר לבדוק את זה במילון כלשהו או אולי יש ספר של הגהיה נכונה?

lala897

New member
חחחחח..

אני חדשה פה. פתאום ראיתי שיש פורום לשפה האנגלית אז נורא עניין אותי לדעת מה יש לדבר על השפה האנגלית.ו..וואוו!! איזה פילסופים
הדהמתם אותי
בהצלחה.

lala897

New member
דדדררקקנסס!!

מה קורה?? לא דיברתי איתך מאז ההפסקת אש
אז אתה גם מומחה לאנגלית?
וואלה- אני חושפת כשרונות..לאט לאט
ואל תדאג- אני לא מתכוונת לריב איתך פה
בסך הכל אתה בנאדם נחמד..

DevilishAngel

New member