פשר השיר

nutmeg

New member
ידעתי ../images/Emo13.gif

בכל מקרה - לשאלה מי בשח ומי בדמקה... זה משנה?

hillelg

New member
בכל מקרה רואים את העולם בשחור-לבן..

גרי רשף

New member
ולכל אחד יש כלים מיוחדים..

כלים שהחצי המופנה אליו לבן והחצי המופנה ליריב שחור, וכך כל אחד בטוח שהוא בלבנים ויריבו בשחורים. זה מזכיר לי שיר מהתפוצה שלי שנקרא Duerme negrito (שן כושי קטן, אבל ללא כל מיני משמעויות גזעניות שניתן לשייך לזה בעברית או באנגלית), ובו אם שחורה (כלומר- אפרו-אמריקאית..) מרדימה את בנה ומספרת לו על השד הלבן..

shellyland

New member
או. טוב שהזכרת את השיר הזה

כי אני מחפשת שיר מהתפוצה שלך עם שם זהה אך עם מילים אחרות. נדמה לי שמרסדס סוסה שרה אותו והוא בספרדית די עילגת (יתכן שהוא ממקור אינדיאני). הולך משהו כמו: Durme negrito que yo voy a comprar nuevo conito que va tenet cascabel... מכיר אולי? מתה לשים עליו יד! ובקשר לנושא המדובר: שחמט או לא שמחט, אני לא אוהבת את זה שאנחנו הופכים את העניין ל"יריבות" (חברית ככל שתהיה) בין שוש להלל ושוכחים שבעצם מדובר בחילוקי דיעות אידיאולוגיים מהותיים.

TalReshef

New member
במידה ובכל זאת זה השיר שגרי הזכיר

Duerme, duerme negrito, נכתב על ידי Atahualpa Yupanqui *********************** Duerme duerme negrito que tu mama está en el campo, negrito. Duerme duerme negrito que tu mama está en el campo, negrito. Te va a traer codornices para tí te va a traer mucha cosa para tí te va a traer carne de cerdo para tí te va a traer mucha cosa para tí. Y si negro no se duerme viene diablo blanco y za' le come la patita. Duerme duerme negrito que tu mama está en el campo negrito. Duerme duerme negrito que tu mama está en el campo negrito. Trabajando, trabajando duramente trabajando sí, trabajando y no le pagan trabajando sí, trabajando y va tosiendo trabajando sí trabajando y va de luto trabajando sí pal negrito chiquitito trabajando sí no le pagan sí duramente sí va tosiendo sí va de luto sí. Duerme duerme negrito que tu mama está en el campo negrito. Duerme duerme negrito que tu mama está en el campo negrito.

shellyland

New member
לא ../images/Emo10.gif

אני מכירה את השיר שגרי הזה ובכ"ז אני מתכוונת לשיר אחר. היא אומרת שם durme ולא duerme. מחפשת בנרות כבר הרבה שנים. מוכנה אפילו לשיר אותו למי שרוצה לנסות לזהות.

TalReshef

New member
ביום חמישי הקרוב

שלי מחמל ליבנו תעמוד על השולחן ותשיר את durme או את duerme והחבר'ה ילוו עם דרבוקות

shellyland

New member
מכיוון שהחבר'ה בדיוק יחזרו

מסדנת תיפוף מקצבים ברזילאים עם ז'וקה הכפרה
הם כנראה ילווי את מחמל ליבכם עם הרבה יותר מרק דרבוקות.

hillelg

New member
אגב, בניגוד לכל כללי הפי-סי

האינדיאנים באמריקה חשבו את המהגרים האירופאים למלאכים - בגלל צבעם הלבן. וגם המצרים החשיבו, כך מסופר, בני אדם לבנים כבעלי משהו אלוהי. כך שזו לא רק המצאה של האדם הלבן, אלא כנראה משהו שטבוע עמוק יותר בקולקטיב האנושי.

TalReshef

New member
אבל

הסינים ראו (ובמקרים רבים עדיין רואים) את הלבנים כבעלי מראה מעוות וקרואים להם לעתים "השדים הלבנים" לגבי אנידיאנים אני מכיר רק שני מקרים בהם האירופאים התקבלו כאלים או מלאכים ושניהם היו במרכז אמריקה, במרחב בתרבות הטולטקית (אשמח לשמוע על מקרים נוספים), הויקינגים שנחתו באזור ניו אינגלנד בתחילת ימי הביניים נהדפו עקב העוינות של האינדיאנים המקומיים, וגם המתיישבים של המאה ה-16 והלאה בצפון אמריקה זכו לעתים ליחס תוקפני משהו, בעיקר מצד שבטי השיו והאפצ'י (ע"ע קרקפת). אני תוהה ביני לבין עצמי (וז תהיה, אין לי אמירה מבוססת) אם היחס החביב שלו זכו האירופאים במקומות רבים אליהם הם הגיעו, דוגמת איי האוקיינוס השקט, אפריקה השחורה ודרום אמריקה, לא נבע פשוט מכך שהמקומיים היו פחות קסנופוביים מהם.

הגזענות שישנה או איננה? ../images/Emo12.gif

כאילו, זה פרט שולי, אם הגזענות ישנה או איננה? צר לי, גברתי השופטת. זה לא בסדר לקרוא למישהו גזען רק בגלל שהוא "לא היה נחמד". וסילחי לי על שאינני נכנס כרגע לדיון בשאלה, אם זה בסדר או לא בסדר להיות "לא נחמד". למרות שגם על זה יש לי הרבה מה להגיד.

shellyland

New member
אני מתנצלת

לא הבהרתי את כוונתי כראוי. כאשר כתבתי "הגזענות שישנה או איננה" לא התכוונתי לקרוא לך גזען אלא לומר שאיני רוצה להכנס לדיון הזה. שוב - מה שבעיני לא מצא חן בהודעה ההיא הוא שהנוא עדין ורגיש מדי (לטעמי) בשביל הלצות כגון אלה, במיוחד כשעלול להשתמע מדבריך כאילו הלל תומך ברוצח רבין. כמו שכתבתי: אנחנו מכירים את שוש לא מהיום ואין לי צל של ספק שלא היתה כל כוונה לפגוע במישהו, אבל היה מקום לחשוב שוב. מצד שני - לכולנו מתפלקות לעיתים הודעות מטופשות. אני מתנצלת מעומק לבי אם נפגעת. אתה אחד האחרונים שאני יכולה להאשים בגזענות, גם אם לפעמים יש בך התנגדות עזה לרעיון או אידיאולוגיה מסויימים.

זה לא את, שקראת לי גזען ../images/Emo141.gif

ואני דווקא כן רוצה להיכנס לדיון הזה. גזענות חשובה בעיניי כמו שסקסיזם חשוב בעינייך. אז אני רוצה להבין: למה כשמישהו כותב ששמעון פרס אחראי לפיגועים ולהרוגים, אז צריך להבין את נקודת המבט שלו ולקבל אותו כמו שהוא (והוא הרי כזה "חמוד"), אבל כשאני מגיב על כך בלשון תקיפה (מודה), זה סימן שיש בי גזען קטן? ולגבי עניין "אנחנו מכירים את שוש לא מהיום", שלחתי לך מסר אישי (לחטא והשופטת). אני לא חושב לנכון לפתוח את זה כאן.

מוגג

New member
הכובע הבוער

בשום מקום לא קראו לך גזען. כמו שבשום מקום לא כתבת שלדעתך "כל הדתיים הימניים הם קיצוניים ואשמים ברצח רבין". הציניות היא חרב פיפיות.

הכובע לא בוער, הכובע הובער ../images/Emo141.gif

כתבת את זה בתגובה להודעה שלי. אם היית כותב את זה בהודעה ראשית, למשל, לא הייתי מצפה להסבר. ואני עדיין מצפה לו, אגב. אינני יודע אם אתה ימני, אבל חשבתי אותך לאדם הגון, שלא ישתמש במילה כמו "גזען" בלי שיהיה לו איזושהי אסמכתא לכך במה שכתבתי. אלא אם כן זה היה מין תרגיל חינוכי שכזה, והמילה "גזען" יכלה להיות מוחלפת בקלילות במילה "פירומן" או "פדופיל". אם זה ההסבר, אסתפק בו.

למעלה