פשר השיר

מוגג

New member
יכול להיות שאני טועה

אולי יש לי בעיות בהבנת הנקרא. יכול להיות שאני מגזים בקריאה, אבל תגיד לי אתה - למה החלטת אתה לקחת את ההודעה שלי באופן כל כך אישי? אני אעתיק אותה לכאן: בכל אחד (חוץ ממני) מסתתר גזען קטן. האם נאמר כאן משהו עליך? לא. אבל מכיוון ש היא שורשרה כתגובה להודעה שלך, היסקת שהיא מתייחסת לדברים שאמרת. התעלמת מההיבט האירוני שבהודעה ("חוץ ממני") התעלמת מכך שהיא נוסחה באופן כללי - "בכל אחד". התעלמת מההקטנה - "מסתתר..קטן" לקחת זאת כביקורת אישית על גזענותך. עכשיו תעשה אותו היקש לוגי לגבי התגובה שלך על דבריו של הלל ותראה מה תקבל. למרבית האירוניה, את ההוכחה הטובה ביותר להשקפתך הסטריאוטיפית מספקת הודעתך הנוכחית "אינני יודע אם אתה ימני, אבל חשבתי אותך לאדם הגון.." אני מודה לך שחשבת אותי להגון.

כי יש מלים שמרוקנות אותי מחוש הומור

המלה "גזען" היא אחת מהן, והצירופים "פושעי אוסלו", "דין רודף" ו"דין מוסר" גם. לשם אילוסטרציה, אזכיר שהפעם הקודמת שהתקוממתי כך הייתה כאשר ווגאן ראה לנכון להזכיר את מחנות המוות של הגרמנים כדי לקדם את ההטפה שלו בעד זכויות בעלי חיים (עניין שאיני מתנגד לו, עקרונית). אני מניח שגם לך יש כמה מלים וביטויים שמשפיעים עליך באותו האופן, שאינך יכול ורוצה לחפש בהם היבט אירוני. מן הסתם מלים אחרות וביטויים אחרים. ובעניין אחר: באתי לדון על גזענות, לא על פגמים באופיי, אבל מסתבר שלא אוכל לחמוק מזה. אינני רואה כיצד המשפט שלי: "אינני יודע אם אתה ימני, אבל חשבתי אותך לאדם הגון.." מוכיח משהו עלי. לא אני העליתי את עניין הימניות לדיון, אתה העלית אותו. אני ניסיתי להוריד אותו, על ידי כך שאומר, שהמשך דבריי אינו תלוי בדעותיך בנושא א"י השלמה. משום מה אתה שמח במשפט הזה, כאילו תפסת אותי בקלקלתי, ואפשר להכריז עלי זקן ממרה ולסגור עניין. ובכן, תצטרך להתאמץ יותר: אינני סבור שיש קשר בין ימניות או דתיות, לבין גזענות או הגינות. בוקר טוב.

מוגג

New member
חבל

שאיני יכול להסביר את עצמי כך שתבין. אולי מישהו אחר יוכל להסביר את הבעייתיות בניסוח שלך. רק אל תטיל אשמה באחרים על ניסוחים שלך. זו הגינות. אני היססתי רבות לפני שהגבתי בפעם הראשונה ועוד יותר לפני התגובות הבאות. לא רציתי לעשות זאת מעל דפי הפורום. אתה דרשת תגובה במפגיע, ולכן לא חשבתי שיהיה זה הגון להתעלם. ניסיתי להסביר את דעתי. חבל שלא הצלחתי.

TalReshef

New member
למוגג ושושן

אני קורא כבר פעם שלישית את השרשור הזה והתחושה הברורה שלי היא שאיש משניכם לא אמר דבר בלתי לגיטימי על זולתו אבל שניכם חשים שנאמרו עליכם דברים בלתי לגיטימיים. כל אחד משניכם מתרעם על כך שהשני פוסל ציבור שלם בישראל אבל אני לא מוצא לכך סימוכין. סף רגישות גבוה, אולי גבוה מדי. יש בכך משל מאוד ברור על השיח הציבורי בישראל בכללו. אתם יודעים מה? תמשיכו להתקוטט, מה אכפת לי?

לגבי, טעית

לא חשבתי, ואיני חושב, שמוגג "פסל ציבור שלם בישראל". אבל אמרתי שאניח לזה.

גרי רשף

New member
פסק זמן ../images/Emo2.gif ../images/Emo124.gif

אני מרגיש קצת נבוך מהנקודה אליה הדיון הגיע (זה שמשתרשר לו למעלה משמאל), גם כי הוא לא נעים וגם כי מעורבים בו אנשים שאני מאוד מעריך. אני אפילו לא יודע להודעה של מי לשרשר את מה שאני כותב כאן אז שירשרתי לאיזו הודעה לא רלוונטית מתוך תקווה שזה יופיע קרוב לשירשור הנדון. יהיה קצת מגוחך מצידי להופיע כאן בתור משכין השלום או משהו כזה, אבל הייתי מציע לעצור את זה בנקודה זו ובהזדמנות אחרת אולי לפתוח דיון אחר שיעסוק במסרים הגלויים והנסתרים שנכתבים במודע ושלא במודע, בזדון או בתום לב בכל מיני דיונים. בבקשה (כלומר- אני מבקש מאוד לעצור כאן) ותודה (על תשומת הלב).

בעצם, הכל כבר נאמר ../images/Emo141.gif

כך שקל לי להיענות לבקשתך. ובהזדמנות, אשמח לשמוע מתי דיון מתחיל להיות "לא נעים".

גרי רשף

New member
מתוך השטן ואשת האיכר

יש באמת תרגום של דן אלמגור שכתב את הנוסח העברי לכל שירי השלישיה (בינהם- העגורים, ליושינקה, הגיטרה של פדרו ועוד). אנסה להשיג את המילים.

zarn

New member
באשר לחוזה לך ברח

התרשמתי שהשיר מוקיע עיר חטאים, שהגברים באים ועושים מעשה טומאה בזונה טהורה.

גנגי

New member
במסתרי המסתרים מסתתר מסתר

מצאו אותו, ילדים, צבעו ושלחו למערכת. בין הצובעים נכונה יוגרל תחדיש מתנת פרופ' הר-שושנות.

למעלה