פשיטת רגל

RUTHYLEE1

New member
פשיטת רגל

אני נמצאת בהליך של פשיטת רגל כ - 3 שנים. חובותי עומדים על 170000 שח. הוגשו בקשות משלושה נושים עס 60000 שח. בקופת הכינוס הצטברו כספים גבוהים יותר מסך דרישות החוב.הוצע על ידי כמובן באמצעות עורך הדין שמיצג אותי, לשלם מקופת הכינוס את הסכום שהצטבר לנושים ובזה יסתיים הענין. לדאבוני לא נאמר לי על ידי העורך דין שלי שבמקרה כזה אני היא זו שצריכה לשלם לכונס שמונה על ידי בית המשפט את שכר טירחתו. המצב כרגע הוא שמזה שמונה חודשים אני ממשיכה לשלם ולהגיש דוחות מדי חודש . למרות שבקופת הכינוס יש את מלוא הסכום אותו אני נדרשת לשלם לנושים בהתאם . שאלתי: האם הכונם ממתין בהגשת צו ההפתר עד שיצטבר בקופת הכינוס את אותו סכום כסף אותו הוא דורש ממני כשכר טירחה שלו???? אודה לך על תשובתך.

nb666

New member
בדרך כלל זה אמור להגיע ממך

את צריכה, באמצעות העו"ד שלך להגיש בקשה למתן צו הפטר, תוך חלוקת הדיבידנד לכלל הנושים, שלפי טענתך יהיה גבוה. ברור שכספי שכ"ט כונס ונאמן וכן הוצאות ישולמו ראשונים מתוך הכספים שנצברו בקופה.

תשובה!

שכ"ט של בעל תפקיד: נאמן/מנהל מיוחד ושל הכונס הרשמי נגזר מהכספים שנצברו בקופת הכינוס/פש"ר ומכאן שכספים אלו אמורים להשתלם ממך. בעניינך וככל שסך תביעות החוב שהוגשו (ונבדקו) עומד ע"ס כ - 60,000 ש"ח, אזי ששכ"ט בעל התפקיד אמור לעמוד ע"ס של כ - 12,000 ש"ח (20% ממה שנצבר) ובצירוף מע"מ כ - 14,000 ש"ח. שכר השגחת הכונס הרשמי אמור לעמוד בעניינך ע"ס של כ - 2,400 ש"ח (20% משכ"ט בעל התפקיד לפני מע"מ). בחישוב מהיר וגס, עולה כי על מנת שתסיימי את ההליך ב - 100% דיבידנד בקופה, אמור להצטבר סך כולל של כ - 76,500 ש"ח. לידיעה, וככל שצברת את הסך הנ"ל בקופה, במקום בקשה להפטר תוכלי להגיש בקשה לסיום ההליך ע"פ סעיף 55 לפקודה, שמשמעו כי נצבר סך המכסה את החובות במלואם! חג עצמאות שמח!

RUTHYLEE1

New member
סיום הליך

תודה לתשובתך . האם הבקשה לסיום ההליך יש לה תוקף זהה לצו הפטר ? אשאל זאת אחרת. האם בקשה לסיום ההליך היא למעשה בקשה לצו הפטר? תודה . וחג שמח

תשובה!

בקשה לסיום הליך ע"פ סעיף 55 אמורה לסיים את ההליך ובכלל זה את החובות שנצברו עד למועד צו הכינוס. בקשה לצו הפטר הרבה יותר שכיחה מבקשה לסיום הליך ע"פ סעיף 55 - הפרוצדורה שונה בין שתי הבקשות, שכן בהפטר קובעים דיון אליו מוזמנים הנושים הזכאים להשמיע דעתם בנוגע למתן הפטר.

למעלה