פשיטת רגל?

Hozeret24

New member
פשיטת רגל?

אודה לך באם תוכל לענות לי על שאלה קצרה: עצמאי שחלה, ואינו עובד עקב המחלה, יכולה אישתו להכריז על פשיטת רגל בלי שיהיו תיקים בהוצל"פ? האם חובות בנקים ספקים כ.אשרי נכנסים לפשיטת הרגל? ומה קורה אם המשכנתא? אם תוכל לתת לי פרטים ראשוניים כתשובה.

תשובה!

שים לב, אדם לא יכול להכריז על עצמו פושט רגל. מי שאחראי לכך הוא בית המשפט המחוזי - לאחר שקיבל חוות דעת מהכונס הרשמי. לא כל מי שמגיש בקשת פש"ר, מוכרז בסופו של יום פושט"ר. אם הוא צבר את חובותיו בחוסר תום לב ו/או הוא התנהל בהליך בחוסר תום לב, תדחה לו בקשת הפש"ר. לשאלתך, אם החובות ע"ש האישה (ולא על בעלה) , היא תוכל לכלול אותם בבקשת הפש"ר - ככל שזו תוגש. אם מדובר בחובות משותפים לבעל ולאישה, מומלץ להגיש 2 בקשות פש"ר: האחת בשם הבעל והשנייה בשם האישה. כל חוב שהוא בר תביעה, ניתן לכלול בתיק הפש"ר, גם אם טרם נפתח בגינו תיק בהוצל"פ. את כל החובות שציינת ניתן לכלול בתיק הפש"ר: בנקים, ספקים, כרטיסי אשראי וחוב למשכנתא. לידיעה לגבי חוב משכנתא - לבנק יתרון על הנושים האחרים, שכן יש לו בטוחה (משכנתא) אותה הוא יכול לממש אף בהליך הפש"ר עצמו. שבת שלום!!!

Hozeret24

New member
תשובה!

תודה על תשובתך! הבנתי מתשובתך כי אני עשוייה לאבד את הדירה באם אבקש להכריזעל פשיטת רגל, וזאת איני רוצה. לא בשלב זה! אצטרך לשקול את העניין מחדש. בכל אופן תודה רבה, עזרת לי מאוד.

הבהרה!

כל עוד חייב ממשיך לשלם את תשלומי המשכנתא, הבנק לא אמור לממש את הדירה גם בעת הליך הפש"ר עצמו. יחד עם זאת, אם לאחר מכירת דירתו של חייב וסילוק המשכנתא, תיוותר יתרת זכות כזו שתהווה תועלת לנושים, יכול הנאמן להורות על מכירת הדירה (ככל שהחייב יוכרז פושט"ר ויתמנה נאמן לנכסיו). בכל אופן, רצוי שתתיעצי עם עו"ד, בטרם תקבלי החלטה הרת גורל, באם להגיש בקשת פש"ר אם לאו. הפורום עם כל הרצון... מהווה מסגרת מצומצמת לקבלת מידע על פש"ר. בהצלחה!!!

Hozeret24

New member
תודות!

רוב תודות על התייחסותך! העניין מאוד מסובך, אין מה להגי'ד, במידה ואחליט על איזה שהוא צעד לא אהסס להרים טל' ולקבוע פגישה. שבוע טוב!

למעלה