פשיטת רגל של אבי ז"ל

גניפר14

New member
פשיטת רגל של אבי ז"ל

שלום אבי ז"ל עשה פשיטת רגל בשנת 2003 שבמהלך שנה זו נפטר נלקחו ממנו 2 נכסים 1 נמכר השני תקוע הנאמן לא עושה דבר פשוט אימפוטנט עברו כבר 7 שנים מאז פשיטת הרגל והנכס השני שיושב שם שוכר שאבי השכיר לו בזמנו הנאמן נותן לו להישאר רק אחרי שפניתי אליו ואמרתי לו שיעשה משהו כי השוכר משלמם גרושים ואני רוצה שיוציאו אותו אז הוא הגיש בקשה לבית המשפט להוציא אותו מהנכס ואין שום החלטה כבר שנה בעניין זה מה השופט יכול להחזיק בקשה ולא לענות במשך שנה? דבר נוסף יש כסף בקופת הכנ"ר בסך 200000 שח כל ההסדרים עם הנושים כבר סוכמו ותאריך הבקשות לכספים נסתיים מזמן והכסף חולק הנאמן לא מיידע את המשפחה בכלום למרות שישנה צוואה שאבי השאיר לגבי הנכסים. הנאמן עוד טוען כך הבנתי מהעורך דין שלי שיש עוד נושים אבל איך זה יכול להיות אם אני יודעת לאילו נושים אישרו והתאריך הגשה נסתיים לפני שנים רבות שאלתי היא האם נאמן יכול להמשיך להחזיק כספים עוד שנים רבות האם התנהלות כזאת של אי הוצאת שוכר שלא משלמם מה שצריך לשלם ואני צריכה לנדנד כל הזמן האם זה נהוג כך להתנהג מצד הנאמן ולמה הוא לא מחלק את הכסף למשפחה האם הוא יכול להחזיק את הכסף כל הזמן בתירוץ עד שהוא יסיים אם הנכס הבעייתי שבעצם רק גובה הוצאות? שאלה אחרונה האם אני יכולה לבקש מבית המשפט בקשה כזאת: שאימי אשה ערירית שנשארה ללא כסף והנכס האחרון הזה הוא בעייתי קשה לממש אותו כי יושב בו שוכר שלא מתפנה האם אפשר לבקש מבית המשפט להעביר את הנכס לאימי כיוון שהנכס הזה הוא בעצם נטל על קופת הכנ"ר כיוון שהוא מצריך עיניינים משפטיים רבים והוא לא תורם בשום אופן להכנסת כסף נוסף לכנ"ר ואי לכך להעביר זאת לאמי האם יש כזו אפשרות ? אודה לך מאוד לפי דעתי ישנה כאן הזנחה של שנים מצד הנאמן

תשובה!

השאלה במורכבותה אינה מתאימה לפורום אלא לייעוץ משפטי.... יחד עם זאת מהמידע שסיפקת וככל שאין תועלת להמשך ההליך, לא ברור מדוע במשך כל השנים, הנאמן לא פעל למימוש נכסי אביך ז"ל במסגרת הליכי הפש"ר לחלוקת הכספים, לסיום ההליך ולסגירת התיק. נאמן שנכסי החייב מוקנים לו (ובכלל זה גם הדירה של אביך ז"ל), צריך להגיש דו"ח על פעולותיו בתיק ואם נצבר מספיק כסף צריך לחלקו לנושים. לגבי נושים חדשים - מיום פרסום צו הכינוס/שליחת הודעת על צו הכינוס לנושים עומד פרק זמן של חצי שנה להגיש תביעת חוב לתיק הפש"ר. נושה שאחר בהגשת תביעת חוב, צריך לצרף לתביעתו בקשה להארכת מועד בה יסביר את הסיבות לאיחור. מדובר בטעמים חריגים כבדי משקל ולא בסתם נימוק ש"לא ידעתי".. חג עצמאות שמח!

גניפר14

New member
אני מודה לך על תשובתך אכן העניין מורכב וכנירא

אכן העניין מורכב יש לי עורך דין וכניראה רב הניסתר על הגלוי כאן כניראה משהו לא תקין תודה בכל אופן

למעלה