פשיטת רגל ומזונות

iglzaken

New member
פשיטת רגל ומזונות

שלום לכם, אשמח לתשובה בנושא זה: א. גרושי חייב לי כספים רבים עבור מזונות ל-3 ילדים שלא שילם ופתחתי לו תיק בהוצאה לפועל. כרגע הוא בתהליך פש"ר. נאמר לי ע"י נציג הכנ"ר שתביעתי לא הוכנסה לתיק ואם אני רוצה שאתבע בבית משפט מחוזי או שאכתוב מכתב בקשה שייכנס לתיק הפש"ר ואגיש אותו בבית משפט. אינני מבינה מדוע כל התהליך הזה אם התיק בהוצאה לפועל פתוח - האם זה לא אמור להיכנס לחובותיו בצורה אוטומטית? האם אכן אני אמורה לגשת לבית המשפט? ב. מה קורה עם חוב המזונות לפני הפש"ר - האם יש סיכוי שאקבל אותו? ומה קורה אחרי שיוכרז פושט רגל, האם מזונותי יוקטנו? האם יש לו איזשהו פטור מתשלום מלא/חלקי? אודה על תשובתכם.

תשובה!

על מנת שחוב המזונות שנצבר לפני הכניסה להליך הפש"ר יוכר בהליך עצמו, יש להגיש תביעת חוב לתיק הפש"ר. ככל ותביעת החוב מוגשת באיחור, יש לצרף בקשה להארכת מועד נתמכת בתצהיר בה יפורטו הטעמים לאיחור. לידיעה, הוצאה לפועל ופשיטת רגל הינם הליכים נפרדים! דהיינו, גם אם פתחת תיק הוצל"פ מזונות כנגד גרושך אין זה פוטר אותך מהגשת תביעת חוב לתיק הפש"ר עצמו. ככל והגרוש אינו משלם את מזונותיו השוטפים גם היום, ניתן להגיש בקשה לבית המשפט בו מתנהל תיק הפש"ר כדי שיקצוב לחייב את גובה המזונות שעליו לשלם. לחילופין, (פחות מומלץ) ניתן לנקוט נגד הגרוש בהליכי הוצל"פ בגין החוב השוטף שנצבר לאחר הכניסה להליך הפש"ר (מיום צו הכינוס), כיוון שעיכוב ההלכיכים מכוח הליך הפש"ר תקף רק עבור החוב שנצבר לפני הכניסה להליך. לידיעה, חוב מזונות הינו בעל מעמד מיוחד הוא בדין קדימה - משמע יש לפרוע אותו בשיעור מלא של 100% והפטר אינו חל עליו!! דהיינו, הוא ימשיך לרבוץ על החייב גם לאחר סיום ההליך - ככל והוא לא נפרע במלואו! מומלץ לך להיעזר בעו"ד הבקיא בתחום! בהצלחה!

iglzaken

New member
המשך השאלה

תודה על תשובתך המהירה והברורה, האם עלי כעת להגיש את תביעתי דרך תביעה בבית משפט או שאפשרי שבבית המשפט המחוזי, בו הוא פתח את התיק, אגיש מכתב/תצהיר שמפרט את תביעת החוב ואבקש להכניסו לתיק הפש"ר? ובנוגע למזונות הבאים - האם בית המשפט יגבה אותם עבורי עד שיסתיים ההליך בענייניו או שעדיין עליו לשלם לי ישירות? תודה מראש על תשובתך.

תשובה!

תביעת חוב מזונות עלייך להגיש למשרדי הכונס הרשמי על גבי טופס מתאים (ניתן להוריד מאתר הכונס הרשמי) ולצרף אסמכתאות תומכות לחוב (פס"ד תדפיס הוצל"פ ועוד כיוצ"ב...). אם תביעת החוב מוגשת באיחור, יש לצרף בקשה להארכת מועד נתמכת בתצהיר בה תנמקי את הטעמים לאיחור. בית משפט ו/או הכונס הרשמי ו/או כל גורם אחר לא יגבו עבורך את המזונות! על גרושך לשלם לך אותם ישירות. ככל והוא אינו עומד בתשלומי המזונות השוטפים ניתן לנקוט נגדו בהליכי הוצל"פ על החוב שנצבר לאחר הכניסה להליך הפש"ר או לחילופין (יותר מומלץ) להגיש לבית בקשה לקציבת מזונות. אף אם בית משפט יקצוב לך מזונות הוא לא יגבה אותם עבורך אלא על הגרוש להעבירם אלייך ישירות.

למעלה