פשטידת סלמון

רותקה שלום

אני חושבת (אבל לא בטוחה) שלקובי בר יש מתכון אבל הספר לא נמצא אצלי היום :-( מחר אני אבדוק ואוכל לתת לך את המתכון - אם עדיין תרצי... לילה טוב

rutka

New member
פשטידת סלמון

לאמא של צליל ואופק שלום. עדיין מעוניינת במתכון הנ``ל.(אולי הוא נמצא בספר השני של קובי בר בנושא פשטידות?). ושוב תודה וד``ש לצליל ואופק.

שיגריס

New member
פשטידת סלמון (אילתית) של קובי בר:

פשטידת סלמון (אילתית) שח קובי בר: (לא ניסיתי כי אני צמחונית - אבל בקשתם) 20 פרוסות לחם לבן ללא קרום ½ 1 כוסות חלב להשריה 150 גרם פרוסות אילתית מעושנת 100 גרם פטריות קצוצות ½ כוס שמנת לבישול [50 גרם גבינה צהובה מגוררת 3 ביצים מלח ופלפל שחור לפי הטעם 20 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות לתבנית מלבנית 25X20 הכנה: מחממים התנור לחום בינוני. שמים את פרוסות הלחם בכלי שטוח, יוצקים מעל את החלב ומשרים כמה דקות. סוחטים כל פרוסה בעדינות. שומרים את החלב הנותר! משמנים את התבנית במעט חמאה ושוטחים בתחתיתה 10 פרוסות לחם סחוטות. עורכים על הלחם את פרוסות הסלמון, מפזרים מעל את הפטריות ומכסים ביתרת הלחם. בכלי גדול טורפים את הביצים, החלב שנותר מההשריה, השמנת, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל השחור. יוצקים על הפשטידה בתבנית. מפזרים מעל את קוביות החמאה ואופים 35-45 דקות.

rutka

New member
תודה , אבל...

לא נראה לי שלסוג כזה של פשטידה התכוונתי. ייתכן שבספר הפשטידות השני של קובי בר יש מתכון אחר של פשטידת סלמון. בכל אופן - תודה על התגובה.

SORRY, הספר עדיין לא שב אליי

אני מקווה שהיום (כבר יום חמישי ;-)..) הספר יוחזר למקומו הטבעי ואז אוכל להשיב כמו שצריך. *תודה על הד``ש :cool: -) לילה טוב

ל rutka אם את מתכוונת לספר

של קובי בר ששמו פשטידל אז אין שם פשטידת סלמון אלא רק פשטידת טונה ופשטידת נסיכת הנילוס.

Iris G

New member
Not Kobe, but a great pie

I make this pie for everyday and parties, it is always a great dish, everyone loves it. 4Large leeks 2tablespoon butter 1kilo salomon 1/4cup chooped fresh dill 1teaspoon lemon zest 11/2teaspoons salt 1/4teespoon pepper 1egg mixed with 1 tablespoon water Puff pastry - batzek alim Cut white and green pale part of leek, wash well and cook in butter for 12 minutes. cut salomon to small pieces, combine with leek and all spices Cut pastry in half, brash with egg. Put on half in pie dish, add salomon, cover with other half of pastry. make 4 slits for venting cool for 1 hours, but no more then 3 bake at high for 30 minutes. If you make it, let me know how it comes out, so far everyone that tried it asked for the recipe.

פשטידת דגים / גלוריה רוטשטיין

את הפשטידה הזאת מגישים עם רוטב בשאמל אבל אפשר גם בלי. מצרכים: 1 חבילה גדולה בצק עלים 1 קופסה (200 גרם) טונה, מסוננת אבל שומרים את הנוזלים. 1 קופסא (200 גרם) סלומון ורוד. מסננים ושומרים את הנוזלים. 1 קופסא (454 גרם) חתיכות אספרגוס, מסננים ושומרים את הנוזלים 1 קופסא (454 גרם) פיטריות פרוסות. מסננים ושומרים את הנוזלים. 125 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה 1/2 כוס שמן 1 בצל גדול, קצוץ דק 1/4 כוס קטשופ 5 כוסות (1/2 ק``ג) גבינת צ`דר מגוררת גס 1 כוס מיונז 1 כוס שמנת מתוקה 1/2 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פפריקה חריפה 1 כוס (150 גרם) אגוזים קלוים קצוצים ועוד 100 גרם (או שקדים) 1 כוס פירורי לחם 2 ביצים טרופות, למריחה על הבצק. אופן ההכנה: שמורים את נוזלי קופסאות השימורים של הטונה, הסלמון, האספרגוס והפטריות להכנת רוטב בשאמל. מחממים את מחצית כמות החמאה עם השמן במחבת בעלת תחתית כבדה. מטגנים את הבצלים עד שיתרככו, מוסיפים את הפיטריות ומטגנים על להבה גבוהה 3 דקות. מוסיפים את הקטשופ ומבשלים עד שהנוזלים נספגים. מסירים מהאש ומניחים להצטנן. מעבירים לקערה. חותכים את הדגים לחתיכות בגודל נגיסה ומוסיפים לפיטריות. מוסיפים את הגבינה המגוררת, המיונז, הפפריקה המתוקה, הפפריקה החריפה ומחצית מכמות האגוזים. מוסיפים את האספרגוס ומקפלים בעדינות. אסור לבחוש! מרדדים את הבצק ל- 2 עלים בעובי 1/2 ס``מ ובגודל 35X30 ס``מ. מורחים את כל הבצק בחמאה נמסה. זורים על מחצית אורכו של הבצק מחצית מכמות פירורי הלחם והאגוזים. מפזרים את המלית בנדיבות על האגוזים והפירורים. זורים את שארית האגוזים והפירורים על המלית ומגלגלים במהודק כמו גלילת ריבה. מהדקים את הקצוות. מניחים את הגלילות כשהתפר למטה, על תבניות אפייה משומנת היטב. מורחים את הגלילות בביצה טרופה היטב וזורים למעלה את שארית האגוזים. חותכים חתכים אלכסוניים במרחק 5 ס``מ זה מזה ואופים את הגלילות בתנור מחומם מראש בחום גבוה 230 צלזיוס (450 פ.) כשעה. מנמיכים את החום אם הפשטידה משחימה מהר מידי. מגישים עם רוטב בשאמל.

יגעת ומצאת - תאמין! :cool: :cool:

לא התעצלתי והרמתי טלפון לאתי- חברה שנתנה לי מתכון למאפה סלמון של בני סיידא. החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס``מ): לבצק: 2 כוסות קמח 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קורט מלח 1 ביצה כף או שתיים שמנת מתוקה למלית: 200 גרם סלמון מעושן, פרוס וקצוץ 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה 1 שמנת חמוצה 4 ביצים 3 חלמונים 1/2 כוס שמיר קצוץ 5 בצלים ירוקים קצוצים 2 כפות קמח 1 כף חרדל מלח ופלפל לבן אופן ההכנה: 1.לבצק:שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח. ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והשמנת. ומעבדים לבצק אחיד. צרים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים. 2.על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס``מ ומרפדים בו את התבנית, כך שיכסה את התחתית והדפנות. מסירים את הבצק העודף סביב השוליים. מחממים את התנור לחום גבוה (200 צ.) 3.להכנת המלית: מערבבים יחד את כל חומרי המלית, מתבלים במלח ובפלפל לבן ויוצקים על הבצק. 4.אופים כ- 50 דקות, עד שהמאפה משחים. בתום האפיה משהים 20 דקות, חותכים למנות ומגישים. בהצלחה, ובתאבון **ותודה לאתי :cool: חג שמיייח!! :cool: :cool:

rutka

New member
תודה לאמא של צליל ואופק

זה אמנם לא של קובי בר, אבל למראית עין עושה רושם שטעים. כבר לשבת אני מכינה לפי מתכון זה.חג שמח.

למעלה