פשוט טמטום לשמו

מה לא ברור?....

ואם כת השטן הייתה נערכת לתמוך בתושבי שכונתך ובכלל זה משפחתך האם היית מסכימה? זה בסדר, מקסימום כמה מהתושבים ואו אחד הילדים היה מגלה עניין ומצטרף לכת. מה הבעיה? הם עושים משהו רע? הרי הם כמו המיסיונרים עושים מעשה צדקה לא?! ואל תגידי לי הגזמת! אל תשווה בכלל וזו לא דוגמא! הדרך היחידה לנסות להסביר לך הוא בדוגמא קיצונית שאגב, מבחינתם זה היינו הך.

cielo

New member
אני כן יגיד הגזמת !

כל מי שהוא לא יהודי הוא כת השטן ? ואל תגיד לי הגזמת, כי ממש לא הגזמתי. המיסיונרים יכולים לנסות ולהפיץ את דתם כמה שהם רוצים, בדיוק כמו שהחרדים יכולים להפיץ את דתם כמה שהם רוצים. יש הבדל בין להפיץ ובין לכפות, וכל עוד המיסיונרים רק חילקו שכפ"צים ולא כפו על אף אחד את דתם - אז הם לא עשו שום דבר, כנ"ל לגבי החרדים. הבעיה עם החרדים שהם כן כופים עלינו אם מי להתחתן, איפה להתחתן, מה לאכול, סוג הבילוי שלי ביום שבת, לאן אני יוכל להגיע ביום שבת אם אין לי אוטו, ואם ילד שהובא מברזיל לאמא עקרה יכול להיות יהודי או לא. משמע, אם כפייה "כן" יש לי בעיה, וזה בדיוק מה שעושים החרדים. ואין צורך לדבר אליי כמו אל "מפגרת" - אני מבינה דברים ...

אם הייתי חושב שאת מפגרת ..

הייתי מוסיף גם ציורים. לפי תגובתך עושה רושם שגם ציור לא יעזור ולא בגלל שאת חלילה מפגרת, אלא מפני שאת לא מסוגלת להבין ולעשות הפרדה. מפגרת?! חס וחלילה!! נא לא לנסות ולהדביק לי מחשבות או כוונות כאלו.

אנדרי ז

New member
לי מפריע גם חוסר הסימטריה

מותר לחרדים לעסוק במיסיונריות כמה שירצו, בתנאי שאותו כלל חל גם על מי שרוצה לעסוק במיסיונריות כלפי החרדים.

הסימרטיה שלך בכלל לא במקומה.

נקודה. כבר הסברתי את זה יפה מאד פעם שעברה..

אנדרי ז

New member
לא זכור לי ששכנעת אותי במשהו

הסתייגות קלה מדבריי הקודמים: הסימטריה הנ"ל נכונה כל עוד אתה מצוי מחוץ לגבולותיה המוניציפליים של העיר טהראן...

אז מה, החרדים רואים את מי שמפיץ

דת שונה משלהם באותה עין כמו מי שמשפד אנשים וחיות על מוט בשביל הכיף? טומי ופריצקי תתפטרו, כבר אמרתי?

למעלה