פשוט טמטום לשמו

אנדרי ז

New member
על פיקוח נפש כבר שמעת?

וחוץ מזה הם כל כך לא סומכים על עצמם שהם מאמינים שיתפתו להתנצר רק בגלל שקיבלו קצת עזרה? לפי אותו היגיון קלוקל אנחנו צריכים לשלוח לכל הרוחות את אנשי חסד של אמת שאוספים את השאריות אחרי פיגועים, כי הם הרי מייצגים גופים שעוסקים בהחזרה בתשובה.

israelberger

New member
אמרתי מבין לא מסכים

ואין לזה שום קשר לזה שהם לא סומכים על עצמם ויתנצרו אלא פשוט לא רוצים להיכנס לזה. ומאיפה הרעיון הזה שחסד של אמת מייצגים גופים של החזרה בתשובה?

israelberger

New member
בסדר אבל אני בטוח שאחרי אף פיגוע הם

לא חילקו חומר של החזרה בתשובה.

אנדרי ז

New member
ומה עם אותם מיסיונרים?

הם ביקשו לחלק בריתות חדשות יחד עם השכפ"צים?

אנדרי ז

New member
עם הגדרות מילוניות לא נצא מזה

מצידי אפשר לחפש גם מילה יותר מדוייקת. הכוונה מבחינתי לאדם שמנסה לשכנע אדם אחר לשנות בצורה קיצונית את אורח חייו, בדרך כלל מסיבות דתיות.

על פי תגובתך ההיגיון שלכם

קלוקל (בהנחה שאתה מייצג את דעתם של חבריך) אתה משווה מיסיונריות של נוצרים שכל כוונתם להעביר יהודים (או כל מאמין בדת אחרת) על דתם מול מי שמנסה לקרב יהודי אחר לדתו (לא להעביר על דתו!!)?! על גדרות וסייגים ביהדות כבר שמעת נכון? כל כך קשה להבין את משמעות הכוונה ביחס למיסיונרים נוצרים?

אנדרי ז

New member
אני משווה ועוד איך

מיסיונר הוא בעיניי מי שמנסה להעביר אדם על תרבותו ולשנות באופן קיצוני את אורח חייו. מבחינה זו התחרדות של אדם חילוני היא שינוי הרבה יותר קיצוני מהתנצרות, לכן אני מעדיף אלף אלפי מונים את המיסיונרים הנוצרים, אבל אסתפק בהגדרה של שניהם כמיסיונרים ובהתייחסות שווה אליהם.

אתה בוודאי מתכוון לתקשורת נכון?

מפני שזה בדיוק מה שהם עושים !!! עכשיו תזדעק להגנתם...

כמי שמשפיעים על תרבות..

הצופים/מאזינים. רק למקרה שתשכח, ראה ערך מוסיקה מזרחית, שידורים/תוכניות למגזר הדתי/חרדי. כמה הם ביחס לכלל האוכלוסיה? ומה היחס שהם מקבלים בתקשורת? (חוץ מהבוז וההסתה נגד כל דבר שמריח דת)

אנדרי ז

New member
תקשורת מתבססת על רייטינג

אתה מצפה שישדרו מלא תוכניות לחרדים, שלרוב אין להם אפילו טלוויזיה בבית? דווקא מדובר על הקמת ערוץ טלוויזיה דתי. וב-yes קיים מזמן ערוץ בריזה שברובו מאוכלס בתכנים מזרחיים. ערוץ שבין השאר קלט את התוכנית "שמש", שלעניות דעתי פונה קודם כל לקהל המזרחי. ובכל מקרה אני מדבר על הבדלי תרבות הרבה יותר גדולים ממוזיקה מזרחית מול מוזיקה לועזית.

אני מממן ועוד איך !!!

המגזר החרדי אינו זקוק לפרסום (בכל אופן לא באותו היקף והשקעה) אם כן, אז אני מבטיח לך שאפשר בקלות להשיג את אותן התוצאות בהשקעה המינימלית ביותר. עשה ניסיון קטן פתח חנות בבני ברק או כל מקום אחר בו נמצא רוב מוחלט של חרדים והצג מחירים זולים במיוחד. אני מבטיח לך שללא פרסום כלשהו מצדך השמועה על החנות הזולה תתפשט יותר מהר מאש בשדה קוצים בחודש שרבי במיוחד!! האם זה כך אצל החילוניים? אין סיכוי! אצלכם רק כדי לפרסם את עצם קיומו של עסק צריך להשקיע כמחצית מההון ההתחלתי, וגם אחרי כן יש להשקיע חלק לא מבוטל מההכנסות בפרסום כדי להישאר בתודעה. אני יודע, במקרה ושכחת אני עצמאי.

אנדרי ז

New member
לא הבנת את טענתי

אמרתי שמי שמממן את מסעות הפרסום הם קהלי היעד, שאם לא כן לא היה כדאי לפרסם אם הרווח הנובע מהפרסום לא היה עולה על מחיר הפרסום. אם אני אפרסם במיליון שקל והמכירות שלי יעלו במיליון וחצי שקל, משמע שהרווחתי ואתה לא מימנת לי כלום אם היית קונה אצלי בכל מקרה. אבל אם הן עלו רק בחצי מיליון, זה פשוט אומר שעשיתי עיסקה גרועה וסתם בזבזתי כסף.

מה הקשר?

בכל חברה סגורה חדשות ושמועות כבר חוגגות לפני שמספיקים להגיד "ג´ק" מרגע הפצתם לראשונה... זה לא שייך לחברה חרדית (שהיא מקרה פרטי של חברה סגורה) או לחברה חילונית (שמכילה בתוכה מקרים פרטיים אחרים של חברה סגורה)... ועל זה ייאמר "הבוקר בא כל-כך מהר, ואי אפשר להישאר. צריך לקום להתעורר, ללכת אל מקום אחר"...

מה ההבדל?

הקרבה שלי לדת כפי שחיים וחווים אותה בחברה החרדית זהה לקרבה שלי לנצרות... ממש לא מעניין אותי איך אתה והדת רואים את זה וקוראים לזה (קירוב, הכוונה, הצלה וכו´) עלי, למסיונריות נוצרית ולהחזרה בתשובה יש בדיוק את אותו אפקט!

cielo

New member
למה בדיוק ?

תוכל להסביר לי למה הם לא רוצים להתעסק עם מיסיונירים ? הם עשו להם משהו רע ? פגעו ? רצחו ? הרי המיסיונרים עושים מעשה צדקה, לא ?

למעלה