פרשת עגל הזהב

דוסלע

New member
אני מקווה שאתה מבין שמה שאתה אומר

גובל בהסתה להרג מבחינת החוק הפלילי. עוד אתה אומר בעצם שאחד כמוני שאומר שדת, כל דת ובמיוחד הדת היהודית, ( שהרתה בחטא בל יכופר את השתיים האחרות ) היא אמונה תפלה, אין לך שום בעיה מצפונית לחסל אותי.

TFNM

New member
יש לו בעיה מצפונית,הוא יפעל כנגד היהדות

אז אלוהים אמר להם לרצוח את העם,אנשים קיבלו הוראה מגורם מוסמך. בתורה יש מספר איזכורים לכך שאין לאדם לפעול כ"איש הישר בעיניו יעשה". ע"פ התורה יש לעשות משפט צדק,ליהדות יש דרכים די מסובכות עם סמכות ומה לא שהם אלו שאמורים לקבוע מהו הצדק ולתת את הדין.

noamgk

New member
אני מקווה שאתה מבין את מה שאתה קורא. ../images/Emo6.gif

yaakii

New member
למעשה יש לי.

אסור לי בתור יהודי להרוג יהודי אחר על עברה כלשהי, לשם כך יש בית-דין. אדרבה, יש עניין לנסות ולהחזיר אותך בתשובה.

אני לא בטוח שהבנתי מה כוונתך

כשאתה אומר שהמטרה היא 'לאפשר לנשמה להנות מזיו שכינתו ייתברך'. אכפת לך להרחיב?

אגב הרחבה לגבי אחד הנושאים שדנתם בו-

אלוהים על פי האמונה הרי הוא הנותן והלוקח חיים. למעשה כל אדם שמת אפשר לראות בכך 'רצח של אלוהים'. מה שמעניין הוא שבסיפור הזה במקום ליטול את נשמות החוטאים בעצמו, אלוהים ציווה על הלווים לעשות זאת כשליחיו. בטוח יש לכך הסבר על פי ההלכה, אם מישהו יכול למצוא ולהביא אותו זה יהיה נחמד

yaakii

New member
אלו מושגים שאין לנו בהם הבנה.

הנשמות נמצאות בקרבה לכסא הכבוד של ה' ונהנות מזיו שכינתו. ה' החליט לתת לנשמה אפשרות לקבל זכות זו בצדק ולא בגדר מתנת חינם ולכן הוא "שותל" כל נשמה בגוף גשמי (יעני גוף האדם) ושולח אותה לעולם הזה שהוא בגדר "מרוץ מכשולים". כל מצווה בעולם-מזכה בזכות כל עברה-גוררת רע (מצוות ועברות נקבעות עפ"י התורה וההלכה) בסוף יש מעין שיכלול של הדברים והנשמה מזדככת על מה שחטאה, ואז היא חוזרת להנות ליד ה' והפעם "מגיע לה". לגבי ההנאה המדוברת-"להנות מזיו שכינתו"-אין לנו תפישה. מה שמקבול במסורת זה שאין להעריך גודל הנאה זו ושזה בכלל לא ב"ליגה" של ההנאות בעולם הזה. (שוב, זה ממש בתימצות, וגישה מסויימת) סתם, לדוגמא גישה אחרת-שבימינו ניתן לראות את התבטאותה בתורתו של הרב פרופסור ישעיהו ליבוביץ' (שיש פורום באתר על הגותו) היא שהשכר והעונש בעולם הבא הם ממש לא אמורים להיות גורם חשוב והעיקר זה ההתנהגות בעולם הזה. שוב על רגל אחת.

הצלחת בעיקר לבלבל אותי :p

אבל גם למדתי כמה דברים חדשים, אני מניח שזה באמת נושא שקשה להתעמק בו כי הוא ממש על הגבול של יכולת התפיסה של האדם. באופן כללי אני לא בן אדם מאמין ואני לא שומר על מצוות היהדות, אבל האמונה שלי באופן כללי לגבי תכלית הקיום לא מאוד רחוקה ממה שאתה אומר.

חרבביש

New member
ככה אני רואה את זה:

הסיפור נכתב כסיפור עם מוסר השכל, שמטרתו ללמד את מי שקורא אותו מה לא לעשות (עגלי זהב וכד'), והעונש מוגזם בשביל להמחיש עד כמה הדבר אסור באופן חד משמעי. במילים אחרות - אם העונש היה קל יותר, זה עלול לתת לגיטימציה לקוראים לעשות "עגלי זהב" משל עצמם, וזה בדיוק ההפך ממה שכותב הסיפור רצה. למאמינים - אל תקחו אישי, זו רק הדעה שלי, אתם מוזמנים להתווכח איתה

TFNM

New member
מאמין:אתה לא יכול להוכיח שזה באמת קרה

וזהו,יותר מזה וויכוח לא יכול להיות,אתה לא יכול להוכיח שזה לא קרה המאמין האנונימי לא יכול להוכיח שזה יותר מסיפור. אני רוצה להמציא אל של תלמידים,אני אקרא לו על שם אמא של אבי. אל התלמידים יגן על התלמידים מפני מורים סדיסטים ופסל שלו יעמוד מול כל מבנה חינוכי על פי חוק (עדיין לא החלטתי אם יהיה אל מקביל לסטודנטים או שהאל של התלמידים יהיה אוניברסלי תכל התלמידים באשר הם) אל התלמידים יהיה אחראי על בלקאאוטים במבחנים לאנשים רעים ולמזל במבנים לתלמידים טובים,הוא יהיה שיתגמל מורים שעזרו ויעניש מורים שסרחו. אל התלמידים יהיה מי שידע שהיתאמצת קשה למבחן ויתגמל אותך על זה. המנחות של אל התלמידים יהיו סיכומים עפרונות עטים ומורים לשל"ח. כאשר יקרה לתלמיד שהוא נכשל במבחן שהוא חשב שהלך לו בו טוב סימן שאל התלמידים כועס עליו,ועליו להקריב מנחה,במקרה של כישלון במתמטיקה יהיה צורך במנחה נוספת לאל ההופכי לאל התלמידים (כמו אלוהים והשטן)-בני גורן. חבל שלא קיים אל כזה,איזשהי יישות מיסטית לפנות אליה בנוגע ללימודים,משהו שייתן איזשהי סיבה ללמה יש אנשים שנולדים עם כישרון לדברים האלה ולא לומדים ומצליחים ולוקחים כמובן מאיליו,ויש כאלו שקורעים תתחת והולך להם חרא. כמו כן,אני חושב שבדומה לאמא של אבי-אל התלמידים צריך להיות בעל 7 זרועות וחצי עין נוספת.

דוסלע

New member
ומכל הדיון המלומד הזה לא הפנמתם ולא הבנתם

שאתם מצדיקים הרג של איש את אחיו. לחיי אדם אם אינו מסכים עמכם אין ערך ?

TFNM

New member
אפשר לפרש את המילה "לבטל" בדרכים רבות

אפשר להסיט אדם מאמונתו...(על זה למדנו בהיסטוריה למען השם!) ואפשר גם לא לשים על אדם ו"לבטל" אותו את דעתו ואת אמונתו ועם הטכנולוגיה מי יודע! עכשיו היה בעיתון ידיעות כתבה על שמירת זיכרונות אדם כקובץ מחשב,עוד מעט ביטול אמונה יהיה בלחיצת כפתור!

למעלה