פרשת מאדוף חדשה

mister xy

New member
דווקא אני מעריך צדיקים אמיתיים

אפילו אם דרכם שונה משלי. אבל רק אם מדובר בצדיק אמיתי.

אמיתי כן, צדיק? ממש לא.

ברור שאמיתיות ראויה להערכה, אבל צדקות לכשעצמה? למה? עצם הצדקות מלמדת בעיניי, על אווילות, בערות, נאיביות, פטתיות, ועוד ועוד... תמהני עליך...

כשאתה שומע את המילה צדיק, אוטומטית אתה חושב

על כל מיני גדולי תורה ולכן אתה משייך את זה לזה שהם בעצם תמימים ונאיבים. אבל המילה צדיק היא לא נכס צאן ברזל של העולם החרדי. יש חילוני כופר בכל דבר שניתן ועדיין הוא יהיה צדיק. ואפי' כאן בפרום יש כמה צדיקים

mister xy

New member
אני מעריך כל אדם שמקריב מעצמו

למען מטרה נעלה בין אם זה עזרה לזולת או "ביטול רצונו מפני רצון קונו". אני לא מכיר שום רב שעונה להגדרה הזאת של צדיק אמיתי, אבל אני כן מכיר אברכים צדיקים אמיתיים שעובדים את השם באמת ובלב שלם ולא בגלל שמסתכלים עליהם או שכולם עושים ככה.

יש הבדל עצום בין מקריב מעצמו למקריב את עצמו

אדם שמקריב מעצמו לזולת הוא אדם נעלה. ברגע שזה הופך להקרבה עצמית אתה כבר מבטל את עצמך למען האחר זה לדעתי יותר מדי וזה דבר לא טוב לא אצל חרדים ולא אצל חילונים.

mister xy

New member
למה לא?

אדם שמאמין שזה מה שהוא צריך לעשות למה שלא יעשה את זה?

סוג ב

New member
../images/Emo207.gif לאדם שמקריב מעצמו למען מטרה נעלה

קראתי עליו אתמול כתבה ישנה והנה האתר שלו. החרדים צריכים ללמוד ממנו ודחוף!!! שלא על מנת לקבל פרס.

תמהני עליך מיסטר... מאד!

בוא ננתח ת'עניין. הקרבה עצמית עבור מטרה, ראויה להערכה עצומה, אך תלוי עבור מה... אדם המקדיש את חייו, עבור אידאולוגיה אווילית, אותה ייצר ופיתח לעצמו, מתוך דמיונו הקודח, לא יתכבד בעינינו, להיפך, נבוז לו, לנתב תכונה נפלאה שכזו, למקום כ"כ אווילי? פיגור!! כעת נדון, האם המטרה של "ביטול רצונו מפני רצון קונו", הקיימת לדעתך, אצל אותם "צדיקים אמיתיים", היא מטרה "נעלה" (כהגדרתך...) או מפגרת? ברור שמפגרת, זאת כולנו (?) יודעים כאן בפורום... אין "קונו", וודאי שאין "רצון", השאלה אם בהתאם לנסיבות ולשטיפת המוח, עליהן גדל וחונך אותו "צדיק", הוא בכ"ז ראוי להערכה, או לא? תשובתי היא, לא ולא!! עצם העובדה שאינו קולט את השקר והצביעות, הבערות, הנבזות, הקיימת בדת ובמייצגיה, עצם הנכונות להשליך, לסגף את חייו, עבור התאוריות המגוחכות עליהן חונך, מלמדות על העדר חשיבה, דעה עצמית, טפשות ונאיביות שאין דומה לה... המציאות תוכיח, שגם בענייני דעלמא, אותם אלו המסגפים עצמם עבור קונם, תמימים עד לכאב... רחמים? כן!! הבנה? אוליי הערכה?? למה??? להיפך, דווקא האברכים ה"עובדים" את השם, רק בגלל שמסתכלים עליהם, מוערכים בעיניי פי כמה, הם עמדו על דעתם!! רק שהם "אנוסים". כן, אנוסים כמוני וכמוך... למחצה לשליש ולרביע. ועוד רבר, ידוע לך בטח, המשפט אותו הטביע ר' ברוך מרדכי אזרחי, "המקסימום המתבקש הוא המינימום הנדרש" כך שגם לפי אמונתם, הם סך הכל עושים את המינימום... אלא אם כן, עצם העובדה שהם מאמינים ב"מקסימום המתבקש" ראויה להערכה בעיניך... זה כבר ממש צע"ג, להעריך אמונה כ"כ מטומטמת?

mister xy

New member
אווילות, שקר, צביעות, בערות, נבזות,

הכל טוב ויפה אבל זו דעתנו בלבד. ישנם אנשים משכילים ואינטלגנטים שמאמינים בדת בלב שלם והסיבה שהם לא ביררו אם יש אמת בדת זה בגלל שלפי אמונתם אסור להם לחקור ולדרוש בנושאים אלו. למעשה כך הצליחה הדת "לסנדל" את מאמיניה. ויש עוד אנשים שכן חקרו ובדקו את נושא הדת והאמונה ובכל זאת הגיעו למסקנה שונה מאיתנו. לפי דעתי, אדם שנוהג לפי אמונתו למרות כל הקשיים, הוא ראוי להערכה ואילו אדם שעושה הכל בגלל הסובבים אותו הוא ראוי להוקעה. ולא, האברכים שציינת הם לא אנוסים והם לא עמדו על דעתם, הם מאמינים בדיוק כמו הצדיקים האמיתיים אבל הם לא מסוגלים לשבת וללמוד. ולעזוב את הכולל הם לא יכולים כי "מה יגידו" ולכן הציבור החרדי נראה כמו שהוא נראה.

mik504

New member
כולנו חכמים כולנו נבונים

הבעיה שכולנו יודעים "רק" את התורה כולה.אז איך נהיה רופאים בדיוק?

mister xy

New member
חשבתם פעם מאיפה יש לו את כל הידע הזה?

הרי הוא לא למד רפואה. הכל התחיל מזה שהוא היה ה"מבין" של החרדים בענייני רפואה והרבה באו אליו להתייעץ וכך במשך הזמן הוא הפך למומחה אמיתי. אני לא מזלזל בו חלילה אבל לך תדע כמה פשלות היו לו בדרך...

אגס 10

New member
קראתי פעם ראיון איתו שהוא סיפר

הכל התחיל אצלו כשהיה צעיר ואמו היתה חולה מאוד והוא מיוזמתו החל להתעניין ברפואה עד שהגיע לאן שהגיע. הוא אכן לא למד רפואה אבל עובדה שגדולי מלמדי הרפואה בעולם מתייעצים איתו על כל דבר. ואם אתה מדבר על פאשלות,אז לרופאים הכי גדולים יש פאשלות לרוב והם למדו גם למדו והרבה.

mister xy

New member
בוא ננסה לשחזר מה קרה לפני שלושים שנה

1. אברך צעיר מתחיל להתעניין ברפואה עקב מחלתה של אימו. 2. חבר שלו החליט לנצל את הידע שהנ"ל רכש ובא להתייעץ איתו בעניין רפואי. 3. חברך חברא אית ליה וכו' וכך התפשטה לה השמועה ברחבי בני ברק והציבור החרדי ואחר כך גם לחילונים. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל שים לב! במשך עשרות שנים אנשים חרדים באו להתייעץ עם "מישהו שמבין" במקום לקבל חוו"ד מקצועית מרופא. גם אם נניח שלא היו לו פשלות בכלל וזה לא בגלל מזל אלא בגלל ידע, זה לא סותר את העובדה שבמשך שנים אנשים סמכו על גורם בלתי מקצועי שזה דבר חמור מאוד.

sec op

New member
לא מדוייק

אנשים לא באו אליו כתחליף לרופא, אלא באו לשמוע ממנו איזה רופא הכי כדאי. וזה דבר שבהחלט אתה שואל מי "שמבין בזה", ואין חכם כבעל הניסיון. כל אחד שצריך לבחור בעל מקצוע אם רוצה לבחור הכי טוב, עושה את זה על הבסיס הזה. זה בטוח עדיף מללכת לבי"ח ולסמוך על כך שהם יביאו לך את הרופאים שמתחשק להם, מתמחים או סתם רופאים לא יוצלחים.

mister xy

New member
כיום כבר מדובר על הרבה יותר מזה

באים אליו שיקבל החלטות רפואיות קשות מאוד. (לא מכיר אותו מקרוב, הכל מפי השמועה...)

אגס 10

New member
כיום?

כיום?אתה מדבר על אנשים רגילים שבאים אליו לקבל החלטות רפואיות? גדולי הרופאים בעולם מקבלים חוות דעת רפואית שלו כדבר קדוש.

mister xy

New member
אני לא קונה את הסיפורי מעשיות האלו

זה נשמע הזוי במיוחד. ובכלל, אין עליו שום מנגנון פיקוח (כמו שיש את משרד הבריאות שאחראי על רופאים) וכל המידע עליו מגיע רק משמועות ומהעיתונות החרדית. אני לא בטוח שאכן מדובר ב"בעל מויפת" כזה.

למעלה