כתבת כעת משהו אחר לגמרי
אני יודע היטב שאתה לא נסחף אחרי הטרנד העכשווי ורק בגלל זה כתבתי את תגובתי... רק שכעת כתבת משהו אחר ממקודם מקודם כתבת שהנפילות בציבור החרדי הם בגלל שלא עובדים ועל זה חלקתי עליך כי זה פשוט ממש לא עומד במבחן המציאות,חלק גדול מהנופלים בפח הם אנשים שעובדים ומרויחים טוב,אני לא יודע ספיציפית על המקרה החדש,אני בהחלט יודע טוב על המקרים הקודמים. כעת כתבת משהו חדש שאני מסכים איתו לגמרי. כעת כתבת שהסיבה העיקרית לנפילות הרבות בציבור החרדי היא התמימות,וזו גם דעתי. ואחדד את זה יותר. כשלאדם חילוני נורמלי תבוא הצעה להשקעה הוא יבחן אותה מס' פעמיםיבדוק את נאמנות המציע,יתייעץ עם עו"ד\יועץ השקעות ורק אז ישקיע. אצל החרדים אם מגיע אדם חרדי ומציע השקעה טובה ומניבה,עצם זה שהוא חרדי נותנת לו הכשר,כולם סומכים עליו,לא הולכים בכלל להתייעץ עם אדם מקצועי,שהרי לא יכול להיות שאדם משלנו ירמה,ואת התמימות\נאיביות הזו בדיוק מנצלים אותם נוכלים ולכן הם כ"כ מצליחים להפיל פעם אחר פעם אנשים חרדיים. יש עוד סיבה שגם בה נגעת ובצדק,שבעצם היא בערך אותה סיבה,אצל החרדים יועץ ההשקעות הוא האדמו"ר\הרב\הבאבא שאין להם מושג מימינם ומשמאלם בעניניי כלכלה והשקעות,וגם אצלהם זה עובד אותו דבר כשהם רואים שמדובר באדם חרדי סומכים עליו בעיניים עצומות,שהרי רק אדם חילוני יכול להיות נוכל...וממילא גם צאן מרעיתם ושומעי ליקחם נופלים בפח בעיקבותיהם,אגב,הרבה פעמים אותם נוכלים חרדיים משמנים את הגבאים\מזכירים בכסף על מנת שימליצו עליהם אצל הרב והרב שסומך בעיניים עצומות על הגבאי אוטומטית ממליץ לחסידיו עליו. אגב,נתן זהבי אדם יקר שכל מילה שלו פנינה והוא ממש לא מכליל אלא מדייק מאוד,והלוואי שכל אנשי התקשורת היו ישרים ואמיצים כמוהו.