פרשת מאדוף חדשה

עץ שתול

New member
פרשת מאדוף חדשה

הרבה אנשים תמימים נפלו למלכודת והשקיעו אצל האיש ממיטב כספם. http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=16736&cat_id=1 אך לציבור החרדי אין על מי להלין, יש להם רק להאשים את עצמם, ככה זה כשאין השכלה ועבודה ואנשים רוצים לעשות כסף....!!!!

אגס 10

New member
די,נו ברצינות

אתה אדם רציני מדי,מה זה השטויות האלה? אתה הרי קראת לזה פרשיית מאדוף,גם במאדוף כל האמרקאים שנפלו בלמעלה ממאה וחמישים מיליארד דולר היו חרדים בלי השכלה שרצו לעשות כסף? אתה בדקת את הנתונים? אם אני יספר לך שבכל הנפילות האחרונות שהיו בציבור החרדי נפלו דוקא חרדים עם השכלה שעבדו והרויחו ביושר ונפלו קרבן לנוכלים,מה תאמר אז? יש בעיה בציבור החרדי שמאמינים לכל נוכל בגלל שהוא חרדי,אבל לא צריך ישר להצטרף לדמגוגיה הרחובית ולומר שזה בגלל שבציבור החרדי אין השכלה ועבודה,זה לא רציני.

אני חושב שהוא צודק

בציבור החרדי הדרך היחידה להשיג כסף זה או להתחתן עם שווער עשיר (שגם הוא כמובן קיבל את הכסף מהשווער) או ממאכריי או לופט גישעפטען, אחרת אתה נידון להיות עני מרוד כל החיים ולרוץ מגמ"ח לגמ"ח, אז מה יעשה הציבור ולא יחטא, ואל תשכח שכל אחד גם צריך לקנות דירה לכל אחד מעשרת ילדיו. אחד הדרכים הכי נפוצים אצל חרדים ללעוג ליוצא בשאלה זה להגיד, מה הוא הרויח? הנה הוא עובד בשליחויות כמו חמור (טוב לרוץ מגמ"ח לגמ"ח כמובן עדיף להם ושיבושם להם).

עץ שתול

New member
אתה יודע מי הם האברכים שנפלו בזה???

בוא אני יספר לך... רובם הם כאלה שלא מבינים במניות ומדדים, הם בקושי יודעים איך קוראים למטבע האמריקני... בצר להם הם הולכים להתייעץ עם רבם שמבין טוב מאוד מזה כסף - אבל רק דרך שנוררר.... אברכים נעבאכים וחנונים שהרבה תום ונאביות אופפת את אישיותם, הם בדרך כלל רובצים ע"ג הספסל בכוילל מול הגמרא אבל ראשם מהם ואילך, מפנטזים על כסף וכבוד, ובעצת רבם עושים את ההשתדלות לסיעתא דישמיא... לא כולם, בלי הכללות... (אני כבר עוד מעט נשמע כמו נתן זהבי) ואגס יקירי, אתה יודע שאני לא בדיוק נסחף אחרי הטרנד העכשוי, בהודעותי הקודמות הייתי מאוד מסוייג מרוח הדברים של גבי גזית ויאיר לפיד... אבל מה לעשות, מה שאמת אמת!

אגס 10

New member
כתבת כעת משהו אחר לגמרי

אני יודע היטב שאתה לא נסחף אחרי הטרנד העכשווי ורק בגלל זה כתבתי את תגובתי... רק שכעת כתבת משהו אחר ממקודם מקודם כתבת שהנפילות בציבור החרדי הם בגלל שלא עובדים ועל זה חלקתי עליך כי זה פשוט ממש לא עומד במבחן המציאות,חלק גדול מהנופלים בפח הם אנשים שעובדים ומרויחים טוב,אני לא יודע ספיציפית על המקרה החדש,אני בהחלט יודע טוב על המקרים הקודמים. כעת כתבת משהו חדש שאני מסכים איתו לגמרי. כעת כתבת שהסיבה העיקרית לנפילות הרבות בציבור החרדי היא התמימות,וזו גם דעתי. ואחדד את זה יותר. כשלאדם חילוני נורמלי תבוא הצעה להשקעה הוא יבחן אותה מס' פעמיםיבדוק את נאמנות המציע,יתייעץ עם עו"ד\יועץ השקעות ורק אז ישקיע. אצל החרדים אם מגיע אדם חרדי ומציע השקעה טובה ומניבה,עצם זה שהוא חרדי נותנת לו הכשר,כולם סומכים עליו,לא הולכים בכלל להתייעץ עם אדם מקצועי,שהרי לא יכול להיות שאדם משלנו ירמה,ואת התמימות\נאיביות הזו בדיוק מנצלים אותם נוכלים ולכן הם כ"כ מצליחים להפיל פעם אחר פעם אנשים חרדיים. יש עוד סיבה שגם בה נגעת ובצדק,שבעצם היא בערך אותה סיבה,אצל החרדים יועץ ההשקעות הוא האדמו"ר\הרב\הבאבא שאין להם מושג מימינם ומשמאלם בעניניי כלכלה והשקעות,וגם אצלהם זה עובד אותו דבר כשהם רואים שמדובר באדם חרדי סומכים עליו בעיניים עצומות,שהרי רק אדם חילוני יכול להיות נוכל...וממילא גם צאן מרעיתם ושומעי ליקחם נופלים בפח בעיקבותיהם,אגב,הרבה פעמים אותם נוכלים חרדיים משמנים את הגבאים\מזכירים בכסף על מנת שימליצו עליהם אצל הרב והרב שסומך בעיניים עצומות על הגבאי אוטומטית ממליץ לחסידיו עליו. אגב,נתן זהבי אדם יקר שכל מילה שלו פנינה והוא ממש לא מכליל אלא מדייק מאוד,והלוואי שכל אנשי התקשורת היו ישרים ואמיצים כמוהו.

mik504

New member
זה נכון אבל לא לגמרי

זה בעיקר טיפוסים שיודעים למכור ולסחוף אחריהם עם כושר שכנוע של למכור קרח לאסקימוסים,וזה כמעט לא משנה אם הוא חרדי או גוי יש גם פרשיות של נוכלים אצל הגויים והחילונים, צריך פשוט להיזהר מטיפוס חלקלק, שבדרך כלל נראה טוב ומשדר חכמה ופיקחות. אבל כמובן שהזקן עוזר לו להחביא את הנוכל שבו....

../images/Emo45.gifאתה צודק

אני שונא חרדים. אבל אי אפשר להשמיץ על דברים שלא נכונים, יש מלא אנשים שעובדים קשה ומרויחים יפה. זה שהם תמימים, זה כן.

אגס 10

New member
יותר מסתם תמימים

עיקר הבעיה שלהם היא שהם סומכים על חרדים רק בגלל היותם חרדים כאילו ואין חרדים נוכלים הקיבעון הזה מפיל אותם שוב ושוב.

עץ שתול

New member
עהר איז דאך הטייערער יונגערמאן

חלילה לחשוד בכשרים, בפרט כשכל כוונתו לשם שמים, אולי יש לו איזה טובת הנאה, וגם זה הוא רק בעבור שכר טרחא או שכר בטלה... אויש...כמה תמימות משתפך שם בראש חוצות!!!

mister xy

New member
דעת "מבינים"

אצל החרדים מתעסקים הרבה עם אנשים ש"מבינים בזה" ופחות עם גורמים מקצועיים. לדוגמא: אם יש למישהו בעיה רפואית כלשהיא מיד הוא ילך לאלימלך פירר להתייעץ איתו. כשנער סובל מבעיות נפשיות בהרבה מקרים ישלחו אותו למישהו "מבין" במקום לפסיכולוג. כשמישהו קונה דירה הוא יתייעץ לגבי המשכנתא עם החברים מהכולל במקום לקבל ייעוץ מקצועי. כך גם לענייננו, יש הרבה חרדים שברוב תמימותם הפקידו את כספם אצל אדם מפוקפק במקום לקבל ייעוץ השקעות בחינם בבנק.

mik504

New member
זה נכון מאוד,אבל את פירר הייתי משמיט

הוא באמת מומחה לא רק מייבין.

אגס 10

New member
צודק במאה אחוז חוץ מדבר אחד

תוציא את פירר מהדוגמאות שהבאת החילוניים מתייעצים איתו לא פחות מהחרדיים.

מכיר רופאים יותר מדי מקרוב.

אחותי רופאה, והיא אמרה לי, ממה שהיא מכירה, שכשהחולה אומר הרב פירר אמר אז הרופאים מגכחים בינם לבין עצמם. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. ואגב, רופאים הם לא מה שאתם חושבים. במיוחד אלה שלא למדו בארץ. כמובן שיש יוצאים מן הכלל. בכלל, שמתי לב אצלכם שאתם נותים להעצים כל מיני אנשים, אם זה רופאים או מרצים או פרופסורים. כשאתה מכיר אותם מקרוב אתה מבין שאין מה להתלהב. אני חושב שרובכם מספיק חכמים כדי להיות רופאים \ אנשי היי טק \ רמטכלים \ מהנדסים \ רואי חשבון.

אבל כמובן שהרב פירר הוא אדם גדול וצדיק, שתורם

רבות לעם ישראל. לא באתי להשמיץ אבל רק רציתי לומר שיש רופאים שלא מחזיקים ממנו. זהו. אני לוקח בחזרה אם פגעתי במישהו, ונותן רשות למחוק מיד.

למעלה