פרשת חיי שרה

פרשת חיי שרה

טוב, הפרשה הזו משעממת תופת (לגילאי 6 ומעלה), והיה קשה לגרד שם איזשהו משהו מענין. אז החלטתי לדון בנושא השיעמום. או במילים אחרות: זה מה שהיה לאלוהים לומר לנו? באמת... אותו כל יכול, גאון על, שתכנן את היצורים המורכבים המשוכללים לאין ערוך מכל טכנולוגיה ידועה. מה שהיה לו דחוף לספר לאנושות, באותה התגלות מדהימה, זה את ההתמקחות של אברהם עם עפרון על רכישת המערה? או לספר לנו בדיוק כמה בארות חפר כל אב, וכמה פעמים חטפו את הנשים של האבות? והתירוץ המקובל, סודות!!!! יש סודות נפלאים בכל העניין הזה, ורק מקובלים ידועי שם או יודעי שם, יודעים אותם. ואני התמים עדיין שואל, אוקיי סודות, אבל אם אתה כזה כל יכול לא יכולת לספק גם סודות וגם חומר שיהיה אינטלגנטי דיו לשאר היהודים, דהיינו לשלב את הסודות בתוך סיפורים קצת יותר על רמה, או מידע מעט יותר אינפורמטיבי. כמו למשל כיצד בנוי הדנ"א... וצ"ע.

ההגיון1

New member
הסבר

אם זה שווה אז המחיר ההתחלתי יותר מ600 ואם זה לא שווה אז למה יותר מ..... 400 שקל כסף עובר לסוחר

habeas corpus

New member
אכן שאלה מדהימה.

ונראה לי שהתשובה היא שהתורה הינה דבר האל לאדם , והיא באה ללמדנו על מקומה המיוחד של שדה המכפלה , ועל הבעלות המיוחדת של בני אברהם ושרה על אותו מקום. לגבי הסיפורים על רמה, זו שאלה של טעם. אני דווקא מאוד אוהב את פרשת חיי שרה מבחינה סיפורית. ולגבי סודות הדנ"א , זו לא שאלה בכלל. מה פתאום שיתגלו שם סודות מתחומי הביולוגיה ? וכי חסרים ביולוגים אנו? התורה לא באה ללמד אותנו סודות ביולוגים , קוסמולוגיים , הסטוריים ואחרים. לשם כך יש לנו ביולוגים, אסטרופיזיקאים, הסטוריונים ואחרים. התורה כשמה היא , באה להורות את הדברים אשר יעשה אותם האדם וחי בהם. היא אינה ספר ביולוגיה.

אגס 10

New member
תחליטו

פעם מסבירים שיש בתורה הכל והכל כתוב בה ופעם מסבירים שהתורה היא רק ספר הוראה כדאי שיהיה תיאום בין ההסברים שלכם...

habeas corpus

New member
בחיים שלי לא אמרתי אחרת ממה שכתבתי פה.

אז לא ברור מי הם המחליטים שאמורים להחליט. אם יש מישהו שאומר שהתורה הינה מקור מדעי , אז אני חולק עליו בדיוק כמוך. למה שאני והוא צריכים להחליט ? אולי אתה ואני צריכים להחליט?

שלא יאמרו ליסטים אתם

מה שלא מובן הוא שבתחילת התורה כבר אמר רבי יצחק שהתורה החלה בבריאת העולם כדי לשכנע את אומות העולם כנגד טענת ליסטים אתם על ארץ ישראל כולה מאידך, במקום אחר מובא שמערת המכפה ועוד 2 אתרים הנם היחידים שעליהם לא יכולים האומות לטעון כן, וצ"ע.

habeas corpus

New member
צוויי דיני.

ר"י לא דיבר על בעלות. ויש לדקדק בדבריו. דבריו של ר"י הם כתב הגנה כנגד טענה על היהודים כלאום שהם לסטים (שהרי לקחו ארץ שבעת עממין). ולדברי ר"י התחילה תורה בבראשית לומר שאין דבר כזה שארץ שייכת לעם . לה' הארץ ומלואה, ברצונו נתנה להם וברצונו נתנה לנו (ושוב לאחרים ושוב לנו , ושוב לאחרים וכיום שוב לנו). לעומת זאת על מקום קבורת יוסף והר הבית ומערת המכפלה יש לנו קושאן ממשי. דהיינו זה שלנו בבחינת בעלות כלכלית ממש. ואכן,כדבריך, צריך עיון . ויש פה בוודאי עוד דברים ומצוות ללמוד , ובוודאי גם באו הדברים להצביע על החשיבות המיוחדת של 3 המקומות הללו לאומה היהודית . ודבר פלא הוא , שעיקר הערעורים בפועל על חזקתנו הארץ , מתרחשים סביב מקומות אלו. וד"ל.

ההגיון1

New member
יש לי בבית

ירושה מהה"ק איש מפי איש בן אחר בן עד אברהם אבינו אוצר ארכיאולוגי

habeas corpus

New member
ההיפך!

אני מאשימותך בהחזקת האורגינל. נראה לי אתה יכול למכור את זה לסוחר עתיקות במינימום 600 ש"ח.

ההגיון1

New member
אני מופתע שיש כמה אורגינלים

קודם כל זה בהחלט נזק כלכלי (תיכננתי לחתן עם זה את הילד שלי) ושתיים לא ידעתי שבזמן אברהם היה מכונת צילום באיכות טובה ככ אולי היה גם פלאפונים יש לך תמס אפשר להתקשר?

באיזה סכום הצליח רבי יצחק לשחד את אלהים ?

מזל שאלהים קיבל שוחד ואינו דואג שהאומות יפתחו את התנך. אחרת לא ידעתי איזו בעלות יש לנו על אותה ארץ קניבאלית שנחתומה מעיד עליה "אוכֶלֶת אָדָם אָתְּ וּמְשַׁכֶּלֶת גּוֹיַיִךְ" שהלוא אני מסכים עם שתי המחנות. העיראקים והישראלים. לדברי הישראלים כל הארצות (מלבד הישראלים) כולל הבאגדאדים בחזקת פסולי חיתון. ולדברי העיראקים, כל הארצות כולל יהדות (ארץ ישמעאל) בחזקת פסולי חיתון. כמובן, מלבד העיראקיות. ובכך היטילו קוצים בעיני רבינו הקרש. (שהלוא נולד כאן בארץ ולא בבגדד) עד כדי כך שאפילו זעירי לא סמך על טוהר ייחוסו של רבי יוחנן רבו. ואפילו מוציא הדיבה רב יהודה לא מצא בכל בנות בגדד אישה כשרה עבור חצקאל בנו. תכליס. אם פסול מחמת חילופי זוגות אינו פוגם בזכותינו בירושת הארץ. שהלוא "שהבן מן הערוה בנו הוא לכל דבר ובכלל ישראל נחשב אע"פ שהוא ממזר" (הלכות איסו"ב פרק יב) "כל הקרובין בעבירה יורשין בכשרים כיצד כגון שהיה לו בן ממזר או אח ממזר הרי אלו כשאר בנים וכשאר אחים לנחלה" אולם לא ידעתי איזו חלק ונחלה יש לבן הזונה האמורה מפי השמועה בבעלות על הארץ ? ומאחר ומודים הם ש"נשים בציון עינו בתולות בערי יהודה" אף כי מכאן ואילך החלו לילך אחר זרע האם. עכ"פ גבי נחלה נאמר מפורשות "וְלֹא תִסֹּב נַחֲלָה לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל מִמַּטֶּה אֶל מַטֶּה כִּי אִישׁ בְּנַחֲלַת מַטֵּה אֲבֹתָיו יִדְבְּקוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל:…" "אמר רב יהודה א"ר אסי עובד כוכבים שקידש בזמן הזה חוששין לקדושין שמא מעשרת השבטים הוא" ואם כבר ניסו להפקיע את הקידושין מהעכו"ם בתואנת "והא כל דפריש מרובא פריש" הלוא בהכרח שקיבלו גול עצמי. "פליגי בה רב יוסף ורבנן ותרוייהו משמיה דרבה בר בר חנה חד אמר תריסר אלפי גברי ושיתא אלפי קשתויי וחד אמר תריסר אלפי גברי ומנייהו שיתא אלפי קשתויי בשעה שנכנסו עובדי כוכבים להיכל הכל נפנו על כסף וזהב והם נפנו על בנות ירושלים שנאמר נשים בציון ענו בתולות בערי יהודה" כך, שאילו היו חוששין לקידושי עכו"ם, היה לנו זכות על הארץ מחשש שמא אותם קשתים נמנו על עשרת השבטים. ומאחר ודחו טענה זו מכוח "כל דפריש מרובא פריש" בהכרח שכל הללו שנולדו אחר חורבן בית ראשון מצאצאי העכו"ם הבבליים. או התרמודיים. דבר אחד אינני מבין. מה מכר משה בסיני ? האם להלמ"ס יש כוח להכחיש את שבועת יהוה ? "גַּם זֶרַע יַעֲקוֹב וְדָוִד עַבְדִּי אֶמְאַס מִקַּחַת מִזַּרְעוֹ מֹשְׁלִים אֶל זֶרַע אַבְרָהָם יִשְׂחָק וְיַעֲקֹב" ואם לדבריהם, בנות עשרת השבטים נבקע רחמן. איך לעזאזל הלמ"ס אמר אביי "גמירי דלא כלה שבטא" "אם כן נמצא שבט אחד כלה מישראל וגמירי דלא כלה שבטא וראיה לדבר במלאכי (ג) כי אני ה' לא שניתי ואתם בני יעקב לא כליתם" (רשב"ם) ואם לדבריהם אף שבט לא כלה. אז מהיכן יצא המשכו של השבט ? האם יהוה שינה את מינו ממין זכר למין נקבה ובכך דאג שלא כלה זרע ישראל למרות שבנות עשרת השבטים נבקע הרחם שלהם ? תכליס אם לדברי חז"ל "נחלה ממשמשת והולכת עד ראובן" ולדבריהם הללמ"ס שלא כלה אף שבט. ואם לדבריהם אין חוששין לקידושי עכו"ם שמא מעשרת השבטים הוא. מטעם "כל דפריש מרובא פריש" ואם לדבריהם לכל הפחות בשעת החורבן באו 12000 גויים מבני תרמוד ואנסו את בנות ירושלים. אז איזה חלק ונחלה יש לבני הניצולות בארץ הלזו ? והלוא "כל דפריש מרובה פריש" ובהכרח שכל בני הניצולות הינם צאצאי הגויים. ורק מזל גדול היה להם שהצליחו לשחד את אליל הבעל יהוה שלמרות שבועת רבי יוחנן "היכלא [ - שבועה בהיכלו של מקום: רש"י] בידינו היא [- לגלות פסול משפחות ארץ ישראל: רש"י] אבל מה אעשה שהרי גדולי הדור נטמעו בה" ועכ"ז אמר רבי יהושע בן לוי "כסף מטהר ממזרים שנאמר וישב מצרף ומטהר כסף מאי מגישי מנחה בצדקה א"ר יצחק צדקה עשה הקדוש ברוך הוא עם ישראל שמשפחה שנטמעה נטמעה" זהו אותו רבי יצחק הטוען "שהתורה החלה בבריאת העולם כדי לשכנע את אומות העולם כנגד טענת ליסטים אתם על ארץ ישראל" נו ? באמת ? בכמה כסף הוא הצליח לשחד את אומות העולם או את אלהים שהארץ שייכת לנו ולא לבני עשרת השבטים המתבוללים ?

habeas corpus

New member
ממש מעליב! בכלל לא קראת את מה שכתבתי.

אילו קראת , היית רואה שזה בדיוק מה שהסברתי בדברי ר"י . אין דבר כזה "בעלות" של עם על ארץ . ברצותו נתנה להם וברצותו נתנה לנו, וברצותו הוא נותן לאשר יישר בעיניו. ואין שום נפ"מ מהו הייחוס הגנטי של אותם "לנו" ו"להם". ולא ברור מדוע הרחקת דבריך למקומות רחוקים שהבאת. וכי אין ישמעל מזרע אברהם? ועשיו ? ועמלק? ומדוע תרחיק נדוד למקורות אגדיים לחיזוק דבריך? לא זו אף זו , וכי גר איננו נחשב "בן אברהם?, וכי יש חולק על כך שגרים רבים וטובים נטמעו בעמנו במשך הגלות המר? וכי קיים "יהודי טהור" מבחינה גנטית עלי אדמות? כמובן שלא. אלא אמר ר"י - איננו ליסטים, והארץ אינה רכוש פרטי. לה' הארץ ומלואה. ברצותו נתן את הארץ לשבעת עממין, וברצותו לקחה מהם ונתנה לנו , ואין דין ירושה על הארץ כלל. לא את ארץ ישראל ירשנו מאברהם . את ברכת אברהם ירשנו. אכן - גם ישמעל מזרע אברהם.אולם את ברכת אברהם רק יצחק ירש. גם עשיו מזרע יצחק , אבל את ברכת אברהם , והזכויות והחובות הנובעים ממנה , רק יעקב ירש. אכן רבים מעמי הארץ הם מזרע יעקב, אולם רק המעט מן המעט , שנותרו נאמנים לדרכו , נושאים עמם את הזכויות והחובות הנובעים מברכתו.

למעלה