אינני אשם שחז"ל והמלמדים מנותקים מהמציאות
ובפשטות דברי רבי יצחק מוסבים על הבעלות על הארץ. וכפי שניסה להוכיח מהכתוב. שאת הארץ הנחיל לעם ישראל. ולשם כך כוח מעשיו הגיד לעמו כדי לתת להם נחלת גויים. ואם נאמר "וְגַם הֲקִמֹתִי אֶת בְּרִיתִי אִתָּם לָתֵת לָהֶם אֶת אֶרֶץ כְּנָעַן אֵת אֶרֶץ מְגֻרֵיהֶם אֲשֶׁר גָּרוּ בָהּ:" לא ידעתי איזו חלק ונחלה יש בארץ לבני עשו וישמעאל ? מה גם שלא נכללו בגזירת "יָדֹעַ תֵּדַע כִּי גֵר יִהְיֶה זַרְעֲךָ בְּאֶרֶץ לֹא לָהֶם וַעֲבָדוּם וְעִנּוּ אֹתָם אַרְבַּע מֵאוֹת שָׁנָה… וְדוֹר רְבִיעִי יָשׁוּבוּ הֵנָּה" לדבריך "לא את ארץ ישראל ירשנו מאברהם . את ברכת אברהם ירשנו" ומהי ברכת אברהם ? אם לא "וְיִתֶּן לְךָ אֶת בִּרְכַּת אַבְרָהָם לְךָ וּלְזַרְעֲךָ אִתָּךְ לְרִשְׁתְּךָ אֶת אֶרֶץ מְגֻרֶיךָ אֲשֶׁר נָתַן אֱלֹהִים לְאַבְרָהָם:" ומקרא מלא הוא "יְהֹוָה אֱלֹהֵיכֶם נָתַן לָכֶם אֶת הָאָרֶץ הַזֹּאת לְרִשְׁתָּהּ" "כַּאֲשֶׁר עָשָׂה יִשְׂרָאֵל לְאֶרֶץ יְרֻשָּׁתוֹ אֲשֶׁר נָתַן יְהֹוָה לָהֶם" (הוכחה שספר דברים חובר אחר ההתנחלות?) אילו שאלת את רבי יצחק מהו "לנו"? "להם"? מסתמא היה מגיב לנו - היהודים. להם - הגויים. ואין זה פלא. לכשתמצי לומר "ישראל וממזרים מתודים אבל לא גרים ועבדים משוחררים מפני שאין להם חלק בארץ" (סוף הלכות מעש"ש) ולכשתמצי לומר ? "הגר מביא וקורא שנאמר לאברהם אב המון גוים נתתיך הרי הוא אב כל העולם כולו שנכנסין תחת כנפי שכינה ולאברהם היתה השבועה תחלה שיירשו בניו את הארץ" (הלכות ביכורים פרק ד) אגב מלכתחילה לא היה לי פנאי לעיין בדבריך. פשוט, מצאתי עניין לענות בו בכותרת החזלית. דבר שעלה לי ביוקר. עדיין לא הגשתי את המטלה, ואני תקוע באיזה תרגיל מעצבן. אף כי לא יזיק מידי פעם בפעם לנקות את הראש. ואילו במקום לימוד הגמרא הייתי לומד לימודי חול, לא הייתי מתקשה בכתיבת תוכנית פשוטה בשפת c המחלקת את גיל בשנים, חודשים וימים. חאלאס, אני מתכפף לפורום פחות מעניין אך יותר יעיל. (פורום תכנות)