פרשת השבוע - פרשת בא

לדעתי

הוא לא צוחק על קהל המאזינים והנוכחים בנאומים שלו.הוא צוחק איתם.
ואם את מתכוונת שאני צוחק עליו ולועג לו ,ממש לו.

לדעתי חלק שם מבוים ומוכן מראש,לא ספונטני. אבל בסיכום הכולל הוא אדם אמיתי ומאמין לכל מילה היוצאת מפיו.

talibatata

New member
מלן...אהבתי...

את כ"כ חכמה.

שתהיה לך שבת נפלאה.

טלי

מה אהבת??? מה אהבת למען השם??? מה אהבת???????

הוא כרת לא את הענפים!!!!!!
עשה מהגזע שלו סירה!!!!!!
זה סיפור לט"ו בשבט?!?!?!?!?!??!!!
זה סיפור על ילדותו של פרדי קרוגר

FrankBlack

New member
זה בסה"כ פרומו לתשדיר האגרה משנות ה80

זוכר את התשדיר עם ה'לא נעים לא נורא'?
זה עוד אחת מהפרות הקדושות שצריכות רענון דחוף.
זה משל על אחד שדורכים עליו והוא חושב שאלה שדורכים עליו ומנצלים אותו ונזכרים בו רק כשהם צריכים משהו - אלה חברים שלו.

Jake Speed

New member
הנה פרספקטיבה

העץ הוא הורה, האיש הוא ילד.

אהבה הורית היא חד סטרית. אתה מאושר מלתת, בלי קשר למה אתה מקבל חזרה.

סתם, חושב בקול.

וגם משהו לט"ו בשבט
סיפור קטן עם מסר גדול, אמא שלי כל שנה היתה מתעקשת לספר אותו בסדר ט"ו בשבט.
העץ הנדיב / של סילברסטיין

עכשיו, לך תפרשן את זה כמערכת יחסים בין ילד להורה אחרי שהיא מטעה אותך שזה סיפור לט"ו בשבט

ניחוש שלי,
מלן עם כל השקרים שלה וההמצאות, גם פה המציאה כאילו אמא שלה מספרת לה את הסיפור הזה כל שנה בט"ו בשבט,
בקיצור, השקרנית הקטנה בלבלה אותי,
כי הכי הגיוני שמדובר "באהבת הורה" ואין קשר לט"ו בשבט.

צ ע ד

New member
זה על אותו משקל...

אהבה ונתינה של אלוהים (טבע) לבוראיו

דומה

לאהבה ונתינה של הורה לילד

S הד S

New member
התיש הקדוש

בין המעטים, שהורשה להם להיכנס אל רבי מנדל בימי "הסתגרותו", היה רבי יצחק מוורקי. לאחר שלא היה זמן רב אצל הרבי בא שוב לקוצק, דפק על דלת חדרו של רבי מנדל, נכנס פנימה ובירך אותו: "שלום עליכם, רבי!" "למה אתה קורא לי רבי?" נהם כנגדו הקוצקאי, "הרי אינני רבי. כלום אינך מכיר אותי עוד? הרי אני הנני התיש! התיש הקדוש הנני. כלום אינך זוכר עוד את המעשה?

יהודי אחד זקן אבדה לו בדרך לבית המדרש קופסת הטבק העשויה מקרן התיש.
הוא היה מיילל: 'לא די לנו הגלות והחשכה, והנה אבדה לי אבידה זו. אוי ואבוי לי על אובדן קופסת הטבק העשויה מקרן התיש!'
והנה פגש את התיש הקדוש. התיש הקדוש היה נודד על פני האדמה וראשי קרניו השחורות נשקו את הכוכבים. כששמע את יללתו של היהודי הזקן, הרכין עצמו אליו ואמר:
'חתוך מקרני כמה שנחוץ לך לקופסה'. חתך הזקן כדברו, ועשה לו קופסה ומילא אותה טבק. אחר כך הלך לבית המדרש והציע לכל האנשים סביבו קמצוץ טבק. האנשים הריחו והריחו, וכל מי שהריח קרא: ' מה נהדר הטבק! זה בא לו מן הקופסה. מה נהדרה הקופסה! ומנין היא?' סיפר להם הזקן על דבר התיש הקדוש נדיב הלב. מיד יצאו איש אחרי אחיו אל הרחוב וביקשו את התיש הקדוש. התיש הקדוש נדד על פני האדמה וראשי קרניו השחורות נשקו את הכוכבים. ניגשו אליו איש אחרי אחיו וביקשו רשות לחתוך משהו. פעם אחר פעם הרכין עצמו התיש לפני המבקש. קופסה אחר קופסה נעשתה ונתמלאה טבק. תהילת הקופסאות נתפשטה למרחקים. על כל פסיעה ניגש מבקש אל התיש הקדוש.
נטול קרניים נודד התיש הקדוש על פני האדמה

OK

ומה הפואנטה?
אותה פואנטה כמו הסיפור איימים הארדקור של מלני?
שאם אתה טוב לב אל תתפלא אם יעשו מימך הביצ' של החבר'ה?

סוק יצא לך לשמוע

קלטות של הרב אמנון יצחק?.הבן אדם נשמע תותח.פעם ראשונה ששמעתי אותן אתמול-יו טיוב.
אבל נראה שיש כאן ביום ותיכנון מראש.

למעלה