פרשת במדבר

emmy5

New member
מצורף המאמר

אם סינית עם ילדיה. גיל הנישואים עלה, ואתו גם שיעור הגירושים תצלום ארכיון: אי-פי גרדיאן בייג'ין. בכל יום ראשון בצהריים יוצאת הגברת שן לציד בעלים. מצויידת בתמונות, בקורות חיים ובשפע של קסם אישי והתלהבות, מבלה האשה בת ה-50 וקצת את שעות אחר הצהריים בפארק יאט-סן בבייג'ין, בחיפוש אחר האיש המתאים. היא אינה לבד. בשישה החודשים האחרונים יוצאים אלפים מתושבי בייג'ין, מאותה קבוצת גיל, לחפש אחר אהבה ונישואים בשוק השידוכים הענק שפועל על הגדה הדרומית של הנהר הו. לכל אחד ממשתתפי המפגשים השבועיים שיטות פעולה משלו: יש שתולים מודעות אישיות עם מידע סטטיסטי חיוני כמו גיל, הכנסה, גובה וכוכב מזל; אחרים מקימים דוכנים; ורבים פשוט מסתובבים, מנהלים שיחות ומחליפים מידע אישי. שוק השידוכים בפארק חושף את המתחים שמכבידים על חיי המשפחה המסורתיים, לנוכח קצב התפתחותה המהיר של סין. הגברת שן פועלת מתוך דחף של אהבת אם. כרוב הקהל בפארק היא מחפשת זיווג לא לעצמה, אלא לבתה. "אני דואגת לה. היא בת 32, משכילה ועובדת, אבל אין לה בעל", אמרה שן. "יש הרבה גברים טובים בבייג'ין, אבל מחציתם נוסעים לחו"ל לעבוד או ללמוד והמבחר מצומצם". שן מאוכזבת כיוון שבשלושה ביקוריה בפארק לא מצאה מועמד שיענה על דרישות היסוד: גבר גבוה יותר, מבוגר יותר, משכיל יותר, ועשיר יותר מבתה. לפי הגישה המסורתית בסין, יש לאימהות סיבה לדאגה. רווקות שעברו את שנתן ה-25 ורווקים מעל גיל 35, נחשבים ל"בעיה חברתית". לפי הסטטיסטיקה הרשמית, נישאים הסינים כיום בגיל מבוגר יותר ושיעור הגירושים גבוה יותר גם הוא. גיל הנישואים בקרב הנשים עלה מ-20 בשנות ה-90, ל-24 כיום ושיעור הגירושים זינק ל-24% ב-2004. בנוסף לכך, מדיניות הילד היחיד יצרה עודפי גברים (117 גברים על כל 100 נשים). עובדות אלו מבהירות מדוע פועלים ההורים, בכזו נחישות, למצוא שידוך הולם לילדיהם. לדברי ההורים בפארק, רוב הצעירות בסין "לומדות יותר מדי ועובדות יותר מדי" ומשום כך אינן מוצאות זמן לחפש בעלים. שוק השידוכים מהווה פתרון להורים שחוששים שילדיהם מקדישים זמן רב מדי לעבודה, ואינם חושבים על המשך השושלת המשפחתית. סיבה נוספת לדאגת ההורים היא היעלמות השיטה הממלכתית של "אירועי שידוכים" שנהגו מעסיקים לארגן בעבור עובדיהם. המפגשים בפארק החלו בסתיו שעבר, כשגרעין היסוד שלהם מורכב מאנשים בגיל העמידה, משתתפים בחוגי טאי-צ'י שנהגו להתאמן בפארק. "בשיחות בינינו גילינו שאנו חולקים בעיות דומות לגבי רווקותם של ילדינו, אז החלטנו לעזור זה לזה", אמרה אחת האימהות. "בפעם הראשונה היינו פחות מ-20. היום מגיעים לכאן יותר מ-3,000 איש". הפארקים בבייג'ין ממלאים תפקיד משמעותי בחיי התושבים, שמגיעים אליהם לאימוני ספורט, משחקים ושיחות בכל שעות היום והערב. אבל לא רק הורים מגיעים לפארק, אלא גם רווקים שמחפשים שידוך לעצמם. בין המועמדים מלאי התקווה בפארק היה טום פאן, שהודה שהוא נטול בת זוג זה שנים אחדות. "יש מעט הזדמנויות לפגוש נשים, וכשזה קורה התקשורת קשה כי לאנשים יש ערכים שונים", הוא אמר בעודו מצמיד לאחד העצים את מודעת השידוכים הפרטית שלו. בעבור המבוגרים בפארק חילופי המידע האישי נעשים בגלוי, אך כשמדובר בשיחות בנושא עם הילדים מעדיפים ההורים לשמור על סודיות. "לא סיפרתי לבתי שבאתי לכאן היום", אמרה אחת האמהות, "לא הייתי מעזה לעשות זאת".

boaz31

New member
שדכן=מה ששמעתי באחד הערוצים

של קול ישראל::ש=שקר,ד-דובר,כ-כסף,נ-נוטל בגל א אתמול בגלל זה עדיין זוכר!!!!

אנימו

New member
בועז-../images/Emo41.gifעל הזכרון ועל הרעיון (למי

שמגיע)

offe

New member
האמהות הסיניות - ממש האידישע מאמא

פה בארץ יכול היה לרוץ גם רעיון כזה. ישנן אמהות שהולכות למשרדי שידוכין ללא ידיעת הבת והבן ומנסות לחפש שידוך. ישנן אמהות וחברותיהן, ש"עובדות" על הדור אם יש בחור שרוצה להכיר בחורה, שולחים אותו עם זר פרחים כמשלוח למשרד שהבחורה עובדת כדי שרק יראה אותה. אולם היום עם האינטרנט החבר'ה שלנו מסתדרים מצוין - יש הרבה היכרויות פורות דרך המסך. ערב נעים אפי

חיניה

New member
אנימו כל מה שהצלחתי למצוא היתה הצעה

לחתום על מינוי לעתון הארץ. לזה אין סיכוי חוץ מזה זה לא נורא חשוב בתי ממילא נשואה

אנימו

New member
חיניה. כתבי "אמהות סיניות" במלבן

שמשמאל למסך הלבן , לחצי חפש ולחצי על המאמר הראשון. הרעיון נחמד גם אם לא נחוץ להשתמש בו....

חיניה

New member
פרשת השבוע

יצחק אהבתי את מובאותיך והפרשנות. ובכלל אני מאד אוהבת את התנך למרות שאין בי שום טיפה של דתיות. אשמח לקרוא כל שבוע את דבריך. שבת שלום

boaz31

New member
"חטיפי שוקולד עם אלוהים"-סיפור מרגש

"חטיפי שוקולד עם אלוהים" מעשה בילד שהחליט שהוא רוצה לפגוש את אלוהים. הוא ידע שזה יהיה מסע ארוך למקום שבו אלוהים גר, ולכן הוא ארז תרמיל עם כמה חטיפי שוקולד וכמה פחיות שתייה קלה והחל במסע, שלושה רחובות מאוחר יותר, הוא ראה איש זקן. האיש יושב בפארק וצופה ביונים. הילד התיישב לידו ופתח את תרמילו הוא עמד ללגום מאחת מהפחיות כשהבחין שהאיש הזקן לידו נראה רעב ולכן הוא הציע לו את אחד מחטיפי השוקולד שהיו בתרמילו. האיש קיבל את החטיף בתודה וחייך אל הילד, חיוכו של הזקן היה כ"כ נעים ורחב שהילד רצה לראותו שוב ולכן הציע לו פחית שתייה, שוב, האיש חייך אליו חיוך גדול, הילד היה מרוצה. הם ישבו כך כל אחר הצהריים, אוכלים ומחייכים, בלי לדבר בכלל. כשהחל להחשיך , הילד נוכח שהוא עייף, הוא קם כדי לעזוב אבל לפני שצעד יותר מכמה צעדים, הוא רץ חזרה אל הזקן ונתן לו חיבוק ונשיקה, הזקו חייך אליו את הגדול בחיוכיו עד כה. כשהילד פתח את דלת ביתו זמן קצר לאחר מכן, אימו הופתעה למראה השמחה על פניו, היא שאלה אותו "מה עשית היום שגרם לך להיות כ"כ מאושר" והילד השיב "אכלתי ארוחת צהרים עם אלוהים" ולפני שאמו הספיקה להגיב הוא הוסיף " ואת יודעת מה, יש לו את החיוך הרחב ביותר שראיתי אי פעם". בינתיים, האיש הזקן, עדיין מחייך, הגיע לביתו, בנו הופתע מהמבע השלו שעל פני אביו ושאל "אבא, מה עשית שעשה אותך כל כך מאושר היום?" והאיש השיב "אכלתי חטיפי שוקולד בפארק יחד עם אלוהים והוא הרבה יותר צעיר ממה שחשבתי." לעיתים קרובות מדי, אנו מפחיתים מערכם של דברים כמו מגע,חיוך, מילה טובה,אוזן קשבת, מחמאה כנה או מעשה קטן כלשהו של תשומת לב, דברים שטמונה בהם האפשרות לשנות חיים. אנשים מגיעים אל תוך חיינו מסיבה כלשהי, לתקופה או לתקופת חיים שלמה, קבלו את כולם באהבה, איכלו ארוחת צהרים יחד עם א ל ו ה י ם." אממממממממ מעורר מחשבה לא? אל תשכחו לחייך לפחות פעם אחת היום ולעשות לפחות מעשה אחד טוב! שבת שלום רק טוב!!! ◄

emmy5

New member
בועז ,אהבתי מאוד את הסיםור../images/Emo24.gif

שבת שלום !!!!

חיניה

New member
ביקור ביד ושם

אז כפי שהבטחתי אספר רשמים. ביד ושם נפתח המוזיאון החדש המתפתל כמו נחש ומכסה את התקופה שמתחילה עם שריפת הספרים עי הנאצים דרך ליל הבדולח המלחמה המחנות, הפתרון הסופי מרד הגיטאות ועד סיום המלחמה והקמת המדינה. אין צורך בהדרכה הכל מלווה בכיתוב, יש קטעי ראיונות עם ניצולים וסרטים דוקומנטריים על מסכי פלזמה גדולים.הכל ברור ומלווה גם במוצגים מצמררים כמו ערימת נעליים תשמישי קדושה תכשיטים שהיו יקרים למישהו, קטעי מחברות, תעודות ועוד.מרשים ומצמרר (יפה זה בטח לא). הייתי סוף סוף בבקעת הקהילות שנחפרה לעומק ונבנתה מאבני ירושלים גדולות ולא מעובדות שביניהן לוחות עם שמות קהילות שאבדו. המעבר בין הקירות צר כך שהגודל לוחץ עליך. אבל כשמרימים את הראש ורואים את השמים הכחולים של ירושלים ועץ שצמח לו מלמעלה אתה רואה גם את התקווה. יד לילד הוא מקום נורא שיש בו נרות מהבהבים היוצרים בעזרת מראות אפקט של אין סוף מואר בתוך השחור.לדעתי חובה לראות.

אנימו

New member
מתכוונת לבקר שם בקרוב. תודה על

הרשמים. מבינה שזו תצוגה מיוחדת במינה מבחינה מוזיאלית.

p a l o m a

New member
נכון, ויש איסור להביא ילדים

מתחת לגיל 13/14 כמדומני. גם אני לא הייתי בחדש.

emmy5

New member
ביתן הילד זה מצמרר,וההנדרטה שבחוץ

מצמרר עוד יותר ..חבל שאני לא יודעת מי הארכיטקט..אני גם לא מוצאת משהו רשום ..חיניה את כתבת מאוד מדויק מה שראית ...מי שמכיר מה שעם היהודי עבר בזמן המלחמה ,אין צורך במדריך ..וכל בן אדם מעוניין לראות עוד ועוד על ארצו . חדש בישבילי היה הצלת יהודי דנמרקה ..תמיד ידעתי שההולנדים עזרו הרבה ליהודי מדינתם ..מלך דנמרק הציל את כל יהודי ארצו 7000-8000 אנשים

p a l o m a

New member
אם אני לא טועה לארכיטקט קוראים

צפדי או משהו כזה הוא תכנן עוד כמה מבנים מאד ידועים בארץ כרגע לא זכור לי

למעלה