פרשת בחקתי

פרשת בחקתי

פרשת בחקתי " אם-בחקתי תלכו ואת מצותי תשמרו..." כבר דובר בפרשה קודמת על הפסוק: "עין תחת עין שן תחת שן" פסוק שניתן לפרשו בשני מובנים. א) הנקמה: " אני מכיר אתכם. אתם עם סלחן. יחסים טובים עם גרמניה, שירים וחיבוקים עם האוקרינים שהתנדבו בשמחה לעשות כל עבודה מלוכלכת עבור הגרמנים בשואה. במחנות הריכוז היו, לא איון איום אחד ,אלא כולם. לא מזמן אף הפילו "בטעות" מטוס נוסעים תמים. שכחתם את האינקויזיציה בספרד? נוסעים לנופש ושרים ברצלונה ברצלונה? אז התעוררו אל תמהרו להושיט את הלחי השנייה. ב) העולם בנוי על פעולה ותגובה. אין פשרות! כמו שאדם מציע את מיטתו ככה הוא יושן. הבררה הזאת, האזהרה הזאת חוזרת בתורה השכם וערב. השם לא פראייר יש שכר ועונש. " אם בחקתי תלכו..." אומרת הפרשה: "ונתתי גשמיכם בעתם ונתנה הארץ יבולה... ואכלתם לשבע". יצרתם איכות חיים. יסדתם חברה שטוב לחיות בה. אך אם לא! גרמתם לעצמכם תוצאות חרות אסון! " הפקדתי עליכם בהלה... מחלות ורעב...שברתי את-גאון עזכם... והבאתי עליכם חרב נוקמת... ואתכם אזרה בגוים... והיתה ארצכם שממה". " וכשלו איש- באחיו... או- אז יכנע לבבם הערל ואז- ירצו את-עונם..." רק אחרי האסון הנוראה תעלה שארית הפלטה. " וזכרתי להם ברית ראשונים".

izuizu1234

New member
יצחק וולסטר - רב שלומות

יופי של פרשנות. אפשר להוסיף לפרשנות אקטואליה של ימים אלה ביחס שלנו להתנתקות ויחסנו לפורעים הערבים והתנהגות ממשלתנו .

yaely2

New member
מנהל
שלום איזוזו ../images/Emo24.gif

שלום,
בהחלט אפשר להוסיף דברים אקטואליים אלא שיצחק מכיר את חוקי הפורום ועכשיו גם אתה תדע בפורום אין פוליטיקה כל דבר אקטואלי לא נידון בפורום.

izuizu1234

New member
yaely2- שלום

ציטוט: "ועכשיו גם אתה תדע בפורום אין פוליטיקה ". להד"ם. אני יודע את הההפך .יש הרבה פוליטיקה בפורום והשתלחויות גסות וחסרי רסן לגבי ארועים פוליטיים.ולא ראיתי כל נסיון להפסיקן .

מר איסוזו צ'אלנג'ר

בודאי שיש פוליטיקה. הרי אי אפשר בלי זה. כמו תבלין לתבשיל. אלא מה? אין ויכוחים על נושאים פוליטיים. אין זו הבימה הנכונה לויכוחים מעין אלה שסופם קרע וניתוק ופגיעה במשתתפים והרס כל אווירה טובה. אבל אזכור של ארוע כזה או אחר- מה רע בו?מטבעם של ויכוחים פוליטיים שבמקום להעיר לגופו של עניין גולשים עד מהרה להעיר לגופו של מתעניין.וסבורני כי לכך כוונה המנהלת הנכבדה את דבריה. ובא לציון גואל

izuizu1234

New member
שבת שלום מר אשתורי הפרחי

מסכים לכל מילה שכתבת . אמת הדבר . אבל כוונתי היתה אחרת לגמרי . והמנהלת יודעת טוב על מה מדובר . ועל מנת שגם אתה תבין אומר רק שהכוונה שלי היא לחד צדדיות והמנהלת לקחה לעצמה את הזכות לקבוע למי מותר לדבר כאן על פוליטיקה. למי מותר להשמיץ ולמי לא . והיות והכל כתוב ושמור אין בעיה להוכיח הדבר . שתהיה לנו שבת שלום

yaely2

New member
מנהל
יצחק תודה רבה על הפרשה../images/Emo63.gif

שלום כולם,
בפרשה זו אנו רואים שבשביל שיהיה מנהל תקין, כדי שהכל יתנהל כאילו טבעי, גשם
בזמן, יבולים צומחים. צריך משטר ויש דרישה. אין דמוקרטיה כפי שאנו מבינים אותה היינו איש הישר בעיניו יעשה, אלא יש חוקים.כמו אז גם עכשיו במדינות הכי דמוקרטיות יש חוקים וצורך לבצע אותם.

MAOR1924

New member
שבת שלום ליצחק וולסטר

סליחה שלא היתי בן המברכים לחגיגת היובל לנשאוהך אני לא רב ובכל זאות אני מאחל לך עד מאה כעשריםעד לשאירית החיים קראתי את פרשת השבוע איך שאתה מציג אותה וחושב שאתה לא שיניתה שום דבר ממנה אני לא מלומד גדול בדיברי תורה ואין לי את הזכות ליתווכח אבל היתי רוצה לישמוע עים קיבלתה תגובות בנושא כמה והיזה סליחה אל חוצפתי מכווה לקבל את תשובתך

ומה יש לך להגיד על סיפורו של איוב?

שהרי שלמיטב זכרוני הכתוב מציין כי היה צדיק גמור? מוסרית ופסיכולוגית זה נשמע טוב: תעשה טוב - תקבל טוב תעשה רע - תקבל רע. במציאות אנחנו רואים שזה לא עובד, בכל אופן לא תמיד. אבל לאמונה יש כוח רב, וכשאדם מאמין שאם יעשה מעשים טובים יתוגמל, האופטימיות והתקווה ינהלו את חייו.

yaely2

New member
מנהל
אין קשר בין איוב לפרשה ../images/Emo63.gif

שלום כולם חונה, כאן מצווים על העם חוקים. החוקים הם כלליים ולא מדובר על אדם פרטי, באיוב מדברים רק על האדם הפרטי ואלוהיו. הכללים שונים.

אני אגיד לך

שלשה ספרים יש במקרא. תהילים משלי ואיוב. ואם אינני טועה הם גם באים בסדר זה. אם תקראי אותם הפוך תקבלי את המילה "אמת". אבל לא זה העניין. בתהילים- אין קשר בין פרק לפרק במשלי - אין קשר בין פסוק לפסוק באיוב- אין קשר בין מליה למילה. זה מה שהיה לי לומר על ספר איוב "אשרי האיש אשר בדרך רשעים לא הלך ובמושב ליצים לא ישב.............. רק ישב כל היום קרא עיתון, ראה טלויזיה -ונח."

כלום אינך מגזים?

פרושך לפרשה נאה ומעניין אלא שכמה הערות לי. ראשית אם העם היהודי יתחיל לסגור עמו ולהדיר רגליו - וכלכלתו - מאלה שהרעו לו הרי נשב בארצנו ולא נוציא את האף החוצה.הבה ונראה: גרמניה - ברור. ספרד - גרוש. אנגליה- גם גרוש. צרפת -ידוע יחסה של צרפת ליהודים ולמדינת ישראל וראה היכן עולה שנאת היהודים מחדש ופורחת.איטליה- וכי לא היו האיטלקים אלה שעמדו לימינה של גרמניה הנאצית? כלום הגנה על יהודיה ? קרואטיה- מי תמך בנאצים בהתלהבות? אל אוסטריה - אין מה לדבר . הלא שם נרצח ראש הממשלה , יהודי, וגורל יהודי אוסטריה לא שפר עליהם. כל ארצות מה שנקרא אחר כך הגוש הקומוניסטי - צריך להרחיב הדיבור ולהביא דוגמאות?ארצות דרום אחריקה הפכו ברובן למקלטם של נאצים בורחים. ארצות שנאצים מסתתרים בהם ודם יהודי הפקר - כמו בארגנטינה- ודאי שאינן יכולות להחשה מושא לאהבת העם. להמשיך? מה זה "אדם ישן במיטה כפי שהוא מציע אותה לעצמו"? תגיד, יהדות פולין לא הציעה טוב את מיטתה. ויהדות הונגריה- חוץ מהרבנים שלהם כמובן. אלה הורו למאמיניהם להשאר והם עצמם רפדו טוב טוב את מיטתם בארה"ב.מה יהודי יוון לא עשו בסדר? ויהודי הולנד? ועוד שאלה לי אליך "העולם בנוי על פעולה ותגובה" ודאיץ הלא מן המפורסמות היא.רק אמור נא לי ידידי מדוע התעכבה תגובת העולם הארועים שקרו בבוסניה? מדוע העולם לא כל כך התערב ברצח העם באנגולה? ומה עם סודן?ומתי התעורר העולם המערבי להלחם בטרור? רק כשזה פגע בו. היכן היתה תגובת העולם לפעולה במעלות? כביש החוף? דיזינגוף סנטר? להמשיך? כלום צריך לחפש הרבה כדי לראות איך הפסוק" צדיק ורע לו רשע וטוב לו" מתממש בעולמנו פעם אחר פעם? הן לגבי יחידים והן לגבי אומות? עד שלפעמים אתה אומר לעצמך ואלללה "הוא" פרייר. אותי לא מנחם כלל שאחרי שהעם יכחד יבוא מישהו ויזכור לנו ברית ראשונים. נראה לי שקצת נסחפת כאשר נסית להשען על גורם חיצוני לסמוך עליו. ובבניין הארץ ננוחם

yaely2

New member
מנהל
קצת נסחפנו ../images/Emo153.gif

שלום כולם, הטקסט הוא בן לפחות אלפיים שנה (יש וויכוח אם זה יותר עתיק), וכך צריך להתייחס אליו. הנה מונח לפניי ספר במדבר פרשת בלק, פרק כב פסוק 9. קטע המתאר את אופי העם היהודי ובין השאר כתוב בפסוק הנזכר "...הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב". כנראה שהרעיון הוא רוחני. אך להעביר היום ביקורת על טקסט של יותר מאלפיים שנה, זה כמו להעביר ביקורת על המחשב הראשון, מבלי להעריך אותו. (כמה שנים המחשב קיים?) או כמו להעביר ביקורת על כל ראשוניות של דבר שאנו משתמשים בו. המטרה בכל הדוגמות כולל תנך, היא למצוא למה הייתה הכוונה בעולם של אז. בהרבה מקרים נמצא, שהרעיון הנ"ל טוב עבור ימינו אלה. ובבנין ארצנו ננוחם

אנימו

New member
בבנין ארצנו ננוחם../images/Emo104.gif../images/Emo91.gif

בוקר טוב לכולם. בימים אלה יצא לאור ספר מיוחד במינו שענינו קהילה עתיקה בת 2500 שנה שעזבה בתיה וכפריה וניתקה שורשיה על מנת לממש חלום נושן על ארץ ישראל. יהודיה עזבו מקומותיהם מרצון ולא עקב גירוש, רדיפות. הם היו מודרכים ע"י חלום אחד: ירושלים (עפ"י הדברים בפתח דבר של הספר שנכתבו ע"י העורך: יובל ארנון - אוחנה). שפ הספר: "הגדת יציאת אתיופיה" הנה קם עם ומתחיל ללכת ילדים כותבים את קורות מסעם הרגלי מאתיופיה דרך סודאן לירושלים הילדים מספרים בספר על קשיי קליטתם הרבים ותקוות העורך כי "מי שיקרא ספר זה שוב לא יחמיץ מולם את פניו לעולם".

bimbo.

New member
נשמע מאוד מעניין, ואני מקווה שהספר

יביא יותר סובלנות כלפי אנשים נפלאים אלה, שסובלים פה בארץ מגזענות ומבורות (של הציבור). בוקר טוב פורום

אנימו

New member
בימבו, כמו שכתבתי, ספר מיוחד במינו.

שמונים העבודות של הילדים (מגיל 9 עד 22) נכתבו בכנות רבה, זורקים אור על חייהם באתיופיה ומסעם הרגלי לארץ וקבלת הפנים לטוב ולרע. מרטיטות נימי הלב והמחשבה בהעלאת שאלות "חודרות שריון" . כמו שנכתב באחת מן העבודות: "מה חשבתם? שאחרי 2500 שנות ניתוק יהיו מנהגינו כמנהג ישראל של היום?"

yuli139

New member
לאנימו,תודה שאת מפנה את הזרקורים

לקהילה מקסימה המקופחת כל-כך בארצינו הקדושה.יש הרבה ללמוד מהמסורת שהביאו איתם ופתגמיהם רק יוכיחו זאת.אשתדל למצוא את הספר ולקוראו.

yaely2

New member
מנהל
תודה לאנימו שהאירה את עיניי../images/Emo63.gif

שוב שבת שלום, הסכמתי לכל מה שנכתב כאן מילה במילה, פרט למילה קיפוח. כמי שמתנדבת להכין את ילדי האתיופים לבגרות במתמטיקה, ואני לא יחידה. אני רואה כמה מאמצים מושקעים על ידי העיריה שלי ועל ידי גופים ציבוריים לעזור לאתיופים, לא הייתי קוראת לזה קיפוח. יש לנו מה ללמוד מהם, אך להם יש עדיין הרבה מה ללמוד מאיתנו ואינני אומרת זו בנימה שלילית חס וחלילה, אלא מתוך מטרה שנהיה ממש עם אחד.

אנימו

New member
יעלי. הפריה הדדית-זה שם המשחק.

מה שכדאי לנו ללמוד ולהפנים זה הנימוסים ועדינות הנפש האופייניים לאחוז גבוה מקרב האוכלוסיה המופלאה הזו. הזדמן לי להפגש עם ילדים והורים בגן העשרה "מרכז נתנאל" בנתניה. חוויה מעשירה. לא זכור לי המילה "קיפוח" הופיעה בדברי הקודמים. אחפש מיד לאחר המשלוח כי הטכניקה של חיפוש לא מצליחה לי מבלי למחוק את הכתוב. אי אפשר להתעלם כי התופעה קיימת ויחד עם זאת נעשים מאמצים והשקעות בלתי מבוטלות בקרב העדה וכבר יש ניצנים ואפילו פרחים בצבא ובמוסדות החינוך הגבוה. הצלחתם=הצלחתנו.

למעלה