פרשת בחקתי

yuli139

New member
אנימו אחסוך לך חיפוש,המילה היתה שלי

ואני עדיין טוענת שקיים קיפוח כלפי עדה זאת ,

בזכותה של מלה אחת

יעלי. כל מה שכתבת כאן חי וקיים בזכות מלה אחת . כתבת שאת רואה כמה מאמצים מושקעים על ידי העיריה "שלי". מלה בסלע. את יודעת כמה עיריות מקפחות את האתיופים "שלהן". מניחות להן לחיות את חייהם בחוסר הבנה והדרכה. מכוונות את ידיהם לבתי ספר מיוחדים. ואם זכרוני הדל אינו מתעתע בי שוב - יש עיריות המסרבות לקלוט אותם.יש קיפוח . ועוד איך יש. ואסור לטאטא זאת מתחת לשטיח. רק אור השמש יחטא. והמנחם הוא ינחם.

אֵפִי

New member
בוקר טוב לפורום מעניין ../images/Emo23.gif../images/Emo79.gif

מזה שנים רבות, כל עלייה וסיפוריה המדהימים. בלילה קראתי מאמר אודות שרידי שבט המנשה החיים בגולה ומשתוקקים לעלות לארץ. הם שומרים על מנהגי היהודים, מתפללים, חוגגים את החגים, שלא כמו שכניהם ההינדים, כל אחד בעדה החליף או הוסיף לשמו - שמות יהודיים. מי שלא נימול, מלים אותו. ישנם כבר פעילים משלנו המסדרים את הכל כדי שכולם יעלו לארץ. וישנה סברה שכאשר כל השבטים יתאחדו בארץ ישראל - אז בא לציון גואל. יש כל כך הרבה מקרים מעניינים בארץ ובעולם מלבד הפוליטיקה, שאיך שמתחילים לדבר עליה, נוצר דו-שיח המעכיר את האווירה, ומה לנו ולאווירה עכורה? שבת נעימה ושלווה. ננוש ומנורי - אם אתם נכנסות - בילוי נעים ומעניין. בידידות אֵפִי

דרדרית

New member
אנימו- תודה על דברייך המרתקים.

אהבתי במיוחד את הפתגמים. אגב- לפני כשנה הוציאה מט"ח ספר שנקרא "מרקם סיפורים" ובמקביל קיימת תכנית מתוקשבת בה לומדים תלמידי כיתות ג-ד סיפורי עם כפי שנכתבו מפי יהודי אתיופיה. אהובים עלי ועל התלמידים במיוחד- סיפורי "אבא גברהנה" שהם סיפורים קצרים עם מוסר השכל.מעין הרשל'ה בגרסא יותר מתוחכמת...

yuli139

New member
דרדריתוש,הבאתי אתר"הוא והיא"חמוד

שבוודאי ימצא חן בעינייך אך הוא"ברח"קצת למעלה.חפשי אותו ותהני.

אנימו

New member
וככה כותבים הילדים:

אושרה דסלה: "..והמסע החל. עמוק אל תוך הלילה , הלה הצעידה. שלו לך כפרי. שלום לך מחוז ילדותי, שלום לך עולם, אותך ראיתי מאז שעמדתי על דעתי. אני לא בוגדת בכם, אני הולכת לארץ אבותי, לארץ החלומות, אתגעגע אליכם..... ידענו כי הדרך לירושלים ארוכה וקשה, אך האם חייבת היא גם להיות אכזרית? תובעת קורבנות תמימים?..... בינתיים ממשיכים בדרך שאין לה סוף. עוד מעט. עוד קצת...רק התקוה שיש אור גדול בקצה החושך מדרבנת את רגלנו לעוד צעד, לעוד מאמץ...." זהבה גדמו: "עולים שבאו לארץ באופוריה אדירה , ואחרי הרגע הגדול הכל נשבר, והקשיים מתחילים. אך בל נשכח שאותם אנשים אשר סחבו עצמם בכוח רצונם העז.. ממשיכים לדבוק באותה אהבה לירושלים... והילדה הקטנה...מבינה בפעם הראשונה את "ירושלים של זהב". לא כפשוטו אלא כמדרשו. מבינה במציאות הפשוטה הנראת לעין אין ירושלי של זהב. אין ארץ זבת חלב ודבש. אך בחיפוש לעומק אפשר לגלות בארץ זו אוצרות ישרים מפז.... והילדה הזאת - היא אני".

אנימו

New member
ופתגמים מאוצר העדה האתיופית:../images/Emo63.gif

הסבלנות מרה - אך פירותיה מתוקים. כאשר חוט מתקשר לחוטים אחרים - הוא יכול לקשור אפילו אריה. קצת חוכמה חשובה יותר מאשר הרבה כוח. אם אינך יודע לתת - מי לימד אותך לבקש?

מסתבר שעם ילדי העדה האתיופית יש

לעבוד אחד על אחד ע"מ לשלבם ב-100% בהווית החיים הישראלית והמודרנית. ומעשה שהיה, חברתי יצאה לגמלאות לפני 10 שנים כמורה בכירה, היא התבקשה ע"י הרשיות לעזור בקליטת העליה האתיופית בעיר מגוריה- באר שבע. בין מאות הילדים שפגשה נקשרה במיוחד לילדה בת 10. בהדרגה הילדה נכנסה למשפחה וללב של כל אחד ואחד מארבעת ילדיה- והיתה להם כבת. אותה ילדה סיימה בגרויות בהצטיינות, התגייסה לצבא וסיימה כקצינה, ובשנת הלימודים הבאה תתחיל את לימודיה האקדמאים באוניברסיטה- והשמיים הם הגבול, אלא שזו רק טיפה אחת בים - בעליה הזו צרך להשקיע עוד הרבה - ובאהבה!

חיניה

New member
כל הכבוד אנימו. זאת קהילה נפלאה

שמתוך ההתנשאות שלנו עשינו לה עוול ולא למדנו דבר מטעויות שנות ה50 וזה חבל

יעלי - לא נסחפנו- פשוט גירדנו קצת

חלודה מהתאים האפורים
ובוקר טוב לכולם

bimbo.

New member
יעלי, אני מתייחסת למלה "קיפוח", שאת

שוללת אותה ביחס לאתיופים. את מכירה את מה שאתם עושים למענם, אבל האם לא שמעת כמה בתי ספר מסרבים לקבל את ילדי העדה? ואם מקבלים כבר מספר ילדים,"סוגרים את הברז" ומגבילים את מספרם בצורה שרירותית. ובשכונות רבות לא רוצים להשכיר או למכור דירות למשפחות העדה!! הפתגמים שאנימו הביאה, מוכיחה עד כמה הם חכמים. ואני רוצה לספר, שבבניין שבתי גרה, גרה משפחה אתיופית. הם אומרים שלום לכל מי שפוגשים בחדר המדרגות, בין אם הם מכירים אותם ובין אם לא. יש מה ללמוד מהם.

אנימו

New member
בימבו-מסכימה לכל מלה../images/Emo45.gifוליעלי-לא

מצאתי את המילה אבל נכון שמשתמע מן הכתוב כי התופעה קיימת ולא נוכל להתכחש לה.

דרדרית

New member
אגב השתלבות בני העדה- קראתי ש

ברמת השרון הצליחו לשלב רק...... אתיופי אחד.......מבני העליה האחרונה יש ערים שכמעט ולא קולטים עולי אתיופיה. והקיבוצים??? הס מלהזכיר.... סיפור אמיתי הבן הכיר בצבא בחורה אתיופית מ-ד-ה-י-מ-ה הם היו חברים זמן מה. ותגובות הסביבה האוהדות ביותר היו "היא נורא נחמדה, לא נראית אתיופית..." "היא נראית ממש תימניה.." "על מה יש להם לדבר?..." אגב- גם בקרב בני משפחתה לא התלהבו מהקשר.....

אנימו

New member
דרדרית-בשביל זה לא צריך להיות

אתיופים. גזענות קיימת בכל הרמות ולגבי מוצאים שונים,והערות חסרות טעם נזרקות לחלל בכל ענין ללא רגישות והבנה. יש דוגמאות רבות מני ספור. שכל וחוכמה הם תכונות לא נרכשות לצערנו ולא כולם ניחנו בהם בלידתם. אני מכירה מישהי שהתבטאה (לגבי בנה....): "הכל יכולתי להעניק לו אבל שכל בראש לא יכולתי לתת..."

למעלה