פרשת בחקתי

yaely2

New member
מנהל
קיפוח - מעשה שהיה

שבת שלום כולם
שתי בנותי מוכשרות, הפעם אספר על ביתי הבכורה. הייתה במגמה מתמטיקה מורחבת, ילדה שישבה הרבה על שעורי הבית והציונים היו בהתאם. אינני זוכרת אם זה היה בכיתה י"א או י"ב יום אחד היה לה מבחן קשה במיוחד, והיא הוציאה בו 93. היא הייתה כל כך גאה. ניגש אליה בן כיתה מהעדה העיראקית. (ברור שהוא עצמו נולד בארץ) קיבל 58 במבחן הזה ואמר לה "לו אני הייתי אשכנזיה עם עיניים כחולות ושיער בלונדיני, גם אני הייתי מקבל 93" הנה לכם קיפוח.

dani 123

New member
זה מה שהוא שומע בבית שמעדפים את

האחרים על פי עדתו. תרבות הקיפוח מתחילה בתוך העדה עצמה

אני לא חושבת שיש קיפוח- אלא חוסר

תשומת לב לצרכים שלהם. ניסו לקלוט אותם באותם הכלים שקלטו למשל את העדה הרוסית, ולא היא! להם דרוש הרבה מעבר - ע"מ להתאימם לחיים המודרנים, שם צריך להשקיע הרבה יותר - ומי שהתמזל מזלו וזכה לטיפוח פרטני - אכן נסק. אם לעדות אחרות לקח X שנים להתערות בחיים בארץ מבחינה כלכלית ותרבותית - לאתיופים יקח X+++ ... זה המצב - אבל הבאנו אותם לארץ ואנחנו מחוייבים להם!

emmy5

New member
חברים ,תעשו יותר ,רק הדיבורים

על קפוח , מביא לנו סינת חינם .. הרגשה של אשם , ועוד מעט נבכה על כל זה ..במקום להיות שווים ,

אנימו

New member
אממי יקירתי. העשיה מתחילה בדיבור.

ומי שעושה אין לו תחושת אשמה. רק לדבר זה באמת לא מספיק. אבל גם הדיבור וההסבר והעלאת המודעות תורמים רבות. וחוץ מזה אני מקווה ששלומך טוב.

yaely2

New member
מנהל
אני תומכת בדעתה של אמי בשתי ידיים

אנו, נגררים אחרי מה שאנו קוראים בעיתון, שומעים משכנים, ורואים בשוק. אני לא ראיתי קיפוח ואני מעורבת בחיי החינוך. כמו בדוגמא שנתתי: ילד אתיופי שלא מתאים מיד צועקים "קיפוח" צריך לבדוק ממש כל מקרה ומקרה באופן אישי ולא להיגרר לכל מיני סיסמאות שליליות. למשל: אפילו אם אדם גזען מדוע שלא ימכור דירה לאתיופי, הרי ממילא הוא כבר לא יגור שם ואם המחיר בסדר לא נראית לי הסיבה "קיפוח" כמשחקת תפקיד פה.

bimbo.

New member
אדם לא ימכור דירה לאתיופי...

כי השכנים שלו גזענים והוא הרי "מתחשב" בהם, לא?

maxima

New member
אנחנו העם הכי גזעני שיש

כל עליה חדשה סובלת, לא מתחתנים יוצאי עדה אחת עם אחרת כל עדה חושבת שהם הטובים ביותר לא פלא שהעולם נוהג כלפינו בגזענות זה נובע מתוכינו אנשים לא מסתכלים על האדם כאדם אלא על צבע עורו, מוצאו, השכלתו וכו"ד

milka4

New member
"כי פק" למקסימה! ../images/Emo140.gif אבל אין עוד

מדינה שקלטה/קולטת כל כך הרבה סוגים של גלויות. ודחליק אנחנו "רק" בני 57 (המדינה..המדינה...) בעוד 200 שנה הכל כבר יהיה בסדר....לא?

milka4

New member
רגע רגע, עוד משהו...../images/Emo140.gif גם אצלנו

המשפחה הפולנית שלי גזענית... נו, אז מה? כל החברה הצעירים התחתנו "מיט מארוקענערס"... אז דוקא כ ן מתחתנים עכשיו בין העדות! אבל עדיין יש עדות שעלו לשלטון ראה: נשיא המדינה, שר הבטחון, ראש הממשלה( חה חה חה...) ובוכים על הפליה....."ארץ נ ה ד ר ת ".

yaely2

New member
מנהל
תבורך כל אצבע שלך שנגעה במקלדת

שלום מילכה, אחרתי בתגובה ואת הקדמת. בנוסף למה שכתבת כל מילה אמת, ולדעתי לאחר 57 שנים אנו עומדים במקום טוב יותר מארצות הברית עם האיספנים והפורטוריקנים והכושם. יש לנו במה להתגאות. למה שונאים אותנו? כי שונאים אותנו. לפני אלפיים שנה בערך יוסף בן מתיתיהו (יוספוס פלביוס) שחי בתקופתו של ישו כתב על העבר, היינו עוד לפני הולדת ישו שאינו מבין מדוע שונאים את היהודים, אז בודאי שאין סיבה, לו הייתה סיבה היינו כבר מזמן מגלים אותה. אני מרגישה צורך לכתוב "תבורך ארצי ותתהלל מבית אלפא עד נהלל" ובכל מקום אחר

yaely2

New member
מנהל
מילכה ../images/Emo51.gif ../images/Emo140.gif חייבת לומר ש...

כשמחמיאים לי אף פעם אינני מתווכחת

maxima

New member
יעלי...

למה שונאים אותנו??? כי שונאים אותנו.......... זאת תשובתך לשאלה למה שונאים אותנו שונאים אותנו כי אנו משניאים את עצמינו חלק מזה בגלל לגזענות שלנו בינינו לבין עצמנו וגזענות כלפי הדתות האחרות

maxima

New member
מילכה זה לא משנה....

הגזענות טבועה בדמינו ואני לא מכלילה את כולם אבל רוב גדול מהעם הוא גזעני

אֵפִי

New member
גזענות לא בכל מקום

בני הבכור כשהיה בחור צעיר אמר לי שוב ושוב אמא, אני אתחתן רק עם אחת מעדות המזרח - ככה אני אוהב. אני כאשכנוזית, אמרתי לו - לא משנה עם מי תתחתן העיקר שתאהב אותה ותחיו באושר. ואכן טפו טפו טפו - הגיעה לי אחת מעדות המזרח יחסיי עמה טובים - וחיה עם בני באושר והביאה לי נכדות חצי חצי מקסימות. לא כולם גזענים. המשך ערב נעים אפי

maxima

New member
אפי ויעלי ...עצם זה שאתן

מזכירות את זה שבניכן נשואים עם בת עדה אחרת זו גזענות הרי כולם בני אדם ולא חשוב מהיכן באו

אנימו

New member
מקסימה היי. נזכרתי באימרה (לא זוכרת

מי אמר כשרצה להוכיח שאינו אנטישמי): "כמה מידידי הטובים הם יהודים"... ואשר לעליות השונות המסתכלות בזלזול על הקודמות להן, ראי המערכון ב"לול" עם אריק איינשטיין ואורי זוהר בימי הזוהר, שאילו פזי היה בקו הבריאות היה בוודאי מאתר אותו מביא כאילוסטרציה
. אז בהזדמנות זו-איחולי הבראה לפזי.

למעלה