פרשנות אישית

ToryMaster

New member
פרשנות אישית

תוך קריאה חוזרת של מאמרים באתר של כרמית, הגעתי למאמר מסוים שלכד את עיני. במאמר כתובה הפסקה הבאה, בה מובא ציטוט, שלגבי לפחות, הוא מעורר מחשבה. הפסקה היא: "בטבלת האזמרגד מופיע המשפט "מה שלמעלה הוא מה שלמטה, ומה שלמטה הוא זה שלמעלה, והם מחוללים את הנס האחד והיחיד". אחת ממשמעויות המשפט היא שהעולם בו אנו חיים הוא השתקפות זעירה של העולם הרוחני והאלוהי. על פי רעיון זה, לכל רעיון, מחשבה, ישות אלוהית או כל דבר שקיים בעולם האלוהות יש מקבילה בעולם החומר של בני האדם. אותה מקבילה מוחשית היא סמל לרעיון וגם כלי, שדרכו ניתן להגיע לאותו רעיון. הצבע הסגול, למשל, הוא מקבילה, התאמה וסמל של מלכות וכהונה." כשהמודגש הוא הציטוט עליו אני מדברת. כרמית מציינת במאמר שלמשפט הנ"ל יש כמה משמעויות, והיא מפרטת אחת מהן, כנראה אחת מוכרת יחסית. כשקראתי את הפסקה (וקראתי אותה כמה פעמים
) צצה לי בראש פרשנות מעט שונה מזו שכרמית מציגה. תהיתי, מה הפרשנות שעוברת במוחכם כשאתם קוראים את המשפט? מה הוא אומר בשבילכם?

האפור

New member
אני לקחתי אותו למקום דומה..

הרעיון שהמשפט מציג הוא הביסוס שלי לאיך שעובדת המאגיה, לכל דבר שנמצא למטה יש מקבילה ב"למעלה", מקבילה אנרגטית, אצל בני אדם זה גוף אסטרלי אצל כוסות אני מניח שזה כוס אסטרלית וגם להוויות מסויימות יש קיום אסטרלי- לדוגמא אני אוהב אותך, יש ייצוג אסטרלי כלשהו. אני חייב לציין שאני אומר אסטרלי במקום רוחני, אין לי מושג אם באמת יש ייצוג לדברים האלה במישור האסטרלי, אבל אם לא שם אז במישורים יותר גבוהים. חזרה למשפט, ועכשיו המשפט אומר שגם לכל מה שלמטה יש השפעה למעלה ואני נגיד רוצה שתהיה לי הוויה X, אז אני יכול לעשות כל מיני תזוזות ב"למטה" עד שתהיה לי הוויה X או שאני יכול ליצור את הוויה X הרוחנית "למעלה" מה שלפי המשפט יתבטא בהווי X או דומה לה למטה. זה גם יכול להסביר למה מילות עוצמה הן כאלו, הן כאילו מבטאות בצלילים את הכוחות האלה, צלילים ש"למעלה" הם בעצם עוצמות שונות ש"למטה" ייצרו הוויות שונות ומשונות. נ.ב כמה שהייתי מאושר להמשיך לכתוב פה בפורום, אבל אני צריך ללכת לחולל את הנס האחד והיחיד של לימור לבנת... זנות.. .בואו נתעודד בזה שלא רק לנו שמים תלבושת אחידה... כן חבריה הם מגבילים גם את המורות.. כמו המשפט הידוע הנ"ל.....

Bartal j

New member
תאמת איך שקראתי את המשפט אז

חשבתי על משהו אחד ישר , שלא ממש קשור למאגיה או לכישוף אלא למשהו אחר לגמרי , אבל עזבו אני אמנע מהבעת פרשנות אישית הפעם כדי לא לגרור דיון מיותר, וגם מפני שזה פרשנות אישית וכל אחד יכול לפרש את זה כדרכו..

ToryMaster

New member
טוב, אז אני

באיזשהו מקום, אם אחשוב על זה, אני אסכים על הפירוש שכרמית נותנת, אבל זה לא הפירוש הטבי שלי. באופן טבעי, המשפט התפרש אצלי כ"שום דבר הוא לא כמו שהוא נראה, כלום לא אמיתי חוץ מאיתנו, ואת כל ה"ניסים" לכאורה, אנחנו מקיימים". זו פרשנות אחת. פרשנות נוספת שעלתה לי לראש עכשיו, היא משהו קצת יותר... דתי; "האלה נמצאת בכל מקום, בכל דבר, בכל אדם, והיא יוצרת את הניסים" כשמחברים את שתי הפרשנויות שלי ביחד (קרי - "שום דבר לא אמיתי חוץ מאיתנו, האלה גם בתוכנו, אנחנו היא והיא אנחנו, וביחד אנו יוצרים את הנס"), מקבלים משהו שמצליח בדרך זו או אחרת להסביר את השקפת העולם שלי לגבי הקשר והאמונה האידיאליים (לדעתי) באלוהות כלשהי. החליפו את האלה באל, בשטן, בחתול או בפרה, ותתקבל אותה תוצאה.

P o M i K i

New member
בסופו של דבר יצא לך

פירוש כמו של כרמית. ואני גם מסכים אם איך שכתבת את זה. רק, איך הגעת לזה:"כלום לא אמיתי חוץ מאיתנו" סתם מתוך סקרנות?

ToryMaster

New member
לא מדויק

זה אמנם לא לא נכון, אבל זה גם לא לגמרי נכון. כרמית אומרת שלכל דבר שקיים בעולם שלנו יש מקבילה נוספת, אני אומרת שכל אחד יחיד ומיוחד, כשה*אולי מקבילה"* היחידה האפשרית שלנו, היא האלוהות. אז כן, בצורה מסוימת זה דומה, אבל זה לחלוטין לא זהה. קשה להגדיר איך הגעתי לפירוש הזה, גם לי לקח הרבה זמן להעביר אותו למילים. זה בעיקרון משהו שאני חושבת כבר הרבה זמן. אם אנחנו הכל, והכל הוא אנחנו, אנחנו הדבר האמיתי היחיד.

פזפוזי

New member
פרשנותי, סליחה אני חדשה../images/Emo4.gif

ההיפוך כביכול של העולמות יכול ללמד על מקבילה, קראתי לפני שנים מאמר מעניין שאומר שההקבלה זה עולם השדים למי שמאמין בכך, ואני חושבת שזה יכול ללמד שישנם עוד עולמות ועוד חיים מלבדינו ביקום...

האפור

New member
אני חייב לציין...

עוד נקודה במאמר של כרמית שמציקה לי הרבה זמן. היא טוענת במאמר שמאגיה ודת הם אחד ושההפרדה המלאכותית. ואני לא מסכים עם זה, אומנם מאגיה היא לא כיפוף של כוחות אלוהיים ברובה ושבשורה התחתונה מי שיכול לקרוא לעצמו מאג או מכשף הוא רק אחד שמנה להכיר ולהתחבר לכוחות גדולים יותר, זאת עדיין לא דת. דת היא מוסד כמעט שרירותי ומסגרתי שהמטרה שלו היא להלל אל כדי ולקדש אותו כדי שאחרי זה הוא יתן לך משהו בתמורה (בחיים האלו או אחרים) אנשים שהם דתיים הן בעלי תפיסה שהיא בדרך כלל "הכל קבוע מראש" ע"י האלוהות כמובן, זה לא אומר שהם לא מחפשים או בודקים פשוט כמו שבחור ישיבה שמח מצפת אמר לי לא מזמן- שכשאפילו שאנחנו מחפשים האל זה שגורם לנו למצוא את הדרך. מאגיה היא לא זה, מאגיה היא מחתרתית היא חייב להיות כזאת היא לא מודה בקיום של אלוהות מסויימת ועובדת אותה, היא מנסה להבין אותה ולחקור אותה ולמצאות אותה כמה שאפשר. מאגיה היא כאליו קודים במשחק, היא מנסה להבין ולפעול לא בדרך שנועדה ללכת בה היא מחפשת את הדרך שעוד לא הלכו בה כדי לראות מה אפשר להפיק משמה. ולכן דרך מאגית שהיא רק דת מאבדת לפי דעתי את הכוונה המאגית שהיא למצוא ולהבין תמיד יותר.

ToryMaster

New member
המממ

לא הייתי אומרת שמאגיה ודת הן אחת. אולי מאגיה היא סוג של כלי דתי (בצורה כלשהי) או שהן שלובות זו בזו. אבל הן לא אותו דבר, בהחלט לא

Monsieur D

New member
אני יתן לך נקודה למחשבה

כשאתה מטיל כישוף, מי כאן האל? "מאגיה היא לא זה, מאגיה היא מחתרתית היא חייב להיות כזאת היא לא מודה בקיום של אלוהות מסויימת ועובדת אותה, היא מנסה להבין אותה ולחקור אותה ולמצאות אותה כמה שאפשר" יפה, עוד הפעם - בעת הטלת כישוף, מי כאן האל? וטרם הטלת כישוף, את מה חוקרים ומבינים?

האפור

New member
מי כאן האל...

אני לא בטוח שאני יורד לסוף דעתך בשאלה הזאת. אני ניסיתי להגיד שאמונה מסויימת (שתורגמה במאמר לדת) היא בסופו של דבר עוד כלי להגיע לדבר הזה שנקרא אלוהות. מי אמר שרק בעזרת אמונה ודת אפשר? הרי יש כמה שיטות מאגיות שאלוהות לא מעורבת בכלל. מאגיה כמו שאמרו שזורה בתוך דת אבל היא לא דת היא יותר מזה. ואם חושבים על זה היא כלכך מקובעת בדת מכיוון שרק דתות נגעו בדבר הזה שמעבר ל"מלכות" כלומר העולם הפיזי. שום תחום אחר לא ניסה לחקור את זה מנקודת המבט שלו. הרי ברור שהם יוצאות מאותה נקודת הנחה אבל מאגיה ודת כיום הם לא אותו דבר, מאגיה צריכה להתעלות על הזה ואני חושב שהיא גם עושה את זה. ואני לא אומר להתעלם או להמעיט מארכו של המרכיב הדתי במאגיה אבל אני לא חושב שנכון להגיד שמאגיה ודת הם אותו דבר.

Monsieur D

New member
יפה מאוד!

"הרי יש כמה שיטות מאגיות שאלוהות לא מעורבת בכלל. מאגיה כמו שאמרו שזורה בתוך דת אבל היא לא דת היא יותר מזה. " יופי, אין כאן אלוהות חיצונית, אבל איזה אלוהות -כן- יש כאן?

האפור

New member
כתבתי...

תשובה ומשומה היא לא פה, כל מקרה מסקנות סופיות שלי, לגבי העמדה שהוצגה במאמר (ואני כמובן סוטה מהנושא של השרשור): "אך ההפרדה בין מאגיה לדת היא מלאכותית. דורין וליאנט, מכשפה ויקנית, כתבה בקריצת עין באחד מספריה, כי דת היא מנהגים, אמונות ופולחנים שלך, ואילו מאגיה היא מה שמישהו אחר נוהג, ושלא מוצא חן בעיניך! אי אפשר להפריד מאגיה מדת. היא ענף של האמונה הדתית" דת היא מערכת אמונות קבועה ומסגרתית למען האל. מאגיה היא שיטה לחקר היקום שנשענת על אמונה (האמונה הדתית) ופולחנים שונים כשהמטרה הסופית היא להבין את האלוהות. קשה לי להבין איך נעשתה השוואה שכזאת.

האפור

New member
והנה מה שאני מנסה להגיד...

"המאגיה, כאמור, היא חלק בלתי נפרד מאמונה דתית. השימוש בכישוף כאומנות למען האדם והקהילה וכענף התפתחות אישי הוא אוניברסלי וקדום ומהווה חלק בלתי נפרד מכל הדתות והאמונות האנושיות. המאגיה היא חלק בלתי נפרד מן הדת, אבל כיוון שהיא מערכת של כלים ניטרליים, היא יכולה להיות חלק מכל דת שהיא. בכל תרבות צובעים את המאגיה בצבעים אחרים, מעניקים לה טעם שונה וניחוח אחר, אך בבסיס נותר תמיד אותו גרעין של מיומנויות ליבה רוחניות" היא חלק מהדת אבל היא לא דת.

Monsieur D

New member
נגיע לנקודה

"מאגיה היא שיטה לחקר היקום שנשענת על אמונה (האמונה הדתית) ופולחנים שונים כשהמטרה הסופית היא להבין את האלוהות. קשה לי להבין איך נעשתה השוואה שכזאת" בכל מאגיה , בין אם אתה מכשף ויקאני, ודוני או טקסי יש אלוהות. אלוהות פנימית, אותה אלוהות שאתה מעורר בכדי לחולל שינוי והיא קיימת אצל כולנו. בכל סוג של מאגיה מטפחים , עובדים, חוקרים וסוגדים את האלוהות הפנימית, גם אם זה לא נראה ככה (אפילו דברים פשוטים כמו תרגול "אנרגיה"- זה גם טיפוח האל הפנימי). לכן *אי אפשר* להפריד את המאגיה מהדת , וזה מתקשר מאוד לשרשור - אתה אולי עובד אל נעלה וחיצוני (מה שלמעלה), שלמעשה אתה גם עובד אותך,את האל שטמון בך, מה שלמטה.

ToryMaster

New member
המממ

אני מסכימה עם האמירה שאי אפשר להפריד בין דת ומאגיה, אבל הן עדיין לא אותו הדבר

Monsieur D

New member
גם אי אפשר להפריד מאגיה ומיסטיקה

וגם הם עדיין לא אותו דבר.

האפור

New member
עם זה אני מסכים..

פשוט המאמר עשה רושם שחבוב שעובד במאגיה בעצם עושה עבודה דתית. ובחזרה לשרשור- מה הוא האל הפנימי בהשוואה לחיצוני? הם אותו אחד? זה צלם האלוהים שבנו?

למעלה