פרק 7X03 Fragile Balance - שרשרו!!!

Echelon

New member
../images/Emo58.gif עונה 9

הוא חלק מהצוות של עונה 9
, בתור טייס F-302 ראשי

amirze

New member
../images/Emo58.gifבערך אבל קצת בלבלת...

הוא מצטרף ל SG-1... הסיפור הוא כזה, הם מביאים אותו בתור דמות ששיחקה תפקיד מאוד חשוב באחת המשימות המרכזיות של SG-1 - זהו היתה ההצהרה הראשונית. מאוחר יותר היוצרים חשפו שהדמות שלו היתה הטייס שהוביל את טייסת המטוסים f-302 שהגנה על כדור הארץ בקרב נגד אנוביס וכמובן הגנה על הספינה שבה היו SG-1 לפני שהם ירדו אל מתחת לקרח. הוא נפצע בקרב ולאחר מכן הובטח לו שלאחר שיבריא יוכל לקבל כל תפקיד שיבחר בעקבות גבורתו ובחירתו היתה כמובן להצטרף ל SG-1. כל זה הולך להיות בעונה התשיעית...

kinspirit

New member
לינק לשרשור הקודם בנושא

למי שזוכר, וגם למי שלא, לאחר הקרנת הפרק באוניברסיטת ת"א התפתח דיון קצר בפורום. ניסיתי להקפיץ את השרשור אבל לא הצלחתי, לכן אני מצרפת פה לינק אליו. כך שמי שבזמנו נמנע מספויילרים ולא קרא אותו יוכל לקרוא ולהתייחס באם ירצה. kinspirit

Bajoran Priest

New member
ובכן..

זאת רק השערה אמנם, אבל אולי הגוף של מיני-אונ'יל משפיע עליו? כלומר, יכול להיות שברגע שהוא התרגל להרגיש את עצמו צעיר שוב, בנוסף להורמונים של גיל ההתבגרות וכו', הוא יכול היה לקבל את העובדה שהוא יחיה חיים חדשים, ויחזור לתיכון(אוי, בבקשה, שאף אסגרד לא יעשה ממני שיבוט. היי, רגע, מה אכפת לי בעצם- אני זה המקורי
). ובאמת ראינו שא'וניל המבוגר לא הניד עפעף כשמיני שאל אותו "לא היית רוצה לחזור לתיכון?". קצת קלוש, אבל, that's all I've got.

subatoi

New member
לגבי הסוף...

מצד אחד, זה באמת אמריקאי כזה, מה יותר אמריקאי מאשר תיכון עם בני נוער בחוץ וצלצול ברקע? מצד שני, אם לא הייתי קורא את ההודעה הזו, הייתי נשאר בדיעה הראשונה שלי - שזה דווקא סוף מקורי. אני כבר ציפיתי שיתנו לבחורצ'יק איזו משימה בכוכב אחר, או איזה ג'וב אמיתי. אבל לא, הם נתנו לו חיים משלו. אולי קצת קיטשי, אבל מעניין יותר. יש ג'ק חדש שגדל איפשהו. חוצמזה, לגבי אם ג'ק היה באמת מסכים לזה - אחרי שהוא שואל את ג'ק האמיתי אם הוא לא היה רוצה לחזור לתיכון, וג'ק עונה לו "לא", הילד אומר "מעכשיו אנחנו שונים", או משהו כזה. זה העובדה שהם לא באמת זהים. יש הבדל קטן ביניהם, שמתחיל להתבטא בדיעה הזאת. חוצמזה, שיש הבדל גנטי קטן ביניהם. אז הם לא ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש זהים.

ענבלולה

New member
אחד הפרקים הטובים...

הבחור שמשחק את אוניל (מיני אוניל) פשוט שולט ... הוא משחק מצוייייין!!!

subatoi

New member
הנה כל מה שהיה לי בראש תוך כדי

הפרק... שוב, בתור כנראה היחיד שרואה אותו בפעם הראשונה, יש לי יותר מה לומר מכולם: 1. פרק גאוני. ממש גאוני וענק. לוקח עניין כ"כ ממוחזר במד"ב כמו שיבוטים, ועושה אותו כ"כ רענן. חדש. פשוט פרק ענק. ומצחיק נורא. אני אישית נשפכתי מצחוק כמו שהרבה זמן לא צחקתי, בסצינה שבה הילד אומר לכל אחד משהו על עצמו, ואז טיאלק נכנס עם המבט שלו. הייתי בטוח שהוא יפוצץ אותו במכות על איך שהילד דיבר אליו (עוד לפני שהוא ידע שזה ג'ק). 2. כבר נאמר פה הכל כמה שהילד שיחק בצורה מופלאה את ג'ק. אין מילים. 3. הבגדים שהחליקו לו בהתחלה, קרטר קוראת לו "חמוד", "מועדון המעריצים של אומה דסאלה", לוקי שעושה ניסויים לא מאושרים ("יש לכם גם מאושרים?!"). פשוט פרק מצחיק. אפילו בסצינה הרצינית שבה הם חוקרים את לוקי, כשג'ק והילד אומרים אותו דבר בדיוק, זה מעורר חיוכים. 4. לא היה שום וולטר בפרק, וגם לא סיילר! שערוריה!!! ועדת חקירה
, וישא"ק! 5. ג'ק: "ואת תאריך הלידה שלי לא זכרת?". בפריים הראשון של הפרק, אחרי הפתיחה, מופיע הכרטיס של ג'ק עם תאריך הלידה - 30.10.52, עד כמה שהצלחתי לראות דרך הטשטוש של הוידאו. מישהו בעל דיוידי יוודא? מעניין של מי היומולדת זה בצוות ההפקה. 6. המונד: "וכולם תיארו את האסגארד?". דניאל: "ראש קטן
... קול מוזר". דניאל אומר את זה, הוא שמדובב את ת'ור. ומי נכנסת מיד אחרי המשפט הזה? פרייז'ר... 8. לצופי TNG, זה מין שילוב של הפרק הגאוני Rascals (כשכולם נהיו ילדים פתאום) ו-second chances (רייקר והכפיל שלו, שאח"כ בוחר בחיים משלו) וכמובן נמסיס. אבל רק קצת. אבל הגאוניות היא בלהכניס את הילדים לדמויות של המבוגרים. זה עבד מצוין ב-TNG, זה עבד מצוין גם כאן. 9. היה מין קטע שהם צוחקים על העלילות המוזרות של עצמם. בפרק הקודם זה היה כשג'ק אומר לקרטר כמה התכנית שלהם מוזרה ("דה וואקייסט"), היום זה היה כשדניאל מציין כמה דברים מוזרים שקרו להם גם כן, ככה שג'ק שנהיה צעיר זה לא כזה מוזר. שאלות: א. למה לוקי היה לבד על הספינה
? הילד יורה חופשי בזאט, משבית מערכות, משגר את הצוות לספינה, קושר את לוקי, ואין עוד אף אסגארד אחד לרפואה כדי לעזור לו? למה יש לו ספינה כזו גדולה? כי כולם מתפנים, סבבה, אבל אין לו עוזרים? הוא עושה הכל לבד? ב. המונד אמר לילד *לא* ללכת לתדריך. הוא בכל זאת הלך. סם לא אמרה לו כלום, וגם המונד אח"כ לא אמר כלום? מוזר. ג. ג'ייקוב שואל את קרטר מה שלום מארק והילדים. מי זה? אחיה? זהו.
|נושם עמוק| אח"כ אני אכניס את היומולדת של ג'ק לאתר המועדון (הדמות היחידה הארת שיש לה יומולדת שם, זה סם בקט מ"זינוק לאתמול". ואח"כ אני גם אראה את הפרק הזה שוב. גאוני.

Chelnak

New member
בקשר ל-5 (ועוד כמה סעיפים)...

לפי האתר של ריצ'ארד דין אנדרסון, התאריך שהיה כתוב שם הוא 20.10.52. באתר (שkinspirit מצאה
) Carter's Lab יש תמונה של ה"תיק" של אוניל, כפי שהוא הופיע בפרק Entity (אם כי נראה לי ששיפצו אותו חזותית), ושם מופיעים שני תאריכים: בקטן 23.1.50, שזהו התאריך האמיתי של ריצ'ארד דין אנדרסון, ויותר בגדול - 20.10.52, כמו בפרק של יום שבת. משום מה, באתר סטארגייט ישראל, כתוב שהוא נולד ב-1957. 6. ואת לוקי דיבב פיטר דה-לואיס... א. בקשר ללוקי והספינה השוממת: לפי דעתי זה לא מוזר שהיא שוממת (כמה פעמים כבר ראינו את ת'ור מגיע לבד בספינה?). הוא כנראה פשוט לא ציפה ליכולת התנגדות כלשהי. ג. מרק הוא אחיה של קרטר, כפי שנודע בפרק Seth. צפיתי בקטע מהפרק Ascention עם הערות, ושם אמנדה טאפינג אומרת שזה אחיה התאום (אם אני זוכרת נכון). אגב, מזמן תהיתי בעניין קרטר: צוות SG-1 הוא מאד פוליטקלי-קורקט: יש בו אפרו-אמריקני, אשה מדענית ולוחמת, דוקטור מצפוניסט ועוד לוחם בעל דעות יותר מיליטנטיות. תהיתי לעצמי, אם קרטר במקרה היא גם יהודיה... אמנם ג'ייקוב הוא גם שם נוצרי די נפוץ, ואמנם אזכור של ארגו על דוד אירווינג שנהג לומר לה "בובל'ה" לא אומר כלום, אבל בכל זאת... :-\

subatoi

New member
זה האתר הרשמי של אנדרסון?

|רושם לעצמו לבקר שם מתישהו|

Chelnak

New member
לא.

זה אתר מעריצים לא רשמי. לפי מה שכתוב שם, אין לאנדרסון מועדון מעריצים רשמי, כי הוא בחר שלא לקיים אחד כזה.
אבל זה אתר נחמד בכל מקרה, בעיקר ה-Mission Database וה-Information Resources. די שימושי.

kinspirit

New member
לא...אבל...

ריצ'ארד דין אנדרסון ציין בראיון טלויזיוני כלשהו (שמצאתי וראיתי בדיוק לפני יומיים האמת) שהאישה שבנתה ומתחזקת את האתר היא מישהו שהוא מכיר כבר שנים רבות והוא מעריך מאוד את האתר שלה ואפילו תורם לה דברים פה ושם (יש שם צילומי ילדות שלו באחד האלבומים). הוא ממש לא בחור של אינטרנט ע"פ דבריו (אבל *ממש*), והאתר הזה הוא האתר שהוא ציין שהוא אחד משניים שהוא ממש מכיר...

subatoi

New member
לוקי-

הוא לא היה צריך לצפות להתנגדות, הקטע הוא שהוא מתפעל את כל הספינה לבד? יכול להיות, כלומר, הם חכמים והכל. אבל עדיין מוזר. שיהיה 20.10.52. תודה

GoldenEye2015

New member
הגיוני שהוא היה לבד

לוקי אמר שהוא חבר מועצה לשעבר.הוא פעל על דעת עצמו ובחשאי.

GoldenEye2015

New member
לא מאוד

היא נראית לי כמו מין ספינת מעבדה פרטית כזאת לפי התמונה שלה מבחוץ.היא בטח לא בגודל של הספינה של ת'ור וגם לא בגודל של הפרומיתאוס,בינונית פלוס כזאת באופן יחסי.בכל מקרה זה בטח משהו שאסגרד אחד יכול לנהל.

subatoi

New member
טוב, יכול להיות.

אני לא ממש זוכר את הספינות האחרות.

kinspirit

New member
בקצרה

קודם כל בנוגע למשחק, רק כדי שתעריכו אפילו יותר את רמת המשחק של השחקן הצעיר הזה - הדרך היחידה שבה הוא למד את ההתנהלות של ג'ק היתה מלצפות בקטעים מפרקי עבר! ריצ'ארד דין אנדרסון לא הסתובב שם על הסט כדי שהוא יוכל לראות איך הוא היה מתנהג - הוא פשוט קיבל לידיו קלטות מבעוד מועד, של קטעים מפרקים קודמים, ולמד את ההתנהלות של ג'ק. לפי דעתי זה פשוט מדהים - הוא תפס אותו באופן מושלם לחלוטין. ואם אני לא טועה הוא גם מעולם לא ראה סטארגייט לפני כן. אכן, פרק מצחיק וגאוני...בעיקר מצחיק. בתור מישהי שראתה אותו כבר 4 פעמים (3 פעמים רגיל ופעם אחת עם הדיבורים ברקע של פיטר דה לואיס ועוד מישהו שאני לא זוכרת כרגע), אני יכולה להגיד בלב שלם שזהו פרק שממש, אבל ממש, לא נמאס לראות שוב ושוב. בנוגע ללוקי, העובדה הפשוטה היא שהוא פעל על דעת עצמו ובניגוד ישיר למה שנאמר לו. זה די ברור שהוא לא יקח איתו אנשים אחרים. וכמו שכבר נאמר פה, גם ת'ור הסתובב לו לבדו בגלקסיה בספינה ענקית. המונד וסם - אני חושבת שהם פשוט ניסו להבליג בהתחשב במצב. חוץ מזה, קרטר לא יכולה להגיד כלום כי ג'ק בכיר ממנה בדרגה
ואם כבר דיברת על פרקי מסע בין כוכבים - שכחת גם את הפרק שאוברייאן גילה שהוא שכפול

למעלה