הנה כל מה שהיה לי בראש תוך כדי
הפרק... שוב, בתור כנראה היחיד שרואה אותו בפעם הראשונה, יש לי יותר מה לומר מכולם: 1. פרק גאוני. ממש גאוני וענק. לוקח עניין כ"כ ממוחזר במד"ב כמו שיבוטים, ועושה אותו כ"כ רענן. חדש. פשוט פרק ענק. ומצחיק נורא. אני אישית נשפכתי מצחוק כמו שהרבה זמן לא צחקתי, בסצינה שבה הילד אומר לכל אחד משהו על עצמו, ואז טיאלק נכנס עם המבט שלו. הייתי בטוח שהוא יפוצץ אותו במכות על איך שהילד דיבר אליו (עוד לפני שהוא ידע שזה ג'ק). 2. כבר נאמר פה הכל כמה שהילד שיחק בצורה מופלאה את ג'ק. אין מילים. 3. הבגדים שהחליקו לו בהתחלה, קרטר קוראת לו "חמוד", "מועדון המעריצים של אומה דסאלה", לוקי שעושה ניסויים לא מאושרים ("יש לכם גם מאושרים?!"). פשוט פרק מצחיק. אפילו בסצינה הרצינית שבה הם חוקרים את לוקי, כשג'ק והילד אומרים אותו דבר בדיוק, זה מעורר חיוכים. 4. לא היה שום וולטר בפרק, וגם לא סיילר! שערוריה!!! ועדת חקירה
, וישא"ק! 5. ג'ק: "ואת תאריך הלידה שלי לא זכרת?". בפריים הראשון של הפרק, אחרי הפתיחה, מופיע הכרטיס של ג'ק עם תאריך הלידה - 30.10.52, עד כמה שהצלחתי לראות דרך הטשטוש של הוידאו. מישהו בעל דיוידי יוודא? מעניין של מי היומולדת זה בצוות ההפקה. 6. המונד: "וכולם תיארו את האסגארד?". דניאל: "ראש קטן
... קול מוזר". דניאל אומר את זה, הוא שמדובב את ת'ור. ומי נכנסת מיד אחרי המשפט הזה? פרייז'ר... 8. לצופי TNG, זה מין שילוב של הפרק הגאוני Rascals (כשכולם נהיו ילדים פתאום) ו-second chances (רייקר והכפיל שלו, שאח"כ בוחר בחיים משלו) וכמובן נמסיס. אבל רק קצת. אבל הגאוניות היא בלהכניס את הילדים לדמויות של המבוגרים. זה עבד מצוין ב-TNG, זה עבד מצוין גם כאן. 9. היה מין קטע שהם צוחקים על העלילות המוזרות של עצמם. בפרק הקודם זה היה כשג'ק אומר לקרטר כמה התכנית שלהם מוזרה ("דה וואקייסט"), היום זה היה כשדניאל מציין כמה דברים מוזרים שקרו להם גם כן, ככה שג'ק שנהיה צעיר זה לא כזה מוזר. שאלות: א. למה לוקי היה לבד על הספינה
? הילד יורה חופשי בזאט, משבית מערכות, משגר את הצוות לספינה, קושר את לוקי, ואין עוד אף אסגארד אחד לרפואה כדי לעזור לו? למה יש לו ספינה כזו גדולה? כי כולם מתפנים, סבבה, אבל אין לו עוזרים? הוא עושה הכל לבד? ב. המונד אמר לילד *לא* ללכת לתדריך. הוא בכל זאת הלך. סם לא אמרה לו כלום, וגם המונד אח"כ לא אמר כלום? מוזר. ג. ג'ייקוב שואל את קרטר מה שלום מארק והילדים. מי זה? אחיה? זהו.
|נושם עמוק| אח"כ אני אכניס את היומולדת של ג'ק לאתר המועדון (הדמות היחידה הארת שיש לה יומולדת שם, זה סם בקט מ"זינוק לאתמול". ואח"כ אני גם אראה את הפרק הזה שוב. גאוני.