פרק 7X03 Fragile Balance - שרשרו!!!

Chelnak

New member
אגב, אני לא כל-כך בטוחה שהייתי רוצה

שהשיבוט שלי יחיה (אילו היה לי אחד...).
נראה שאוניל החליט מהר מאד לטובת השיבוט שלו - ביחוד לאור העובדה שהוא בדיוק התעורר אחרי כמה ימים, ולא בדיוק היה בעניינים. כלפי האנדרואיד שלו הוא לא היה כזה נחמד... (
יש לי כאב גרון וכאב ראש מאתמול. לא זכורים לי שום בלקאאוטים. מה הסיכויים שחטפתי גואולד?
)

kinspirit

New member
הוא לא הסכים מהר כל כך

היו כמה שניות טובות שהוא חשב אחרי שת'ור שאל אותו אם הוא בטוח שהוא רוצה להציל את השיבוט שלו. אז מיני-ג'ק הרביץ לו ביד והוא הסתכל עליו ואמר "אני חושב". האמת היא שגם אני חושבת שג'ק לקח די בקלילות את העניין. ואני חושבת שהוא היה נחמד יותר כלפיי מיני-ג'ק כי הוא היה נער ולא אדם בוגר.

subatoi

New member
הוא בכל זאת בנאדם *אמיתי*

ולא אנדרואיד או משהו. הוא יודע שזה הוא עצמו, רק אחר. הוא בטח חשב לעצמו, מה אם זה הייתי אני, והוא יודע שזה בעצם הוא... זו לא החלטה כ"כ פשוטה. זה לא שיבוט שלו בתור ילד, זה שיבוט של ג'ק עצמו, שרק נראה כמו ילד. יש לו את כל הזכרונות הבוגרים של ג'ק.

kinspirit

New member
שזה מחזיר אותי לטענה המקורית שלי

אפילו אם הוא מבחינה פיזיולוגית נער, מיני-ג'ק (כן, אני אוהבת להגיד את זה, זה גאוני!) הוא בעצם ג'ק הבוגר, על כל מה שעבר עליו בחיים. קצת קשה לי לראות את האדם הזה חוזר לחיות את חייו כנער. אתם יודעים מה, גם אם נניח בצד את כל שאר הדברים (קטע של קשר עם נשים, הצלקת מכך שהוא איבד את בנו, כל הידע הצבאי שלו) עם כל הכבוד לילדותיות של ג'ק, אני חושבת שהבחור/נער ישתעמם די מהר מלחיות חיים של נער מתבגר. לא מדובר פה בזקן בן 80 שחוזר להיות בן 25 - מדובר פה בגבר בן 50+ שבילה את מרבית שנותיו בצבא, כאשר את השנים האחרונות הוא העביר במלחמה בחייזרים אלו ואחרים על עולמות מחוץ לכדור הארץ ובחלל... אתם באמת רואים אותו יושב בבית ועושה שיעורים במשך השנים הבאות?!

subatoi

New member
תראי, כמו שכבר אמרתי, תמיד אפשר

לטעון לפאשלה קטנה בשיבוט, שיגרום לנכונות של הילד (מיני ג'ק בשבילך
) להשתלב בחברה. חוצמזה, אני זוכר שהתרשמתי ממה שהוא אמר, שהוא לא בהכרח ישב ויעשה שיעורים, ושאם יבוא לו הוא פשוט ילך. אני לא זוכר אם זה משהו שהוא אמר (עוד לא ראיתי את הפרק בפעם השניה כמו שרציתי), אבל זה מה שהרגשתי. ובינינו - אם חיל האוויר דואג לו לדמי כיס, ובטח גם לדירה משלו וכאלה (אני לא רואה אותו מסתדר עם הורים מאמצים...), ובטח סדרו לו זהות משלו בכל מחשב אפשרי של המדינה (הרי צריך להמציא לו היסטוריה איכשהו לא?), אז אני מאמין שהוא באמת יכול לעשות מה שהוא רוצה. יהיה קצת בביה"ס, יבלה כמה שבא לו עם בחורות בנות 16 (אגב, הוא נחשב פדופיל?), יגמר לו החשק, יעבור מקום. יטייל בעולם. הכל על חשבון משלם המיסים (האמריקאי). אני לא חושב שהוא יהיה כבול לביה"ס. יש לו תנאים מיוחדים.

kinspirit

New member
שזה מעלה נקודה מעניינת נוספת

כאשר ראיתי את הפרק עם הדיבורים ברקע של פיטר דה לואיס ועוד מישהו (אני חייבת לבדוק מי זה כדי להפסיק לכנות אותו עוד מישהו), הם דיברו שם בסצינה האחרונה על כך שאחרי שידור הפרק הם קיבלו הרבה פניות מהצופים שטענו שזה לא מוסרי לשחרר את ג'ק בקרב הבנות הצעירות, פחות או יותר מהסיבה שאתה ציינת (הם לא השתמשו בדיוק במושג הזה). האמת, אני יכולה להבין את העניין...אחרי הכל נפשית ורגשית הוא בחור בן 50+.

kinspirit

New member
אני הולכת על 1952

מהסיבה הפשוטה שזה מה שהם ציינו מאוחר יותר בסדרה. הרי בעונה הראשונה הם עשו כל כך הרבה דברים שהשתנו במהלך הזמן, אני משייכת את הגיל של ג'ק למעגל הזה. אם הם החליטו בעונה הרביעית שהוא צריך להיות יליד 1952, אני לוקחת את זה בתור הנכון. חוץ מזה, עם כל הכבוד, ריצ'ארד דין אנדרסון בן 55... אתם רוצים לשכנע אותי שג'ק רק בן 48?

subatoi

New member
אז החלטנו על 52'? טוב, נו, שיהיה.

אני עוד צריך להכניס את דניאל, ולתקן את ג'ק.

למעלה