פרק 4

ניר4819

New member
פרק 4

אין לי כל כך זמן להרחיב כרגע, אז אציין רק שאהבתי את הפרק מאד. עמוס אירועים ומרתק כרגיל. היה נחמד לראות את אריה מקבלת את מרכז הבמה, אני מת על הדמות והשחקנית הצעירה שמגלמת אותה עושה זאת בכישרון רב. קטעי טיריון היו נהדרים כרגיל, בעיקר עם לנסל. השחקן שמגלם את ג'וף מתגלה ככוכב אמיתי, כשהוא מצליח להפוך את הדמות להרבה יותר מרושעת ואכזרית אפילו מאשר בספרים. העימות בין האחים לבית ברתאון קצת אכזב - הייתה חסרה בו העוצמה מהספר, ואני חושב שלא מעט מזה בגלל השחקן שמגלם את סטאניס. הוא פשוט לא מוצא חן בעיני. השחקן שמגלם את דאבוס משתפר לעומת זאת מפרק לפרק. סצינת הסיום הייתה אדירה כראוי. ואגב, שמתם לב שזו פעם ראשונה בסדרה - אם זכרוני לא מטעה אותי - שאנחנו רואים שחקן שחור? אמנם הגיוני שזה יהיה הקרת'י המחוכם, אבל אפשר היה להביא עוד כמה. גם לתפקידים ווסטרוזים... חוץ מזה, סצינת קרת' הייתה לא טובה בעיני. החלשה בפרק. אני צריך לראות אותו שוב כדי לראות מה בדיוק לא מצא שם חן בעיני, אבל אין ספק שהתחושה הייתה פה של פספוס.

ghost11

New member
שכחת את סלאדור סאן

מסכים לגבי הסצינה בקארת' , דיי מאכזבת , ציפיתי שתהיה יותר עוצמה מאחורי האיומים של דאני, אבל נראה שהיא כל רגע עומדת לבכות.

thisisme4

New member
אני לא מסכימה...

אהבתי מאוד את הסצינה הזו. הסצינה היחידה מבין שתיים שהואילו להעניק לנו עם דאינריז. אני לא מבינה למה דוחקים אותה למעט כל כך זמן מסך, זה די מפריע לי. לא כל כך הבנתי למה היא לא אמינה בעיניכם. היא לא רצתה להראות לו את הדרקונים לפני שיכניסו אותה לעיר כדי שלא יחטפו לה אותם, ייגנבו אותם ויקחו אותם לעצמם, ויסגרו בפניה את השער.
עדיף לה להראות אותם להם בתור שערי העיר. גם ככה היא עלולה לגווע במדבר עם אנשיה המעטים.

לא אמרתי זאת

היא עשתה את הסצנה. אני לא יודעת אם מבחינת התסריט הסצנה יצאה כפי שרצו. לדעתי יצא קצת עקום, לא בהכרח בגללה.
מסכימה איתך בקשר לדרקונים.

גם לי מאוד חסר זמן מסך שלה.

אמאדובה

New member
מה שאהבתי בסצנה הזו

היא שמראים את האופי שלה (לוחמנית, לא מתפשרת, גם במחיר של מוות פוטנציאלי לכל בני חסותה). אם היא היתה מקבלת את התנאים שלהם בלי שאלות זו לא היתה דאני (כמובן, שאם היו מראים כ-ל מה שקורה בספרים זה היה מתקבל אחרת... אבל זה בלתי אפשרי)

מיכאל1411

New member
פרק 4

הפרק היה די טוב. עד כה, פרק 2 היחיד שהרגיש כמו פרק משמעותי.
הסצינה של ג'ופרי ומצב רוחו הנוטה לסאדו-מאזו פשוט באה לבטא עד כמה הוא
נהנה שיש בחזקתו כוח לצוות ולעשות ככל העולה על רוחו. זה היה רגע פסיכי לגמרי,
כיאה לסדרה כמו 'משחקי הכס', בה כולם מדברים על סוגי אלים אך בעצמה חסרת אלוהים...
למה דאייניריז לא הראתה למשמר קארת', העיר הכי גדולה שאי פעם הייתה או תהיה ( ...),
את הדרקונים שלה? היא פחדה שיגנבו לה? כן, ממש אפשר לסמוך שלא ינסו לה לגנוב
לה אותם עכשיו שהיא וחבורתה נכנסו לעיר הזו.

הרופאה בשדה הקרב היא סוג של אשת ווטץ' :) רוב עושה את הדבר הנכון.

העינויים הכללו עכברוש ודלי זו גניבה מסרט ששכחתי שמו, משהו מהסבנטיז נדמה לי.

''ג'יימי תמורת שתי בנות? רוב לא יסכים''. רגע, מה? זה ההסכם הרצוי, לא? מה פספסתי?
היא לא התכוונה שהלאניסטרים לא יסכימו?

האישה באדום עושה צמרמורת משום מה ואיש הצללים הענק שהיא יולדת בסוף הפרק
היה אולי ההיי לייט הכי גדול.

נדמה לי שאבא לאניסטר יודע שזו אריה ולכן לקח אותה להיות לו לעוזרת. או שמא יש לו
משיכה לילדות קטנות ונראה סצינות מטרידות?? ג'יזס הייץ' קרייסט אם זה יקרה.

אז מי מנצח ויותר חזק? אנשי הצללים או המהלכים הלבנים? או בכלל הדרקונים?

ניר4819

New member
לגבי דאני וקארת'

אני חושב שהיא חוששת שברגע שהיא תראה להם את הדרקונים, הם לא ירשו לה ולחבורתה להיכנס לעיר. פשוט ישאירו אותם בחוץ עד שהם ימותו. והיא לא בדיוק תוכל להכריח אותם לתת לה להיכנס להעיר . בסופו של דבר, הכלי היחיד שלה במיקוח זה הסקרנות שלהם לגבי הדרקונים.

לגבי טיווין לאניסטר - הוא מעולם לא ראה את אריה, בטח לא בגיל שבו שהיא כעת. אולי כשהייתה יותר קטנה, אפילו תינוקת, בטח לא עכשיו. ככה שאין סיכוי שהוא זיהה אותה. מה גם שאם הוא היה מזהה אותה, הוא כבר היה דואג לנצל את זה לטובת המשפחה.

MilanFan

New member
בספר זה היה בכלל רוז בולטון ולא טיווין או

שכבר שכחתי?

Ivgi

New member
ספויילר לסדרה.

רוז בולטון הגיע לאחר המרד של אריה.

זה לא ההסכם הרצוי

ההסכם הרצוי כולל את כל הגופות של מי שהגיע עם נד, חזרת הבנות ושליטה בלעדית בצפון.

Rygon

New member
עד עכשיו יש המון פספוסים לדעתי בעונה השנייה.

לעומת העונה הראשונה, הוספת הסצינות שלא הופיעו בספר, לרוב, היו בטעם טוב ודווקא הוסיפו מימד מסויים, הסצינה בין טייווין לג'יימי עם הצבי, בעונה השנייה, סצינות מסויימות שסוטות מהספר, מנוגדות לדמויות והכי קריטי, פשוט מבזבזות זמן מסך שיכול היה ללכת למקומות אחרים ויותר חשובים, בפרק של 50 דקות, לבזבז 10 דקות על סצינה של ג'ופרי והזונות, אמנם בספר מתוארת נקמה כזאת של ג'ופרי בטיריון אחרי שהוא התערב בהתעללות בסנסה,אבל היינו באמת צריכים סצינה ארוכה כדי שוב להבין ולחשוב שג'ופרי הוא פסיכופטת סדיסט? אני חושב שלא, זה רק יוצר בלבולים בהקשר של סצינות אחרות, הסצינה הקצרה מדי בין רנלי ולסטניס, לעומת הספר, והקטע הכי מבלבל בסצינת הסיום, אנחנו רואים שרנלי הרי נמצא בין חייליו באוהלים בשטח פתוח, אבל דאבוס בסצינת הסיום מגניב את מליסנדרה למערה חשוכה על חוף ים כלשהו, בספר מתוארת הסצינה בדיוק, אבל לא כדי להתנקש ברנלי, אלא בקסטיליין על מנת ליצור הסחה ולהגניב את אחד הממזרים של רוברט מהטירה, הם פשוט מיזגו שתי סצינות, אבל יצרו בלבול מוחלט כי לא נתנו בכלל רקע למעשה, למה דאבוס "מבריח" בעצם את מליסנדרה לאזור הזה כאשר רנלי גאוגרפית בכלל לא בתוך טירה מבוצרת?

העובדה שסנדור לא אומר מילה תוך כדי ההתעללות בסנסה, ובכלל מהעונה הראשונה, די טובחים בדמות שלו, עכשיו, אני מבין אם הסיבה היא העובדה שבספרים הראשונים התפקיד שלו די מינורי, אבל כשמעדיפים לתת זמן מסך כפול לדמות כמו רוז, זה טיפה מאכזב, עוד אכזבה היא אחיו של סנדור, גרגור, אמנם ישר הבנתי שמדובר בו בפרק, אבל השחקן שמגלם אותו (השחקן הקודם הוחלף), מבחינת גובה ראוי, אבל נראה רזה מדי, שלא לומר שהוא בכלל לא לובש את השיריון מהעונה הראשונה, אלא מדים של איש לאניסטר, לא אתפלא אם אנשים רבים פשוט הניחו שמדובר בחייל פשוט אבל גבוה מאוד.

אני דווקא אוהב את איך שתיאון מוצג בסדרה, בעונה השנייה במיוחד מאשר בספר, בסדרה מראים הרבה יותר את הקונפליקטים שמתחוללים בתוכו בקשר לבחירת הצד, בין רוב למשפחתו האמיתית, זו התערבות וסטייה מהספרים שרק מוסיפה, חבל שמדובר בדוגמא די בודדת.

הבעיה, לדעתי, היא לאו דווקא בשחקנים דוגמת השחקן שמגלם את סטאניס, אלא בטקטס, בסצינות ובזמן המסך שהם מקבלים, תוסיף עוד 5-10 דקות של דיאלוג נורמלי במקום לצפות בג'ופרי מקבל זקפה משתי זונות המתעללות אחת בשנייה, ואני חושב שהיינו מקבלי אדפטציה טובה יותר.

http://www.youtube.com/watch?v=TIWX2fPx-5k - בסצינה הזו הדמות מדברת יותר משתי העונות של הסדרה יחד, למה החליטו לחתוך אותה ולתת לבייליש להסביר? אין לי הסבר האמת, חבל.

MilanFan

New member
אני דווקא אהבתי מאוד את האחד מהשלושה עשרה

שיצא אליה ראשון. היה מאוד משעשע.

Dark Muse

New member
סצינת הלידה של הצל אדירה

בכלל פרק טוב. אני יכול להבין למה קשה לך עם סטניס, אבל אני חושב שיש סיבה למה הוא נבחר לשחק אותו.

בכל מקרה, הקטע שפחות אהבתי היה לראות את פיטר בייליש מסתובב בשורות רנלי. לא תלוש מהמציאות הסיפרותית אבל עדין קצת מוזר.

thisisme4

New member
סצינת הצל

פתאום הצל נעלם, כנראה התפוגג. אז לא כל כך הבנתי איך בדיוק הוא הולך לעזור במלחמה. מה הוא יכול לעשות?
להפחיד את כל החיילים למוות?

Dark Muse

New member
תמתיני לפרק הבא אם לא קראת את הספרים

חבל לעשות לך ספוילר

אמאדובה

New member
הקטע שבו הוא נפגש עם קייטלין היה תמוה

איך הוא בכלל יודע שהיא שם? והוא עוד הביא לה את העצמות של נד, אז ברור שזה לא היה במקרה.

mentta

New member
זה לא סוד שהיא שם.

בפרק הקודם טיריון שלח אותו לשם במיוחד כדי לדבר איתה ולנסות לשכנע אותה לעשות החלפות של ג'יימי עם סאנסה. אצבעון דיבר עם רנלי על דעתו החופשית.

למעלה