פרק 4

אםדניאל

New member
אני ממש מאוכזבת עד עכשיו מהעונה השנייה

אולי זה בגלל שאת העונה הראשונה ראיתי לפני שקראתי את הספר ואת השניה אחרי שכבר קראתי את שני הספרים הראשונים, אבל אני ממש מאוכזבת ולמעשה גם משועממת מהפרקים.

מכניסים המון קטעים שלא היו קיימים בספרים, מורידים דברים מאוד משמעותיים והופכים את הכל למין תקציר/פלאקט חסר עומק.

אני לא יודעת איך הייתי מרגישה אם עדיין לא הייתי קוראת את הספרים, לדעתי לא הייתי מבינה חצי ממה שקורה שם.
סיכוי גדול שהייתי מפסיקה לעקוב.

חבל

Ivgi

New member
אני לא יודע מה איתך

אבל אני מחכה לראות את החצי אף של טיריון..

thisisme4

New member
אני ממש מאוכזבת שדאינריז בקושי מופיעה |זהירות

ואם היא מופיעה זה ממש למעט זמן. אחרי ששון בין הלך, אמרו שהיא תחזיק את העונה על הכתפיים. אבל בקושי מראים אותה וזה ממש מעצבן. בעונה ה-1 הראו אותה הרבה.

שאלה - אחרי שלא התאפקתי וקראתי את כל העלילה של 5 הספרים בויקיפדיה - למי שקרא את כל הספרים.
גיליתי שאח של דאינריז שחשבו שהוא מת קם לתחייה. קראו לו ואיריז או משהו כזה. האח המגעיל הזה מהעונה ה-1, הוא באמת חוזר?

בהודעה שלך + תשובה שכוללת
.

לא, אח של דאינריז לא קם לתחייה (תודה לאל). כדי להבין מה קרה, עליך להבין את מהלך האירועים לפני שהתחילה הסדרה:
בהתחלה יבשת ווסטרוז נשלטה על ידי בית מלוכה בשם טארגריין. 15 שנה לפני שהסדרה התחילה, המלך היה אאריז השני, אשר היה פכיכופת ושנוא על העם. לאח שבנו ויורשו, רהאיגאר, חטף את ליאנה, הבת ממשפחת האצולה סטארק, נפתח מרד ענק כנגד השלטון, שהנונהג על ידי ארוסה של ליאנה, רוברט באראתיאון, ואחיה נד. במהלך המלחמה, רוברט הרג את רהאיגאר והכתיר את עצמו למלך, בעוד שצבא אחר צר על עיר הבירה, ובמהלך המצור נהרג המלך אאיריז, וכמו כן גם אשתו וילדיו של רהאיגאר. בנו השני של אאיריז, וויסריז, הצליח לברוח ביחד עם אחותו הקטנה שרק נולדה, דאינריז, והוא תמיד חיפש דרך לחזור לווסטרוז ולקחת את כס המלכות לעצמו.
וויסריז נרצח על ידי חאל דרוגו ב"משחקי הכס", אבל הוא מעולם לא חזר לחיים. מה שכן קורה הוא הגילוי בספר 5 לפיו אחד מבניו של רהאיגאר, אאיגון, לא מת, אלא הוברח מעבר לים על ידי אחד משרי המלך, ואריז. מכיוון שהוא הזכר האחרון מבית טארגריין, הוא רוצה בעצמו לכבוש את ווסטרוז. בקיצרו - בלאגן.

thisisme4

New member
שאלה נוספת על תגובתך -כולל ספויילרים

אז רהאיגיר הוא האח של דאינריז ושל וויסריז?
ולפתע מתגלה שיש לו בן שהצליח לברוח, כלומר הנכד של אאיריז השני, אאיגון שלא מת, הוא האחיין של דאינריז - היא דודה שלו?
כלומר הוא הבן של אחיה והנכד של סבה.

לגביי שושלת טארגאריין, דאינריז ו-וייסריז הם ילדים של "המלך המטורף", אבל המלך המטורף נשא לאישה מישהי שאינה טארגאריין כמקובל אצל המשפחה, ולכן דאינריז ו-וייסריז יחסית נורמליים. כי הם לא תוצאה של גילוי עריות? נישואי אח ואחות וכדומה.

בכל מקרה, אחרי שאמשיך לקרוא את השאר הספרים בטח אבין הרבה יותר טוב את כל הפרטים והתמונה היותר רחבה.. זה ייקח עוד קצת זמן גם לזכור את אלפי השמות השונים שם ואת הייחוסים המשפחתיים.
מזל שיש גם ספרים ולא רק סדרה שמחדדים פי אלף ומבהירים את הכל. :)

כן, ראהיגאר הוא אח של דאני

ודאני היא הדודה של הילדים של רהאיגאר. שנית, המלך המטורף דווקא כן נשא לאישה מישהי מבית טארגריין, את אחותו רהאילה. זהו ראיגאר שנשא אישה שלא מבית טארגריין.

thisisme4

New member
אז דאינריז היא תוצאה של גילוי עריות?

אגב משהו ממש לא הגיוני בעיניי - איך חלק מהצאצאים של טארגאריין הם דרקונים, כלומר בעל חיים, לא בן אדם. וחלק מהצאצאים הם אנשים רגילים כמו דאינריז ואחיה.
איך בדיוק כל העניין התבצע? פעם אחת האם ילדה כמה דרקוני מחמד, ופעם אחת יצאו לה ילדים יפהפיים עם שיער פלטינה כסוף ועיניים סגולות, או כחולות? או לילך?

תשובה (ספוילר) :

בני טארגריין לא מולידים דרקונים, חס וחלילה, אבל הם כן היחידים שיודעים לשלוט בהם, והם נוהגים להאמין שיש להם דם דרקון. דאינריז לא ילדה את הדרקונים שלה, היא רק גרמה להם לבקוע מהביצים, אבל מכיוון שהם התחילו לינוק ממנה היא מכונה "אם הדרקונים". וכן, היא תוצאה של גילוי עריות. נכון שזה מוזר שאין לה איזה אוזן שלישית, אבל זכרי שזה ספר פנטזיה.

ותשמעי, לכל השאלות שלך (חוץ מאלו שנוגעות לספר ה-5) את יכולה למצוא תשובה באנקצילופדיית וינטרפל - מעין ויקיפדיה העוסקת רקבמשחקי הכס. שם תוכלי ללמוד הכל על כל דמות, בית, שושלת, אירוע ומקום.

boby25

New member
לדעתי זה מוסיף

זה טוב שהם משנים קצת את העלילה זה שומר על הצופים כמוני שלא בידיוק יודעים איך הסדרה תתקדם, בגלל כל מיני שינויים קטנים ומסקרנים בעלילה ששונה מהספרים.

אמאדובה

New member
שלומלך

אני מרגישה כמוך - וגם אני קראתי את הספרים אחרי שראיתי את העונה הראשונה.
לא כ"כ אכפת לי מהעריכה של הספרים כמו מאיבוד התנופה שהיתה בעונה הראשונה.
בעלי לא קרא את הספרים ואני מסבירה לו המון דברים ונותנת רקע. באמת לא ברור לי איך אפשר להבין מה קורה שם בלי לקרוא!

אםדניאל

New member

גם המון מהעומק נעלם, וזה תמיד ככה כשמעבירים מפורמט של ספר, ובכל זאת...
(טוב לראות אותך כאן
)

הלדין

New member
לדעתי

לגבי הסצנה עם רוב וטליסה, אני הרגשתי שטליסה תואמת את האופי הסטארקי הקלאסי - חמי מזג ובעלי כבוד (או מתחסדים וצדקנים.) - כך, שלמרות חילוקי הדעות, נראה לי שיש יותר מהמשותף ביניהם מאשר הנפרד. רואים שהם הסירו את כל הצד הקומי של ג'ופרי מהספרים - לא הפסד גדול - אבל אני חושב שהיו צריכים להראות את העובדה שג'ופרי מפחד מסאנסה בסופו של דבר וזו הסיבה לכך שהוא משפיל אותה בכל הזדמנות. שיחה בין ג'ופרי וסרסיי אחרי סצנת ההצלפה הייתה עובדת יותר מסצנת הזונות בכנות. אני מניח שהם יתייחסו לזה אחר כך.

בספרים, דאני יותר מנומסת למועצת השלוש-עשרה. מנגד, אני מבין למה היא סירבה להראות להם את הדרקונים. אחרי שחטפה כל כך הרבה מכות, היא רוצה להראות לפוצים הללו את כוחה. היא תראה להם את הדרקונים. כמובן, הבעיה היא שמועצת השלוש-עשרה מכירים את המשחק הזה ומשחקים אותו יותר טוב ממנה... לי הסצנה נראתה רצינית לחלוטין. הן מגוחכות גם במציאות...

אני מקווה שהתוכנית של סטאניס יותר מורכבת מלהשתמש בילד צל להתנקשות. לי נראה שמטרתו הייתה לדאוג שרנלי לא יוכל להיכנס בכלל לטירה. הוא עדיין לא צר על קץ סופה בסדרה.

לגבי האפרסק, בספרים, רנלי קל דעת. בסדרה, הוא חסר בטחון. אין לו את הבטחון העצמי לעשות את הפוזה הזו.

הסצנה עם אצבעון נראתה לי דומה לסצנה עם טיריון בפרק הקודם. אני לא חושב שהוא וויתר על קייטלין גם אחרי האיום בסכין - הוא משבח את אדארד בצורה שנראית לי כמיועדת לשאת חן והתנצלות על התפרצותו קודם (הגם שהסצנה איתו מחליפה, במובנים מסוימים, את הסצנה עם רנלי. גם לו היה משהו אחד או שניים לומר על קוצר הראות של אדארד.) מארג'רי של הסדרה שונה מאד מזו של הספרים - גם האחרונה היא כלבה מרושעת, היא עדיין מתוקה ומקסימה. מארג'רי הזו רצינית ויבשה (הגם שהם ניסו לעשותה מתוקה.) ונשמעה לי בעת הדיון עם אצבעון בדיוק כמו שסאנסה נשמעה לי בעת השיחה עם טיריון.

CallMeCavanaugh

New member
לא שמתי לב שמישהו הזכיר את זה

בפרק הזה ראינו את The Tickler והבנו איך בדיוק הוא מדגדג את קרבנותיו למוות. זה היה מצויין, בעיני.

פאנגירל

New member
בנוגע לפרק... רק שאלה קצרה

~ ראיתי את הפרק די מזמן ואני לא זוכרת מספיק בשביל לחפור באמת, אז אני רק רוצה לשאול שאלה קצרה ~

איך עובד העיני של המדגדג? עם העכברוש והדלי והאש? איך זה הורג אנשים? ממש לא הבנתי למה זה גורם למות כל-כך נורא.

mentta

New member
אז ככה.

קודם כל- זה לא מתואר בספרים, ואני די בטוחה שהעינוי הספציפי הזה לקוח מ- 1984, אבל ככה זה עובד:

בתוך הדלי, או המכל שמחברים למעונה בחזה, יש חולדה. כשהם מבעירים את הקצה של הדלי, זה גורם לחולדה להשתגע ולהתחיל לכרסם את דרכה דרך החזה של המעונה כדי להתרחק מהאש. לא מדגדג במיוחד.

CallMeCavanaugh

New member
אין שום קשר ל1984

שם שמו כלוב עם עכברושים על הראש של המעונה, וזאת לא הייתה טכניקת עינוי נפוצה - לקחו מישהו שידוע שהפחד הכי גדול שלו בעולם הוא עכברושים. אם מישהו היה פוחד מפיצות, היו מענים אותו עם פיצות.

למעלה